beneficiile/riscurile consum. de lapte-si derivate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

multumesc de raspunsuri.

mi-am facut programare la un medic nutitionist, cu peste 25 de ani experienta, sa vad ce-mi va spune. abia peste doua saptamani ma primeste.
pana atunci mai astept si alte pareri de la voi.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pisi-pis, laptele de caju il fac eu, cu caju crud.
Iti scriu reteta pe care am facut-o in dimineata asta. A iesit cel mai bun lapte vegetal pe care l-am facut io in viata mea .

120 g caju crud, 4 linguri seminte de flaoarea soarelui (tot crude!!) se pun in blender si se macina pana rezulta o pulbere fina.
Am adaugat apoi un mar mare curatat de coaja si de seminte si o portocala.
Iar vaj-vaj in blender, apoi putina scortisoara si apa pana la consistenta dorita (mi-au iesit 3 cesti mari de lapte ceva mai gros, noi asa il bem).

Daca vrei sa faci prajituri, poti folosi orice fel de lapte vegetal.







Citat:
Am uitat inca ceva legat de lactate. Cred ca in societatea actuala se exagereaza, adica au devenit un grup alimentar in plus. Ele sunt ca si carnea, o sursa de proteina + grasime animala, adica ar trebui sa le mancam in loc de carne, nu ca o completare a carnii. Alimentatia actuala include mult prea multe proteine decat are corpul nevoie, practic mancam lapte la mic dejun, carne la pranz, iaurt la gustare, iar carne la cina si eventual un pahar cu lapte la culcare




Mi se pare excelenta analiza asta!
Lumea pune pret mai mare decat ar trebui pe proteine. Zici ca daca nu-s suficiente proteine pe masa, gata, s-a dus cu sanatatea :)).
Una din cele mai nenorocite boli, cancerul, e o boala a bogatiei reflectata in abundenta nutritionala, alaturi de diabet si boli coronariene.
Populatiile sarace nu se prea imbolnavesc de cancer, ci mai degraba de pneumonii, ulcere, boli parazitare, tbc si altele.
S-a constatat ca regiunile de pe Glob unde exista o rata mare a pneumoniei de exemplu, nu vor avea o rata mare a cancerelor de san de pilda, ci vor avea o rata mare a bolilor parazitare.
Tot asa, bolile coronariene (cele care ucid cei mai multi vestici) sunt mai intalnite in zonele unde e prezent cancerul de san.
Iar cancerul de san e in legatura destul stransa cu dieta: el poate fi prevenit daca se consuma alimente care mentin nivelul de estrogen sub control.
Iar nivelul de estrogen e si urmarea consumului alimentelor de tip vestic, bogate in grasimi si proteine de origine animala si sarace in fibre.







Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

ma intereseaza subiectul. abia astept sa vad ce iti spune doctorul nutritionist de consumarea laptelui.

ei eu am renuntat la lactate din cauza ca alaptez si bb are o suspecta alergie la proteina din laptele de vaca.
ma simt ok, dar nu extraordinar. la inceput am obervat ca slabesc, si am mai multa energie, dar extazierea a fost de scurta durata. energia venea de la faptul ca avusesem o perioada cand bebelusa dormea ff bine :)) dar am observat un lucru pozitiv: nu mai sunt deloc constipata.

ce ma streseaza ca nu pot sa mananc nici macar laptele ascuns intr-o prajitura, de ex cele cu unt. mi-e dor de branza, de o felie de cas bun. am gasit lapte lactose free 100% si asta il folosesc daca fac clatite sau carofi piure.

si eu cred ca laptele si produsele lactate provenite din vaca ar trebui consumate cu moderatie, daca se poate evita cel foarte gras, smantana, branza moale sau branza topita consumata in exces.
oricat de bio zic astia pe cutie ar fi laptele, eu cred ca vacile sunt tratate cu antibiotice preventiv, li se dau stimulente pt cresterea lactatiei, sunt mulse si cand nu ar trebui mulse.

eu am observat un consum exagerat al laptelui de vaca in randul copiilor imediat ce implinesc un an. laptic la mic dejun, la somnul de la pranz si inainte de culcare. intre mese, cateva snack-uri bune cu branza, o branza fagarasi cu smantana, un danonino etc.
marea majoritate de copiii mari consumatori de laptate pe care ii cunosc toti sunt foarte pretentiosi la mancare, abia mananca cateva legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisi-pis
Daca ne gandim la strabunica, facea mamaliga cu lapte, si asta era cina... In plus ea manca lapte adevarat, nu ce cumparam noi, plin de tot soiul de chimicale, hormoni, antibiotice, de la vaci care n-au vazut iarba in viata lor...



Ei bine, tocmai daca ne gandim la strabunica, intri in contradictie cu ceea ce afirmi. Adica se manca lapte, smantana, unt, branza, lapte prins, zer. De asemenea carne, de porc, vita sau pasare, pestele nu era chiar la indemana. Slaninuta, carnea in untura din garnita, ouale (cu galbenus cu tot!) nu lipseau din alimentatie.
As zice ca alimentatia actuala este departe de a semana cu cea a strabunicii, daca vorbim de proteine; diferenta majora este doar la chimicale si hormoni, cum zici, dar nu de asta era vorba.
La tara si in zilele noastre se mananca bogat in proteine si grasimi animale. Dar, vorbind iar de vremea strabunicii, incidenta cancerului era practic zero fata de zilele noastre, cu toate cele consumate. Ceea ma face sa cred ca nu exista nici o legatura.

