Sezatoarea canadiana (199)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristip71

Buna fetelor,

Eu am aflat de acest forum de la Diana(mama Soniei si ai lui Victor) si m-am decis sa ma uit si eu pe el.
Eu sunt Cristina si am un baietel de 9 ani Alexander si o fetita de 3 ani Kaitlyn.
Am vazut ca cineva a trimis un pachet in Romania cu Canada Post. Cat timp a durat pana a ajuns pachetul? E vreo alta metoda de trimitere pachete in Romania mai ieftin decat cu posta Canadei ?

Merci si numai bine.

Bine ai venit Cristina !
Eu am trimis cu Canada Post in primavara, mi-a spus ca dureaza sase saptamani, atat a durat. Mai era o reclama la coletarie printr-un ziar romanesc stiu ca am incercat o data sa dau de ei si nu am reusit.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Eu am avut azi prezentarea si a iesit prost, nu prea ma asteptam, dar asta e lucrul in echipa, este normal ca unii sa aiba mai mult trac decat altii, dar nu mi se pare normal ca profesorul sa-i ia la intrebari si sa ii destabilizeze tocmai pe ei si in acelasi timp sa dea peste cap lucrul intregii echipe prin scurtarea timpului alocat. Era intr-adevar loc de mai multe repetitii ale prezentarii, dar am facut ce am putut cu resursele date de timp disponibil. Mai ramane finalul la cursul asta, plus inca alte trei examene, toate pana pe 12 decembrie.

Sa va zic una tare ? Ca eu nu stiu daca e de bine sau de rau. Ieri l-au sunat pe sot de la clinica unde a fost si a facut radiografia la rinichi saptamana trecuta si unde i-au spus ca are piatra, ca sa-i spuna ca de fapt s-au mai uitat o data si nu are . Dar ca s-ar putea sa aiba altceva si ca sa se duca dupa ce termina tratamentul cu antiinflamatoare, adica luni, sa-i faca un ct scan. Poate chiar i-a facut voodoo cineva in noaptea aia (asa zicea ca se simte cand au inceput durerile)

Scuze ca am sarit atatea aniversari de ani si nume, multa sanatate tuturor

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristip71

Buna fetelor,

Eu am aflat de acest forum de la Diana(mama Soniei si ai lui Victor) si m-am decis sa ma uit si eu pe el.
Eu sunt Cristina si am un baietel de 9 ani Alexander si o fetita de 3 ani Kaitlyn.
Am vazut ca cineva a trimis un pachet in Romania cu Canada Post. Cat timp a durat pana a ajuns pachetul? E vreo alta metoda de trimitere pachete in Romania mai ieftin decat cu posta Canadei ?

Merci si numai bine.

Cristina, trebuie sa scrii cinci mesaje ca sa le vedem apoi in timp real, primele sunt moderate si apar pe forum la ceva timp dupa ce le scrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed15 spune:

Salutare fetele,

Am vazut poze foarte frumoase cu Venetia, bine ati facut ca ati mers acolo si v-ati relaxat, profitati din plin de clipele petrecute pe continentul european.

Pachet am trimis si eu in iarna in Romania, sincer nu mai stiu cat timp a facut dar mai tin minte cati bani a facut . Si tot asa a mers sora dupa el si era program la vama doar martea de la 1 la 3 si ea a mers miercurea, deci a mai asteptat o saptamana , plus ca a mai platit si ea vreo 15 ron de parca nu platisem eu destul.Stiti ca povesteati voi de geci de iarna, ii luasem o geaca de la atmospehre, am impachetat-o si la posta depasea cu cateva grame si ne costa 30 $ in plus, asa ca am luat din folie sa scada sub 2 kg si ne-au taxat 2 kg. Deci cu posta canada se taxeaza la kilogram si e vreo 25-30 parca. Acuma depinde ce trimiti , dar cred ca daca trimiti vreo 400 gr te taxeaza tot un kg. Stiu pe cineva care imi povestea ca si Iselin ca i s-a dus pachetul pana acasa. Insa nu am adresa nimic de la ei, pare a fi cu mult mai ieftin.

