Strumfi de iulie-august 2007 (203)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Kariris daca sunt gemene cum sa nu le apuce odata , doar daca si plansu e sincron , atunci si mersu la baie tot in tandem se face.
Eu ce sa mai spun, ca nici diferenta de 7 ani intre ei nu-i face mai breji, si tot odata vor amandoi, si dac dau la unu celalalt se oftica si nu-i mai trebuie , si asta mare a vazut ca de regula ii dadeam celui mic ca sa nu apuce sa se isterizeze (de specific varstei)si a inceput si el cu isteriile, asa mare fiind, asa ca am sistat , nu-i mai dau la cel mic primu, care acum e stupefiat ca nu mai primeste si nu stie ce strategie sa aplice in continuare, imi iau eu prima ca de sunt mai mare .
Nu am gasit inca nici o solutie de calmat spirite incinse , ca parca se incing si mai tare.
Ieri era prea liniste in casa, cel mic se dusese singur la baie si decretase ca eu sa nu vin ca el e mare si face singur cu usa inchisa, ca la gradi, si vine la mine ud tot, strigandu-mi ca nu se duce hartia , ca el trage apa da nu se duce.Cand intru in baie ma ia ameteala, apa peste tot pe jos, weceul plin cu apa , din care dadea pe jos ca la cascada, ieseas apa afara din baie, noroc ca fusese usa inchisa.Ce mesterise praslea...bagase hartia igienica cu tot cu sul, asa intreaga ca deabia o schimbasem, in weceu si a vrut sa traga apa sa se duca, a vazut ca nu merge a luat alt sul din punga, si l-a bagat si pe ala in weceu tragand apoa in acelasi timp, si a mai luat si al treilea sul, sa se ajute sa le impinga pe primele doua.Asa ca apa din weceu iesea afara si el era bucuros ca face valuri ...descoperise ca a facut o cascada...frumos nu?
Si dai si sterge apa din baie, sa opresti cascada pana nu suna vecinii la usa.Asa ca mai bine mergi si asista fetele la weceu ca unde sunt doua si ideile sunt la dublu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

hello!
ajung si eu de zic ca Violeta.... ma iertati ca rad, dar chiar e de ras, cand nu esti in situatie.
Roxi, a fost "teroare" baiatul tau. am citit si la colegele de birou isprava lui Alex. eu in situatii de genul asta ori fac urat rau, ori sunt neasteptat de calma si strang si nu cert copilul. tu ce-ai facut?

la fel m-a distatrat Ines, cu "ce animal esti acum, mami?"
kaririris esti monument de rabdare, eroina mea! rad si eu, ca si celelalte mamici de strumfi, ca nu pot altfel. ai un haz in cum povestesti ca si cele mai rele lucruri ma fac sa zambesc. peste toate, totusi cred ca esti la capatul puterilor si tare ti-ar prinde bine un ajutor, sa te ocupi putin si de tine.

vivela sper sa treaca repede febra asta si sa fie doar o viroza, fara complicatii. sau poate ii ies ceva dinti? sanatate!

Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Cristina mami de Denisiuc ma bucur ca te-am binedispus, acum rad si eu si ma bucur ca are imaginatie, mai ales ca asa nevinovat imi zicea ca lui ii plac valurile si tocmai reusise sa faca toata baia numa valuri .Poate si-a descoperit vreo pasiune da nu pe nervii mei.Atunci pe loc l-am cam dat cu nasu in apa de pe jos, recunosc spasit ca ma depasise cand am vazut weceul infundat si baia plina , da m-am calmat si m-am oprit la atat.

am modificat ca scrisesem pasune in loc de pasiune ...de mi-e cam foame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

moaaamaa roxy, ce baiat perseverent ai! auzi, sa bage si al doilea sul,.. si al treilea ca sa fie treaba clara! Cred ca ma lua cu lesin si pe mine.

La mine e bine ca avem doua toalete si cand le apuca merg separat deci nu sunt impreuna la eveniment, dar tot e greu sa alergi intre "locatii".
La noi cel mai nasol eveniment a fost cand karina i-a infipt lui Iris o furculita de aperitiv in gat (pe dinautru) fix intre amigdale si avea Iris 3 gauri clare si sangerande. A vrut sa-i dea cu forta sa manance un fruct, iris a mancat cat a mancat dar la acea bucatica nu a mai vrut si nebuna a infipt furculita in gatul ei! Io tocmai trebuia sa merg cu ele la doctor la un control de rutina dar am amanat de rusine si de frica doctorului. Nu stiu cam ce ar fi zis daca ar fi vazut gatul lui Iris.

Floareasoarelui am inceput sa ma ocup putin de mine, prin a-mi pune ceva vopsea pe par ca am tot amanat si cred ca daca nu o faceam azi ma apuca pastele.

