Fericirea de a muri in chinuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ramiris, eu nu impun nimanui punctul meu vedere. Nu incalc drepturile nimanui.

Nu am vorbit nici de democratie, nici de libertatea cuvantului. Si nici de ingradirea lor.

Iar, daca tu doresti sa intelegi altceva si sa dai o turnura noua discutiei nu te opreste nimeni.

Viviana, intentia mea nu era in nici un caz sa dau o turnura belicoasa discutiei, dimpotriva.

Ceea ce tu spui aici:

Citat:

Este vorba de cum e perceput un mesaj. Nu de mine sau de X care schimbam canalul. Ci de cel care se uita, crede si actioneaza in consecinta.

Este ceea ce a declansat comentariul meu (despre care imi pare sincer rau ca a putut fi perceput altfel decat l-am intentionat).

Daca il recitesti ai sa vezi ca celui ca mine, care nu te cunoaste si nu stie cum gandesti ii transmite mesajul urmator " trebuie tras un semnal de alarma, trebuie facut ceva pentru ca noi (cei cu decenta si discernamant?!) schimbam canalul insa mai sunt si ceilalti care continua sa se uite, sa creada si sa actioneze in consecinta.
Asa cum am citit eu cei care schimba canalul isi poarta singuri de grija, deci semnalul de alarma ar trebui tras pentru ceilalti, carora ar fi necesar "sa le aratam calea", sa facem intr-un fel incat sa inteleaga ca nu e cazul sa continue sa se uite, sa creada si sa actioneze asa cum o fac acum.

Nu stiu cum ar putea fi facuta treaba asta dar eu cred ca fiecare are adevarul lui si discernamantul unora nu este inferior discernamantului altora chiar daca fiecare dintre ele conduce in alta directie. Se cheama diversitate si e buna.

E posibil ca tu sa nu fi vrut sa spui ceeea ce am inteles eu, insa mesajul care a ajuns la mine din postarea ta asta este si mi se pare onest sa-ti spun exact cum l-am perceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Sa va zic o faza de la mine de la firma: tot anul ne-a mers prost. Lipsa comenzi, abia ne-am scos cheltuielile. Cine venea intreba cum merge si noi ziceam "Naspa".
Vine luna trecuta o super comanda. Ne-am scos pe tot anul. Se mai anunta alta. Super.
Vine cineva ieri si intreaba cum merge.
La care, spre stupoarea mea, amandoi asociatii mei raspund in glas:"Prost!".
Este un fel de voluptate in a-ti merge prost si odata invatat cu ea e foarte greu s-o mai dai jos de pe tine si sa revi la realitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Foarte interesant: www.hotnews.ro/stiri-8076081-crima-din-telecomanda.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-8076081-crima-din-telecomanda.htm

Cam la asa ceva m-am referit.

Dincolo de dreptul nostru de a alege, de dreptul nostru la informare, de dreptul nostru de a judeca singuri, de a avea propriul nostru dicernamant de a schimba canalul si asa mai departe, pe care nu le contesta nimeni, sta dreptul meu la o informare corecta si obligatia la corectitudine a celui care transmite informatia.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Pai si cine il opreste pe Turcescu sa faca o emisiune optimista? sa fie el cel mai exemplu din tara, cine-l opreste?

Pana una-alta, cu ce se mai ocupa Turcescu in ultima vreme? zburda de fericire? explodeaza de optimism? adica poate fi luat de pilda sau vorbeste si el k si el e om - pe sistemul una fac alta zic?

Una peste alta, de ceea ce se intampla in acest moment in tara sunt de vina televiziunile, nu-i asa? starea de spirit a romanilor e la pamant pt k vorbesc unii la teveu si nu pt k mor de foame, de boala si nu mai au unde munci, corect?

Mergi la inceput

A fost la Realitatea o stire: Romanii inglodati in datorii.
Pentru o informare corecta titlul ar fi trebuit sa fie: "Romani inglodati in datorii."
Pentru ca era vorba de 7% dintre romani cu credite in valuta, si 9% cu credite in lei.

Astfel de stiri, in care totul se generalizeaza, transmise in acest fel nu fac altceva decat sa sperie si sa adanceasca o stare de lehamite din care nimeni nu mai vrea sa iasa.

Nu ar strica putin optimism.

Nu stiu cand, dupa ce s-au micsorat pensiile nesimtite, l-au adus pe Paunescu sa se planga ca e bolnav si nu-i mai ajung banii din pensie.
Omu'ala de rand a zis atunci: "Oau, daca nici asta nu mai are bani, valeu de mine! In ce hal a ajuns tara asta"
Asta se cheama manipulare. Dupa cum s-a dovedit mai tarziu averea lui Paunescu e departe de a fi micuta.

Daca cineva are chef sa distruga o persoana publica, indiferent in ce sector de activitate marsaluieste, o face foarte usor: cheama 2-3 oponenti cu gura mare si in 3 ore de talk-show au dat-o gata.

Nu televiziunile sunt de vina ca unii romani mor de foame sau ca sistemul sanitar e la pamant.

Ele sunt de vina pentru intretinerea starii de stress, a dezbinarii, a urii, si a distorsionarii mesajelor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Propun o lista de motive pt care sa fim optimisti. Concret si la obiect, nu abstractiuni. Poate nu mai au idei romanii, mai stii...

Mergi la inceput

Nici o propunere???? fenomenal!! pai cum stam cu optimismul, oameni buni?

Las' k incep eu lista: pe la sf lui '89, Neculai Ctin Munteanu spunea la Europa Libera "ceausescu nu e vesnic"; well, nici asta de acum nu e.

Astept lista aia in continuare! curaj!

Mergi la inceput

Ira Liza, nu ai primit raspunsuri pentru ca subiectul nu suscita interes, nu pentru ca nimeni n-ar avea liste optimiste in buzunar.

Viata mea este independenta de televiziune, parlament si presedinte.
Pentru ca este a mea si nu a lor, si mi-o organizez asa cum simt ca-mi-e bine. Nu dupa cum imi spun altii ca ar trebui sa simt si sa actionez.

Sunt optimista si am o gramada de motive. Unele vin de la sine pe altele le caut, le creez.
Cand sunt jos, ma ridic, ma gandesc cine sunt si ce pot face ca sa nu mai ajung niciodata acolo jos. Nu astept sa ma ridice nimeni si nici sa-mi spuna altii ce sa fac.

Trist este cand cineva leaga optimismul si bunastarea lui personala de vesnicia oamenilor politici si nu de ei insisi.

vivi

Mergi la inceput

Citat:

Ira Liza, nu ai primit raspunsuri pentru ca subiectul nu suscita interes, nu pentru ca nimeni n-ar avea liste optimiste in buzunar.

Pentru ca este a mea si nu a lor, si mi-o organizez asa cum simt ca-mi-e bine. Nu dupa cum imi spun altii ca ar trebui sa simt si sa actionez.

Sunt optimista si am o gramada de motive. Unele vin de la sine pe altele le caut, le creez.
Cand sunt jos, ma ridic, ma gandesc cine sunt si ce pot face ca sa nu mai ajung niciodata acolo jos. Nu astept sa ma ridice nimeni si nici sa-mi spuna altii ce sa fac.

Trist este cand cineva leaga optimismul si bunastarea lui personala de vesnicia oamenilor politici si nu de ei insisi.

vivi

Cool, Vivi! insa eu prefer sa raman ancorata in lumea reala incercand sa pastrez un echilibru intre exterior si interior. Nu pot trai o fictiune. Mi se pare bolnavicios si periculos sa nu inteleg si, cu atat mai mult, sa ma prefac ca nu inteleg ce se intampla in jurul nostru.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Citat:

vivi

Cool, Vivi! insa eu prefer sa raman ancorata in lumea reala incercand sa pastrez un echilibru intre exterior si interior. Nu pot trai o fictiune. Mi se pare bolnavicios si periculos sa nu inteleg si, cu atat mai mult, sa ma prefac ca nu inteleg ce se intampla in jurul nostru.

Ira, mamica Elizei (3 ianuarie 2009)

Desprecopii,
Iata si raspunsul la intrebarile tale. Sau macar un raspuns partial.

Cand apare cineva optimist, nefatalist, care vrea si poate sa faca ceva pentru el insusi care vrea sa vada ambele fatete ale monedei, care incearca sa spuna ca realitatea nu este una singura si ca in nici un caz nu este numai cea prezentata cu obstinenta de media este catalogat ca lipsit de luciditate, cu gandire bolnavicioasa si periculoasa pentru ca nu vede ce se intampla in jurul lui.

Eu in jurul meu vad si oameni fericiti, si oameni necajiti. Vad si oameni care-si umplu cosurile la Carrefour si oameni care nu au posibilitatea sa o faca. Vad si oameni care pleca in vacanta de Craciun si oameni care stau acasa ca nu au bani. Vad oameni care merg la servicii bine platite si oameni care au retributii de mizerie.
Ma bucur pentru unii si ii deplang pe altii, dar niciodata nu am sa aleg sa-i vad doar pe cei care nu au si sa ma raportez la ei. Sa judec lumea mea si lumea inconjuratoare numai dupa ei.

De ce sa aleg sa ingros randurile celor pentru care singura solutie este aceea de a se plange fara sa faca nimic?

De ce sa aleg sa ingros randurile pesimistilor care se uita la Tv si se plang de absolut tot ce misca sau nu misca in tara?

De ca as alege sa fac parte din categoria celor care nu mai pot spune "Yes, we can!"?

vivi

Mergi la inceput