O doctorita, cu care faceam gimnastica medicala din cauze de coloana, mi-a relatat concluzia unui congres international la care tocmai fusese (este ortoped) si am inteles greseala de a consuma cantitati mari de lapte, vis a vis de oase si osteoporoza. A recunoscut, insa, ca sunt studii care se bat cap in cap.
Asa ca, daca nu exista intolerante vadite, as merge pe traditional, cu moderatie; macar e ceva demonstrat.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dar sa nu uitam cata activitate fizica aveau strabunicii.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu am refuzat produsele din lapte cand aveam in jur de 3 ani, vomitam daca ma fortau.

mancam insa prajituri si frisca, lapte sau unt ascuns in diverse si mai apoi puneam smantana in sosuri. si sunt mare fan inghetata!!

de cateva luni bune insa am probleme cu sistemul digestiv si singurul lucru pe care am putut sa il punctez ca imi face rau a fost laptele. daca beau un pahar de lapte am probleme foarte mari cu stomacul. testul la intoleranta la lacotza a fost insa negativ insa dr zice ca e o marja de 5% fals negativ si apoi poate fi si o alergie.
am eliminat usor absolut orice a fost atins de lapte citind etichetele, inclusiv in anumite soiuri de salam, carnati e pudra de lapte, sau lactoza sau zer. nu mai vorbesc de orice fel de biscuiti, ciocolata, inghetata si mai cate.
si in unele medicamente gasiti lactoza.

la putin timp dupa ce am reusit sa elimin tot, problemele mele cu stomacul s-au diminuat drastic si ma simt mult mai bine.

in cazul meu a trebuit sa elimin foarte strict tot.

ca substituenti folosesc soia: lapte de soia, smantana de soia. pot fi folosite si in prajituri, eu am facut clatite asa.
frisca din soia nu am incercat, dar sunt tare curioasa :)

am luat si lapte de orez insa mi s-a parut cam apa chioara pe langa cel de soia.

branza nu am mancat in viata mea deci nu imi lipseste :)

edit: s-a pus problema calciului. in cazul meu particular daca laptele a fost cel care mi-a facut rau atunci eliminarea lui imi va vindeca intestinul, deci va mari absorbtia de calciu.

dar eu nu as aplica asta tuturor caci stiu oameni sanatosi tun care beau lapte si consuma lactate de toate felurile, deci ma consider o exceptie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

dar sa nu uitam cata activitate fizica aveau strabunicii.




Da, n-ar trebui sa uitam asta.
Insa, vezi, acum se pune problema ca laptele si carnea sunt otrava curata. Cu sau fara miscare.
Cred ca e o exagerare grosolana.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy
am gasit lapte lactose free 100% si asta il folosesc daca fac clatite sau carofi piure.


mindy, daca laptele acela provine din lapte de vaca cu lactoza eliminata nu este ok sa il folosesti caci contine proteina inca.

de lactoza in sine nu are sens sa te feresti caci laptele tau are oricum un continut de lactoza mai mare decat cel de vaca :) ma rog, are sens in ideea ca lactoza este extrasa din lapte de vaca si este atinsa de alergen


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Bunicii si strabunicii de la tara mancau putina carne.
Nu se compara dieta omului modern (care vrea neaparat sa manance zilnic carne, lactate, oua, ca nu cumva sa se pomeneasca cu deficit de proteine).

Bunicii si strabunicii tineau post cel putin miercurea si vinerea, iar carnea era pastrata pentru duminica.

In plus, primavara, vara si toamna ei mancau buruieni (urzici, de exemplu, pe langa care nu tranteau oua-ochiuri ), multe fructe si legume.

Bunicii si strabunicii erau foarte activi din punct de vedere fizic.
Noi schimbam scaunul de la birou cu scaunul din autobuz sau masina si avem impresia ca daca mergem de 3 ori pe saptamana la o sala (in care se recircula aerul expirat de zeci de oameni) si stam 3 ore/saptamana in fata aragazului si a tocatorului de legume avem o activitate fizica peste medie.


Si, pentru cei interesati cu adevarat de discutie (nu pentru cei care au venit cu chef de scandal ), repet concluziile studiilor stiintifice: cantitatile crescute de proteine animale din alimentatie favorizeaza dezvoltarea focarelor canceroase care au fost initiate de catre carcinogeni.

Bunicii si strabunicii nu respirau aer poluat, nu beau apa poluata.
Bunicile si strabunicile nu-si imbibau zilnic pielea cu apa saturata cu clor, nu foloseau zilnic sampon, balsam, masca de par, ser pentru varfuri, spuma de par, gel de dus, emulsie de corp, crema de maini, crema hidratanta, crema antirid, antiperspirant, adica uriasele cantitati de cosmetice cu fel de fel de chimicale pe care le folosim noi, femeile moderne.

Toate cosmeticalele astea contin fel de fel de compusi care, combinate cu compusii nocivi din aer, apa, alimente, pot declansa modificari in organismele noastre.




Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mi-am dat seama ca am uitat sa spun concluzia :)).

Concluzia ar fi ca, da, cu siguranta ca proteinele animale sunt naspa.
Insa... organismele umane s-au obisnuit cu acest rau si, in conditii normale pot contracara eficient actiunea lor negativa.
Cum viata omului modern a devenit un slalom printre fel de fel de provocari care subrezesc organismul (stressul inclus), proteinele animale au devenit pur si simplu bomboana de pe coliva :)).


Am uitat sa spun ca, pe langa postul de (luni), miercuri si vineri, bunicii tineau si posturile Pastelui, Craciunului si al Sfintei Marii. Luni intregi in care ei nu mancau proteine animale, cu exceptia zilelor de dezlegare la consumul de prod. animale.



Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput