geamuri/folii antiefractie

geamuri/folii antiefractie | Autor: aalina2003

Link direct la acest mesaj

Marti noaptea un hot a intrat in bucataria casei mele spargand geamul usii (stau la casa si nu,nu am auzit nimic fiindca de fapt a desfacut chitul din hurul unui ochi de geam, apoi a deschis usa-nu stiu cum exact), a furat bani dintr-un portofel aflat pe masa, a lasat actele, a mai scotocit intr-o borseta, a furat si de acolo ceva bani..si am ajuns sa ma gandesc ca bine ca a gasit ceva in bucatarie si n-a mai intrat in restul casei,riscand unul dintre noi sa-l intalneasca.
Acum vreau sa-mi pun alarma si sa schimb geamurile la parter cu unele incasabile macar. Pe net am gasit informatii referitoare numai la folii antiefractie care se lipesc pe geamuri,ar fi eficiente impotriva loviturilor de pietre si nimic foarte clar despre cat de rezistente sunt altor tipuri de agresiuni.
Intrebare: are cineva experiente/expertiza in acest domeniu? Orice informatie poate fi folositoare.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alarma ar trebui sa fie suficienta
geamurile pot fi si fortate, nu neaparat sparte. ce fel de geamuri ai la parter ? clasice sau sistem termopan ?
cunosc o familie care locuieste la parterul unui bloc si le-au fost fortate geamurile termopan, chiar daca erau inchise.
daca nu te deranjeaza, ia-ti un caine de paza sau, pe langa alarma, pentru linistea ta, pune gratii la geamuri (stiu, e urat si sinistru, dar macar incerci sa descurajezi hotii)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Alarma si cuplata pe un sistem de iluminare automat va descuraja orice tentativa viitoare. Mai poti sa montezi camere video de supraveghere sunt deja variante acceptabile ca si pret. Foliile anitefractie nu te vor feri de fortarea incuietorilor sau a cercevelelor, insa un sistem de alarma cu iluminare spontanta la declansare si camera video - garantat va avea efectul scontat.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Am cautat deja o firma care sa monteze sistem de alarma cu camere video, intr-adevar nu sunt foarte scumpe, o sa rezolvam problema saptamana viitoare.
La parter am geamuri clasice, o sa schimb si usa (care si ea e plina de geamuri) si cred ca o sa iau si un caine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai grija cu cainele, sa nu-i deranjeze pe vecini cu latratul si sa te trezesti cu reclamatii la politie sau ca ti-l otraveste cineva cu mancare aruncata peste gard. vecinii tai au caini ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Ce ziceai Alina, marti noapte?

Hai ca transformam topicul in solutii si pareri antiefractie. Si noua, tot marti noaptea, a fortat o usa, dar am auzit si a coborat sotul meu si i-a speriat. Ulterior am auzit ca au mers in acelasi cartier si au invadat un alt parter de casa si au luat electronicele, cam tot ce puteau valorifica, dar s-au servit si cu bananele din fructiera, lasand cojile acolo.

Daca tu zici ca a scos din cheder sticla/geamul, la ce folos folie antiefractie, ca nu a intentionat sa sparga geamul.

Deocamdata sistem de alarma, catel si intentionez sa pun si rulou exterior la usa respectiva. E pacat sa-mi strice usa, plus ca izoleaza termic/fonic.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank"> Astept un vot AICI pentru Clipele de vara alaturi de Alexia (cri.jpeg)
Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Crixia,
Stiu ca pe unul determinat, n-o sa-l poata opri folia asta, dar macar ii pune un obstacol in plus daca-i vine ideea sa sparga geamul!
Deocamdata, alarma cu camere de luat vederi,catel (desi daca fiica-mea se dovedeste a fi alergica o sa renunt la el) si fel si fel de alarme mici (costa numai 7 lei si piuie foarte tare cand se deschide usa),la fiecare usa/geam de la parter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

eu aleg sistem alarma cu monitorizare si catel. As alege 2 catei, dar deocamdata sa se acomodeze primul.
Eu sunt destul de speriata si nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa ma intalnesc noaptea pe holuri cu "invadatorii".
Sotul meu vrea sa-si ia arma. El a dat nas in nas cu 2 invadatori, al 3-lea pazea la poarta...pe mine m-a marcat acest incident, crede-ma ca ff greu dorm de 1 sapt, tot am impresia ca aud cate ceva.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank"> Astept un vot AICI pentru Clipele de vara alaturi de Alexia (cri.jpeg)
Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu cred ca exista hot pentru orice fel de incuietoare sau geam.

Am avut cand stateam inca cu parintii mei hot in casa si, dincolo de sperietura si pierderile materiale cel mai mult m-a marcat pierderea sentimentului de siguranta in propria casa (eram singura acasa, parintii fiind in delegatie, iar hotul supraveghind casa o saptamana a vazut plecarea lor cu bagaje).

Ce mi-a readus o oarecare liniste de cand stau la casa este alarma cu senzori de miscare legata la centrala unei firme de paza si protectie.

Imediat dupa montaj a dat cateva alarme false (pana am invatat sa manevram si telecomenzile si codurile) si i-am vazut pe cei de la firma de paza sarind gardul, cu bastoanele in mana. Asta m-a linistit destul de mult.

Alarma este pusa si noaptea, daca plecam pentru mai mult timp din localitate putem anunta si verifica zilnic si curtea, deasemenea si detectorii de fum declaseaza alarma si am si un buton de panica pe care l-am apasat odata. Controlul amanuntit al casei cu tipul de la firma de paza in fata mea m-a linistit si atunci (sotul fiind plecat in delegatie).

Deasemenea aceste firme dau clientilor si autocolante mari cu "obiectiv securizat de firma ..." care, lipite pe fatada descurajeaza hotii.
Iar abonamentul/luna nu este o avere.

Mergi la inceput