Licurici de ianuarie-februarie 2009 (127)
Raspunsuri - Pagina 7
CADIA spune:
IZA, am salvat tot ce mi-ai spus ca acum sunt varza cu timpul.Aaa...si cand am vb de timp m-am referit la 1 luna de la ziua Clarei
ANNA, Clara a reactionat destul de posesiv, vroia sa o punem pe cea mica doar unde iti arata ea, sa-i dau sa pape cand vrea ea.Abia astept sa se faca Clara bine sa le tin din nou impreuna.
DARK, cam multe "baiuri" fata de "plusuri" asa ca trage linie, aduna si scade si cred ca o sa dea cu minus
CAMI, sa sti ca le iubesti pe fiecare in felul ei, la fel de mult.Chiar ma gandeam ca si daca ai mai multi copii n-ai cum sa nu-i iubesti pe toti la fel de mult si totusi diferit pentru ca fiecare are ceva aparte si toti sunt ai tai.
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse si broscutza Eliza Violeta.
IRA_LIZA spune:
Pai, fetelor, nu am spus k sunt fanu' ideii de a face acasa un party, mai ales unul de amploare cum este botezul. Vedeti si voi k se aduna atatea lucruri de verificat si, cel mai adesea, de cumparat incat iti vine sa-ti iei campii. Nici efortul financiar nu este chiar mititel in conditiile pe care le-am descris eu - decat, bineinteles, daca stai bine dpdv "logistic" (aka tot ce v-am descris mai sus in afara de mancarea propriu-zisa). Si chiar si asa, cu mancarea facuta de tine, nu sunt convinsa deloc k merita 100%. Ce uita multa lume (ma mananca limba sa spun: in special barbatii) este faptul k prestezi un efort urias sa gatesti cap-coada o masa de genul asta. Daca mai adaugi ecuatiei 2 bebei, unul de nici 2 ani si unul de nici 3 luni, tot tabloul arata exploziv.
Cadia, Eliza mea era deja maricica atunci cand am facut noi turta, deja incepusem diversficarea si in nici un caz nu ma mai trezea noaptea decat pt biberonul de ora 1-2 (sanatate maxima inca o data Aryiei pt k m-a scolit cum sa procedez sa-i scot si masa de noapte!!). Asa k mie mi-a convenit, oarecum, sa fac masa acasa. Am tinut mult amandoi la povestea asta cu traditionalismul. Da' a doua oara m-as gandi mai bine inainte sa ma apuc.
Eu te sfatuiesc, inainte de orice, sa pui pe hartie tot ce-ar presupune botezul facut acasa versus botezul facut la carciuma. Si vezi care este diferenta. Nimic din ce am scris mai sus nu e inventat, asta am facut noi, efectiv. Fara sa ne dam seama prea bine la inceput unde o sa ajungem, nu atat k bani (acolo Marian, maestrul previziunilor, a aproximat relativ bine cam la cat o sa ne duca) , ci k efort. Adevarat k m-am ambitionat sa facem singuri tot-tot, fara nici un ajutor din afara, si nu la bani ma refer. Cu exceptia zilelor in care am avut drumuri de facut, zile in care a venit mama lui Marian sa stea cu Eliza. Insa, inca o data, eu mi-am permis. Noptile le dormeam beton!
IRA_LIZA spune:
Cadia, aha, deci nu o luna de aici incolo, adica la sf lui dec, ci pe la sf lui feb! a, asa mai vii de acasa (oarecum).
Tu apuca-te de liste intai si-ntai:
- lista de invitati;
- lista-menu;
- lista obiectelor care va sunt necesare;
- calendarul (cum sa-i zic??) cumparaturilor.
O sa vezi k nici acolo, la liste, s-ar putea sa nu-ti ajunga doar o seara de sedinta cu sotul, o sa va sfatuiti cateva seri la rand. E si normal.
IRA_LIZA spune:
Andra, nu mai sta la astia. Daca azi nu-ti place la ei n-o sa-ti placa nici maine, stresul & frustrarile se vor acumula si intr-o buna zi risti sa duci acasa din preaplinul lor. N-ar fi pacat? Insa in primul rand sa-l vezi atat de putin pe Mister. Gee!
Insa de ce demisie? ma rog, daca nu ai nevoie de o continuitate nu e un cap de tara. Continuitate si/sau recomandare pt proximul loc de munca. Tu insa cauta-ti in alta parte. Si daca ai nevoie de motiv sa le spui astora, aminteste-le promisiuni pe care nu si le-au tinut - gen primele pe care le-au promis si pe care nu le mai dau.
lisssa_ana spune:
si eu ma ganedsc la petrecerea de 2 anisori. Noi iar o sa fim multi,toti prietenii nostri au copii,anul trecut am fost in jur de 30,deci si anul asta la fel. Eu lista imi fac la fel ca Iza....ca sunt uituca rau.
