pareri vaccinare IMOVAX POLIO
Buna,
Fata mea cea mare este eleva in clasa a III a. Azi le-au dat de la cabinetul scolar o instiintare ca maine vor face vaccinul acesta...
Stiu ca inainte se folosea varianta orala iar pe internet circula anumite teorii legate de administrarea acestui vaccin injectabil...
Pentru ca sunt in criza de timp va rog ajutati-ma cu cateva pareri legate de acest vaccin si daca ati auzit de efecte secundare dupa administrare(cazuri concrete)...De asemenea, daca stiti... de cati ani se administreaza varianta injectabila....
Multumesc mult...
Lili
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
In 2008 inca se facea VPO (anti polio oral) gratuit de la stat. Concomitent era si forma injectabila, insa contra cost. Riscul mare era de a dezvolta poliomielita post vaccinala, de asta s-a si renuntat la varianta orala. Reactii post sunt aceleasi ca la orice vaccinare:
- stare subfebrila (pana in 38 gr C)
- eritem si induratie la locul vacinarii.
Pot sa dai preventiv Panadol copilei dupa vaccinare si comprese cu apa statuta/rece in locul intepaturii.
ierima spune:
Draga Lili sunt in acceasi situatie ca si tine, fetita, cls a-III-a, cu accord pentru vaccin.
Eu vreau doar sa-ti spun ca este alegerea fiecarui parinte daca ii face copilului sau nu un vaccin, insa eu, studiind efectele negative dovedite, si multe dintre ele inca sunt nedovedite, de ceva timp, 7 ani, am luat decizia sa nu le mai fac fetelor nici un vaccin. Mai bine-l las pe Dumnezeu sa faca cum vrea EL decat sa fiu eu prea desteapta, si sa-i fac singura rau copilului(cum era sa o patesc acum 11 ani cu fiica mea cea mare). E mult prea mult cancer in lume, e mult prea mult autism, ... si nimeni nu stie de ce.
Bafta in decizii!
szivarvany spune:
Este un rapel.
Virusii din vaccinul injectabil sunt virusi morti.
Riscurile sunt minime datorita celor doi factori de mai sus.
Insa este alegerea parintilor la ce riscuri isi expun sau nu copilul
Cand spuneti NU unui vaccin, dati o cautare pe google si informati-va si despre boala impotriva careia s-a inventat vaccinul, nu cititi doar ba-baurile despre vaccinari si "conspiratiile" fabricilor care le produc.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun
lavi02 spune:
Daca te macina gandul Ce atatea vaccinuri?, nu asta e vaccinul la care trebuie sa renunti pentru ca nu este un vaccin nou, este un rapel. Copilul a fost vaccinat si revaccinat antipolio la 2, 4, 6, 12, 30 de luni si acum se face un nou rapel, adica o reactivare a vaccinului initial. Practic, a nu face rapelul, inseamna ca, usor, usor, de acum copilul va redeveni expus la poliomielita. Cauta informatii despre aceasta boala.
Varianta mai problematica era varianta orala, ce continea virusi inactivati si in cazuri f f rare puteau cauza imbolnavirea. Cea injectabila e cu virusi morti si imbolnavirea nu este posibila. Copiii nostri ( cei care sunt maricei acum) au facut in general varianta orala pt ca aceea a fost disponibila atunci gratuit de la stat.
roxanaz spune:
Patrick a facut vineri vaccinul. nicio reactie adversa si chiar mi-a povestit incantat cat de mica era seringa cu care se facea