Nu stiu cum sa cataloghez
Raspunsuri - Pagina 2
Naty spune:
Cum sa catalogam? Inconstienta? Prostie?
Pe mine ma scot efectiv din minti cei care lasa copiii pe scaunul din fata. Despre cei care conduc cu copii in brate nici nu pot sa vorbesc ca simt ca ma sufoc. Am vazut nenumarate exemple in trafic. Am vazut bebelusi in brate la mandrii tatici ce conduceau masina (probabil cu gandul "ia uite ce flacau am eu, cum sta el la volan!"); am vazut bebelusi in bratele mamelor pe scaunul din dreapta si multi, multi copii de 3,4 ani singuri pe acelasi scaun; am vazut copii stand in picioare in spate, cu capul intre cele doua scaune din fata, etc.
Transportul copiilor de pana la 12 ani pe scaunul din fata constituie contraventie. Ati vazut sau ati auzit de vreo amenda data de politia rutiera pentru asta? Eu una nu.
Ah si ma enerveaza cei care se minuneaza fantastic ca Ioana mea, la 6 ani, inca sta in scaun (desigur are scaun potrivit varstei nu din ala de bebe).
O alta categorie este a parintilor care-si indoapa copiii cu tot soiul de prostii - cola e la ordinea zilei, la fel hamburgerii si alte produse fast-food. Si ne mai miram de unde atatia copii obezi.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
Naty spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Ma mai deranjeaza masinile parcate pe trotuar fara sa lase spatiu de circulat pt pietoni (carucior, tricicleta...) Anya |
Da, da exact!
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
delphin spune:
PICKY, o mica rectificare ca sa nu se creeze confuzii. WScaunul de bb se poate pune in dreapta conductorului, cu spatele la drum ATUNCI CAND masina nu are airbag pasager sau airbag-ul pasager a fost dezactivat?
Cum cataloghez eu? INCONSTIENTA TOTALA
Eu as avea o super lista, insa fiecare cu principiile lui.
La mine in masina nu exista copil care sa nu stea in scaun, chiar daca depanez o vecina.
Bebe Beca spune:
Si pana nu o sa intre si amenzile in vigoare , nici nu o sa se schimbe nimic.
In parcul izvor s-a facut un spatiu de joaca foarte mare (si prost gandit, in fine...). La intraea in spatiul de joaca o tabela mare cu regulamentul. Printre reguli apar: accesul cu caini interzis si accesul cu biciclete interzis. niciuna dintre reguli nu este respectata, am vazut si caini si am vazut si cum o fetita (de vreo 12-13 ani) a lovit cu bicicleta o alta fetita de vreo 2 ani. Din pacate nici mama fetitei lovite nu a spus nimic, astefl incat copiii mai mari si-au continuat alergatura cu bicicletele in spatiul de joaca. Iar cainii si ei...tot pe acolo. Si eu am caine si stau cu el in afara spatului de joaca, pe iarba.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
24+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Picky_toto spune:
| citat din mesajul lui delphin PICKY, o mica rectificare ca sa nu se creeze confuzii. WScaunul de bb se poate pune in dreapta conductorului, cu spatele la drum ATUNCI CAND masina nu are airbag pasager sau airbag-ul pasager a fost dezactivat?Cum cataloghez eu? INCONSTIENTA TOTALA Eu as avea o super lista, insa fiecare cu principiile lui. La mine in masina nu exista copil care sa nu stea in scaun, chiar daca depanez o vecina. |
Aici nu am mai vazut nici o masina care sa nu aiba airbag pasager (poate doar cele vechi) ...uite o sa ma interesez daca se dezactiveaza airbagul din drepata atunci cand pui maxi-cosi cu bebele in drepata pasagerului. Mai multe nu stiu nici eu ci doar spuneam ca ma vazut mamici aici care conduc cu bebei in drepata fata

Mami de printesuca mica si iubita
05.05.2009...si surpriza
22+Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei
Bebe Beca spune:
Cu siguranta airbag-ul se dezactiveaza, si in masini apare indicatia asta. Nu este voie sa fie instalat un scaun pe locul din fata, daca airbag-ul nu este dezactivat. Tocmai pt ca, in cauza unui impact, airbagul sare si spulbera scaunul cu totul.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
24+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Donia spune:
| citat din mesajul lui Bebe Beca Se tot discuta despre decenta mamelor (sau lipsa acesteia) atunci cand isi alapteaza copilul in public. Eu as vrea sa discuta despre un alt soi de decenta... De fapt, nici macar nu este vorba despre decenta. Este vorba despre lejeritatea cu care unii dintre noi, parinti, aleg sa isi puna copiii in pericol. Si nu inteleg de ce... |
Uite si o stire care le are pe amandoua, alaptat plus neglienta:
www.whiotv.com/news/18813161/detail.html" target="_blank">Mama prinsa alaptand in timp ce conducea masina si, adaug eu, vorbind la mobil in acelasi timp, in masina in care ii ducea pe ceilalti copii la scoala.
Acuzatiile sunt de punerea copilului in pericol, plus violarea legii referitoare la scaunul de masina. Politia a mai spus ca i-a pus in pericol si pe ceilalti copii din masina. Bebelusul era sprijinit cu capul de volan in timpul alaptarii, riscul fiind nu doar de accident, dar si ca airbagul sa se activeze.
Mama a spus ca va lua in considerare riscurile, dar ca va continua sa isi alapteze copilul in timp ce conduce, daca e necesar.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Donia Uite si o stire care le are pe amandoua, alaptat plus neglienta: www.whiotv.com/news/18813161/detail.html" target="_blank">Mama prinsa alaptand in timp ce conducea masina si, adaug eu, vorbind la mobil in acelasi timp, in masina in care ii ducea pe ceilalti copii la scoala. |
Daca nu mergea si pe contrasens n-are farmec.
Mama a spus ca va lua in considerare riscurile, dar ca va continua sa isi alapteze copilul in timp ce conduce, daca e necesar. |
Nu cumva era chiar AM la volan?
Donia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca nu mergea si pe contrasens n-are farmec. |
Stiu, slabut, dar macar promite!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Anka74 spune:
| citat din mesajul lui Naty am vazut bebelusi in bratele mamelor pe scaunul din dreapta si multi, multi copii de 3,4 ani singuri pe acelasi scaun; am vazut copii stand in picioare in spate, cu capul intre cele doua scaune din fata, etc. .... Ah si ma enerveaza cei care se minuneaza fantastic ca Ioana mea, la 6 ani, inca sta in scaun (desigur are scaun potrivit varstei nu din ala de bebe). |
Sau stand in spate, in picioare, cu capul scos pe geamul pe jumatate deschis!
De-a dreptul sinistra mi se pare imaginea
si ma duce cu gandul la iezii neascultatori din Capra cu trei iezi.Si da, si eu aud replici de genul..."vai ce baiat mare , inca stai in scaun ca aia mici?!"
Noroc ca fiimiu (tot 6 ani) nu prea ii baga in seama, dar ma intreb si eu, pana cand...ca doar azi a asistat la urcarea unui coleg de la gradi in masina la taicasu. Unde? In fata, bineinteles!