Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)
Raspunsuri - Pagina 15
principe spune:
Marule,colega ta greseste,nu ia in calcul Eesentialul,scopul aceswtui eveniment,ca de altfel scopul tuturor evenimentelor, este sa si vanada imaginea,in ncazul nostru imaginea mami,imagine pe care o creaza copilul..mama esti 24 din 24de ore.daca colega ta gandea in ansamblu ar fi luat in calcul ca prezenta copiilor alaturi de mamaele lor,indiferent daca acestea faceau parte din vizitataori,expozanti sau organizatori ,ar fi fost o strategie formidabila de a vinde imaginea mami in toata naturaletea ei,ar fi prezentat adevarata imagine a mamei fara sa fie necesara multa investitie de cuvinte si material de sprijin.
cum la targurile de cosmetice toate persoanele care promotioneaza produsul in afara ca l au in stand al poarta si p varful nasului...ma gandeam la nasurile pudrate
,si dupa urechi si in vf parului,exact asa si la acest targ nu era nimic iesit din normal sa ti afisezi {obiectul muncii*,dupa dorinta, ba chiar trebuia sa fie un eveniment deosebit,relaxat in ce priveste eticheta dar, plin de continut, de magie ,de copii care'si trag de poala mama chiar si atunci cand este ocupata in discutia cu o alta mama,care vor mai multa atentie atunci cand mami are mai putin timp ptru ei.organizatorii ar fi putut pune la indemana mamelor care erau la slujba,in vizita,etc spatii amenajate ptru diversiune,cu animatori..persoane care sa intretina atentia si buna starea copiilor ...ar fi putut face muuuuuuulte lucruri frumoase si utile ptru mama si lumea ei... dar au ales sa faca cel mai josnic lucru si cel mai daunator ptru imaginea lor....ce pacat.
scuze ptru greseli..am un pui,adica am doi,unul de 3 lunite care tocmai mananca linistit...in timp ce eu scriu,mai raspund si la telefon...![]()
ps
vikinga,ghici cum ai zic fetei mele cand se lupta cu tatica ei!
principe spune:
No,hai ca voi ati mai scris cateva pagini bune
marule acu gresesti tu,gresesti rau de tot.
obama daca era invitat ca parinte,retine ca parinte,la un eveniment x cu si despre parinti si copii si unul din copiii lui al intrerupea din discutia lui politica cu nea caisa ,indiferent care ar fi fost motivul,ati zic ca dadea bine la imaginea lui de presedinte daca l lasa pe nea caisa sa astepte doua secunde si si asculte copilul ...tocmai ptru ca evenimentul ai dadea dreptul.drept nescris,clar.
sunshine spune:
Da, nici nu ma astept ca pe viitor AM sa mai fie invitata de catre revista Mami la actiunile organizate de ei.
Dar, in aceeasi ordine de idei, as fi foarte dezamagita daca as afla ca AM ar mai accepta vreo invitatie la eventurile Mami, in cazul in care ar mai fi totusi invitata.
Sper totusi ca, in cazul in care nu exista nicio intelegere de genul de mai sus intre AM si revista, sa nu se stinga focul si cu asta basta. Ar fi un drept incalcat, chiar daca vorbim de AM, care nu e tocmai o persoana necontroversata
.
Nu cred ca ceva din tot scandalul asta se va simti cat de putin in vanzarile revistei. Oricum foarte multe mame dau lapte praf sau de vaca copiilor de varsta copilului in discutie (copilul Anei), asa ca probabil sunt oricum pe aceeasi unda de discutii cu revista. Ala e publicul caruia se adreseaza revista si nu cred ca acel public va sanctiona revista prin necumparare.
Prin urmare, chiar daca la imagine revista pare ca a pierdut, nu cred ca va pierde ceva la buzunar.
maru spune:
ai dreptate sunshine!
Dar pui pariu ca partile se vor mai intalni? (interese financiare de ambele parti)
pisi-pis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sunshine Concluzia la care am ajuns momentan e ca daca cei de la revista aveau vreo intelegere cu AM ca are voie sa-si ia copilul cu ea, dar trebuie sa-l hraneasca - indiferent prin ce metoda - numai in locul special amenajat, atunci AM e in wrong, pentru ca l-a alaptat la stand. In oricare alta situatie, deci daca aceasta intelegere a lipsit, atunci AM nu mai e in wrong, dimpotriva, revista e wrong, ca i-a interzis un drept la care ea nu a renuntat printr-o intelegere anterioara. |
Si eu sunt perfect de acord cu tine. Dar chiar daca AM a gresit si a incalcat conditiile contractului, atitudinea organizatorilor tot lasa un iz foarte foarte amar.
