Fericirea de a muri in chinuri
Mie mi-a placut mult acest articol scris de Robert Turcescu pentru ca mi se pare ca in Romania domina o stare de spirit periculos de pesimista. Unde este acel yes we can? Nu cumva acest fatalism impiedica ca tara sa faca un pas mai departe? Sunt romanii un popor pesimist?
Va invit la o dezbatere prietenoasa 
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
Deus spune:
da, se plang de vreme de parca toamna asta este prima pe care o vad, se plang de ploaie, de vecini, de politicieni, de scoala,de sot, de preturi, etc.
pe bune, si-a rezolvat cineva vreo problema fiind pesimist si plangandu-se vesnic? nu, doar se streseaza si se amareste inutil![]()
va doresc sa aveti o zi frumoasa
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
XIO spune:
Cu ocazia acestui rezidentiat s-a dovedit (inca o data) ca no, we can't.
In Romania este o mare bataie de joc ce incepe din varf si se rasfrange asupra tuturor mai putin a alora care o intretin.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Grace spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii Mie mi-a placut mult acest articol scris de Robert Turcescu pentru ca mi se pare ca in Romania domina o stare de spirit periculos de pesimista. Unde este acel yes we can? Nu cumva acest fatalism impiedica ca tara sa faca un pas mai departe? Sunt romanii un popor pesimist? Va invit la o dezbatere prietenoasa ![]() |
Linkul cu articolul respectiv nu se deschide.
"Yes we can????" la romani?
Putem imbogati lista cu incurajarea/motivarea tipic nemteasca: "Wir schaffen, wir schaffen, wir schaffen...
Daca romanii sint un popor pesimist, e gresit formulat. Adica romanii ca popor bagati intr-un pesimism pe care numai romanii ca un intreg (popor) puteau sa-l "schaffen"? Nu cred. Pesimismul nu tine de natie si nici de statutul personal social sau securitate economica/politica. Pesimismul apare datorita grijilor, insatisfactiilor/esecurilor personale (ale altora) etc. Acestea pot aparea si la oamenii de succes si la cei fara.
ariadna33 spune:
as fi vrut sa citesc si eu articolul lui Turcescu (desi nu sunt un fan al lui) dar nu se deschide linkul...
cat despre pesimism la romani, nu stiu atii cum sunt dar eu zic ca intoteauna se poate si mai rau (vorba lui Murphy). Sunt pesimista ca gandesc asa? ![]()
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
viviana spune:
www.evz.ro/detalii/stiri/fericirea-de-a-muri-in-chinuri-913575.html" target="_blank">http://www.evz.ro/detalii/stiri/fericirea-de-a-muri-in-chinuri-913575.html
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Alizee spune:
Cand guvernul taie 25% din salariul bugetarilor, dar cresc preturile, cred ca romanii au un motiv in plus sa zica : da, noi putem si vom reusi ; avem cele mai multe oportunitati din toate tarile europei.![]()
Ne plangem de mila si radem unii de altii.
Viata nu este o jungla, ci un drum pe care tre' sa mergi atent la gropi.
In alta ordine de idei : inca de la sfarsitul lui '89, toti, dar absolut toti cei care au venit la guvernare au furat pana au falimentat tara.
In conditiile astea, eu totusi mai sper la o viata mai buna.
Si, da, voi putea sa fac tot ce imi propun, gandind totul pas cu pas.
O zi buna sa avem.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Laura25 spune:
Nu pot sa nu remarc schimbarea de ton si 'unde bate' a domnului Turcescu dupa ce a schimbat patronul si trustul de presa.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marius spune:
Pentru mine este mai simplu. Inca nu am vazut sa dispara poporul roman si Romania desi a cam trecut prin multe evenimente neplacute. Probabil suntem formati sa rezistam in timp si eu cred ca vom rezista si acum si maine - asa pur si simplu.
De asemenea nu sunt chiar atat de convins ca romanii nu au deloc succese, poate unele nu se vad, poate nu sunt mediatizate dar exista. Insa dincolo de toate - este o perioada dificila pentru romani si Romania dar cum se zice pe aici prin Ardeal:
"Nu va fi sa nu fie cumva"
Asa incat ... viitorul este in fata!![]()
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Alexandra spune:
De la ciobanul din Miorita incoace tot pesimisti suntem. Si sincer pentru noi ca tara nu vad motive de optimism. Pentru fiecare individ in parte, normal ca exista bucurii si tristeti, reusite si nereusite. Dar ca natiune, nu vad nimic ce ar putea sa ne faca optimisti.
mianna spune:
l-as fi citit, dar vazand ca incepe cu eleganta exprimare "patru mainutoi adunati in jurul mesei intr-un studio de televiziune" la adresa unor colegi de-ai lui - ca pot sa zic si eu despre musiu Turcescu ca-i maimutoi la o masa intr-un studio" - am renuntat.