Noi am inceput sa lucram se zor la firma, inclusiv sambete duminici de mi s-a luat.Asa ca pe aceasta cale vreau sa te anunt Andreea ca sambata nu pot veni la biserica asa cum imi propusesem. Sper sa ne auzim la un telefon cand se mai linistesc lucrurile si pe la mine, dupa botez cu impresii.

Maine ma duc la un prise de sang pentru hormonii de sarcina si am de facut si o ecografie si peste 2 saptamani iara prise de sang.
Fetelor sunt obosita, si un pic data peste cap cu somnul am nopti cand dorm bine si am nopti ca ieri cand ma perpelesc toata noaptea. Si poate va mai amintiti de cand apar greturile sa-mi ziceti si mie.
Acuma cand am ajuns acasa mi s-a facut pofta de pateu de Scandia si am mai avut o cutie , nu m-am putut abtine si am gustat un pic; o aveam luata de la Toronto. Poate or fi si pe aici pe la Montreal?!

Acuma eu cu ale mele pofte , greturi ( poate nu, dar cine stie) insa sper sa va trezesc amintiri placute ca voi mai toate sunteti mamici de pe aici.

Cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Neata! Sa vedem cat ma lasa sefa sa scriu p-aci!

Am ajuns si eu cu cititul la zi , aveam de recuperat la ce ritm aveti!

Diana, multa sanatate sotului!

Carmen, am fost si in Venetia cu ocazia asta! Merci! Merci!
La noi va ramane la stadiu de vis plimbarea la Londra si plimbarea in Israel; si aia catre Grecia si Cipru; asta e! Visam noi ca vom putea face o parte si cu bebe mic; ei, nu am luat in calcul ca viata ne poate rezerva "surprize" si mai putin placute si ca nu vom ajunge acolo unde era de ajuns...
La Disneyland mai visam, dar ala din SUA; n-ar fi o problema, dc ajungem in Canada; peste ceva ani, numai bine, va fi si Adelina maricica si se va putea bucura la fix, idem si noi! Sa mai spun ca noi, astia mari, abia asteptam? Dar sa ne vedem noi acolo; asta si apropo de viza de USA; eu am acolo un var stabilit, are deja familie; nu cred ca vom merge la ei prea curand dupa eventuala sosire in Canada; poate vin ei la noi; dc n-or putea, ne-om vedea noi cand vom fi deplasabili!

Iselin, io-s cuminte! Noi sedem frumusel acasica, mai invatam mai luam pauze.... Invatam, culeg info si asteptam cu nerabdare un semn de la Viena; acum, ca suntem la stadiul asta, parca nici nu am curaj sa ma vad in Canada, am inceput sa intru intr-o bataiala care-mi spune ca dc vom ajunge la interviu il vom pica. UUUfffff!!!

Ailed15, sanatate multa iti doresc si sarcina cat mai usoara si momente faine! Io-s dintre gravidele care nu au avut pic de greturi, nici macar de forma, nici macar de la pasta de dinti! Io am fost cu haleala; cu cap si conform regulilor, dar incalcam mereu regulile in privinta cantitatii; de tocat imi toca gura mai mereu; dar nu m-am atins de prajituri de cofetarie, de anumite mancaruri de magazin (groaza de anumite componente folosite in alimente p-aci, intre care monoglutamatul de sodiu), m-am ferit de cafea, sucuri, etc,etc; dar si haleam, apai haleam! Fructe? Ok, fructe sa fie, bagam un castron MARE cu diverse fructe la prima ora, asa de "deschidere"

Doloress, multa sanatate si ganduri bune pt bebe Kevin!

Dragaica, petrecere frumoasa la botez!

Gata, fug; ma solicita un pui.

Sa aveti zi frumoasa si usora la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

ailed, eu spre deosebire de cellia, fac parte din categoria celor cu greturi, dar din alea puternice..au aparut pe la 5 saptamani si mi-a fost groaznic de rau in primele 4 luni si pe urma au mai incetat, dar tot nu prea puteam manca..la prima sarcina am ajuns in luna a treia cu 42 kg..asa ca bucura-te ca esti ok si roaga-te sa ramai asa, doar cu pofte.