In nici o circumstanta nu este normal sa fie agresata o mama care alapteaza si nimic nu justifica atitudinea lor.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
CriPOD spune:
mimitete, te facusi rea, eh? ![]()
Nu, mai, ca sa folosesc exemplul tau, aici de alaptatul in cubible si in cafeteria e vorba. Altfel imi este foarte clar ca sunt si cei care o "push it", ca in cazul descris de tine, si ca sunt oportunisti diversi.
maru, sunt sfere prea inalte alea, io zic sa le parasesti pentru o secunda si sa te cobori la nivelul unui loc unde prezenta unui copil "la job" este nu numai ok, ba chiar un atuu.
Dar totusi, ca sa ne cataram in sfere mai inalte chiar, iti amintesti de euro-parlamentara aia cu bebe la san in timpul sedintei?
pepit
nelia spune:
| citat din mesajul lui mimitete Dar io de ce sint in tabara railor ?mqqm si nelia, pai noi zicem acelasi lucru dar se pare ca am probleme de exprimare de la o virsta incolo Am citit cele 32 de pagini de la linkul lui mqqm, se da acelasi exemplu ca si ala in franceza pus de nelia, tipa de la tribunal. In Ontario se definesc clar spatiile publice sau cele private dar care lucreaza cu publicul (teatre, cinema,restaurante, institutii de educatie) si dreptul la alaptare fie in spatii amenajate fie unde crede mama de cuviinta. Cum tirgul zic eu ca intra in aceeasi categorie ca si spatiile private dar care lucreaza cu publicul, mai mult ca sigur ca in Ca nu i s-ar fii spus nimic (sper eu) Daca aveti rabdare sa cititi, acelasi document spell out foarte bine ca angajatul trebuie sa informeze angajatorul de nevoia lui de a continua alaptatul si la servici (de preferinta in scris) si angajatorul trebuie sa acomodeze in masura posibilului si fara undue hardship. Cei doi trebuie sa colaboreze in gasirea unei solutii de acomodare. Ca sa nu mai fie dubii dau si exemple ca angajatorul trebuie sa-i gaseasca in masura posibilului un loc safe, curat, etc. unde mama poate alapta sau pompa, trebuie sa-i dea voie sa plece acasa in masura posibilului, etc. Accentul este pe acomodare dar nu zice nicaieri ca mama are dreptul sa-si alapteze copilul la servici cind vrea si mai ales unde vrea fara sa intrebe pe nimeni. De unde si exemplul fortat al lui maru cu Dna judecator care si-ar alapta copilul in timpul audientei. Hai sa va spun si de ce ma intereseaza subiectul ca de alaptat am terminat cu asta acum 10 ani Si cu asta ma retrag ca nu-mi place sa fiu me nici un fel de liste .Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
Mimitete, pai eu ti-am dat dreptate!
Scrie acelasi lucru, dar in Quebec trebuie sa acomodeze, in Ontario sint mai precis stipulate drepturile.Iar in cazul descris de tine, cred ca nu exista modalitate de acomodare. Dar dreptatea era de partea ambelor parti: ea avea dreptul legal sa alapteze cum doreste si unde doreste si si-a sustinut dreptul, chiar daca a pierdut in instanta si deci si colaborarea, daca am inteles eu bine... Firma a incercat sa ofere ce a fost convenabil, lucru corect, dar nu a putut satisface pina la capat dorinta mamicii pina acolo incit sa-i ofere o camera separata numai pentru ea si copilul ei.
Si atunci colaborarea s-a incheiat pentru ca nu s-a ajuns la un acord. Si daca ar fi fost doua mamici si fiecare ar fi dorit camaruta lor pentru alaptat, nici macar constructia uneia nu ar fi fost suficienta pentru acomodare... deci pina si eu, cea cu drepturile omului, inteleg ca nu poti avea intotdeauna ce doresti, intotdeauna vrei mai mult. Important este ca aceste drepturi sa existe, inclusiv cel ca oamenii sa aiba instante unde si le pot apara! Dar nu am ce reprosa celor doua parti, ambele si-au sustinut cauza si drepturile... ceea ce nu se intimpla si in situatia de la acest subiect si din tara.
De fapt, este cam ce explica Maru, dar vad ca si ea pica in tabara 'railor'
Sint sigura Maru ca la voi nu s-ar fi luat nimeni de AM, dar in situatia discutata la subiect, detaliile pica si ramine doar faptul ca AM a fost acceptata cu un copil la un tirg despre mamici si copii, organizat de o revista care sustine alaptarea si e destinata mamicilor si copiilor, sa tina o conferinta pe teme legate de tirg, care sint legate de mamici si copii... revista organizind prost de la inceput tirgul, neluind in calcul un lucru atit de insemnat: ca mamele daca vin cu copii alaptati la sin, ii vor alapta la nevoie!
De aceea, pe mine nu ma intereseaza detaliile, ce s-a intimplat nu e normal, incalca un drept, ale copilului si al femeii! Detaliile tin de organizare si de cele doua parti si trebuiau rezolvate inainte, prin contract, sau, daca nu s-a facut, atunci in nici intr-un caz in momentul in care femeia, 'ostentiv' sau nu, a pus copilul la sin.
Numai simplul fapt ca 'i-a prins' ca de fapt, vorbesc de alaptare numai de ochii lumii, spune multe despre profesionalismul celor de la revista, al PR-ului lui, ca sa nu bag toata redactia la apa. Si comentariile care vin dupa, inscrierea pe DC ca sa se justifice... of, asta nu-i ajuta deloc, vin tot in sprijinul 'dusmanului', adica al AM.
Si daca AM asta a vrut sa demonstreze, ca de fapt alaptarea in public nu este vazuta cu ochi buni, ca nu e vazut ca un drept si ca, de fapt, cele care o fac din convingere sau de nevoie, sint tolerate cu obiceiurile lor femeiesti, uite ca a reusit! Mai departe iar sint detalii care nu mai tin de demonstratie si de felul in care este privita de fapt alaptarea in public la sin, fata de alte metode de alaptare si de hranire a copiilor in public si a oamenilor in general, toti ne hranim in public intr-un fel sau altul!
Si gata, ca am facut deja bataturi la degete... si cine stie pe ce fel de liste ajung si io.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
sunshine spune:
Maru, iar m-ai facut sa rad :) Scuze! Nu ca ai fi zis ceva de rau, ci asa de tristete, ca probabil ai dreptate. Cand/daca e vorba de bani, nici nu stii ce trece oamenilor prin minte 
In toata lupta asta pentru "putere", pentru cine are dreptate si cine nu, ma bucur totusi ca mamele iau atitudine.
Ma intristeaza ft. tare reactiile mamelor care sustin ca mama care alapteaza TREBUIE sa se duca intr-un loc retras sau acasa. Ma supara tare de tot cu atat mai mult cu cat asta vine din partea unor femei sau chiar mame. Chiar si barbatii par mai intelegatori uneori.
CriPOD spune:
nelia, ce misto esti, toata lumea are dreptate, hugs!
Tipa de care zice mimitete nu vroia sa alapteze oriunde si oricand, ea vroia oriunde altundeva, parerea mea. :)))
Off topic. Sa trag o paralela, un client avea un angajat musulman care se ruga dupa ceas. E ca si cum le-ar fi cerut ala angajatorilor sa-i faca o moschee mica acolo, in companie. Pana una alta insa asta s-a multumit cu biroul directorului, care la orele hash pleca din birou fara comentarii.
edit ca mi-am uitat exact scopul vizitei a doua oara: principe, ma bucur sa aud asa vesti frumoase, sa-ti creasca mare fericit bebelusul, felicitari!!!
pepit
nelia spune:
| citat din mesajul lui mQQm nelia, ce misto esti, toata lumea are dreptate, hugs! Tipa de care zice mimitete nu vroia sa alapteze oriunde si oricand, ea vroia oriunde altundeva, parerea mea. :))) Off topic. Sa trag o paralela, un client avea un angajat musulman care se ruga dupa ceas. E ca si cum le-ar fi cerut ala angajatorilor sa-i faca o moschee mica acolo, in companie. Pana una alta insa asta s-a multumit cu biroul directorului, care la orele hash pleca din birou fara comentarii. edit ca mi-am uitat exact scopul vizitei a doua oara: principe, ma bucur sa aud asa vesti frumoase, sa-ti creasca mare fericit bebelusul, felicitari!!! ![]() pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
Unde am gresit?
Da, din cauza acomodamentelor, aici in universitati s-au cerut camarute si camarute.Adica lumea voia sa se roage, dar nu in biroul decanului, ci fiecare in camaruta lui, ornata cu tot ce trebuie ca sa dea senzatia de biserica. Nu s-a obtinut asta din cauza ca simbolurile religoase nu se pot pune chiar peste tot, dar li s-au dat grupurilor camarute, fiecare face ce vrea in ea. A fost dreptul lor sa ceara, a fost dreptul universitatii sa satisfaca din dorinta ceea ce s-a putut...
Daca ar veni acum unul din cei din camarute si ar cere doar o camaruta pentru el, e dreptul lui sa o faca, la fel cum e dreptul universitatii sa refuze sau sa ofere ceea ce are la dispozitie... asa cum au amindoua partile sa ajunga chiar si in instanta pentru a-si apara drepturile ca sa rezolve problema daca amiabil nu se poate face.
Si eu nu am nici o problema cu asta, mi se pare perfect normal si democratic. Pentru mine este important ca drepturile fundamentale sa existe si sa fie respectate, accesul la informare liber, libertatile de tot felul de asemenea, de rezolvat se rezolva pina la urma daca exista bunavointa si respect.
Ah, si eu de fapt voiam sa o felicit pe Principe pentru cele trei lunite!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU