Cojocul se poate spala la masina automata ?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Inca nu, dar zilele astea il bag la masina.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Inca nu, dar zilele astea il bag la masina. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Sa ne tii la curent cu rezultatul. Eu nu ma apuc de spalat pana nu ne spui cum ti-a iesit cojocul . Spor !!!
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui geniest
Sa ne tii la curent cu rezultatul. Eu nu ma apuc de spalat pana nu ne spui cum ti-a iesit cojocul . Spor !!! |
allinta
Alizee spune:
Geniest, cand am spalat pt prima data o haina din piele intoarsa la masina, am facut-o la disperare. :lol:
O dadusem la curatatorie, dar am luat-o la fel.
Asa ca, mi-am zis : ori ea, ori eu. :lol:
Si uite asa, dupa ce s-a terminat programul de spalat, am fost uimita sa vad cat de curata si frumoasa a iesit haina mea de piele intoarsa.
De atunci, am spalat-o de cateva ori si am bagat chiar si ghete din piele intoarsa.
"Secretul" reusitei sta in balsam si stoarcere la turatie mica.
Spor.
allinta
inaioana spune:
Am spalat mai multe haine din piele intoarsa, inclusiv cu blana pe dinauntru (cojoc) la masina si au iesit foarte ok. Regulile sunt asa cum s-au spus, apa trebuie sa fie calaie spre rece, detergent lejer si balsam, haina intotdeauna intoarsa pe dos. Daca sunt zone foarte murdare se prespala frecand usor cu detergent lichid eventual amestecat cu Vanish, apa calaie si periuta ferma (gen aia de unghii). La fel si in zonele in care pielea a devenit lucioasa.
Daca apa nu a fost fierbinte, pielea nu se rigidizeaza si nici nu crapa. Cand se usuca este intr-adevar mai tare si poate fi usor mototolita, de aceea dupa uscarea pe umeras, in loc bine ventilat si nu langa calorifer/soba, haina se perie bine cu peria uscata, in mai multe directii pentru a redeveni moale.Cand este uda, puteti trage de ea repetat pe umeras pentru a-i reda forma daca e mototolita sau usor deformata.
Spor!
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
anymony spune:
Mama mea curata cojocul de blana naturala cu rumegus fin si cu smirghel foarte fin. Iese o minunatie. eu l-am dat la curatatorie si mi l-au asprit de numa...de atunci numai mama se ocupa de el.
Sense spune:
Buna dimineata,
Am googalit pe internet pana mi-a venit rau cautand un raspuns la intrebarea cu ce sa imi curat cojocul patat cu ulei....
Este o haina lunga , frumoasa ( zic eu ) culoarea ciocolatei dar dintr-o greseala am patat-o. La curatatorie mi-au zis ca nu risca sa o curate , asa ca acum am vazut ca sunteti pricepute si vreau sa ma sfatuiti cum sa fac. Va multumesc.
Alizee spune:
Da si tu o cautare pe net dupa solutii de scos petele de ulei de pe haine.
allinta