Strumfi de iulie-august 2007 (203)
Raspunsuri - Pagina 7
ioanaiub spune:
buna dimineata,
cafeluta calda si sanatate bolnaviorilor
la gradinita "noastra" (imi permit sa o numesc asa pentru ca e ca o a doua casa ) astazi e sarbatoare mare ... sunt gazdele unui "parteneriat pentru prietenie", vin cadre didactice de la mai multe gradinite din oras, reprezentanti ai primariei, copiii au pregatit un program artistic cu ocazia zilei de 1 Decembrie ... ieri m-a dus administratoarea sa-mi arate ca au amenajat un mic muzeu,artizanat, obiecte vechi, covoare pe pereti, lazi de zestre , foarte frumos ... azi dimineata am lasat-o pe Mara la bucatarie , educatoarele erau in focul pregatirilor
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
mychydutza spune:
LA MULTI ANI DE SF. ANDREI SARBATORITILOR DE AZI!!!
Andreiul meu nu e pretentios la cadouri, ba chiar mi-a zis ca el nu vrea sa vina mosul . asa ca m-am scos, ii iau ceva si gata. mai nasol de Violeta ca tre' sa sparga peretii sa puna geamuri noi
nu stiu ce sa-i cumpar pt azi....cred ca ii iau cartea cu Cars, ca am vazut-o la tarabe si vreo doo Kinder surprise.....e innebunit dupa surpriza aia mica si amarata, ca ciocolata nu i-o dau.
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
oaana spune:
Buna dimineata.
Mihaelanoi nu suntem asa de bine.Iosua are o tuse urata tare de aproape o luna de zile,nu cedeaza nici la antibiotic,nici la toate siropurile din lume.Mi-a mai spus cineva sa incerc cu bomboane doctor Mum,vedem azi,si cica mai e un sirop expectorant de la biopharma,mai incerc si pe acestea ca nu am ce pierde.L-am programat vineri la un pediatru pneumolog.
Aaron are din nou otita,fara febra,fara simptome,mi s-a parut ca-l necajeste un pic la sters cu betisorulsi m-am gandit sa-l duc la medic.Stiti ca el facea mereu otita fara simptome,la el nu curge nimic numai se bombeaza timpanul cu puroi,si nu pot afla decat daca ghicesc eu.Oricum sunt foarte suparata din cauza acesta,am zis sa-l operez de polipi ca facea otite dese,acum nu mai inteleg nimic.Culmea e ca nu aud/vad secretiile pe care le are in nas,abia spre dimineata se aude ceva,deci el le are si se duc inspre urechi.
Carla,eu asa i-am trimis la gradi,Aaron nu are nici un simptom de copil bolnav,Iosua tuseste intr-o veselie,dar de la gradi a luat toate,asa ca atat timp cat nu face febra,eu ii duc,eu i-am tinut acasa intotdeauna,dar copii bolnavi tot au fost la gradi.
Aaron ma albeste,Vivela,vad ca te descurci de minune cu David,ti-l dau si pe Aaron.Copilul acesta ma dispera.Raspunde,ingana,la orice ii spun el imi raspunde ca stie:stiu mami,stiuuuuu!Sambata si-a spart/umflat buza,s-a taiat la deget intr-un geam,etc...Il loveste pe Iosua,in masina fratele lui trebuie sa stea mai la distanta,la gradi face scandal si acum,nu plange,face doar teatru,il provoaca mereu pe cel mare,nu poate vorbi deloc mai linistit,ai impresia ca tipa tot timpul.
Trec peste,ca ar fi multe,dar va plictisesc,parul imi cade si mie,din ce par aveam eu,am ajuns cu trei fire,am zis sa-mi cumpar si eu Revalid,ca nu vreau sa ma tund.
Cadouri la gradi,o sa le cumpar niste masini/puzzel-uri.Nu vreau sa fie prea voluminos,pt ca am vazut anul trecut copii care aveau doar cateva dulciuri in sacosa.Ei o sa mai primeasca si la serviciu la mine,si la fostul serviciu si la biserica,deci o sa fie prea multe.Insa din tot ce primesc eu facem si noi cateva cadouri si le ducem la un spital de copii.Si cu,colegii din casa am hotarat sa facem cadouri la un centeu de copii cu disabilitati.
Eu as mai avea multe de spus,dar dupa reiese ca ma plng prea tare,important e ca am copiii sanatosi,adica nu cu boli grave,ca ceea ce au eu trece repede,eu astept sa fac RMN-ul desi sunt programata in februarie,poate reusesc mai repede.
Sanatate multa copiilor bolnaviori si mamicilor totodata.
oaana spune:
Am uitat sa felicit sarbatoritii de astazi
Scuze pentru greselile din postarea anterioara,abia adupa ce am citit am realizat cate sunt.
Mihaela,cum sa nu-i dai tu o bucatica de ciocilata,hai ca esti rea,sau nu i-o dai pentru ca o papi tu?
Carla tu nu ai activat PM-ul?
mychydutza spune:
oaana,.sanatate copiilor! of, racelile astea. eu sunt in continuare cu capu mare....imi curge nasu...lacrimile...stranut..ce mai, o feerie!
ciocolata ii dau, dar nu din kinderu ala. o bucatica mica-mica primeste si din ala, dar numa' asa de pofta
musso17 spune:
buna dimineata
mychy,la multi ani pentru andrei,sa creasca mare si sanatos!!
eu nu duc copilul la gradi chiar de nu mai are febra de frica sa nu ia rapid altceva,ma gandesc ca sistemul imunitar e slabit si mai rau fac. eu sunt dintre cele norocoase care-si perimt asta ca probabil ca daca n-aveam incotro...oricum,poate ar fi cazul sa nu mai fiu asa de stresata insa deocamdata stam acasa pana pe 5 ianuarie.
oaana,sanatate multa flacailor..scrie mai des
anca,sanatate sabinei.
ma intereseaza si pe mine vitaminele masticabile si poate-mi trimiti un link,ceva unde sa le vad caci stiu ca aveai si crom ..
mychydutza spune:
georgiana, sotul mai e cu voi sau a plecat? parerea mea e ca ai luat cea mai buna decizie cu ne-mersul la gradinita. decat sa il ai bolnav mai tot timpul, mai bine il mai protejezi putin. vorba ta, bine ca poti sa stai acasa cu el, e lucru mare. poate mai creste si se mai imunizeaza........
musso17 spune:
mychy,sotu' a plecat de doua saptamani...da,asa am gandit si eu,poate se mai inzdraveneste,deocmadata sunt in cautare de pediatru bun dar ma apuca si rasul ca in cta asta...vai de mine....avem un singur alergolog si ala vine o dat pe luna,nu avem medici oftamologi,n-am auzit de pediatru pneumolog,trebuie sa mai caut[:D..si probabil ca ne mai lipsesc si altii...dar avem cuitia milei la spitalul judetean..sa te tot duci la urgenta.
mychydutza spune:
...da georgiana, si locuiesti intr-un oras mare. ce sa mai zic de sistemul sanitar de la sat....... si citeam ca guvernul a taiat din bugetul de la sanatate pt la anul.
e frustrant sa traiesti intr-o tara care n-are pic de respect pt oameni . am urmarit cazul lui Siluan de la umanitare. daca oamenii nu s-ar fi solidarizat si n-ar fi strans atatia bani(cca 140.000 euro) copilul ala n-ar fi avut nicio sansa la noi. e frustrant sa te gandesti ca daca te imbolnavesti si nu poti aduna bani mori cu zile. am ajuns sa cersim pt viata noastra. probabil pt un strain interventia aia n-ar fi costat nici a 10-a parte, ca ar fi fost acoperita de asigurari. . scuze pt off-topic dar am si eu frustrarile mele
Vivela spune:
Mychy, La multi ani pentru Andrei, sa-ti traiasca, sa-nfloreasca si sa va fericeasca mereu . eu il iubesc pe Andrei, e destept, e frumos, n-are pretentii absurde ca altii .
cartea cu Cars i-am luat-o azi lui David, fara sa fie niciun eveniment. a vazut-o la chiosc si i-am luat-o. de fapt i-am tot luat din colectia Disney, asta cu Cars nu mi se parea cine stie ce, dar daca el a vrut-o, am zis hai, fie...
la serbarea de la gradi nu stiu cum o sa fie, ca david nu vrea neam sa zica poezia, desi o stie. a zis ca el nu vrea sa-i zica poezie de iarna mosului, ca o sa-i zica una de vara . mie personal mi se pare normal, dupa ce ca mosul sta numai cu nasul in zapada, ii mai zicem si noi poezii tot cu iarna.
oaana . ma descurc cu david, ca n-am incotro. mai are el cate o iesire, dar vad ca a inceput sa vorbeasca, sa-mi zica de ce plange si putem negocia acolo unde se poate. in sfarsit si-a dat seama ca unele lucruri nu sunt negociabile, gen lovit oameni, centura de siguranta din masina, etc. cand nu-i convine ceva la mine, fuge la taica-su. si cand vede ca facem front comun, nu mai are incotro.
azinoapte am dormit doar o ora. de la 6 la 7 dimineata, ca cel mic a avut activitati nocturne intense, facea podul si bazaia, nu stiu ce-l gadila pe la fund, dar numai arcuit era. abia spre 6 am reusit sa-l culc, leganat pe picioare. eu am dormit in fund, trantita intr-o parte, m-am trezit la 7 de parca ma altoise cineva cu parul toata noaptea.
la 7 am pregatit strumful de gradi (ca nu mai vrea sa-l duca taica-su), numai bine, pana m-am intors si am baut si eu o cafea s-a trezit si damian, ca-i ajunsesera 3 ore de somn .
La multi ani tuturor celor care se serbeaza azi .
Traiesc in Orasul Alandala