Poneii au ajuns la munte, au conditii bune, o gramada de fan si un grajd mare in care conlocuiesc cu 3 vaci si 2 porci. Nu mai sunt cai, intelesesem eu gresit. Gusti, cel care se va ocupa de ei, rupe ceva romaneste in rest nici unul. Acum, asta sa fie singura problema ca vor fi bilingvi!
Fug sa ma spal ca sa mai raman si cu ceva par in cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Brr Kariris, de astfel de situatii imi este si mie frica intre copii, nu realizeaza cat rau pot face. Imi aduc aminte ca si eu cu sora-mea ne certam zilnic, iar intr-o zi ne alergam ca de obicei pe dupa masa din sufragerie, si, asa, din fuga, am aruncat cu foarfeca dupa ea fara sa constientizez nici cel mai mic pericol. Nebuna. Doar Dumnezeu ne-a ferit de o nenorocire, i-a trecut pe langa ureche. Alta data nu vroia sa ma lase sa intru in sufragerie la desene animate si cand am reusit sa intru, ea s-a dus la baie, iar la intoarcere nu am mai lasat-o eu. M-am pus proptea in usa si impingeam in ea, iar sora-mea pe partea cealalta cu si mai multa forta in geamul mare din usa, pana cand a picat ditamai geamul pe mine. Nu am avut nimic, noroc maximim. Acum cand ma gandesc ca si ai mei pot face asta mai tarziu, ma apuca o criza de anxietate.

Ca tot mi-am adus aminte acum de cum stateam eu proptea in usa. Ei bine exact asa statea si Dariuca mea intr-o zi. S-a dus la ea in camera, si-a inchis usa si statea rezemata cu spatele de ea. M-am prins imediat ca face o prostie. Se dusese in bucatarie, si-a tras un scaun, s-a suit pe mobila sa ajunga la un dulap suspendat unde tineam ciocolata. A furat una si s-a dus cu ea sa o savureze in liniste fara mustrarile mele. Sa-o-ti fi vazut-o cum o manca, dadea asa cu limba ca o pisica dupa lapte. placere maxima.A fost pedepsita si 3 zile nu a mai primit ciocolata. A inteles, stia ca a comis-o. Trece printr- o faza care ma dispera, ar baga dulciuri cu 7 maini. Si daca nu i-as da, as intelege sa fure. Dar ii dau doar cate una dupa masa insa nu ii ajunge.
Am crezut ca e a mea disperata dupa dulciuri, dar vad ca sunt mai multi strumfi care trec prin asta. Sincer ma mai linisteste.

Am cantarit-o acum, are 15,5 kg si 102 cm.
Bebe e si el in grafic
Numa eu cu 8 kg in plus lipite toate parca numa pe burta si fund. Eu tot sper sa scad cum zic astia prin carti, alaptand. Dar vad ca nu prea tine, ba din contra, am mai luat un kg ca mananc un pic mai mult decat in mod normal.

Vroiam sa va mai zic de imbolnavirile la gradinita. Mie nu imi vine sa cred ca Daria nu a lipsit decat vreo 2-3 zile de cand am dus-o la gradi anul asta. Si doar in aceeasi cladire cu cresa la care a fost anul trecut, ba chiar cu mult mai multi copii in grupa, ies din clasa si merg pe holurile alea mari, cu curent, cand se duc la sala de mese, etc. Asadar eu cred ca o influenta f mare o are spalatul pe maini. Imi spune Daria ca ii pune sa se spele mereu pe maini. Asta cred ca e secretul. V-am zis ca sunt 40 in clasa din care prezenti cam 35 zilnic, deci un procent ff mare, fara mari imbolnaviri.

Va pup, sanatate multa tuturor.
Vivela sa dea Domnul sa-i treaca puiului mic repede.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Dana, si eu m-am mai linistit ca mai sunt si altii disperati dupa dulciuri . Cu spalatul pe maini sunt de acord, dar si la Saby la gradinita ii spala inainte si dupa fiecare masa, deci de 4 ori de la ora 8:30 pana la 13, si noi acasa ne spalam des si le spalam si pe ele, dar uite ca asta nu ne-a ferit. Si vad ca nici alaptatul prelungit nu a ferit-o pe Saby.
Una peste alta, se pare ca este "epidemie" de otite in gradinite, iar prin sectorul 6 sunt multe inchise din cauza de enterocolita, asa se vorbea la farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Helou pipal!

In sfarsit au si eu cateva minute. Am o viata tare agitata. Plec dimineata, muncesc de-mi sar ochii, vin acasa, cu copiii una alta, apoi ii culc, mai ma holbez si eu la tv nitel si gata.