Carmen, foarte frumoasa Venetia..bravo voua ca ati reusit sa ajungeti.

Eu am discutii din ce in ce mai dese cu mama, legate de plecarea noastra..incearca sa ma atace la capitolul incredere, in speranta ca ne vom razgandi..off parintii astia.

Era sa va urez o saptamana usoara, traiam cu impresia ca azi e luni..o zi usoara, acusica vine weekendul.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristip71 spune:

Buna Diana,

Sa-mi spui si mie ce ii spun doctorii luni lui Sebastian. Eu sper sa nu gaseasca nimica.
Cat despre proiect, imi pare rau ca nu a iesit cum ai vrut tu.
Capul sus si mergi inainte. Sunt convinsa ca la examene o sa faci bine, asa ca "who cares about the project!!!".

Sanatate la cei mici, tie si sotului.

BTW, daca facem sarmale impreuna trebuie sa-mi spui ce sa cumpar.

Mergi la inceput

Buna,

Iti mai aduci aminte cu ce companie ai trimis pachete in Romania?
Toate companiile care le stiu eu sunt mult mai scumpe decat Canada Post.

Merci pentru info.

Mergi la inceput

Draga ailed15,

Bucura-te ca nu ai greturi. Eu am inceput greturile de la 4 saptamani la ambele sarcini. De abia in trimestrul al doilea am scapat de greturi(in jur de 16 saptamani).
Din pacate mie greturile imi treceau daca mancam, asa ca in primul trimestru am mancat tot timpul, asa ca la prima sarcina am luat aproape 25kg in greutate!!!!Si tine cont ca inainte de sarcina aveam numai 50kg. Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa ajung la alea 50!!!!
Cat despre dormit, si eu am avut probleme cu dormitul. Cred ca mama natura ne pregateste pentru ziua in care vine bebe si spunem bye-bye dormitului!!!

Multa sanatate si o sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Ralu am fost si eu ca tine in sarcina. Cine poate sa se bucure fara greturi ii doresc sa profite.
Ralu, nu te lasa intimidata de parinti! Si la noi au fost aprigi, amenintari, oferte, santaj, (sotul meu e singurul lor copil), dar noi aveam un vis de realizat!

Compania de transport:

http://www.worldlinecargo.com/tracking.php

Noi am trimis cu vaporul pe la mijlocul lui Noiembrie ca sa ajunga de Craciun, dar vad ca mai este un transport pentru cadouri intraziate par avion care ajunge tot de Craciun, este o diferenta de pret, dar tot mai jos decat PostCanada ajunge calculul.

Transport maritim: am platit pentru 30 libres 52 $ Cad + asigurarea care variaza in functie de valoarea declarata

Transport aerian: vad ca pentru 30 libres este 190$.

Diana, sanatate sotului, si eu am trecut candva prin faza cu nisipul, pietricele la rinichi.
Ideea e ca firicelele de nisip misca, d-aia au dubii in ecografii/radiografii.
Eu dupa o criza am luat sfatul doctorului la propriu: mers acasa si baut in decurs de o ora 2 kg de bere si ceai de hamei.
Cred ca ceaiul e mai greu de gasit aici.
Matase de porumb vazusem la magazinul Bucuresti, asta daca aveti curaj sa intrati in depozitul ala.
Apoi eu am facut tratament cu Rowatinex, dar ulterior la un an dupa tratament s-a refacut nisipul, doctorul zicea ca am depuneri de calciu in rinichi ca predispozitie.
In afara faptlui ca trebuia sa beau orice ca sa nu las rinichii uscati sa frece nisipul ala, am inceput acupunctura si un tratament homeopat.
Tratamentul homeopat l-am facut cateva luni bune de zile.
Si au trecut 8 ani de atunci si nu am mai avut nici o problema.
Poate aveti o asigurare ce acopera tratamentul homeopat/ naturist?
Eu am ff multa incredere in homeopatie/ naturopatie pentru ca nu e o cale invaziva si rezultate am vazut deja.

Nu va ganditi sa mergeti poate la un alt doctor, alt control?
Pentru ca daca e doar infectie se trateaza cu antibiotic.
Vezi Anka, sotul ei.

Mergi la inceput