Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (463)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

andreea, multumim de vestile bune. inseamna ca sunt in regula pentru operatie. o vad ca o mare victorie pentru ei.
pentru puiu mic si familia greu incercata

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

va pe toate cu drag
NB va doresc!

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Mihatp ce mai faci? Tot in Congo?

Cristina felicitari pentru obtinerea cetateniei. Bine ai venit in trib.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika
Aniuei, ma consolez cu faptul ca pana se discuta in parlament, intra astia in vacanta, vin din vacanta, se mai cearta nitel, ca doar e ditamai Codul Social si tot asa. Dar nici sa risc nu imi permit! Incompetenti, incoerenti, stupizi!

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

olga eu nu ma bazez pe asta...pentru ca astia deja au calculat cati bani vor "salva" din buget daca nu pltesc mamicilor un an de "stat" acasa! mama ce generozitate! mi-e foarte clar ca abia astepta sa intre in parlament si sa o voteze...si o sa fie ceva mai mult de fatada...
motiv pentru care dupa nasterea lui bebe il trimit pe tati sa ne inscrie la o cresa ca eu bani de bona sau cresa particulara nu o sa am...si daca raman fara job de sarbatori nu ma mai angajeaza nimeni...asta inseamna ca pana in martie-iulie sa astept sa am un job...cam mult pentru mine! si asa ne descurcam prost de tot...stiu nu e ce-a mai buna alegere...dar nu am ce sa fac...la anu din vara o sa incep cautarile...ca am si un domenoi in care se gaseste greu...

_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/

Copilule nu pot sa te opresc sa nu te impiedici, dar pot sa iti ofer mana sa te ajut sa nu cazi!

Claudia+34 si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Mesaj primit pe sms:
"S-a stabilit data transplantului 29 noiembrie de la ora 8. Au zis ca va dura pana la ora 17 si vor fi 2 echipe de doctori care vor opera in paralel. Sa va rugati pentru noi. Va pupam"

sa de-a D-zeu sa fie bine

_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/

Copilule nu pot sa te opresc sa nu te impiedici, dar pot sa iti ofer mana sa te ajut sa nu cazi!

Claudia+34 si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

repede repede o cafeluta si ceai si capuccino si bombocino si o zi senina pentru toata lumea

Simo, ne vom gandi si ne vom ruga pentru voi. Pentru mine ziua de 29 noiembrie inseamna un nou inceput, o noua viata (in Australia). Sa dea Domnul sa aiba si pentru voi aceeasi semnificatie.

Mergi la inceput

si acum...

Sabine, you rock!!! Stiam eu ca stii si poti si ma bucur ca le-ai aratat-o si lor...cucoanelor. Parca vad cum stateau muma'ta cu buna'ta si sor'ta cobind de zor: nu poate, nu stie, e lenes, e comod, nu asculta, nu vrea.

Si nu pot sa nu remarc ca postarile mele au tenta de "zgaltaiala", zau ca nu e asa. Eu chiar nu am vrut sa dau directive, sa spun ca "asa se face" ci chiar intr-un mod domol am vrut sa-i impartasesc stelei putina mea experienta in dezpampersire. Si nici nu i-as fi spus nimic daca nu as fi citit-o cat se streseaza si se macina ca Teo e inca in pampers. Ca daca ar fi zis ca Mimo, ca face in pampers si ei nici ca ii pasa, atunci nu-i spuneam decat "sa traisca si la mai mare".

Si acum daca m-am facut mea culpa hai sa va impartasesc din temele saptamanii trecute.

La Patrick se taie din fasa orice poate deveni obsesie, fie ca este vorba de mancare, jucarii, desene, activitati. Nu il invat nimic printr-o astfel de abordare ci doar imi prezerv mie neuronii. De exemplu, i-am luat niste cereale ce le primeste si la gradinita la snack-ul de dupa amiaza. Sunt niste porcarii dulce cu cica tot felul de adaosuri de vitamine si nivel ridicat in fibre...rahaturi. Dar nu ma pun chiar de-a curmezisul vietii copilului si ii ofer si eu mici destrabalari. In momentul in care mi-a cerut 3 castroane inainte de culcare de nu-l mai puteam urni la pat am zis GATA...asta e obsesie...de maine dispar. Asa ca, peste noapte, am aruncat cerealele la tomberon si am lasat cutia goala in camara. A doua zi cand mi-a cerut mi-am pus o fata din aia plina de uimire si de tristete cum "vai, s-au terminat, nu mai avem. " S-a mai dat copilul de doua ori cu popoul de pamanant si i-am explicat cu toata onestitatea ca nu mai avem si i-am zis ca poate veni in brate la mama sa-i treaca supararea. Easy peasy, a si facut si gata durerea de cap.

