Sezatoarea canadiana (199)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Diana , multa sanatate la sot, ce vroiam sa zic e ca daca bea cafea (multa) ar fi bine sa renunte o perioada macar. Eu chiar m-am speriat ca vorbesti de Sonia, doamne feri. S-au insanatosit puiutii?

In alta ordine de idei, luna asta am avut parte numai de vesti naspa. La munca, din 40 de femei, 3 au aflat ca au cancer, din care binenteles ca si prietena mea draga poloneza. Zilele trecute m-a anuntat si madame de la gradi ca e programata in dec sa-si scoata uterul, era sa cad din picioare cand am auzit. Un cuplu de prieteni divorteaza pt ca el ''vrea sa traiasca liber, ca quebecosii'', asta in conditiile in care au un baietel de 2 ani. Andreea mea e internata in spital. Imi caut de munca in disperare si astia de la agentii nu ma pot incadra cum as vrea eu, asa ca mai mult de 10 joburi pe sapt nu gasesc sa aplic. Nici nu vrea sa incep subiectul sef. Si binenteles ca maica-mea se plictiseste in ro si imi raspunde in sictir la niste mesaje prin care eu incerc sa construiesc o relatie normala.Clar, una din cele mai tampite luni. Va rog eliberati locul de dat cu capul, am mare nevoie

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Diana, e vorba de Sonia ori de sot?
acu cativa ani mi-a recomandat un "vraci" autohton sa nu ii mai dau lui andrei ( si nici mie) alimente/veggies verzi pentru o perioada de timp (ii iesise la o ecografie o depunere calcifioasa pe un rinichi, iar eu am problemele mele cu rinichii) ca cica astea verzi ajuta la fixarea calciului pe organe (celular vorbind). Acu cu Andrei nu fu o problema, ca el si cu veggi-urile nu sunt preteni buni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Diana multa sanatate lui Sebastian. Din pacate stiu si eu cum e, ca am trecut de doua ori prin asta si intr-adevar durerile sunt mari, poate chiar mai mari decat cele de nastere Ultima data, piatra fiind mare nu s-a putut elimina natural, au incercat prin operatie si nu au reusit si mi-au pus un furtun de by-pass (J) ca se blocase unul din rinichi si pana la urma mi-au "bombardat-o" in mai multe sedinte ca s-o pot elimina natural. Sucul de cranberries ajuta si lichidele in general, stiu ca S. nu prea bea bere...

Delia un sa treaca perioada grea si sa se rezolve toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

MARU - am cantarit painea, varianta de care zice Zavalita. Am pus 550 g de faina si painea are 835 g.
Diseara pun si una artizanala, te anunt cat imi va arata cantarul. Pe asta artizanala o face economica faptul ca pui super putina drojdie.
Le-a placut baietilor?

mie mi-a placut, acu astept sa vad baietii ce zic.
Anka, eu am lasat-o la temp casei (22 peste zi) pentru aproape 24 de ore. E ok asa?
as pune sa fac alta, dar nu cred ca am faina de ajuns.
Cred ca nu am incalzit suficient tigaia. Nu s-a lipit, crusta e delicioasa, dar nu a crescut f mult.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Nu e mult, 22 de ore. Eventual o mai scormoni o data, la mijlocul perioadei. Adica o pui seara, pana dimineata se umfla si face bulbuci, o scormoni cu lingura sa iasa aerul, pana vii de la job ea face iar bulbuci, apoi o coci. Se zice ca poate sa stea pana la 30 de ore la temperatura casei.
Mai nou, eu nu mai incing nici o tigaie, incing doar cuptorul si vars magistralul lipici in tigaie, o var la cuptor, si se face - o las pe la 350F. Nu creste foarte mult, dar e greuta. Partea nasoala e ca se consuma repede, ca e prea buna coaja si iti vine sa o mananci goala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Multumesc fetelor, am notat. Nu bea cafea, o sa-l fortez cu berea , nici veggies nu e fan, dar cand a auzit de operatie, ar manca si papadii !

Delia, te inteleg, eu am terminat cu copiii cu boala, acu e el, si vin examenele, eu pot sa ma imbolnavesc dupa... party-ul de Craciun .

