Idee de vanzare

Idee de vanzare | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Cum vindem o idee ,un concept nou ?
Despre ce e vorba in cazul meu?
Nu eu,ci sotul meu ,a creat 2 piese de mobilier extrem de practice si de utile.El nu e asa incantat ca si mine, pentru ca ideile i-au venit in timp ce facea schitele ,fara sa-si doreasca sa inventeze ceva si probabil daca eforturile n-au fost atat de mari ,nu considera nici ideea atat de valoroasa.Eu care ma bucur de aceste piese , ca o femeie practica le vad utilitatea ,cu atat mai mult cu cat ,pentru o scurta perioada de timp am fost consilier de vanzari intr-un magazin al unei retele de mobila branduita .
Asadar ,nefiind inventia mea si neavand sprijinul lui ,e mai greu de presuspus ca ma apuc sa obtin brevet de inventie.

Dar as fi tentata sa vand ideea unei firme mari ,producatoare de mobila .care are si interesul si logistica necesara pentru a o breveta.
Aici intervin semnele de intrebare:
Cum le prezint conceptul fara sa-mi preia ideea?
Cum pot face un contract de confidentilitate trimis on-line sau postal?
Ce trebuie sa stipulez in contract?
E dificil si costisitor sa bat din poarta in poarta prin tara cu schita in mana ,de aceea as vrea sa trimit oferta postal sau pe mail .
Dar cum?
Presupunand ca un producator ar fi interesat ,care ar fi suma minima pe care as putea-o accepta pentru fiecare idee?
In speranta ca moderatorii nu-mi vor muta subiectul (presupun ca mai sunt si alti inventatori pe acest forum) poate reusesc sa vad in curand in magazinele de mobila si in casele voastre acest mobilier.

Ar fi grozav daca in contract as putea sa cer ca primul produs iesit de la ei sa fie donat acestui site ,de unde ,un norocos(forumist) il va primi in urma unui concurs~!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

daca e o idee buna iti trebuie brevet de inventie...
intra aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Brevet_de_inven%C8%9Bie#Ob.C8.9Binerea_brevetului_de_inven.C8.9Bie_.C3.AEn_Rom.C3.A2nia
apoi trebuie sa obtii cred ca patenta asupra inventiei...
apoi iti poti vinde ideea...asa daca te duci cu o schita in brate...fii sigura ca iti vor fura ideea...

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred in primul rand ca nu discutam de o inventie ci poate mai degraba de o inovatie.
Oricum in cazul in care simti sau consideri ca ar putea deveni ceva valorificabil sau chiar daca presupui ca este unic original modalitatea de a-ti proteja inovatia sau know-how este de a-l inregistra la oficiul de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pe scurt OSIM.
Exista proceduri bine definite pentru a primi acest drept si de la bun inceput va trebui sa se faca o cercetare legala daca nu cumva exista deja ceea ce crezi ca iti apartine. Cercetarea si raspunsul sunt de asemenea proceduri legale bine definite si apartin tot OSIM si sunt efectuate in general de reprezentanti ai OSIM in teritoriu.
De asemenea tin sa precizez ca toate aceste demersuri sunt taxabile inclusiv rezervarea drepturilor (si aici va trebui sa decizi unde si cat anume) de folosinta a domeniilor a culorilor formelor samd pe care doresti sa le blochezi in favoarea ta. Poti sa consulti pagina OSIM
www.osim.ro

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Da, stiu si eu de OSIM ,drumul insa e lung ,costisitor si cum va spuneam ,doar eu cred in idee, nu si sotul care e electronist si el adoarme si se trezeste, batandu-si capul sa inventeze o noua forma de energie si nicidecum sa vada pe piata, mobila .
Da ,Marius intr-adevar ,e mai mult o inovatie in domeniu .
Revin totusi la varianta in care as vrea sa vand ideea ,cum ar trebui sa arate contractul de confidentialitate ,in asa fel incat sa ma protejeze macar 50% . Sa zicem ca risc. Oricum e mai ii bine decat sa nu incerc ,pentru ca sigur nu vom ajunge la OSIM .Din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Cici, OSIM te poate proteja de copiatori si de hotii de idee. Daca nu ai acel certificat, imediat vor apare pe piata modele asemenea sau, mai rau, isi inregistreaza altcineva ideea si te da pe tine in judecata ca ii pui in pericol marca inregistrata.

Deci, ar fi bine sa puneti pe hartie conceptul, cu schite si prototip si inregistrat mai intai la OSIM. Dupa asta mergi cu hartia de marca la Ikea sau alt producator de mobila si puteti incepe discutii.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

Felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Cici,
Dreptul de proprietate industriala pe care doresti sa il protejezi este un model industrial.
Mergi la OSIM la relatii cu publicul si cere informatii despre "plicul cu idei".
Costurile sunt mici.
Apoi, poti incerca sa "vinzi" ideea, dar pot sa-ti spun ca nu se prea inghesuie producatorii de mobila sa cumpere idei ca in sezonul urmator le pun in practica "furaciosii" din piata.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca vei face protectia potrivita prea putini producatori vor risca - despagubirile pot fi imense pentru o astfel de gafa. Nu prea mai este chiar asa.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Cici, OSIM te poate proteja de copiatori si de hotii de idee. Daca nu ai acel certificat, imediat vor apare pe piata modele asemenea sau, mai rau, isi inregistreaza altcineva ideea si te da pe tine in judecata ca ii pui in pericol marca inregistrata.

Deci, ar fi bine sa puneti pe hartie conceptul, cu schite si prototip si inregistrat mai intai la OSIM. Dupa asta mergi cu hartia de marca la Ikea sau alt producator de mobila si puteti incepe discutii.

Hm ,cred ca stiu cine imi va convinge sotul sa ajunga cu conceptul la OSIM.Daca e de bine ,oferta cu mobilierul donat acestui site ,ramane in picioare. Ce zici ,te bagi?

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Va multumesc tuturor pentru sfaturi !
Drumul mi se pare acum mult mai frumos ,pentru ca daca ajungem sa protejam ideea ,cred ca ar fi intelept sa si producem ?Spun asta ,in contextul in care ,imediat dupa revolutie am deschis primul SRL ,toto datorita ideilor inovatoare in privinta mobilierului ,pe care le avea sotul meu.SRL-ul respectiv a murit tot asa de repede cum s-a nascut deoarece fiind 4 asociati in firma,3 din ei vroiau sa plimbe diplomatul iar sotu' sa munceasca. Bag seama ca tot raul are binele lui.Atunci nu stiam de OSIM !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Cici ce crezi ca a facut prima data Andreea Marin cand a inventat chilotetii aia cu elastic pentru bebelusi? Iti spun eu: O vizita la OSIM.
Stiu ca e greu de crezut insa chiar si hartogaria asta si costurile OSIM te pot ajuta la un anume moment. Daca nu ai certificatul ca inventia iti apartine, nu mai faci nici un ban din acea inventie, oricare ar fi ea.
Succes!

Mergi la inceput