Incepe la 40 de ani pregatirea ptr menopauza?

Incepe la 40 de ani pregatirea ptr menopauza? | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Eu am aproape 40 de ani (la anu in martie fac...offf ) si de cateva luni observ ceva modificari ale menstruatiei.
Adica, ciclul a devenit mult mai scurt, neregulat, vine si la 18 zile si la 29, menstruatia este mai inchisa la culoare, in unele luni mai abondenta, in altele mai putina.
La medic inca nu am ajuns dar intentionez sa o fac.
Am gasit insa pe net multe articole care spun ca, in jur de 40 de ani corpul incepe sa se pregateasca pentru intrarea la menopauza si ca e mai dificil, cu cicluri mult mai scurte si neregulate si ca aceasta perioada dureaza cam 10 - 12 ani.
Oare sa fie asa? Mi se pare cam devreme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Se prea poate sa fie si cum zici tu. Eu am 39 de ani impliniti in septembrie. Comparativ cu perioada de pina in 35 ani, in ultimii 4 ani ciclurile mele sunt ceas si tin 7 zile. Nu ascund ca eu, de 2 ani de zile am inclus soia si semintele de in in alimentatia mea. Ce inseamna asta? Fitoestrogeni foarte benefici pentru organismul feminin. Am citit si mi-a confirmat si dr. ginecolog ca, chinezoaicele si japonezele care au in dieta multa soia, au cea mai scazuta rata de imbolnaviri de cancer la san. Totodata, in limba japoneza nu exista cuvintul care sa descrie starea de "menopauza.

In concluzie, eu inca nu simt pregatirea organismului meu pentru menopauza. Sa vedem dupa 40 de ani.

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

mda, de prin vara am observat si eu modificarile de care spune mirela, intiial le-am pus pe seama stresului dar acum nu mai cred ca stresul e de vina ci virsta. in decembrie am programare la ginecolog.
Theiuta, sub ce forma consumi soia si semintele de in? da`mi mai multe detalii, te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Carmenp
beau lapte de soia, amestecat cu Granovit-musli cu cacao, brinza tofu (uneori, in post), iar semintele de in le folosesc de vreo 2 luni ca remediu excelent contra constipatiei.Sub forma de macerat: acopar fundul unei cani cu seminte, pun jumatate de cana de apa si las minim 2 ore. Apoi le beau.

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Si eu am inceput sa am aceste simptome de cateva luni. Am fost sfatuita sa iau coenzima Q10. Cele 3 luni cat am luat Q10 totul a fost ok, insa cum am intrerupt au inceput iar dereglarile. Trebuie sa gasim solutii sa prelungim cat mai mult aceasta perioada intruct odata cu menopauza apar o serie de alte probleme.

Mergi la inceput