sarbatori imprumutate
Raspunsuri - Pagina 6
iulianm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monabella Ba chiar odata am fost la un revelion venezuelean (organizat de comunitatea latino). La miezul noptii ei maninca boabe de struguri(cred ca 12) si citesc poezii. Foarte faina traditia. In plus vin cu o valiza goala, al carei sens nu l-am descoperit nici in ziua de azi. |
Valiza semnifica calatoriile, cei ce vor sa calatoreasca in noul an aduc valiza goala. Dupa schimbarea uararilor la miezul noptii, turistul pasionat ia valuz si iese pt putin timp afara. Cele 12 boabe de struguri semnifica dorintele care ti le pui pt noul an. 12 dorinte/12 boabe de struguri, cite una de fiecare bataie a ceasului la miezul noptii. Se poarta lenjerie galebena, eventual pe dos, pt noroc. Anul nou se intimpina cu bani in mina, pt bogatie. Cele ce vor fi mirese urca si coboara de 12 ori scarile/scaun. De poezii nu stiu, poate isi recitau dorintele. In prima zi a anului se serveste supa de linte, tot pt noroc. De Sarbatori servesc traditional o salata foarte apropiata de salata boeuf.
Mediajust, foarte frumos mesaj, mi-ai adus cumva aminte de copilarie. Eu am crescut in familie mixta, intotdeauna tineam in egala masura sarbatorile mamei si pe ale tatei. Am avut prieteni si vecini de palier evrei, faceam schimb de urari si bucate traditionale la Sarbatorile lor, si la ale noastre. Si acuma imi cumpar matzos si hammentaschen, in amintirea lor.
Legat de sarbatorile de aici, eu cind am pleact din tara nu se importasera inca VDay si Halloween, deci nu am ce comenta relativ la Romania.
Aici fiind, sarbatorim Halloween pt ca e greu sa rezisti cetelor de trick-or-treaters, eu ma distrez cu ei in fiecare an.
Iar legat de Thanksgiving, in fiecare an gasesc macar un lucru pt care sa multumesc ca mi s-a intimpat ori l-am obtinut. Pt mine Thanksgivingul deschide sezonul Sarbatorilor de iarna, in fiecare an de cind sunt aici m-am strins cu cei apropiati. E o sarbatoare pe care am adoptat-o cu placere.
nelia spune:
Mediajust, multumesc ca m-ai dus pe stradata ta minunata!
Deci mincarea de castraveti murati cu masline e de origine greceasca? Este una din mincarurile preferate ale sotului, eu am invatat sa o fac de la mama lui, dar nu m-am gindit ce origine are. Excelenta este! Cred ca merge cu piinea aia careia i-ai uitat numele!
Cit despre sarbatori, noi le tinem pe toate pe care le stim sau cu care intram in contact. Ne agitam un pic mai multe la cele pe care le cunoaste si cu care am crescut, dar facem ce ne place si din traditia celorlate. Eu nici la Pastele ortodox nu fac miel pentru ca nu manincam niciunul, asa ca le ajustam pe gustul nostru. Dar nu dam in laturi de a incerca, de a teste... iar eu as sta zile intregi si as asculta povesti despre traditii, le ador!
Daca sint prea comerciale, le decomercializam. Uite, de Craciun aici se face pomul dupa ce trece Halloweenul, noi tot sarbatorim Craciun pina ajungem pe 24, la greu, peste tot... dar pomul 'nostru' se face pe 24 seara, cadourile tot atunci vin sau le gasesc copiii dimineata daca nu avem musafiri.
Ne costumam fioros de Halloween, adultii mai putin, dar pentru copii este deja traditie... facem la inimioare de ne doare aia adevarata de Sf. Valentin si tot asa... tot anul. Iar daca e sa adunam familia si/sau prietenii cu vreo ocazie, nu mai conteaza ce sarbatoare si a cui este...
Unul din aspectele vietii din Montreal pe care eu il iubesc nespus este ca seamana un pic cu straduta lui Mediajust!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU