Weekend la Roma

Weekend la Roma | Autor: Adriana mica

Link direct la acest mesaj

Hello,

Am in plan sa ii fac sotului cadou de ziua lui un weekend (3 zile) la Roma. Cum un citybreak prin agentie este foarte scump (inclusiv la Tarom tours), am decis sa il fac din bucati.

Am gasit doar topicuri mai vechi referitoare la acest subiect; mi-ar prinde bine cateva opinii mai recente despre:
- zborul Bucuresti-Roma FCO cu Blueair (deja l-am achitat)
- cazare (zone recomandate, preturi medii)
- vremea in acea perioada (18-20 februarie)

In ceea ce priveste cazarea, nu as vrea sa aleg pe principiu ca tot ceea ce ne trebuie este un pat unde sa dormim cateva ore pe noapte; ma intereseaza in aceeasi masura pozitionarea, calitatea micului dejun, etc. Din primele cautari pe net, reviw-ri bune o au hotelurile din zona apropiata de Coloseum. De exemplu, am gasit hotel Artorius (review-ri excelente). Nu stiu insa cum sa evaluez oferta lor de pret (270 euro / 2 nopti cu MD). Este un pret ok pt aceasta zona in Roma sau avem si alte optiuni cu un raport pret-calitate bun? Sunt un pic pierduta in cautari, lista de hoteluri este pur si simplu imensa, si as vrea sa evit pe cat se poate sa iau o teapa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Noi am stat acum 2 ani aici:

http://www.hotelalessandrino.com/eng/camere.htm

La 10 minute de mers pe jos Saint Peter's Square.
Un hotel tare dragut si intr-o zona foarte linistita.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna, noi am fost acum 3 saptmaani intr-un city break de weekend la Roma si a fost perfect. Dar a fost perfect mare pauza din cauza locatiei. Am stat la Rome Sweet Rome, este B&B in centru centru de centru, adica langa Fontana di Trevi fix pe Via Nationala (adica aia mai nationala din toate :-)), aadica pe un bulevard central).
Micul dejum este ok, croissante, cafea f buna of course, miere, paine, unt, gem, din astea.

http://www.romesweetrome.it/english.html

Camera a fost superba, foarte frumoasa, toate conditiile, noi am fost incantati. PLus ca datorita pozitiei, nu trebuia sa mergem in camera la ora 9 seara (seara in Roma pe la periferii se cam strang la colturi diversi care ziua vand ambulatoriu te miri ce, foarte prietenosi de altfel dar in grup nu m-as aventura printre ei). Noi fiind f central intram si ieseam din camera de zeci de ori, eram continuu pe la Fontana di Trevi, Forum, Piata Venezia, Colloseum, totul pe jos este extraordinar.

Iar Via Corso - cea mai draga mie, e tare frumoasa si accesibila bineintelese pe jos - paradis al cumparaturilor

Numai la Vatican am fost cu autobuzul, sunt destule statii dar statia unde vine autobuzul este fix in fata cladirii unde stateam. PLus ca de la pensiune ne-am facut rezervare la Vatican si am trecut pe langa o coada de 1km (in jurul zidului Vaticanului) si am intrat printre primii).
Am numai cuvinte de lauda

Despre vreme nu stiu, noi am avut 20 gr si soare tot timpul, desi era sfarsit de oct inceput de nov.
Distractie placuta la Roma!

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

depinde de ceea ce iti doresti foarte mult. eu am venit acum o saptamana de la roma, am fost cazati 3 persoane la b&b emanuela , pozitionat cam la o statie de metrou de gara termini. cazarea pentru 3 persoane 3 nopti a fost 136 de euro, avand inclus micul dejun. acesta destul de bogat cu croiasante , paine prajita, gem,unt,oua,lapte cafea la discretie.curatenia fara comentarii.se facea curatenie zilnic, ai acces la bucatarie , iar patronul nu prea il zaresti, incearca sa nu deranjeze turistii sub nici o forma. aveam cheile de la toate intrarile si ne puteam intoarce la orice ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Magdalena, cum ai facut rezervarea? e un pret f bun, tot tripla am avea si noi nevoie.

Adriana, scuze ca am intrat pe subiectul tau, am in plan surpriza asta pt mine, va fi surprins si sotul insa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lyada, nici o problema: esti binevenita!

Claucia, exact asa ceva ne dorim si noi. Este prima iesire fara copil dupa aproape 5 ani, nu avem decat 2 zile si jumatate la dispozitie si de aceea ne este de folos orice element care ne ajuta sa optimizam timpul petrecut acolo si sa ne simtim bine.

Multumesc tuturor pt sugestii; ma duc sa caut review-ri pt locatiile sugerate de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Cel mai usor din aeroportul Fiumicino ajungi in Roma la gara Termini cu un autobuz shutlle bus care costa 8 e de persoana.Asta in cazul in care nu vrei sa dai 15 e de persoana la tren.Cazare , noi am stat la Termini la hotel Acropoli pe via Cavour aproape de toate obiectivele Romei la care ajungi pe jos.Exceptie Vaticanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

am facut rezervarea pe free rezervation, legat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Claucia, cum ati facut rezervarea pt cazare? Ati avut o camera dubla standard sau una dubla superior? Pe venere.com scrie ca este fara mic dejun, oare se refera la faptul ca este servit in camera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica
Pe venere.com scrie ca este fara mic dejun, oare se refera la faptul ca este servit in camera?

Adriana, scrie ca este cu mic dejun. Acesta se serveste de la ora 7 la 10, in sala de mese.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3

Mergi la inceput