La fel...desene/filme. I-am luat un film cu MicKey Mouse. Nu am realizat decat acasa ca e film si are vreo ora aproape. Noi avem un ritual, inainte de culcare (la 9 fix) are voie sa se uite la ceva la TV, de obicei un episod/doua de Mickey Mouse, Thomas, Tom and Jerry. Alea sunt scurte, de maxim 10 minute, asa ca ne incadram in timpul alocat. Dar cu filmul ajungem aproape de 10 cu culcare si nu-mi convine. Atunci, acum vreo 6 luni cand Patrick era mai neintelegator ca acum, am ascuns filmul si i-am zis ca a disparut. A plans, s-a dat cu popoul de pamant, l-am ajutat sa-l caute si mi-am exprimat tristetea pentru disparitia filmului si dupa care GATA, i-a trecut. Acum, ca a mai crescut si nitzel e mai intelegator, am facut regula...filmele in weekend. Sigur ca isi mai incerca si el norocul in timpul saptamanii cerand Nemo, Sharks etc...dar regula e regula si ii spun ca sambata ma duc la magazin (centrul de inchirieri...ca a fost acolo) sa-l rog pe nenea sa ne mai dea DVD-urile.

Dulciuri (in sensul ciocolata) al meu nu mananca. E usor, noi nu avem in casa, cumnatii nu au in casa si bunici care sa ne strice dieta nu avem p'aproape. Cand vor veni vor trebui sa joace dupa regulile noastre.

Mergi la inceput

sa continuam (eu fac ciorba de fasole acum si panseluta doarme)

Patrick stie, poate, si vrea sa manance singur. Dar exista situatii cand ii dau eu de mancare. Fie asa de mult ii place mancarea incat viteza cu care s-ar hrani nu ar fi suficienta pentru pofta lui si atunci imi cere sa-l hranesc. Fie mananca ciorba si, mai nou, isi pune atata paine in ea de toata ciorba e absorbita de paine si eu balotez de zor cu lingura pana nu raman fara ciorba in farfurie. Chestia cu painea'n ciorba a invatat-o de la taica'su si ma turbeaza. Si nu doar atat, dar de 13 ani sufar cand il vad pe om ca-si inmoaie painea in dressingul de la salata. Ei da, acum si copilul face exact acelasi lucru. Cum vede o salata cum isi cere painea.

La capitolul meniuri eu nu variez foarte mult. Sunt chestii care stiu ca ii plac si cu alea il servesc (prin rotatie).
Cam la doua saptamani are musai o masa de spaghete (carbonarra sau bologneze). In fiecare saptamana mananca peste (somon, pastrav sau un fillet panne). Nu mananca piure de cartofi ci doar cartofi prajiti si cum eu nu stiu sa fac atunci mananca numa pe la restaurant. Mananca orez, cous-cous si spaghete la tocanitele de carne. Nu mananca fripturi...decat daca sunt f moi si i le tai eu bucatele mici.
O data pe saptamana mananca indian: butter chicken (cu toata mama lui de curry...pute 3 zile dupa fundul lui).

Ciorba mananca 1-2 ori pe saptamana. Nu mananca vegetalele din ea (doar daca ii e f foame) asa ca i le pasez si fac crema. De exemplu, acum am ciorba de fasole. Voi da prin blender vegetalele gen morcovi, patrunjel etc si ii las intregi fasolele (ce ii plac) si carnatii afumati.
La ciorba de perisoare...blenduiesc vegetalele si le mixez cu zeama si ii pun 2-3 perisoare intregi etc.

Chiftelute mananca aproape saptamanal. As putea sa'mi deschid fabrica.

Mai nou savureaza fritate. Imi plac ca is finger food si nu trebuie prea multa logistica la mancat.

Reteta de "feta&zucchini frittata"

- o bucata de telemea (cam 200g)
- un dovlecel
- 3 oua
- 3 linguri de faina
Se bat ouale si se amesteca cu faina. Separat se dau prin razatoarea mare telemeaua si dovlecelul. Se amesteca toate si se pune cu o lingura compozitie in ulei incins. Se lasa sa se faca aurii dupa care se scot. Sare nu trebuie ca da suficienta telemeaua. Si gata.

Cam astea is meniurile noastre...

Fructe: portocale, pepene, banane, stafide, struguri...si cam atat
Legume crude: ceapa, avocado si cateodata ardei.

ma duc la ciorba...sau la panseluta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

Doamne ajut-o pr Simo si Siluan

Gecko, esti tare , ca de obicei

Mergi la inceput

eu ascult colinde si nu e decat 25 noiembrie. Omul ieri ma intreba daca nu facem bradul in weekend. Patrick topaia prin casa cantand "Santa is coming"...miroase a sarbatoare la noi...si a ciorba de fasole

Mergi la inceput