Poznazi smecherasi de mai-iunie 2004! (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Va imbratisez cu drag si va urez sarbatori fericite si linistite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

madutza, eu am si un alexandru si un Andrei...Parca merge mai bine Andrei. De Alexandrii e plina lumea. Si de Andrei dar parca sunt mai rari.
Irinusha, la noi nu e numai moda cu 7 ani la scoala, dar mai ales pt copii nostrii nascuti vara, parca merge mai bine la 7 ani (si Andue nascut in iulie asa ca tot experienta cu 7 ani o am si la el). La voi poate se ocupa mai bine de ei dar la noi nu prea ii baga in seama nimeni la scoala in pauze mai ales. Mai mult, sistemul romanesc de educatie e atat de varza incat mai bine mai sta copilul un an acasa decat la scoala. Si la Andu am avut o invatatoare minunata si la Cata nimeresc una foarte buna plus ca atat andu cat si Cata fac afterschool. dar nu-mi pare rau la Andu ca l-am dat la 7 ani. nu a pierdut nimic. Si asa pe legea noua vor da copii nostrii tot fluol de testari din 2 in 2 ani care vor conta in final la admiterea in liceu. asa ca... mai bine sa mai copilareasca putin. la voi poate le ofera scoala ceva dar aici nu prea.
noi suntem inca la munte pana maine. a fost bestial. va povestesc cand ma intorc acasa. dar daca vaeti cazia sa ajungeti aici merita fiecare clipa. e adevarat ca tragand o linie la sfarsit nu e ieftin, dar facand raportul calitate pret e mai mult decta avantajos. si nici la preturi nu ar fi exagerati doar ca noi suntem 4.. Nu pot s ava povestesc cum a fost ziua de craciun cu taiatul porcului de dimineata, pomana porcului, lautarii vin fiert, etc. asta de la ora 9 dimineata. seara spectacol afara, artificii, mos craciun dupa care spectacol in interior cu formatie etno, muzica live, discoteca si o groaza de surprize. de mancare nu mai vorbesc ca ne dregem cu zeama de varza zilnic. va povestesc acasa si va pun poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

vanessa, mi-ai facut pofta de munte trebuie sa ajungem si noi la bran ca prea zice toata lumea ca e frumos. petrecere frumoasa in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna dimineata, fetelor!

Iaca si eu la munci....de fapt fac prezenta ca nu prea e de lucru zilele astea....

Irinusha, multumim pentru mesajul lung...ne era dor de povestirile tale. Ma bucur ca eforturile tale de mamica sunt vizibile deja si cred ca astfel de momente compenseaza toate eforturile si sacrificiile pe care le facem, ca mamici. Pupici!

In ceea ce priveste moda celor 7 ani...well, nu cred ca e vb de o moda. Majoritatea invatatoarelor isi exprima parerea conform carora se vede diferenta intre copiii de 6 si 7 ani, iar cei de 6 ani raman destul de mult in urma. Acum, se fac destule la noi la grupa pregatitoare, care inainte nu se faceau la gradinita...elemente de matematica cu multimi si de scriere, citire. In clasa intai insa prea putine invatatoare mai repeta elementele de baza de scriere. Oricum, invatamantul si programele noastre sunt varza si ii innbunesc pe copii de cap. Desi Ana, ca majoritatea copiilor, citeste si scrie, am preferat sa mai aiba un an de copilarit. Mie cu ce mi-a ajutat ca am muncit cu un an inaintea colegilor care aveau un an in plus fata de mine?

Fetelor, deci voi nu vedeti nici o problema in a avea si o Andree si un Andrei, nu? Nici noi nu prea vedem, ne place foarte mult Andrei. De fapt mie mi-ar fi placut mai mult Toma, dar sotul vrea sa fie cu A si un singur nume. In sfarsit are si el un baiatel, il las sa isi faca de cap.

