Dovleceii il asteapta pe mosu' ! (09-10/09) **4**
Raspunsuri - Pagina 14
x_ggg spune:
Va pup pe toate, dragelor,cadoul meu de Mos acu a venit, sub forma unui PM.
In lumea asta, in vremurile astea, exista OAMENI. M-am inselat mult si am gresit. Nu stiu cum sa spun "imi pare rau". Doar multumesc.

Danuta1979 spune:
Buna dimineata
Vesti bune pt noi cu indemnizatia si rele pt. mamicile gravide sau viitoare. sper totusi sa nu se aplice legea cu 1 an. Si cand te gandesti ce economie mica fac. eu aici nu cred ca e vorba de economie, e vorba de lovirea unor generatii intregi deliberat.
Iuliapapusa, acum imi pare rau ca ieri ti-am facut un update la situatia cu indemnizatiile si ti-am stricat si tie ziua. Ma bucur mult pt voi ca situatia a ramas macar cum este. Si asa va e greu, sunt convinsa.
Pupici si sa avem o zi faina (azi si maine se anunta si vreme buna)!
iuliapapusa spune:
Danuta nu e vina ta ca propun astia astfel de lucruri odioase.Tu doar ai spus ce vor astia.

de luta
Stefania Gabriela (13.09)
poze luta

Vine iarna

"Am nascut copii in lumea asta intunecata pentru ca aveam nevoie de lumina pe care numai un copil o poate aduce."Liz Armbruster
"Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca , iar urmatoarele 12 luni spunandu-le sa stea jos si sa taca."
Ioanna81 spune:
Bonjurica 
Pentru mine este o veste buna asta cu indemnizatiile. Daca ar face crese si gradinite nici solutia pe care o vor aplica de la 1 nu este chiar rea.
Ioana si Carol Ioan
asteptandu-l pe Mos Craciun
Trazbātii 
monikus spune:
Buna ziua,
Ioana, ai dreptate. Eu deja gasisem o solutie cu o cresa pt Rares. E drept ca l-as fi dus la program scurt si apoi l-ar fi luat bunicii dar era o solutie. Din punctul meu de vedere este o veste buna pt noi si una mai putin buna pt cele care urmeaza sa nasca in anul urmator. Totusi inca nu e totul batut in cuie asa ca oricand se poate schimba ceva. 
Catalina, oameni exista. E greu totusi sa ii gasesti pe cei cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.
Eu am gasit gelul ala la 24 de dolari in afara tarii. Tu ai gasit mai ieftin in Italia?
Iulia
.
Santa
is coming to town to meet Rares (16.10.2009)
Lali_mete spune:
Hello,m-am auzit strigata si am venit
!
Nu mi-a trebuit nici net,nimic zilele astea,am fost tare amarata cu indemnizatia ,nu am avut nici curaj sa deschid tv-ul,a mers numai me minimax,disney ,diva si axn,de teama sa nu merg la munca de la 1 ian,pentru ca la felul in care "am discutat" eu si seful dupa plecarea mea,cred ca a doua zi ma da afara
. Ma da afara pentru ca mi-am cerut drepturile cum se face la un serviciu civilizat,cu erere scrisa si datata la care am cerut raspuns scris indiferent daca cererea se aproba sau nu,iar in caz de refuz si motivul refuzului sa fie scris acolo. Raspunsul il astept si acum,din februarie
. Am cerut salariul bonus de nastere,care este trecut in contractul colectiv de munca,dar nu si in cel individual. Ma rog,pentru ca am indraznit sa scriu acolo ca cer raspuns scris,a spus ca il enervez,si ca nu o sa vad nici un ban si sa nu ma astept sa ma primeasca la munca dupa astia doi ani. Am asa o lehamite fata de angajatorii care dau impresia sa iti dau de pomana pentru ca iti platesc munca,la fel si fata de angajatii care incearca sa isi fure angajatorul cu cea mai mica ocazie.De ce oare nu putem fi oameni? Asta cu furatul se aplica mai mult in domeniul in care lucrez
,comert,aproape ca nu am vazut angajat carre sa nu spuna "unde merge,merge" sau angajator care sa nu spuna "toti angajatii fura,nici unul nu e mai breaz,si ce daca intarzii plata salariilor,sa zica merci ca are unde lucra".
Ma doare capul,de zile intregi nu ma gandesc la altceva decat cum sa fac sa aduc bani in casa ca nu ne ajung, in ce domenii se poate lucra de acasa,ce sa fac si cum sa fac sa nu fie nevoie sa las copilul zile intregi la parintii sotului,pentru ca momentan nu am bani de bona .
De nervi si suparare am facut bijuterii
, vi le arat diseara,acum le coc.
Vine
,abea astept sa
si sa
cadouri multe pentru Paul ( 01.10.2009)!
