Sezatoarea canadiana (199)
Raspunsuri - Pagina 7
Andy08 spune:
Salutare!
Doloress, ne gandim la tine si la bebe mic. Sa dea Domnul sa stea cat mai mult la mami in burtica.
Arturicii, si mie imi place ideea de biblioteca romaneasca mai ales pt. copilasi (sedinte de lectura, chiar teatru de papusi).
Pepsi, stiu ca unul din piticii tai a avut alergie la lapte. Si piticul meu are aceasta alergie si vroiam sa te mai intreb una-alta despre asta. Nu stiu daca mai citesti pe aici. Daca da si ai timp sa ma ajuti cu unele informatii, spune-mi, te org, cum am putea lua legatura.
Diana, cum merge scoala? Ce fac piticii?
Eu incerc sa va citesc saptamanal, dar nu prea apuc sa scriu. Am vazut ca vorbeati de fiert laptele. Ce lapte fierbeti? Cel la punga? Sau luati de la ferma?
Andy, mami de Andrei
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Ceva de genul acesta insa nu chiar asa de axat pe bb, copii, sa se poata regasii si adultii seara cand au chef. Nu are rost sa precizez ca as vrea sa fie un loc non fumeur si non alcool. http://www.lepoussettecafe.com/cafe/l-espace-cafe-nc-1_1.html Vroiam sa va intreb, "aportez votre vin" am inteles ca ei nu au licenta ca sa vanda alcool, insa chiar se poate merge cu vinul de acasa? Cum se poate dovedi in fata unui controlor ca vinul l-a adus clientul de acasa? La resto iti pun pahare la dispozitie sau trebuie sa duci si paharele? Te doare mintea ce intrebari am si eu? |
Delphin, restaurantele tip apportez votre vin sunt obligate sa detina licenta de comercializare alcool; daca s-au organizat sa functioneze asa, clientul vine pur si simplu cu sticla de vin in sacosa, o scoate pe masa si ospatarul il serveste fara sa-l puna la plata (la alcool, ca mincarea o da resto); sunt unele unde poti alege: alcoolul tau sau al lor, altele doar al tau (clientul), din tipul asta, sau restul care nu se incadreaza unde esti obligat sa cumperi alcoolul lor;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andy08 Eu incerc sa va citesc saptamanal, dar nu prea apuc sa scriu. Am vazut ca vorbeati de fiert laptele. Ce lapte fierbeti? Cel la punga? Sau luati de la ferma? Andy, mami de Andrei |
Vorbeam de fiert laptele pe care il folosim pt facut kefir sau iaurt. Ala de la punga. Dar in mod normal, pt consum de lapte si gata, il bem asa cum e :)
Edit...
S.
arturicii spune:
Simonna, multumesc pentru raspuns.
Nu m-am ascuns pentru ca nu simt ca am de ce.
Ce vreau sa fac e mai mult un benevolat pentru comunitatea de aici, benevolat pe cheltuiala proprie practic.
De adus bani nu are cum sa aduca ptr ca sigur nu ma pot inhama la cheltuiala lunara de spatiu comercial gen cafenea. Ala e un business (o las pe Delphin sa incerce ).
Cand am intrebat de fee anual a fost ca sa imi dau seama daca am vreo sansa de a recupera banii investiti vreodata...
Oricum, asa cum ziceam, ca sa iasa ceva bun si frumos e drum lung de parcurs.
edit: voi respecta parerea ta(respect parerile voastre ale tuturor) si o sa sterg postul initial si raspunsurile anterioare; acum stiti despre ce este vorba si daca vreti mai vorbim pe PM.
In masura in care va permite timpul si daca vreti, va rog sa stergeti si voi raspunsurile. Le-am salvat separat
Ioana & Arturicii'S
columbiana spune:
Multumesc Roxana, Ionela, am sunat la libraria romanesca, foarte draguta doamna mi-a rezervat biletul pentru duminica; merg singura, asa ca sper sa va intilnesc inainte de spectacol sa stau linga voi, careva.
Andreea, multa multa sanatate si odihna iti doresc, cu un laptop conectat la internet, carti si reviste pe linga tine sa vezi ce repede trece timpul!
ma gindeam in seara asta la fata aia ce nu vedea stelele in Canada, e un cer instelat, senin, afara...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
CriPOD spune:
... cand fu Tica, nu fu Tache...
Ce vreau sa zic e ca mai nou reusesc sa scriu intr-un singur loc, pe fuga si-ala. Cu scuzele de rigoare:
La multi ani, Andrei de Maru!
La multi ani, mimitete!
Felicitari, ailed! Sarcina frumoasa si usoara!
(mama de soimita, am citit de la coada la cap si eram gata sa te felicit.
Doloress, fii cuminte si discuta cu bebe Kevin sa stea acolo ca-i cald si bine si iarna nici n-a inceput macar. Noi nu plecam niciunde, sa nu se grabeasca. Jokin'. Ai grija de voi.
simi, sa va amuze pisicotul!
delphin, foarte faini, baluri, eh?
arturicii, pe mine m-ar interesa foarte tare, strict la capitolul joaca si activitati usoare pentru copii mici, pentru socializare in speta (nu la Mtl, vorbesc si eu ipotetic). Ce sa fac daca toti au copii la facultate si liceu... Oricum e o idee foarte frumoasa. Aici cred ca sunt ceva volume la biblioteca publica.
Cam asa imi amintesc acum...
pepit
Diana2007 spune:
Cand fu Tache, nu fu Tica
Fetele, un sfat va rog, S. a facut aseara o criza de rinichi, m-am cam speriat ca nu a avut niciodata probleme, dar dupa simptome asta am dedus ca are. Azi i-a confirmat medicul la clinica dupa ecografie, are o piatra mica in rinichi. I-au dat antiinflamatoare si ceva pentru durere si a zis sa astepte sa o elimine. Daca face din nou criza (noaptea trecuta am zis ca naste :(( a zis sa mergem la spital sa-i faca o injectie calmant.
Dar intre timp ce sa faca ca sa o elimine ? Batranii satului de acasa au zis multe lichide, ceai de coada de cirese si matase de porumb de unde ?
Daca nu ma insel am citit pe aici, cred ca Nelia scria de suc de canneberges ?
Numai din astea pe la noi, eu cred ca-mi deschid dispensar, nu biblioteca
Of... Cand fu Tica si cu Tache ...
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Am editat ca sa scriu ca S. este de la sot, nu de la Sonia, Doamne fereste !
cge spune:
Diana, sanatate lui S.
Da' sucul de canneberges ajuta.
Si pepenele rosu, ajuta la eliminarea pietrei (are multa apa).
Si ceaiul de macese.
Incearca cu ceaiul de canneberges. O intreb maine pe mama mea ce ceaiuri mai ia si iti zic.
Si poate si berea.
Va tinem pumnii sa scape repede de dureri, e pretios eu asa radeam de maica-mea.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
zavalita spune:
diana, daca vrei sa folosesti cannberge, vezi ca gasesti suc de canneberge la magazine naturiste. sa il diluezi cu apa, e f. concentrat altminteri. merita incercat.cred ca e mai rapid decat cu ceai sau pastile.
multa sanatate!
nelia spune:
Diana, e bun sucul de canneberge. Si berea... cind ma vede Octav ca ma tin cu mina de rinichi ma intreaba: te dor sau vrei o bere? Dar daca este inca in criza, sa nu bea multe lichide, ca forteaza rinichiul si se poate bloca. Am avut colici in care doar imi muiam buzele cu lichid, ca sa las rinichiul sa-si revina din durere, sint insuportabile. Dupa ce ii trec, atunci sa treaca la baut 2-2.5 l de lichide pe zi. Nu numai ceai, ca e cam mult, mie mi s-a facut rau pe la inceputuri.
Dar mai bine mult pe PM, ca sa-ti pot scrie tot ce stiu... Sanatate multa!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU