Viatza in Germania (cap. 65)***La multi ani, 2011!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rock15 spune:

La multi ani, un an nou plin de bucurii si impliniri. Sanatate multa piticilor vostrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

AN NOU FERICIT !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liina_09 spune:

In primul rand, un an nou fericit tuturor!

Am o intrebare pentru cele care au calatorit recent sau au de gand sa calatoreasca in Romania cu copilul, neinsotite de tatal copilului: E cumva nevoie de un document special, tradus legal si legalizat de notar in care tatal sa-si dea acordul??

Eu am de gand sa plec in Romania in martie pentru doua saptamani doar cu fetita si cineva mi-a spus ca aceasta lege se aplica pentru toate tarile europene care nu apartin spatiului Schengen. Si tare nu imi lipsesc acum harzogarii si birocratii...
Stiti cumva ceva concret legat de legea asta?

Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fam.bibiloi spune:

Am si eu o rugaminte: poate sa imi spuna cineva daca exista vreun medic ginecolog roman in hamburg sau apropiere as avea nevoie urgent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

La multi ani, un an cu multe impliniri.
Liina_09 eu am fost vara trecuta in Ro singura cu copii, iar la intrarea in tara nu mi-a cerut nimeni nimica. Eu auzisem caci doar la iesirea din Ro ai nevoie de acea procura. Noi inapoi am venit cu sotul si nu am mai avut nevoie.
Cel mai bine intreba si pe cei de unde faci rezervarea, de ce acte ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui fam.bibiloi

Am si eu o rugaminte: poate sa imi spuna cineva daca exista vreun medic ginecolog roman in hamburg sau apropiere as avea nevoie urgent.

uite aici:

http://www.frauenaerzte-im-netz.de/aerzte/arzt_2425_4.html

eu nu am fost la ea deci nu stiu cum e.

Mergi la inceput

Puiul11, multumesc! M-am mai linistit putin. Nici mie nu mi se pare logic sa fie nevoie de asa ceva, dar probabil voi suna si la ambasada Romaniei.

Sunt curioasa, locuieste cineva de-aici in apropiere de Düsseldorf sau Mönchengladbach?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

noi am fost in ro ,in vara lui 2009 ,fara tati si am prezentat la frontiera pentru unul dintre copii pasaportul (olandez) .nu ne-a intrebat nimeni nimic nici la intrare ,nici la iesire . pentru cel de-al doilea copil ,ce s-a identificat cu pasaport romanesc ,la intrare nimic ,dar la iesire s-au solicitat documente .
totul tine de schengen .cetatenii romani inca nu au aceasta libertate de a calatori liber ,,fara frontiere ,, deci daca vei prezenta la control un pasaport roman pt copilul tau ,acesta va fi nevoit sa se supuna legilor statului roman.
sa speram ca anul acesta vom reusi sa intram in schengen si atunci ne vom simti si noi cetateni europeni cu drepturi depline .

Mergi la inceput

Albertje, multumesc pentru info! E clar acum. Fetita mea are deocamdata doar pasaport finlandez (e cetatean finlandez), asa incat sper ca nu vor fi probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fam.bibiloi spune:

Dupa cum am mai spus sunt noua pe forum si am multe intrebari cu privire la sederea in germania sper ca acestea sa nu dernajeze pe cineva si totodata sper ca voi sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Acum ca sa intelegeti situatia mea sunt venita in germania impruna cu viitorul meu sot si muncim amandoi la o carmangerie eu la productie el la curatenie cu contract printr-o persoana din romania (deci contract de munca romanesc) stam la gramada cu alte 4 persoane si nu stiu daca a trecut cineva prin asta dar pare ingrozitor pt inceput mai ales ca 3 dintre ei sunt fumatori si fumeaza prin toata casa. Acum prima mea intrebare este daca as putea sa-mi gasesc un loc unde sa ma cazez doar cu iubitul meu sa inchiriem ceva un apartament poate sau daca au si ei hoteluri din alea cum sunt si in romania unde se gasesc de inchiriat apartamente pe o perioada mai lunga si cam cat ma costa? Va multumesc anticipat si va doresc sanatate voua si copiilor vostri.

Mergi la inceput