Va citesc din umbra dar n-am timp sa raspund.

Aici e frig rau, zapada multa, in fine, ne descurcam desi cam patinez cu masinuta. Carla sa stii ca si azi dimineata am stat ca o doamna in masina cu aerul dat maxim asteptand sa se dezghete parbrizul. Mi-a luat vreo 20 min sa dezghet atat cat trebuie sa vad in fata.

Azi Adelise a avut serbarea de Craciun la gradi, va pun linkul de pe FB aici daca aveti chef de o poza doua www.facebook.com/album.php?aid=83800&id=1074925258&l=dda8ea1cae" target="_blank">AICI

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Vai, luna, ce sebare frumoasa! Nu mai zic de adelise!!!!
si al meu vrea dulciuri nonstop, deci suntem toti in grafic.
ddanagh, stii cum am slabit eu dupa nastere? adica in 2 luni eram mai slaba cu 2 kg decat eram inainte sa raman gravida? am halit acasa exact ce mi-au dat la spital, mai precis: ou fiert, sunca slaba, iaurt, branza de vaci, pui fiert.
roxy,

Laur ne povestea ieri ceva (cred ca a visat, deci m-au lasat nervii) ca era ziua lui tati si el ii punea patru lumanarele pe tort si ca eu eram la serviciu si mi-a intrat ceva in ochi si a venit doctorul care m-a pus cu capul in chiuveta si a inceput sa-mi toarne apa in ochi si m-a pus sa stau acolo unde am si adormit cu capu-n chiuveta pana mi-a iesit chestia aia din ochi. Nu prea mi-a placut...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Vaaai, cat de duci copilasii aceia . De steluta Adelise nu mai zic, m-am topit . imi vine sa printez pozele si sa le arat la gradinita la noi cu mesjul, "ASA DA!"si "NU cu dansul pinguinului"....

Vio, uau, ce vis . pana la urma ti-a iesit aia din ochi?

Dana .

roxy, vad ca nu te plictisesti nici tu .

kariris, ce le-ai zis fetelor despre ponei? cum au primit vestea? probabil ca ai ales cea mai buna solutie .

Carla, eu stiu ca alaptatul protejeaza cat alaptezi. apoi, copilul e pe cont propriu, ca sa zic asa...dar una e sa faca o viroza nasoala cand are 4 luni si alta cand are 4 ani...deci nu e motiv de parere de rau nicicum. ce sa zic, uite ca eu il alaptez exclusiv pe damian si tot a luat un crocozaur. daca nu-l alaptam, cred ca eram in spital deja acum.
ti-am vazut poza de la avatar si pot sa-ti zic ca am si eu una identica. cine e "posesorul"? .

Damian n-a mai facut febra, a fost ok de ieri dupa amiaza, doar ca spre dimineata tusea de mi se rupea mie sufletul. inca are muci si nu poate sa respire bine, dar sper pana diseara sa fie ok. nu stiu ce virus a fost, dar a fost tare nesuferit, eu am bolit mai rau ca el.

of, ce vreme...de facut copii. dar of, ce vremuri...de pus prezervative, unul peste altul...

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

of, ce vreme...de facut copii. dar of, ce vremuri...de pus prezervative, unul peste altul...

Traiesc in Orasul Alandala

Fraza asta este absolut geniala!!!

Eu am citit ca Vio a stat cu capul in chiuveta pana i-a iesit chestia din ochi, deci i-a iesit.
Ma bucur ca Damian nu mai are febra, deci s-a incadrat in cele 3 zile "regulamentare".
Asta cu alaptatul este de inteles, dar uite ca si Larisa mi-a luat niste crocozauri de la gradinita, cu toate ca in perioada aceea alaptam de 8-10 ori in 24 ore.
Azi-noapte iar mi s-a trezit de 3 ori, stiam eu ca nu dureaza minunea, cred ca-i tot ies dinti, ca s-a iritat si la fundulet.

Luna, bravo tie ca nu te chinui sa cureti parbrizul.
Eu stiu la ce te referi, cum ingheata geamurile iarna cand e ger si ninge, dar ceva cum a fost la noi nu cred ca ai mai vazut. Deci: a plouat toata ziua si apa a inghetat pe masina, aveam o crusta de gheata transparenta de jumatate de centimetru de jur imprejurul masinii, cand reuseam sa scot cate o bucata se spargea ca sticla si taia la fel. Sper ca a facut vreun prieten poze, ca eu n-am apucat.
In situatia aceea nu reuseam sa curat geamurile cu incalzirea masinii nici intr-o ora. E ciudata rau vremea asta, e foarte frig si ploua torential, nu mai inteleg nimic.
Ma duc sa o vad pe Adelise, sa-mi clatesc ochii.

Mergi la inceput