Noi am petrecut sarbatorile acasica, fara musafiri. Pe 25 finuta mea a implinit 3 ani si ne-am dus la ea la petrecere, dupa ce fetele ne-au disperat toata ziua...numai rele am facut si prostii. Eu am fost bolnava, bronsita. Iau si antibiotic, ca eram destul de rau. Pe 24 am avut o stare psihica mai nasoala, cu chef mare de plans...nu ma intrebati de ce, ca nu stiu...hormoni probabil...

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 14.04.2011)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Am uitat:

La multi ani Stefanilor si Stefaniilor!

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 14.04.2011)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Ati fost cuminte, ati primit cadouri faine? :D

A trecut si craciunul asta ... ce mai trece timpul, ingrozitor.
Noi am sarbatorit linistiti, acasa la noi. Mosul a trecut pe la noi vineri, dupa-amiaza - probabil ptr. ca suntem primii pe listuta cu A si C ;) - si mai sigur ca n-au mai avut astia mari rabdare :D .... copiii au fost in extaz si anul asta s-a vazut cat a crescut Amélie, ca a participat si ea cu chiuituri si bucurie. A fost prea darnic, iar ... dar au fost si copiii cuminti, sa nu-i laud prea tare.
Sambata iar in familie, doar ce am iesit sa dam painica la rate ... si sa mergem putin cu saniuta. Doar ca am luat-o pe Amélie, cea plangaciosa, dintr-o data ii e frica pe saniuta, de unde pana unde?! ... ma dispera cand au schimbari din astea de comportament.
Iar ieri am mers la cinema, in 4! Premiera cu Amélie ... si a stat cuiminte, bine, a vrut la mine in brate, dupa care s-a mutat la tata-su, dar important e ca a stat. Ea nu prea se uita la un film, cap-coada, se plictiseste repede, asa ca am mers toti 4 sa ma sacrific eu, in caz ca nu mai vrea :) ... dar am avut noroc. Si asa ne-a placut! Super fain Rapunzel, pot sa-l recomand din inima. De abia astept sa iasa pe DVD. Iar dupa am avut prieteni in vizita ... au fost faine sarbatorile.

Madutza, sanatate multa! Deci ramane la Andrei? De fapt nu inteleg de ce intrebi, doar voua trebuie sa va placa, ce importanta are de ce spune unul sau altul ...
Tu cum te mai simti cu spatele? Servici usor!

Vanesa, vreau si eu adresa cu atatea bunatati. Opa viseaza la un Craciun ca pe vremuri .... poate-i fac o bucurie la anu'!

Referitor la scoala: promit sa nu mai ma bag, astazi e ultima oara :D. Si eu gandeam la fel ca voi, dar vad la fi-miu si la alti copii (tot de 6 ani la scoala) ca se descurca si ca nu-s probleme, si repet, aici nu se face anul pregatitor, se ia totul de la 0. Si cat se ocupa de copil, nu stiu? Cred ca depinde mult si de invatator si cat de mult ii place jobul ales ... ca stiu multi, care au facut-o ca-i job usor, nu ca sunt dedicati meseriei. Aici se studiaza ptr. a fi invatator sau profesor, nu ajunge doar liceu cu profil, de fapt nu exista. La fi-miu erau initial 25 copii/clasa, acum au ramas 23, ca unul s-a mutat cu locuinta, iar alta fata in alta clasa ca avea acolo prietena. Am auzit si de clase mai mici, altele mai mari. Depinde de zona unde locuiesti (nu se poate alege scoala elementara 1-4, mergi la scoala de care apartini dupa locuinta) si de scoala .... deci e dupa noroc. Bine, daca stai in "ghetto", evident ca nu poti spera la o scoala buna. Si asta mi se pare ciudat, ca-ti alegi singur scoala, invatatorul, etc. ... ma intreb, ce faci daca e doar un invatator (sau poti spune si scoala) bun pe oras si toti vor la el, cum se alege cine intra in clasa respectiva? Dupa buzunarul parintelui?
Si ma e ceva in tara, care nu-i varza? Eu sunt din ce in ce mai dezamgatita ....
Ah, si normal ca se vede diferenta intre un copil de 6 ani si unul de 7 ani, dar daca toti ar fi de 6, n-ar mai fi nici o diferenta, nu?!
Si Vanesa, fi-mea e la sfarsitul lui iunie nascuta si va merge tot cu 6,2 ani la scoala ... bine, vedem cu se dezvolta in continuare, dar daca-i copil normal asa va fi.
Gata, asta a fost, nu mai zic nimic, promit!

Ioana, eu si biblia ... ma pricep de numai! Ce-mi vine in minte repede ar fi: Abel, Noah, Abraham, Moses, Kain, Adam .... groaznice nu? OK, Adam e frumos, dar restul .... brr! :) Succes la gasit un nume frumos - asa de frumos sa va placa voua, nu altora!

Nico, totul bine la voi?

Gata, dispar iar in ceata! Va doresc o iarna frumosa si un AN NOU mai bun, mai sanatos, mai prosper, mai vesel, mai banos, mai,mai,mai ... asa dupa cum vi-l doriti!
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Ui, ce-am uitat, ts, ts, ts!!!

La multi ani Stefania!!!!
La multi ani Stefa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Seara buna!
La multi ani Stefanilor si Stefaniilor!

Irinusha si eu am nostalgia asta dupa forumul de acum 5-6 ani. Acum ma zgarie cate o reclama la fiecare pas.
De scoala nu zic nimic ca inca n-am ajuns. Noi n-am reusit sa ne hotaram anul trecut unde sa-l inscriem asa ca am mai amanat un an si bine am facut ca am amanat ca uite ne-am mutat din cartierul respectiv si ne-ar fi fost foarte greu sa-l ducem si sa-l luam de la scoala.

Madutza multa sanatate!

Vanessa asteptam pozele

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Fete dragi Sarbatori fericite la toate! Am o multime de facut, David doarme si George e cu Danut si cu baieteii unor prieteni la patinaj, si eu in loc sa fac treaba...:-)
Noi am fost la mare in Cuba, ne-am intors in seara de Ajun, asa ca sunt toate incurcate. Da mancarica buna am avut, prietenii sa traiasca!!:-)

Mai eu cand sa va povestesc de copiii mei mi-e rusine, cand vad ce frumos povestiti voi de ai vostri si ma gandesc de om fi gresit noi undeva, sau asa or fi unii copilasi, putin defecti :-) Ca eu de-ale bune am putine de povestit, dar de-ale releee... PAi David musca, zgarie, bate, se vaita mereu "Auuuuuuu!" de parca tocmai l-a pocnit cineva rau, da de fapt de multe ori nu l-a atins nimeni, sau abia s-a atins el de ceva (cred ca asta a luat-o de la Danut care tipa preventiv cand i se pare ca David are ganduri rele cu el :-)). E simpatic in felul lui da sper sa ii treaca prefacatoria asta cand o fi mai mare. Danut e cel mai neastamparat copil pe care l-am vazut, sare, se agita, alearga, tipa, mai si impinge cand se joaca cu alti copii, el trebuie sa fie primul intotdeauna, sa se faca cum vrea el... Bine ca s-a mai potolit la scoala ca si acolo am avut plangeri la inceput. Acu probabil o sa ganditi ca am fost eu prea ingaduitoare cu ei, da zau ca eu nu cred. IN fine, ma rog sa ii tina Dumnezeu sanatosi si sa ii schimbe pe parcurs in oameni maturi, cu comportament frumos. Da cand citesc ce scrieti voi de copilasii prost-crescuti, parca citesc despre Danut si mi-e si rusine sa va povestesc. Are si parti bune, e tare dragastos cu mine, n-am eu timp sa il pupacesc cat ar sta el, imi ia flori pe unde gaseste, il pune pe ta-so sa imi cumpere flori (e drept ca asta ta-so la invatat cand era mai mic), si chiar si cu David e tandru uneori, da alteori ii place sa il intarate, cred ca de-asta si cel mic e asa muscaret si bataios. Gata, am terminat, acum sa va spun ca sunt tare fericita cu ei asa cum sunt :-), chiar daca mi-as dori sa li se schimbe comportamentul in mai bine :-). Pe David aproape ca il pandesc la toate miscarile, gesturile, zambetele, ca e tare haios la varsta asta cu toate prefacatoriile lui pungasul.

Irinusha, felicitari, acum inteleg eu cu ce te-ai ocupat tu in ultimul timp. Bravo mamico activa! Cu scoala eu n-as generaliza, gandeste-te ca depinde enorm si de scoala si de profesor, tu tocmai ce povesteai ce bine ati nimerit voi, dar daca nimereati un profesor mai delasator, mai neinteresat de munca lui, poate ca nu-i mai placea asa mult lui Crisulet si poate ca era si el mai delasator la invatat. Zic si eu. Ca toata lumea zice ca invatamantul in ROmania nu mai e nici pe departe ce era si atunci, cumva ma gandesc ca cine stie, poate e bine sa fie copiii mai maturi sa prinda mai usor. George a fost nascut la 6 luni, in august, si totusi s-a dus la scoala la 6 ani, deci practic nici la 6 ani si o luna, si s-a descurcat bine. Dar organizarea invatamantului la noi era alta atunci. SI, cine stie, poate ca a facut totusi eforturi mai mari decat daca se ducea la 7. Eu in principiu sunt pentru 6 ani, dar nu stiu ce hotarare luam daca eram in Romania. Aici sunt reguli clare, si nu prea ai de ales. Na ca m-am bagat si eu ca stiu ca nu va suparati :-)

Irina, Daniel (28 Mai 2004) , David (27 Iunie 2009) si ingerasul drag Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Stefanilor si Stefaniilor

Avem si noi pe aici o Stefania si un Stefanel, casa-i plina de copii care chiraie cum pot mai bine

Irinusa Eu sunr de acord cu tine in ceea ce priveste invatatul si varsta, si ma uit la Bia cat de redepe invata ceva nou, bine cada ii place. Mai nou a invatat singura sa citeasca, eu nu am barait-o la cap si nici la gradi nu invata sa citeasca. Dar, nu din cauza ca nu va invata am ales sa o dam la 7 ani la scoala, ci din cauza temelor pentru acasa. S-a luat obiceiul sa li se dea mult de lucru acasa copiilor si in clasa fac foarte putin. Deci e vorba si de dezvolratea rabdarii la copii. Cand au cate 4 pag de caiet de scris nu cred ca o mai fac cu placere.
Si, nu sunt de acord cu tine, mai povestestene despre scoala vostra, mie imi place.
si sa va fie de bine petrecerile. Maine mergem si noi la cinema. Nu o sa vedem Rapunzel, la noi e premiera dupa 7 ianuarie.

Ioana Mie imi place Aaron.

Irinel Nu te supara prea tare pe copii, asa sunt ei. Si nu trebuie sa te superi pe ei pentru ceea ce fac, sunteti o familie minunata iar copii stiu sa te faca fericita. Mmm, sa iti spun cat ma dipera Bianca ca plange din orice? Nu pot nici macar sa glumesc cu ea, totul o deranjeaza si se lasa cu plansete din orice. Lucru care, evident, nu imi palce, dar e a mea si o iubesc asa cum e. Sa iti spun ca m-a suparat chiar in ziua de Craciun? Daca nu era soramea o incurca rau.

Noi am petrecut in varful patului . In prima zi de Craciun am fost la soramea, am mancat si ne-am uitat la TV din varful patului. A doua zi la fel, doar ca acasa la noi. Mmm, ce bine a fost. Bia si-a primit de la noi bbelusul mult dorit, adica de la Mos, si ne-a zapacit cu el, palnge, mananca si isi face nevoile tot timpul.

ma duc sa culc cupii ca deja ma doare capul de harmalaie

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion

Mergi la inceput