Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)
Raspunsuri - Pagina 10
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm Pfuai ce greu e mai sa intelegi. |
de acord cu tine. oricum, am mai explicat, da' nu m-astept la vreo minune
mianna spune:
| citat din mesajul lui Sabina da cum se face ostentativ? ps ca nu s-a inteles, exemplul miannei cu vanzatorea e extrem pt ca nu s-a auzit si vazut niciodata asa ceva. |
wow! da' expozante alaptand se-ntalnesc pe toate drumurile? sau o putem califica si pe dansa la extrem?
@inaioana, daca nici dupa postul in care explicam de ce intreb nu intelegi de ce intreb...
in lumea mea exista si nuante de gri. daca mi se da de ales doar intre alb si negru, probabil raman cu negru, atata vreme cat albul ar include si exemplu asta atat de "extrem" si inca o mie alte de exemple. asta e "dar"-ul meu (din "da, dar...", nu vreun cadou sau har
ma-nveti te rog Sabina in cazul asta cum sa fac?
inaioana spune:
Lady, eu inteleg ce vrei sa spui si admit ca unele femei o fac in anumite situatii ostentativ. Dar nu vad nimic rau in asta atata vreme cat, asa cum explica si Donia, aceasta ostentatie este o contra-reactie la prejudecatile exprimate activ de catre societate/situatia in care sunt cand o fac. Adica e un statement, are un scop, nu e de dragul expunerii pur si simplu. Daca toata lumea ar privi alaptarea ca naturala, atunci nu ar avea cine si de ce sa fie/para "ostentativ".
Sigur, tu poti veni sa spui ca nu e o metoda buna si ca altfel trebuie procedat pentru a atinge mai rapid sau mai eficient un scop anume. Dar asta e deja alta discutie, despre eficienta unui demers, nu despre ostentatie versus naturalete.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ina.click spune:
Asa ostentativ e si gay parade, dar in statele pe care le tot laudam pentru opiniile deschise si nivelul de trai minunat nu sunt luati la huideo si "felicitati" cu caramizi si bate.
24 + 
mianna spune:
| citat din mesajul lui ina.click Asa ostentativ e si gay parade, dar in statele pe care le tot laudam pentru opiniile deschise si nivelul de trai minunat nu sunt luati la huideo si "felicitati" cu caramizi si bate. |
insa pot sa n-am nimic cu persoanele de alta orientare sexuala, dar sa nu-mi placa gay parade. sau nu pot?
pisi-pis spune:
| citat din mesajul lui mianna deci am avut rabdare. zeci de pagini |
Sa facem un exercitiu de imaginatie
Daca mama ar lucra intr-un loc care nu e spatiu public, sau are anumite reguli (de ex lucrez intr-un intitut si in laborator, din motive de siguranta, nu am voie sa mananc si sa beau nici eu, deci nu are cum sa manance nici copilul acolo) atunci pauzele de alaptare trebuiesc facute in exterior.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
mianna spune:
in exercitiul meu de imaginatie ma servea
(e drept, asta am spus-o parca acu' 30 de pagini, acum mi se poate reprosa ca n-am mentionat)
)
ina.click spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
insa pot sa n-am nimic cu persoanele de alta orientare sexuala, dar sa nu-mi placa gay parade. sau nu pot? |
Pai nici mie nu-mi place gay parade, in sensul ca am cativa prieteni gay care nu simt nevoia brusca sa-si afirme sexualitatea defiland imbracati in plasa si cu pene-n..derier.
Insa nici nu ma fac ca le scap ghivece cu ficusi in cap daca imi trec pe sub geam.
Si revenind la alaptat da, sunt de acord ca nu toata lumea e obligata sa se extazieze in fata alaptarii de parca ar vedea reiterata scena nasterii din Nazareth de fiecare data; insa cred ca ar trebui lasate in pace.
Ca si gay parade (sper sa nu ofensez pe nimeni prin aceasta paralela) nu fac rau nimanui.
24 +
pisi-pis spune:
| citat din mesajul lui mianna in exercitiul meu de imaginatie ma servea |
Vazusem acum 30 de pagini ca te servea, dar daca as fi patron, as considera ca te servea prost, si ca n-are cum sa te serveasca bine cat timp alapteaza. Deci as considera ca nu lucreaza, ca-si da numai cu parerea. Si bine-inteles, i-as taia din alea 2 ore de pauza. Insa in nici un caz nu as da-o afara din magazin pt ca alapteaza, asta e dreptul ei si al copilului.
Ca patron poate as atentiona-o sa ma anunte cand "pleaca" la alaptat sa o inlocuiasca o colega. Asta daca patronul nu cumva o are numai pe ea, si nu e dispus sa plateasca pe inca o persoana care sa aibe grija de magazin in timp ce ea e in pauza.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
nelia spune:
| citat din mesajul lui mQQm Cand am devenit io autoare de subiect? Dupa ce m-am culcat? Absolut sigur iti spun ca nu poti discrimina pe culoare a pielii, pe rasa, pe sex. Iar alaptatul intra la discriminare pe baza de sex. Poate la voi in QC e diferit, dar carta drepturilor din Ontario specifica foarte clar: Discrimination can take many forms. It may be direct and intentional, where an individual or organization deliberately treats a woman differently because she is, was or may become pregnant. This type of discrimination usually arises from negative attitudes and biases, and is a common form of discrimination based on pregnancy. For example, a service provider may ask a breastfeeding mother to either stop breastfeeding or leave the premises, because it prohibits breastfeeding in its public areas, or an employer may dismiss a pregnant employee in order to avoid any inconveniences associated with her maternity leave. Un alt exemplu: restaurantele. Este absolut ilegal sa trimiti o femeie la plimbare din restaurant pentru ca alapteaza. Haha, taman mi-am amintit cum am alaptat de pe sleau la Mtl in restaurant, uitasem. Pe cine intereseaza, www.ohrc.on.ca/en/resources/Policies/PolicyPregBreastfeedEN/pdf" target="_blank">aici este tot documentul. Acest incident nu e nici primul nici ultimul in care nici macar companiile mari nu-si stiu lungul nasului cu toate echipele lor de juristi cu tot. Ce este foarte trist este doo lucruri. Ca este vorba despre o publicatie de profilul acesta si ca dupa incident s-au incapatanat ca puii de magari si nu s-au informat cu mintea deschisa. Dar cred ca-i tare greu in balcani sa spui I'm sorry, I didn't know. pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
S-a rupt subiectul si s-a continuat de la mesajul tau, de aceea apari ca initiatoare.
Cit despre Quebec, lucrurile nu sint diferite, am pus un link mai sus cu o doamna care a alaptat intr-o sala de tribunal, unde era cu copiii si cu sotul in timpul unui proces si a fost invitata afara de un agent de paza a primariei Montreal... si a cistigat invocind exact ceea ce spui tu mai sus. In Charte des droits et libertés de la personne se spune clar ca nu poti discrimina (alaptatul este un drept al femeii, ca doar ea poate sa alapteze) si ca trebuie sa respecti egalitatea (intre barbat si femeie, barbatul se poate dezbraca in plin centru comercial la bustul gol indiferent ce scoate la iveala, dar o bucatica din sinul femeii nu se poate vedea - asta am pus-o de la mine
Numai ca celelalte provincii din Canada au mers chiar mai departe decit Quebecul si au spus alb pe negru care sint drepturile, luind fiecare posibilitate de incalcare in parte, printre multe altele, si sarcina si alaptarea.
Si asa este, femeile care au facut plingeri pe linga comisiile de respectare a drepturilor omului au vrut doar sa li se respecte dreptul si cum au fost tratate, dar comisia a mers si mai departe si a obligat pe cel contra caruia s-a facut plingerea sa plateasca si daune morale... in bani!
Dar Mimitete are dreptate, nu sint masuri de acomodare in privinta alaptatatului, ci mai mult in privinta religiei si altor situatii, dar se va ajunge si acolo... in ultimii ani au fost deja citeva cazuri, pina la urma si Quebecul se va alinia si din acest punct de vedere cu celelalte provincii. Mai are el de aliniat si chestia cu publicarea locului unde traiesc cei care au fost condamnati pentru delicte sexuale... dar se vor face toate pina la urma, nu exista alta cale.
Am intrat acum pe link si am citit, da, despre asta spuneam ca au mers mai departe decit Quebecul, aici inca nu au un document atit de precis pentru sarcina si alaptare.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU