Fericirea de a muri in chinuri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pai dupa sarcasmul, ironia, reacredinta manifestata prin aplicarea de etichete rautacioasa cuiva care incearca sa-si faca meseria cum stie in fata camerelor, nu as zice decat ca Turcescu e in aceeasi stare de spirit ca si romanii pe care ii deplange ....adica are caracteristicile invinsului care nu se incumeta decat sa critice continuu, fara sa vada si partile pozitive.
Un invingator spune: "Trebuie sa existe o cale mai buna de a o face...". Un invins spune: "Asa am facut-o intotdeauna!"...

Deunazi am mai auzit una buna, ca sa fiu in consens cu pesimismul general, anume ca Romania este tara care va servi drept cobai vis a vis de Codex aliment. si asta vis a vis de grupurile de interes care incearca sa controleze populatia globului, bilderberg, care ne va otravi lent, steriliza in masa, indobitoci etc....offfff, conspiratia conspiratiilor, ca atare sa ne fie frica sa respiram aerul, sa mancam alimentele din magazine, sa vorbim cu vecinul...

In rest, se stie statistic, ca multi romani sufera de depresie, asta fiind cazul light, nu mai vorbim de psihoze-nevroze si alte psihopatii. Presupun ca nu numai romanii. Si opinia mea e ca nimanui nu-i place sa fie "plangacios", sa se caineze intruna sau sa fie cainat. Este o eroare sa crezi asa ceva.

Vorba lui Marius, romanii au rezistat relativ bine la "intemperii"....acum, daca sunt un pic mai shifonati psihic e de asteptat, nu? ca doar nu prea s-a ocupat cineva sa le creasca starea de spirit si increderea in fortele proprii, sa le ofere o perspectiva. Inceaca intruna toti, si reuseste cine poate, cand poate, cum poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

l-as fi citit, dar vazand ca incepe cu eleganta exprimare "patru mainutoi adunati in jurul mesei intr-un studio de televiziune" la adresa unor colegi de-ai lui - ca pot sa zic si eu despre musiu Turcescu ca-i maimutoi la o masa intr-un studio" - am renuntat.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Am avut fix aceeasi reactie. Am citit paragraful de inceput si am inchis fereastra, nu merita sa-mi irosesc timpul citind cum incearca sa le plateasca polite Turcescu fostilor concurenti... Jenant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

bine zis ramiris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Suparat rau domnul Turcescu. Prea suparat pt. gustul meu. O asemenea risipa de invective mai rar am vazut... Asta-i o proba de jurnalistica produsa intr-un spatiu prea imbicsit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Suuuper tare domnu' Turcescu! Nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase. Chiar ca-i tare faza, de parca ar fi trait in Papua Noua Guninee ( sper sa nu jignesc pe nimeni) si a descoperit talk-show-urile din Romania acum. ce durerea mea, chiar nu si-l aminteste nimeni din vremea faimoaselor bile.... ce el era altfel?

In alta ordine de idei, eu recunosc sincer ca sunt pesimista. Dar! Cred ca Turcescu se refera la alarmisti, nu la pesimisti, la aia bolnavi de microbul senzationalului, cum a fost si el dealtfel ... Dar asa-i in tv, ca la asta se uita lumea, deci asta se serveste. Complicat.... oricum eu sunt pesimista pentru ca am impresia ca traiesc intr-o mlastina in care, cu cat dai mai mult din aripi, cu atat te scufunzi mai rau ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mie mi-a placut articolul. Are o mare doza de adevar.

Talk-show-urile astea nu fac altceva decat sa induca o stare de pesimism.

In ceea ce-l priveste pe Turcescu - l-am placut intotdeauna pentru ca a reusit destul de bine sa fie echidistant intr-o lume ce cerea cu asiduitate inclinarea balantei spre morbid si coprofagie.

Mai curand epitete decat invective. Insusi cuvantul "maimuoti" este un epitet folosit pentru o persoana neserioasa. Un calificativ care reprezinta un adevar.

Asa ii vad si eu, de altfel, pe cei care din studiouri nu fac altceva decat sa nimiceasca zilnic bruma de bun simt si optimism ce mai iese la suprafata din cand in cand.

Sunt niste maimuoti.
Trist este ca ii bagam prea mult in seama.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Sunt niste maimuoti.
Trist este ca ii bagam prea mult in seama.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

E o alegere personala pana la urma daca si cat ii "bagam in seama" sau nu si generalizarile nu cred ca-si au locul. Sunt zeci de canale la TV, pot sa aleg sa ma uit la Mezzo, la Discovery sau la talk-show dar e fix o alegere personala pe care o fac in cunostinta de cauza. Asa cum in cunostinta de cauza aleg sa nu citesc frustrarile sarcastice ale lui Turcescu prezentate ca lectii de morala. (O fi moral sa schimbi abordarea odata cu schimbarea taberei?).
"Prea mult" sau "prea putin" este extrem de diferit definit de la o persoana la alta. Ce tie ti se pare prea mult altuia i se poate parea insuficient, ce ii pare unuia pesimism altuia i se pare probabil realism necosmetizat.
Atata vreme cat si tu si eu si toti ceilalti pot alege, ni se respecta alegerile si nu ne sunt limitate in mod fortat este inca in regula.

Mergi la inceput

Dupa stiinta mea Turcescu nu a avut niciodata abordari similare celor descrise in articol.
De aceea a si plecat. Pentru ca au dorit sa-i impuna astfel de abordari.

Este si benefic si moral sa vorbesti. Chiar daca ai schimbat tabara. Ca doar nu e vorba de tabara de razboi si nici de secrete de stat.
Este vorba de televiziune, de ceea ce transmite si se imprima in constiinta oamenilor. Este vorba de o televiziune formatoare de opinii.
Este vorba de cum se transmite un mesaj.
Este vorba de cum e perceput un mesaj. Nu de mine sau de X care schimbam canalul. Ci de cel care se uita, crede si actioneaza in consecinta.

Eu asa vad lucrurile. Pentru ca ceea ce se intampla, de vreun an de zile pela Realitati si Antene depaseste orice limita a bunului simt.

vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Este vorba de cum e perceput un mesaj. Nu de mine sau de X care schimbam canalul. Ci de cel care se uita, crede si actioneaza in consecinta.

Eu asa vad lucrurile. Pentru ca ceea ce se intampla, de vreun an de zile pela Realitati si Antene depaseste orice limita a bunului simt.

Cel care se uita, crede si actioneaza in consecinta are acelasi drept ca si tine sa aleaga, nu are nevoie sa decida sau sa aleaga altcineva in loculul lui. Pentru ca tu crezi cu tarie ca e o idee buna sa schimbi canalul asta nu inseamna ca adevarul tau trebuie sa devina adevarul tuturor. Pentru ca asta e periculos.
Gandesc bine sau prost dar vreau sa gandesc eu pentru mine, asta este esenta libertatii si democratiei. Cei despre care crezi ca au nevoie de indrumare si de altcineva care sa gandeasca in locul lor au dreptul sa fie lasati sa greseasca.

Chiar am uitat cu totii cum era cand ne spuneau altii ce e bine si ce e rau? Cand hotarau cativa pentru 22 milioane? Prefer ca antenele si realitatile sa poate sfida bunul simt decat sa mi se ingradeasca fortat libertatea.

Viviana, cel care se uita, crede si actioneaza in consecinta poate avea alt IQ sau alta educatie decat tine insa are fix acelasi drepturi pe care le incalci daca vrei sa-i impui punctul tau de vedere. Nimanui n-ar trebui sa i se faca bine cu forta.

Mergi la inceput

Ramiris, eu nu impun nimanui punctul meu vedere. Nu incalc drepturile nimanui.

Am emis doar o parere cu privre la un articol, la semnatarul articolului si la niste televizuni. Nici macar ideile tale nu le-am combatut.

Nu am vorbit nici de democratie, nici de libertatea cuvantului. Si nici de ingradirea lor.

Era vorba doar de tragerea unui semnal de alarma. Atata tot.

Iar, daca tu doresti sa intelegi altceva si sa dai o turnura noua discutiei nu te opreste nimeni.

vivi

Mergi la inceput