Poznazi smecherasi de mai-iunie 2004! (15)
Raspunsuri - Pagina 4
tnicoleta spune:
Buna fetele
Ce mai faceti?
Vanesa E strigator la cer ce se intampla la Andu la scoala. Cica profesorii ar trebui sa fie oglinda invatamantului si modele de urmat. Imi pare rau de nota proasta pe care a capatat-o Andu. Macar a compensat putin concertul. sa aveti putere sa mergeti mai departe.
Noi am fost sambata la o mica repezentantie cu dansurile. Eu a trebuit sa stau afara si sa nu vad ce danseaza pt ca trebuie sa fie surpriza la serbare si pana atunci nu am voie nici macar sa o intreb ce va dansa. Evident, nu am voi nici sa ma uit la ce a filmat tati.
Si am vorbit si astazi cu educatoarea si am rugat-o sa imi explice dece a trebuit sa ii spuna ca a desenat urat si ca nu mai vine Mosul la ea. Cica e o clasa de copii rai si trebuie sa ii potoleasca intr-un fel. Asa ca am rugat-o sa tina cont de ficare copil in parte si de caracterul lui, mai ales ca Bianca este o fire sensibila si plange mult. Sper sa tina cont de asta.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion
MariaG spune:
Nicoleta si daca e singur la gradi tot n-am ce sa ii fac. Noi concediu luam abia de miercuri si singur acasa nu pot sa-l las.
Imi pare rau pentru Bia uite multi sa impaci fata.
De-asta spuneam eu acum cateva saptamani ca vina este la mijloc intre parinti si educatori. Pentru ca nu exista clasa de copii rai, Sunt obositori, plictisiti, unii sunt chiar obraznici si sunt multi. E foarte greu sa captivezi 28-30 de copii, dar unii educatori ii eticheteaza din prima clipa si nici macar nu incearca.
Eu am un mare of cu una dintre educatoare care in a doua zi de gradinita deja se plangea ca sunt foarte obraznici si nu-i stapaneste. <<Doamna, dar nici nu-i cunoasteti cum sa-i stapaniti>> in gand am zis, evident, cu voce tare am incurajat-o si i-am spus ca pana la sfarsitul anului or sa se acomodeze unii cu altii. Dar e tot timpul atat de incruntata si vorbeste asa de incet ca banuiesc ca e pur si simplu ignorata de majoritatea copiilor.
Noi am avut pana anul acesta o educatoare mai in varsta care a iesit la pensie si care zambea tot timpul, cand ii certa era serioasa, dar n-am vazut-o niciodata incruntata. Si singurul lucru de care se plangea era ca nu are suficiente paturi sa culce copiii la pranz.
Asta e, din ce povesteste Vanessa ne asteptam la din cein ce mai rau.
De data asta m-am intins eu ca o placinta ...
Vanessa of, te inteleg si imi amintesc de anii de liceu. Pe mine atitudinea asta a profesorilor m-a demoralizat groaznic in liceu si au ramas putine materii la care am insistat.
Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
tnicoleta spune:
Maria Ai dreptate, si mai ales ca educatoarele sunt tinere si abia acum capata experienta. Inca nu stiu cum sa se faca ascultate. Dar nu trebuie sa generalizeze. Mai cred si ca, toti copii sunt plictisiti de modul de lucru. Ar trebui sa schimbe putin si sa ii faca sa interactioneze mai bine intre ei. Asta este un lucru care mi-a placut la geadinita Waldorf, cel mic invata de la cel mare, se faceau grupe si lucrau impreuna, nu se plictiseau pentru ca ii schimbau intre ei. Doamnele vorbeau incet si calm, chiar si atunci cand le faceau observatie.
Pe cand aici toti sunt robotei si se tipa. Ultimul lucru care m-a socat a fost un fluier folosit de educatoare pt ca era galagie in clasa.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion
vanessa ionescu spune:
Nico, citind ceai scris tu de educatoarea Biei mi-am amintit ca, prin clasa a II a (Andu), intro duminica a inceput sa planga ca el nu merge luni la scoala. si plangea in hohote. pana la urma mi-a povestit ca luni urma sa aiba religia (o alta materie inutila in scoala si poate sa zica oricine orice ca eu tot sustin ca e inutila. si mai ales ca se face 12 ani o ora pe saptamana, cu note - care mai si conteaza la medie!). Cum de cele mai multe ori religia in scoli nu se face cu persoane tocmai adecvate (atunci faceau cu o tipa care terminase nu stiu ce colegiu). E, dementa aia ca nu pot sa-i spun altfel le-a spus copiilor de 7-8 ani ca luni urma sa vorbeasca despre sfarsitul lumii. Iar Andu era atat de ingrozit incat nu vroia sa mai mearga la scoala. noroc ca invatatoarea era o tipa desteapta, am sunat-o si a lamurit lucrurile luni la scoala. aceeasi "profeoara" la religie le-a spus copiilor ca ei au pe un umar un ingeras si pe un umar un drac care le spune ce sa faca si ca deaia sunt ei rai ca dracul e mai puternic. Au fost copii (in special fetite) care au suferit cumplit si deaici alt scandal.
tnicoleta spune:
Vanesa Eu chiar ma ingrozesc de ce este in scoli. De vreo 3-4 ani nu am auzit nimic bun. Sper sa am nervi tari cand incepe Bia scoala.
Am asultat saptama trecuta un interviu cu Ministrul Invatamantului la Meditatii pentru parinti de la radio Ithy Bitzy. Spunea ca el in primul rand ar vrea sa elimine nepotismele si sa schimbe structura de admirete pe posturile didactice, ma rog, cu alte cuvinte. Eu sper sa reuseasca si sa aibe parte copii nostri de profesori dedicati carora sa le faca placere sa indrume copii.
vanessa ionescu spune:
Nico, m-am distrat copios. nu mai asculta interviuri!!!! Proful de mate de care-ti vorbeam e pila lui Funeriu! Asa a venit in scoala asta titular. e dat afara de la 2 licee. unul privat si unul de muzica. la cel privat nu au mai intrat copii la ore. au refuzat sa mai faca ore cu el. Si asa a ajuns la un colegiu de elita... Ne-a si amenintat ca o sa se duca sa-i spuna (el stie ce ca daca e de spus avem noi o groaza...)
MariaG spune:
Buna dimineata,
ma plang si eu putin aicisa: vineri avem serbare si am aflat aseara ca de fapt nu se mai imbraca baietii in pantalon negru si camasa alba ci se costumeaza de carnaval, conform cu rolurile. Si tre' sa fac rost de costum de mos (punguta cu doi bani) pana maine.
Cateodata imi vine sa o intreb pe educatoarea asta daca face intentionat ca sa nu-i iasa nimic, poate ii e frica sa ii iasa lucrurile frumos cu copiii astia ca dupa aia s-ar putea sa-i placa si nu mai are motiv sa fie asa incruntata.
Toate lucrurile le aflam in ultima zi, cu rechizitele la inceputul anului a fost la fel, cu Festivalul Gradinitelor la fel. Bine ca am intrebat eu aseara ca altfel imi spunea maine dimineata ca imi trebuie dupa amiaza costum.
Acuma serios, ar trebui sa-i duc cate un plocon in fiecare luna ca sa isi faca treaba, sau cum?
Ma iertati m-am mai racorit.
Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
albinutza spune:
maria, daca trebuie costumat in mosneag cel mai bine ar fi sa-l imbracati in costum popular si eventual cu o caciula de astrahan sau altceva. dar ar trebui sa aiba la gradinita aceste costume populare, la gradinita lui cosmin au costume populare si pt fetite si pt baietei, au si costume de mos Craciuni si de craciunite pt fete.
zic si eu.. intreab-o pe doamna educatoare daca are vreun costum national in gradi.
pupici si distractie placuta la serbare.
vanessa, ce de probleme si la scoala baiatului tau... si la fiica-mea sunt dar parca nu asa de multe. vorba ta, daca m-as apuca sa vorbesc de prob de la scoala nu m-as mai opri
bine ca v-ati distrat la concert
te-ai hotarat la ce scoala il dai pe cel mic?
noi am terminat cu serbarea, a fost frumos, cosmin si-a spus f frumos rolul. totusi a durat cam mult, prea multe cantecele, prea multe poezii, catre sfarsit nu mai canta decat doamna se plictisisera toi copii, parca nici parintii nu mai erau atenti .
in fine, asta e ultima serbare de Craciun de la gradi de la anul o sa fie altceva
tnicoleta spune:
Buna fetele
Si eu printre picaturi
Maria De ce sa ii faci plocoane daca nu le merita? Nici macar daca le merita nu cred ca trebuie sa ii faci. Pana la urma este traba ei. E drept, ca mai mult avem noi si copii de suferit de e urma lor. Spor la gasit costum.
Albinuta Bine ca ati terminat cu bine ziua de marti.
Eu sunt umpic chiauna. am avut mult de lucru saptamana asta, cu stat mult peste program. Ieri m-am trezit tarziu si nu am ajuns la gradi. Azi la fel, m-am trezit tarziu, din fericire am reusit cu viteza luminii sa ajungem si la gradi. Maine cica trebuie sa fie la gradi la ora 7.45 ca sa ii duca la biserica la impartasit si apoi la ora 16 au serbarea. O zi foarte solicitanta pentru ei. Sper sa iasa bine.
Iulia, Monet La voi se face serbare de Craciun?
Gata, fug la munca
albinutza spune:
nicoleta, ce frumos ca ii duce la biserica sa-i impartaseasca !
distractie placuta la serbare.