Cred ca pe la anul ne vom muta si noi intr-un apartament mai mare,sper cu 3 camere
va pup ca incepe un film tare bun pe pro cinema
Mama de Ana si 7+
anna-mama spune:
Dark, eu daca as fi in situatia ta mi-as cauta un alt job si apoi mi-as da demisia. nu as sacrifica familia pt nimic, dar mai ales nu as sacrifica timpul pe care sa-l petrec cu bebe pt un job care nici macar nu-mi ofera vreo satisfactie. Asa ca-ti tin pumnii sa gasesti repede ceva potrivit
Naty, Miere, Lisa, succes cu gasitul apartamentului potrivit!
de steluta norocoasa (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
flowerbee spune:
Cat de frumos planuiti petrecerile copilasilor vostri! Abia astept sa fac si eu acelasi lucru, dar sa termin cu examenele.
Naty, mult succes cu gasitul apartamentului perfect! Sa nu iti para rau de apartamentul initial, pretul era enorm, chiar pt zona Marriot. L-am intrebat sot cam cat ar fi pretul corect si mi-a zis ca in jur de 120.000 E, deci 160.000 era enorm, mai ales pt perioada asta de criza. Mai cauta, ca sigur vei gasi!
Dark, bafta cu jobul. Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Eu am o idee mai invechita, in sensul ca tin de job cu dintii, chiar daca uneori nu imi ofera chiar ceea ce vreau. Jobul este cheia ca sa fiu indepedenta fata de sot si de familie, dar si pt ca sa am ce sa ii ofer copilului.
Fetelor, eu tot visez ca alaptez si ca am tare mult lapte. Oare sa fie un semn ca in curand voi avea si eu unda verde la un bebe? Sa fie un semn de la Dumnezeu sau doar o imagine pe care o proiecteaza subconstientul meu ca urmare a dorintei (inca ascunse) in acest sens?
I-am luat Alexiei un catelus de la Fisher Price, e tare dragalas, e bilingv RO-EN si are multe functii educative. I-l dau de Mos Nicolae. Pt Craciun, mai vedem.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
DarkBendis spune:
Multumesc pentru sfaturi, fetelor! Much appreciated, cum zic cei de aici.
Asa-i, mai mult cu minus da, dupa ce trag linia.
Ira, aici ai nevoie de recomandari de la ultimul loc de munca, cam peste tot. De aceea nu vreau sa plec "trantind usa". Cel mai simplu motiv pe care il pot invoca e ca, deoarece sotul a inceput un job nou in octombrie si nu mai lucreaza 9-5, programul meu de "shift-uri" devine imposibil in "manevratul" dusului si adusului copilului de la childcare. Cum s-ar zice, change of circumstances, work schedule doesn't work bla-bla si etc, nobody's to blame si ne despartim cu pupaturi .
Lisa, bafta sa gasiti si voi apartamentul potrivit.
Noi inca nu stim ce facem pentru ziua lui Mister...dar am vrea sa facem "ceva". Ne vom intoarce din Italia pe 30 dec dimineata devreme, deci un pic de timp sa ne pregatim ar fi, mai ales ca nu va fi petrecere mare. Doar cativa copilasi dupa-masa (max 8, dar cel mai probabil 3-4) deci un tort,niste platouri cu mini-pizza and stuff, fructe si niste "goodie bags" (adica pungute cu dulciuri pe care le primesc copilasii de la noi), iar seara oricum vor veni prietenii "oameni mari" la tambalaul "obisnuit" de Revelion. Daca vom fi bine organizati (deci liste facute, meniul bine planificat si casa pregatita/dereticata inainte sa plecam la Como) ne-am chiar putea descurca Adica venim pe 30, dupa-masa tati face cumparaturile in timp ce eu despachetez si curat prin casa, iar pe 31 dimineata pregatesc mancarea pentru cei mici... si gata Ca cei mari vor primi snackuri gen alune si crisps, plus "platourile" indiene si cele de preparate de pui de la "Iceland" - tot ce voi avea de facut va fi sa le pun in cuptor si sa le scot dupa juma' de ora De sticloante si de turnat in pahare se ocupa tati
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisssa_ana spune:
Dark,nu exista nici o posibilitate sa iti schimbi tura??? adevarul e ca in criza asta un loc de munca stabil e bine venit
bee,scuze de indiscretie,dar de ce sa nu ai unda verde pt bb2???
Mama de Ana si 7+
DarkBendis spune:
Lisa, din pacate nu, m-am interesat, in primele 6 luni nu pot face nimic, apoi pot aplica pentru "flexible working hours" care de fapt ar insemna ca pot alege doar un anumit tip de shifturi... dar doar daca lucrez in fiecare sambata. Raspunsul l-as primi dupa 4-8 saptamani... deci inseamna ca in cel mai bun caz as avea vreo 7-8 luni de program "oribililos" Asta daca imi aproba cererea.... ca se poate sa nu o aprobe.
Bee, si eu sunt genul care vreau sa am un job si sa nu depind de nimeni ... dar nu cu pretul de a nu-mi vedea deloc copilul si sotul. Mai ales cand in principiu ar fi sanse sa-mi gasesc altceva mai "family friendly", cu program mai uman.
Multa sanatate, sper sa primesti rapid "unda verde" de bebe2
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"