Subiectul cu divortul il regasesc si eu din ce in ce mai des in jur, mai ales parinti ai colegilor/prietenilor lui Victor. La inceput mi se parea o nenorocire, ii compatimeam si pe parinti si mai intai de toate pe copii care mi se par victimele principale in astfel de cazuri. Pana am citit articolul "La séparation, pour le meilleur et pour le pire ..." din revista Montréal pour enfants, si am inteles ca de multe ori divortul pentru cei de aici este o evadare din multimea de responsabilitati ce o implica o familie, si nu vorbim aici doar despre barbati, cazul este relatat de o mama de trei copii aflata intr-o criza existentiala la 33 de ani si care a gasit solutia divortand. Acum zice ca e foarte fericita ca s-a intors full time la job, ca are copiii o saptamana din doua si ca in cealalta poate sa se scoale la ce ora vrea sa nu mai faca cumparaturi si sa nu mai gateasca !?!? Adica a facut trei copii asa de fun, si acum ca nu mai gaseste asta fun, hai sa-i "partager" cu parintele nr 2 si sa-mi vad de viata mea. Si m-a socat cum scria ca fetele sunt fericite, ca acum are mai multa rabdare cu ele, etc. Divortul e solutia ?????
Pentru cine vrea sa citeasca articolul

http://www.montrealpourenfants.com/DATA/EDITION/66.PDF

Si o dedicatie pentru mamica in cauza:

(Imi cer scuze daca am lezat pe cineva cu afirmatiile mele, stiu ca situatiile sunt speciale, doar ca pe mine articolul asta m-a dat peste cap)

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ma gindesc oare cum poti trai fara copii o saptamina din doua??? Dar probabil ca intervine obisnuinta... cu atit mai mult cu cit cui nu i-ar conveni o saptamina de munca si una libera!?!

Ia sa le propun asta si alor mei, sa vedem ce spun!

Delia, fa loc, ca vin si eu! Da nu incep, ca nu mai termin...

Eu sint impresionata!!! La noi e greva, pasnica, nu ca in Anglia, dar motivele sint aceleasi. Pina acum nu am fost decit la o singura sedinta a asociatiei din care fac parte, si mi-a placut cum s-a desfasurat, dar de data asta sint implicata mai 'adinc'. Sint in comitetul de greva, bine, ca mai mult ca infographist decit ca activist, voluntariez pentru fluturasi, afise si pliante...

M-a impresionat modul pasnic in care s-au purtat discutiile! Sa te certi doua ore, adica sa-ti sustii punctul de vedere, sa fii sincer, fara ocolisuri si a ajungi sa votezi ceva care multumeste pe toata lumea la sfirsit... fara sa ridici tonul, fara sa fii rau, fara sa iesi din patura civilizatului si democratiei... asa ceva nu e chiar de colo!

Si solidaritatea frate! Si aia e impresionanta, trebuie sa ne intilnim la 5 sa lucram pentru prezentarea orala, si la 6 cu profesorul, si nici unul din cei 4 colegi si profesorul nu au fost de acord sa ne intilnim in facultate, ca sa nu boicotam greva. Adica ne intilnim acolo, dar nu lucram acolo... eu am fost neutra cind m-au intrebat, sa dea dracu' daca stiam ce sa raspund, pentru mine era mai simplu in facultate, era cald si bine, nu ieseam afara... mai ales ca e deschisa, macar la biblioteca... nu mi-am pus problema nicicum de boicot, ca doar nu eram la curs. Daca nu eram atit de in urma, nici cu lucratul nu erau de acord... dar se vor comasa cursurile si evaluarile, asa ca ei il iau ca pe un compromis...

Poate ca voi sinteti obisnuiti cu sedintele de pe la munci, dar io una mai am multe de invatat, ca mi-a venit de vreo trei ori sa dau cu pumnu-n masa sau sa plec, unii bateau cimpii de-a dreptu'! Curat democratic, civilizat si pasnic, desi aprigi rau tinerii astia de pe aici...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

eu as fi chiar interesata sa aflu mai multe nelia despre quebecosi. stau asa pe ganduri cum va fi din ianuarie incolo, cu colegii, profii...visez sa ma transfer la concordia, dar asta asa ca mi-e inca teama de franceza.

anka, acum sa-ti zic ce fac cu painea ta. respect reteta ta, mai adaug tarate( gasesti in punga mare la metro) si uneori pun gris-1/3 din faina. de obicei o fac cu faina alba si neagra in parti egale.
taratele cred ca ii dau un gust mai bun, e cam 1 dolar 80 o punga, eu pun cam 1/8 din cantitate. eu n-am cantar si masor cu paharul, pun 8 pahare de faina si 2 boluri de apa si 4 lingurite rase rau de drojdie, pun mai putina sare si ulei. am aproximat prima data cantitatile si de atunci fac tot asa.

apropo de rinichi, eu am mai mereu probleme si am vrut sa incerc maretul produs d-mannose pt infectii urinare. am crezut ca dau coltul, am avut toate simptomele de diabet, sete excesiva(5-6 litri si simteam ca mor de sete), tulburari de vedere, puls dezlantuit,oboseala mare ...chiar am intrat pe ganduri, dar nu stiu cum se face ca am inca oroare sa merg la medic. unde pot sa-mi fac o glicemie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Aha! Te-am prins-am prins! (a propos, mai stiti reclama aia cu "v-am prins, vrajitoarelor!" - parca era la calculatorul ala Felix inventat de romani?) deci grisul era secretul! Faceam si eu cu gris, dar in Romania. Chiar si acolo, am renuntat la un moment dat, 500g costau cat doua paini
Acum, ca sa o mai diversific, completez cu lapte sau iaurt, adica scad din cantitatea de apa, si adaug de-astea. Uneori mai pun un ou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana2007

Cand fu Tache, nu fu Tica

Fetele, un sfat va rog, S. a facut aseara o criza de rinichi, m-am cam speriat ca nu a avut niciodata probleme, dar dupa simptome asta am dedus ca are. Azi i-a confirmat medicul la clinica dupa ecografie, are o piatra mica in rinichi. I-au dat antiinflamatoare si ceva pentru durere si a zis sa astepte sa o elimine. Daca face din nou criza (noaptea trecuta am zis ca naste :(( a zis sa mergem la spital sa-i faca o injectie calmant.

Dar intre timp ce sa faca ca sa o elimine ? Batranii satului de acasa au zis multe lichide, ceai de coada de cirese si matase de porumb de unde ?
Daca nu ma insel am citit pe aici, cred ca Nelia scria de suc de canneberges ?

Numai din astea pe la noi, eu cred ca-mi deschid dispensar, nu biblioteca

Of... Cand fu Tica si cu Tache ...

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Am editat ca sa scriu ca S. este de la sot, nu de la Sonia, Doamne fereste !

Diana, eu am tras-o cu o piatra la rinichi ...aveam vreo 15-16 ani. Durerile sunt ingrozitoare de-a dreptul. Mi-a spus atunci doctora ca am vazut deja ce inseamna durerile unei nasteri.
Eu m-am dres cu ceaiuri multe (cozi de cirese si matase de porumb) dar si cu ...bere la greu! Era bere fara alcool, evident, dar cred ca dadeam gata naveta pe saptamana. Daca asta imi recomandase medicul.... Nu-mi amintesc exact cat a durat pana am eliminat-o, dar sigur mai bine de-o luna.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mephala30

eu citesc si iar citesc subiecte vechi de sezatoare, asa frumos povestiti, .

Ankalaura, tare bine le-ai organizat tu pe toate, mi-am luat si io notite, constiincioasa. Saru' mana!

Nelia, Agata face arte martiale? Citeam despre wu-shu si kyokushin, mai practica? Iustin, baietelul meu cel mare merge la qwan qi do si e tare incantat.

Delphin, sunteti o familie frumoasa.

Mimitete, sanatosi si fericiti.

Alina, voi aveti interviul in decembrie, ai facut ceva cursuri la CCF?

Am facut numai un modul de 27 de ore. Mi-a prins bine, m-a mai dezinhibat vav de franceza, dar de baza este tipa cu care lucrez acum in privat. As fi mers in continuare la AF insa timpul nu-mi permite sa ma mulez pe programul lor. Si mi s-a parut oarecum incet ritmul lor. Este ok pentru cineva care vrea sa invete franceza intr-o perioada de cateva luni, insa eu aveam nevoie sa invat sa vorbesc cat de cat cursiv in 2-3 luni.

Apropos de asta...avem AMR 12 zile si abia astept ziua de 8!!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput