Cum se abordeaza chirurgical trompa uterina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

amas, bine ai venit la
laparoscopia te poate ajuta, dar numai in anumite situatii.. din pacate. eu le am obturate in partea dinspre uter si nu se poate face nimic. medicul mi-a spus ca daca problema ar fi fost spre ovare, se putea remedia. mergi si la alt dr, nu strica o a doua opinie, mai ales daca esti nesigura.
sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tia, nu ai aflat cauza pentru care s-au obturat inspre uter?

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amas spune:

Merci Tia pentru sfaturi. O sa incerc sa merg la alt doctor, desi sunt asa de satula de ei... Stiu ca doar daca o sa ma informez singura despre ce se intimpla cu mine, o sa gasesc un tratament si cauza infertilitatii mele. Imi are rau ca la tine situatia e urita cu trompele oburate inspre uter. Sper sa gasesti solutia cea mai buna. Ai face FIV daca nu ar fi alta solutie? Sa ne auzim cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Asa stiu si eu - daca trompele sunt opturate inspre uter solutia chirurgicala nu exista deci singura solutie este VITRO.
Si totusi, citind pe site-ul asta de VITRO parca procedura, cu tot ceea ce presupune ea, nu pare asa de infioratoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BurlacuP spune:

As avea si eu o rugaminte la voi!
Stie cineva cam cat costa o desfundare cu laser a trompelor? Am facut HSG si s-a descoperit ca una e infundata clar , iar cealalta ar trebui putin largita e cam subtiata ( nu stiu terminolkogia medicala)! Mi-o mai fi spus doctorul ceva dar nu mai tin minte ce a zis ....parca picat cerul pe mine cand am aflat ca am trompele infundate!
A facut cineva la Polizu aceasta interventie sau la o clinica particulara? Cum e de preferat! Eu parca as merge la o clinica particulara! Stiti si voi cum e in spitalele bucurestene!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Vad ca voi sinteti patite si informate foarte bine referitor la Histerosalpingografie. Eu locuiesc in Suedia si aici nu prea primesti trimitere sa faci analize sau alte proceduri. Te lasa sa astepti cu anii daca la eco pari in regula. Am hotarit sa vin in Romania sa fac investigatiile necesare. Acum va intreb daca aceasta procedura se face intr-o anumita zi a ciclului si daca se cer anumite analize preliminare. Cu cit timp inainte se face programare, daca se poate face la un cabinet privat si cit costa. Va multumesc frumos si va asigur ca imi sinteti de mare ajutor.
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

e bine sa mergi la un doctor care sa te indrume. in principiu lucrurile stau cam asa: un control ginecologic de rutina, apoi iti trebuie obligatoriu analiza secretie, cultura col. daca ies bine, te programezi la histerosalpingografie pana in ziua 10-11 a ciclului menstrual. programarea trebuie facuta cu mult inainte (cel mai bine in prima zi a menstruatiei) pentru ca trebuie coordonati 2 dr. o data: de la gineco si de la radiologie. in final mergi iar la dr. gineco sa-ti interpreteze filmele. bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Multumesc frumos Tia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BurlacuP spune:

Chiar nimeni nu poate sa-mi dea o mana de ajutor? Sa-mi spuna si mie despre procedeul de desfundare a trompelor cu laser? As vrea sa stiu cam cat costa! Aproximativ!A mai facut cineva o astfel de interventie? Cum e?
Am facut HSG si s-a descoperit ca am o trompa infundata si alta doar un pic!
Eu merg la Polizu si mi s-a spus de dr. meu ca pot face acolo interventia!

Multumesc mult! Astept raspunsurile voastre! Trebuie sa ma duc la dr. si as vrea sa am si eu habar de ceva cand vorbesc cu el! Am mai citit cate ceva , dar una e sa afli din experienta traita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

quote:
Originally posted by Tia

e bine sa mergi la un doctor care sa te indrume. in principiu lucrurile stau cam asa: un control ginecologic de rutina, apoi iti trebuie obligatoriu analiza secretie, cultura col. daca ies bine, te programezi la histerosalpingografie pana in ziua 10-11 a ciclului menstrual. programarea trebuie facuta cu mult inainte (cel mai bine in prima zi a menstruatiei) pentru ca trebuie coordonati 2 dr. o data: de la gineco si de la radiologie. in final mergi iar la dr. gineco sa-ti interpreteze filmele. bafta!

Nici nu stiu ce sa mai cred dar este clar ca metodele sunt diferite.
Eu cand am facut HSP aici nu mi-au socotit astia nici o zi a ciclului ...pur si simplu m-au programat cand au avut timp si mai mult a fost doar un singur doctor care a facut analiza si care a trimis raportul medicului care ma monitoriza.
Dupa cum povestiti voi, pare ca in Romania toate aceste analize se fac cu mult mai mult simt de raspundere ...

Mergi la inceput