Bazar DC , Ajutor umanitar
daciana.ilie spune:
salutare fetelor
asadar vesti bune pentru noi in sensul ca ramane neschimbat totul dar vesti rele pentru cele de vor naste de la 1 ianuarie incolo :(
nu mi se pare corect ... daca mama doreste sa-l alapteze pana la 2 ani (asa cum recomanda OMS), cum face? ii da bona piept ... sau doamna de la cresa lui boc? la cat e natalitatea la noi si in europa .. eu nu stiu de ce sunt atat de zgarciti la capitolul asta ...
ca sa nu mai zic ... cine are bani sa angajeze cu acte in regula o bona ?! ... astia traiesc in lumea lor ...
hai va pup ...sper ca nu v-am intristat ... dar e nedrept .. ma gandesc la gravidutzele saracele .. ce de ganduri tb sa-si faca...
daci
Nici un om nu-ti este dusman, nici un om nu-ti este prieten; toti oamenii sunt maestrii tai spirituali!
claucia spune:
Buna seara dragele mele, ne mai tineti minte? 
Daca da ma bucur, daca nu....apai vin cu sanioara si va cert! ![]()
noi suntem ok, diverse experiente si griji, problemute etc, se pare ca nu e chiar nasol asa ca suntem aici. Pe mine nu ma afecteaza legea cu 1 an de indemnizatie, eu sunt back in business, sunt inapoi la servici de 1 luna si jumatate, am stat acasa 1 an si 3 luni. MI-ar fi placut insa sa imi dea acei 500 RON in plus acum ca m-am intors la birou insa nu se aplica decat de la 1 ian. impreuna cu legea care spune sa se stea acasa cu indemnizatie in regula doar un an. Ma rog, era cel mai probabil sa faca asta, nu prea mai sunt tari care sa acorde CIC pe 2 ani, dar si cuantumul indemnizatiei lor presupun ca era mai mult decat decent si nu ca la noi.
In fine, si sora mea a nascut de o luna si acum e in maternitate, probabil ca va intra sub incidenta noii legi pt ca va intra in CIC dupa 1 ian. Cu alaptatul dupa un an probabil ca mamele vor alapta dimineata si seara precum si 2 ore din timpul zilei sunt acordate legal. Bineinteles ca nu prea poti ajunge nicaieri in Bucuresti in alea 2 ore dar iti poti lua program scurt platit la fel pana la 2 ani.
Noi suntem ok, am avut ceva problema cu Elisuca si noroc ca am dat de un dr extraordinar care ne-a dumirit ce si cum.
Long story short: dupa cateva bronsiolite, mai precis una confirmata dar multe haraieli (Ca un tors de pisica) in pieptut, am facut analize. Si a iesit ca are IgE (care arata terenul atopi, adica predispozitia la alergii) mare. Asa ca am primit tratament cu aerosoli ventolin si flixotide.
Norocul nostru ca am ajuns la un dr fff bun alergolog/imunolog care ne-a mai dat analize, Phadiatop infant care iti arata daca manifestarile avute erau din cauza alergica precum si un test ff bun care arata cum sta cu imunitatea innascuta.
In mare, exista o imunitate innascuta (genetica) cu care copilul este dotat de la natura pana cand se face imunitatea dobandita. Cea innascuta se cheama Mannose binding Lectine, stiu ne prindem urechile. No, toate analizele de imunitate i-au iesit bune pt ca mai sunt si altele inafara de aceasta. Si asta arata ca imunitatea ei innascuta e cam mica. Fara legatura cu ceva ce am facut, fara sa o putem influenta mai tarziu intr-un fel, este de fapt o cale alternativa care activeaza complementul, stiu ca sunt limbi straine, si pentru mine erau, acum sunt experta. Aceasta protejeaza copilul pana cand se formeaza imunitatea dobandita (in jur de varsta scolara).
Ceea ce explica de ce unii copii sunt mai predispusi la viroze, mai bolnaviciosi chiar daca sunt alaptati/imunizati/stimulati etc. p[ana cand li se formeaza imunitatea de "om mare". Iar ea are imunitate din alte cai, doar aceasta alternativa este mica. Se pare ca 30% din populatie are aceasta analiza mica, MBL.
Oricum, bottom line: nu ii mai fac vaccinuri deloc, odata ca are teren atopic, alta ca are imunitatea innascuta micuta. Nu iimai dau flixotide, este imunosupresor si scade imunitatea. Putin, dar o scade. Acela este pentru alergii/astm, etc. Daca ar fi fost sa respectam sfatul pneumoloagei i-as fi facut aerosoli cu Flixo cateva luni!!!
Pentru ca se poate, si sa aiba teren alergic dar fara sa se fi manifestat vreo alergie, si imunitate mica.
In concluzie, imi va prepara dr (este si homeopat cu practica particulara desi este alopat alergolog/imunolog la CMU) niste picaturi pentru a o stabiliza, mi-a spus ca va mai face viroze, dar ceva serios nu crede ca va face. Doamne ajuta! Am vrut sa impartasesc ca sa stiti ce se mai poate in lumea medicala care este imensa! Mi se parea ca nu stiu nimic de fapt, sunt atatea lucruri, atatea cercetari, atatea imunoglubuline si analize, MBL, CH50, si ziceam ca le stiu eu pe toate!
In rest bine, fetele sunt scumpe tare, sunt vesele si dulci, se joaca minunat impreuna, sunt bune si energice, asteptam cu mare drag Craciunul, serbarea de la mami de la servici pentru ele, pentru mami si tati
, serbarea de la gradi de Craciun si de acasa. Noi de obicei petrecem cate 4-5 zile de Craciun, o zi la parinti (cu lume multa, muzica, petrecere in toata regula), o zi la mine, o zi la sora mea, o zi la sora mamei, avem program full! O sa pun si poze sa vedeti iubirile si mandria mea! 
Va pup si va citesc, sunteti niste dragute!
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
monikus spune:
Buna seara,
Lali tare imi pare rau ca butoiul a ajuns la tine si ai decis sa-l pastrezi ca sa ai unde te baga. Din pacate te inteleg. E groaznic ce povestesti tu acolo. Imi aduc aminte de problemele cu seful tau. Din pacate daca nu ai bani, nici in judecata nu il poti da. Teoretic, nu are voie sa te dea afara 6 luni dupa ce revii la munca. Asa scrie in lege. Acum ramane sa il duci tu in justitie daca nu se intampla asa.
Daci, ai mare dreptate cu ce zici tu acolo despre alaptat. Asta ar putea fi o problema dar exista cele 2 ore de care vb si Claucia. Totusi, sunt sigura ca nu toti sefii vor fi de acord cu acele 2 ore. Darius ce mai face?
Cat despre treaba cu indemnizatia, este clar ca pentru mine este o veste buna. Pentru mine, eu si copilul si familia mea suntem cei mai importanti si e normal sa ma bucur. Pe de alta parte ma bufneste plansul cand ma gandesc la unele viitoare mamici care nu isi vor putea creste copilul asa cum vor. Totodata e clar ca al doilea copil nu il voi face pana cand nu voi avea bani astfel incat sa pot sta acasa un an in concediu fara plata. Oribila una peste alta decizia asta dar eu sper inca sa revina astia cu picioarele pe pamant.
Claudia tare imi place sa te citesc. Pacat ca scrii atat de rar. Ma bucur sa aud ca acum sunteti bine si ca mai exista si doctori competenti. Ai scris niste lucruri foarte interesante si necunoscute mie pana acum. O sa mai studiez un pic problema. Pupici fetelor.
Despre noi ce sa va zic... azi Rares a dormit jum de ora si in rest a fost super maraici. Ieri si alaltaieri noapte a dormit cate 6 ore si atat. Nu stiu pe ce parte sa o mai dau ca sa doarma si el mai normal. Nici nu stiu unde sa mai caut. Nu mai am nici o idee despre ce sa ii fac sau ce sa ii dau ca sa se stabilizeze cu somnul. Sa ma ierte Dzeu dar simt ca incet incet imi pierd mintile. Parca ma mai resemnez un pic cand vad ca totusi el nu pare un copil obosit, neodihnit. De regula se joaca, alearga, ne plimbam pe afara. Pare un copil cat se poate de normal pt cei din afara. Nici nu zici ca nu doarme si cu toate astea tot stau si ma intreb ce e in neregula de doarme atat de putin. Doamne ajuta sa scapam si de problema asta.
Gata, m-am plans destul. Sper ca maine sa imi fac timp si sa pun niste poze noi ca a trecut ceva timp de cand nu am mai pus nici o poza noua pe picasa.
Va pup si va doresc o noapte linistita.
Santa
is coming to town to meet Rares (16.10.2009)
x_ggg spune:
Neata!
Reteta supusa spre aprobare:"pizza" pentru pitici![]()
Se ia aluat de paine (homemade), se intinde intr-o tava(eu folosesc mereu hartie de copt), se unge cu suc de rosii(tot homemade).Pe jumatate am pus feliute de rosii, pe jumatate carne de pui fiarta data prin masina de tocat, cascaval ras din belsug si un ou batut pe deasupra. Dat la cuptor la foc mic pana e gata.Lui Rares i-a placut.Partea fara carne.Era cam fada fara un condiment ceva, dar a papat mami.
Din partea cu cascaval a mancat 4 batonase taiate cat degetul nostru mare cam. Aluatul l-am pus mai grosut si a iesit moale si pufos. Rares e mare fan cascaval(din fericire tot homemade, ma rog, facut de cineva ca pentru casa, cu putina sare).
Cum e? Are oare voie? DIn ingrediente pare sa fie permis. De cand ne chinuie dintii astia, mai roade ziua cate o bucatica de paine.