beneficiile/riscurile consum. de lapte-si derivate

beneficiile/riscurile consum. de lapte-si derivate | Autor: kariguld

Link direct la acest mesaj

ma intereseaza aceste aspecte. riscurile si beneficiile laptelui si derivatelor din lapte.

o rog respectuos pe Denizel sa vina sa ne impartaseasca din experienta ei. am citit la alt subiect ca nu mai consuma lapte daca sunt si alte fete cunoscatoare, sunteti bine venite la dezbatere.

vreau sa cunosc si din experientele voastre. pe gogle cam toate articolele sunt la fel.

probleme medicale severe ma determina sa fac schimbari in alimentatie. si sunt in cautari de ceva vreme

va astept la schimbul de pareri/experiemte.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_____________________M-am nascut pentru succes!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nu stiu sa iti caut in arhive dar a fost un subiect foooooarte discutat pe tema asta o sa para sigur careva dintre fete cu el. Pesonal sunt pentru consumul de lapte si lactate si branzeturi, aduce un aport de calciu necesar la orice varsta.
Daca exista intoleranta lalactoza se poate inlocui cu laptele soia cu calciu sau cu ape foarte puternic concentrate in Calciu, in Frante est apa Contrex care da 58% din necesarul de calciu la un litru de apa consumata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Nu am gasit discutia anterioara legata de consumul de lapte si derivatele din lapte. insa am observat ca s-au accentuat dilemele in privinta lui.
Sub influenta multor medici mereu am stiut ca laptele aduce organismului cel mai mare aport de calciu.
Insa, citind diverse materiale scrise de cercetatori, nutritionisti, homeopati,am inteles ca nu e chiar asa. Se spune ca, calciul se asimileaza mai usor din seminte de susan crude, de exemplu. Ba mai mult, prelucrarea de catre organism a calciului din lapte necesita o cantitate mai mare de calciu decat cea asimilata.
De asemenea, varianta cea mai acceptata de lapte este cel de capra (compozitia lui este cea mai asemanatoare cu cea a laptelui matern), iar dintre branzeturi, cele de bivolita. Se spune ca fiecare mamifer consuma "propriul" lapte, iar oamenii nu ar trebui sa consume lapte de la alte animale. O varianta mai sigura ar fi laptele de soia, asta doar daca putem fi siguri ca nu e modificata genetic, sau laptele de migdale, de orez.
Eu de cand ma stiu am lipsa de calciu, asa mi s-a zis mereu; motiv pentru care consumam multe lactate. De aproximativ 2 ani consum lapte foarte rar, pur si simplu a inceput sa nu-mi mai placa, smantana, iaurt si unt doar ocazional, iar branzeturile sunt mereu incluse in alimentatie. In acelasi timp, incerc sa mananc mai multe legume, fructe proaspete si uscate, seminte crude de orice fel si ma simt bine; iar aceea lipsa de calciu pe care o am de mica nu s-a accentuat si se pare ca s-a mai ameliorat.
Nu spun ca asa cum fac eu este bine si mereu am fost pe ideea unui echilibru in alimentatie, dar dupa cum se spune "nu iese fum fara foc", cred ca este bine sa fim atenti la ce consumam.
Daca aveti ocazia sa cititi cartile scrise de Valeriu Popa, veti avea multe surprize in acest sens.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu as vrea sa stiu care sunt riscurile. unde se rasfrang ele asupra organismului. sunt studii in acest sens? sunt linkuri cu informatii bune, valabile?

cine a renuntat la lapte? cum se simte? a facut-o din considerente medicale? sau pur si simplu....

Bazar general pe DC

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Desii nu intentionam sa dau vreo trimitere fiindca internetul este plin de pareri si dovezi pro si contra, acum imi vin in minte doua dintre ele; unul in limba romana: http://ligiapop.com/2009/04/13/de-ce-ar-trebui-sa-evitam-lactatele-si-proteinele-animale/ si unul in franceza: http://evolutionnaire.free.fr/ecologiehumaine.php

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Cauta in threadul cu raw vegan ceva, aici pe forum

E un pomelnic de dezavantaje, linkuri, etc. Si eu tot de aici am aflat.
Acu nu stiu sincer ce sa zic. Imi plac branzeturile dar nu cele industriale; imi place mult laptele.....habar n-am sincer

Pe de alta parte nici n-am iesit vreodata cu vreo carenta sau dezechilibru nutritiv, asa ca nu am simtit inca nevoia sa imi modific dieta.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Pentru mine experienta renuntarii la lactate a fost una pozitiva. Motivele au fost, sa zicem, medicale, dar nu m-a deranjat prea tare ca nu eram prea buna prietena...poate doar pentru branzeturi am avut un mic regret.
Am fost nitel extremista, fiindca am renuntat si la gluten in acelasi timp.
Cum si alaptam in perioada respectiva, am stat de vorba cu mai multi medici printre care si medicul de faimile si un medic specializat in alaptat. Am avut numai pareri pozitive si sfatul a fost sa consum multa apa bogata in calciu si sa suplimentez cantitatea de proteine si de grasimi. Doar medicul de familie mi-a spus ca trebuie sa fiu f atenta ca efectele negative ale unui astfel de regim pot aparea pe la menopauza si se gandea la osteoporoza, dar asta a fost doar ca o atentionare nu ca un vot negativ.
Dupa 6 luni in care am fost f stricta, mi-am facut analizele si pentru prima oara in viata aveam calciu in limite normale (de copil am avut numai deficit). In plus nu mai aveam nevoie de crema(apa si grasimile) si am slabit considerabil.
Acum o mai zbarcesc in sensul ca nu mai sunt atenta la toate etichetele si nu mai inlatur orice produs ce prezinta cea mai mica urma de suspiciune, mai atac cate o praji...Urmarile: iarasi nu pot sa ies fara de crema de fata, am mai recup ceva kg...In curand voi redeveni drastica, fiindca pentru mine a fost cea mai buna alegere. Medical nu prea am cum sa-mi dau seama, daca a fost ok , fiindca era mai mult o suspiciune.

La prima intalnire cu laptele dintr-o prajitura dupa regim 100% am crezut ca mor de stomac...cumva sprijina teoria ca se curatase colonul prin regim si acum reactiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

La prima intalnire cu laptele dintr-o prajitura dupa regim 100% am crezut ca mor de stomac...cumva sprijina teoria ca se curatase colonul prin regim si acum reactiona.

Oarecum pe langa subiect. Confirm starea de rau la reapucatul de carne, lactate, etc.
Mama unui fost prieten (care era vegan de vreo 10 ani saracu) l-a servit pe acesta cu o ciorba din care scosese cu atentie carnea, etc. Si l-a mintit ca era de post. Pe principiul "lasa maica, de unde sa stie"
A ajuns saracul om la urgente :(

Deci atentie la servit prieteni vegani cu diverse bunataturi; chiar apare starea de rau fizic la reintroducerea acestora in sistem, dupa o pauza lunga.

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

andiaroro, inteleg ca nu mai consumi sau nu ai comsumat nici un alt produs ce contine lapte? ce ai pus in locul laptelui?

aseara le-am facut la copilasi gris cu lapte, dar am folosit din cel bio de orez. a iesit bun pana la urma, dar avea asa un gust de grau mai mult. bineinteles ca nu le-am spus ce lapte am folosit.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

am tot citit ipoteza potrivit careia nici o alta vietuitoare, in afara de om nu consuma laptele altei specii si mai ales omul nu trebuie sa consume lapte altul decat al propriei mame si nu pana la adanci batranete ci fix cat exista laptele matern.

Pai logic ma gandesc ca daca omul ca vietuitoare s-a pozitionat in varful lantului trofic, nu degeaba a ajuns sa aiba acces la cele la mai multe optiuni: - de a consuma laptele, carnea altor specii, o mare varietate de fructe si legume si toate dupa cum prefera, crude sau procesate termic (nu discut contra vegetarianism, sau raw food ci incerc sa aflu o logica acestui curent contra lactate, carne si procesare termica)

Omul nu e fiinta cu sange rece, (nici rechin, nici crocodil, care de ex sunt in acelasi stadiu evolutiv de sute de ani), a evoluat continuu.

Stiintific este dovedit clar si fara drept de controversa ca laptele de vaca, bivolita, capra, si derivatele din lapte precum si procesarea termica fac rau omului? Intrebarea mea nu este retorica si chiar imi doresc sa aflu ceva concret, nu zvonuri despre cum ii era rau de la stomac unui vegetarian care a fost servit cu o supa de carne. Se putea sa-i fie rau si unui om obisnuit daca supa n-o fi fost ok. Mie de ex mi se face rau de la stomac daca mananc mancare facuta in Ardeal sau Oltenia. Clatitele facute de ei imi pica greu, ciorbele lor imi da indigestii, branza lor imi da arsuri, pe cand ce-mi fac eu acasa imi pica bine si le pica bine si ardelenilor si oltenilor ce i-am avut la masa. Eu in schimb am varsat de m-am imprastiat cand am fost la ei in vizita mancand meniurile lor. Asa ca e relativa faza cu un vegetarian convins ce a ajuns la urgente dupa o ciorba de carne. Deci ceva studii stiintifice dovedite clinic exista?

merci
lia

Mergi la inceput

Dorsila, bine punctat. asta caut si eu, explicatii si intelesuri logice....
azi am citit si eu pe blogul Ligiei Pop, si trimiterile la articolele de unde s-a inspirat, ma rog n-am citit tot inca. nu stiu ce concluzii sa trag, deocamdata sunt in faza de studiu.

si sunt atatea derivate din lapte: cascavaluri, o paleta foarte larga de branzeturi (le ador pe cele din Elvetia) iaurturi. ce facem? nici pe astea nu le mai consumam?
laptele poate reusesc sa-l inlocuiesc cu bio de orez si soia, dar ce fac cu celelalte produse? ca astia ai mei sunt amatori de branzeturi si iaurturi, unt, almette. mai ales sotul, adora branzeturile fine.

ce sa consumam in loc?

eu sunt alergica pe tot spectrul de alune, cam toate categoriile. si am o forma destul de severa. of....grele decizii.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput