ce treb sa stiu cind cumpar teren?

ce treb sa stiu cind cumpar teren? | Autor: karina_t

Link direct la acest mesaj

Ce ar trebui sa stiu cind cumpar un teren?
Cum aflu daca exista apa in solul respectiv..etc?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Pai ai cadastru?
Da ar trebuii sa te duci la primarie si sa ti dea ei scris ca pe acolo nu va trece sosea...ETC
Vorba ta sa nu fie inundabil...(poti'ancheta' vecinii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Karina, inainte de toate trebuie sa fie ok juridic (adica sa vezi un certificat de urbanism care iti spune si regimul terenului; un extras de carte funciara, un cadastru). Legat de apa si alte caracteristici fizice ale pamantului se face studiu geotehnic (nu stiu daca acum e obligatoriu la vanzare, nu cred) care iti arata la ce adancime este panza de apa freatica, ce tip de sol este si automat ce tip de constructie suporta.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina_t spune:

Multumesc frumos!
Inca nu am ochit nimic frumos, dar vreau sa stiu in caz ca gasesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

e foarte important sa afli de la primaria de care apartine daca poti construi pe el, sunt autoritati locale care nu elibereaza autorizatii de constructie pentru terenuri cu deschidere mai mica de 12 metri, de exemplu. Asta fiecare Consiliu local are propriile reguli. Sau nu poti construi decat daca intocmesti un Plan Urbanistic de Dezvoltare (PUD) care la noi a durat aprobarea lui aproape un an de zile pana ne-am putut apuca de cosntructie.
deci mare atentie la deschiderea terenului!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput