Floricele de liliac mai-iunie 2010 (38)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

intr-o mini pauza, sa revin

Mary, nici eu nu ii dau mare lucru in plus Sabinei insa
- clatitele erau facute de mine, fara ulei (in teflon), fara sare, fara zahar. Sigur, era oul si laptele si faina alba insa cum a mai servit si cate un colt de paine din cand in cand am zis ca nu e mare bai.
- dintr-o boaba de strugure sa fie reactia aia? o fi, ce sa zic
- cartoful dulce il las o idee mai tare insa tot i se face zob in mana si il aduna cum poate si ea. o mai ajut punand in lingurita si ii dau lingurita incarcata sa o serveasca ea
- cereale bio si bucatele de mango taiate nu f minuscul; eu tin muuuult sa nu ii dau nici un fel de piure
- pare ok dupa portocala; s-a iritat un pic insa a trecut
- inghite cam tot ce baga in gurita; restul e pe langa bumbo ; dar da, inghite f bine dupa parerea mea
- plugin nu se traduce; da in google plugin slideshow si o sa gasesti sigur.
- cu aspiratul la raceala e asa si asa; perfect eu nu pot sa il fac ptr ca ea tipa si se enerveaza si practic isi face alte secretii instant..

Virginia, asa e si la mine cu tunsul; am parul cret sau ondulat (e cret cand e lung si ondulat cand e scurt ; imperfectiunile nu se vad insa si daca ma duc la o coafeza isi pune aia mainile in cap
Ce-ati facut la dr?

Jumper; noi avem un activity center cu jumper integrat; si dupa ce o las acolo, daca vrea sa ne plimbam de manute prin casa, face 2-3 pasi si incepe sa topaie. Intr-o zi m-am enervat si am zis ca il elimin din casa

mai revin, gata pauza

Ioana & Arturicii'S

Ca multe intrebari am mai pus, si tu mi-ai raspuns la toate, ocazie cu care intreb iar:):
- cam cit fierbi cartoful sa se faca molcut? La 15-20 minute a iesit prea tare...:(, in cazul meu.
-iritatia dupa portocala, la funduletz?
ma bucur sa aud ca ea maninca... si cred ca nu m-ar interesa cantitatile, daca ar minca.
Deocamdata eu nu ii dau nici macar zilnic sa manince prea multe... adik azi am servit pe seara, cind mi s-a parut mie ca ar avea chef de joaca cu mincarea, un pic de pepene galben si avocado...
OARE GRESESC DACA NU MA INGHESUI INCA LA ALIMENTAT COPILUL? ASA... DE RANITA MA SIMT SA II DAU SA MANINCE SI SA NU MAI PRIMEASCA LAPTELE MEU... pentru care am "muncit" atit la inceput;) si pentru mentinerea caruia nu am slabit deeeloc... incit as vrea sa mai astept minim pina ne vine Bumbo-ul...inca nu sta prea bine in fundulet si nu vreau deloc sa ma grabesc... in greutate a luat excelent... ce sfat aveti pentru mine?
Sunt o mama denaturata, ca nu imi hranesc puiutul???

Am dat search si google a raspuns - sa vad ce fac eu acum:D.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Artu, si Mateo vrea sa sara atunci cind se afla pe picioarele lui... si ma intrebam cit de verificata o fi "minunea" ... si al meu tot centru de activitati este... Jumperoo, de la fisher p.

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

tocmai ce am terminat curatenia in camera copiilor; iar cu sortat, eliminat, mutat mobile, etc; sunt rupta;

peste ore trebuie sa fiu cu Sabina la control sa vedem daca a raspuns bine urechea la antibiotic (mie asa mi se pare insa dr vrea sa verifice)

Mary, parca tu intrebai daca am stat mult la dr cu Sabina.
Pt cei mici mergem la o clinica exclusiv ptr copilasi si daca mergem in programul lor de la 8 la 8:30 dim cand nu e cu programare, scapam cam intro ora jumate. Dar putem sa luam si programare de urgenta (azi ptr azi) insa tot asa, sa sun dim. Si cand ai programare scapi cam intr-o ora.

Aici stai enorm daca te duci la spital. Daca ma duceam cu glezna mea stateam min 7 ore. Daca te duce salvarea (si asta vine doar la urgenta urgenta nu ptr glezna sucita) si nu esti chiar critic stai mai putin, depinde de situatie.

Crissy, sa purtati sanatoase costumasul!

Ioana & Arturicii'S

Da, eu intrebam...
si cum Artu, glezna sucita nu e urgenta? Functie de cit e de grav... am auzit si de cazuri de septicemie in spitalele romanesti (sau poate nu la luxatii, entorse, ci la fractura...).

inca o intrebare: cerealele (orez ziceai) amestecat cu bucati de mango au prezentat interes? Nu e risc de aspirare? Eu inca am temeri:P... scuuze, intreb doar:).

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

damian si-a inceput singur autodiversificarea: se servea singur din punga de pufuleti a lui david . eu trebaluiam pe la bucatarie, david il distra pe frate-su, radeau, ii auzeam. si apoi liniste, pret de 1 min. cand ma duc la ei, sa nu-mi vina sa cred, imparteau frateste niste pufuleti. si asta micu' manca tacticos de parca a facut asta de cand s-a nascut .
nu cred ca a mancat mai mult de 2, dar oricum...
iata deci la noi autodiversificare, se mananca pe shest....

uf, tre sa fiu mai vigilenta, sper sa nu-i apara bube acum de la pufi.

Traiesc in Orasul Alandala

taaare de tot;)))

Mie avea sa mi-l diversifice ffrate-miu, care e cit mai omu', cu placinta cu dovleac, pentru ca saliva copilu' - l-am prins in fapt: pe ala mare cu placinta la gura copilului, si pe ala mic, cu gura mare:)) - dar nu s-a produs "intilnirea" celor doua...:)
CUm e damian dupa pufi?

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_ spune:

ROCSY Felicitari pentru!!!

mami de fetita dulce ELIZA ALEXIA
09.06.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Citat:
citat din mesajul lui dunemaire

Cred ca depinde si de noroc - noi avem tot Laica de vreo 2 ani (Timi facea des bronsite astmatiforme pana sa ii scoatem polipii) si nu am avut probleme cu el.

Ada, mamica de Timea Christiane (6 ani 1/2) si Teodora, 20.05.2010

Ada, ai acelasi model? ca eu am impresia ca sunt ceva probleme numai cu modelul acesta, la care a pus link Dienuta, ca numai aici am vazut reviewuri negative asa multe. si uite ca tocmai pe asta m-am gasit si eu sa-l cumpar (era cel mai ieftin din cele cu ultrasunete la vremea respectiva).

ma bag la nani, am avut o zi cam tracasanta, cu copil acaparator peste masura. abia la ora asta am reusit sa ma smulg sa fac si eu un dush, parca-s alt om. (dar cum sa-i rezist cand el ma tine cu mainile de haine si ma trage spre el (adica cu sanul spre gura lui) plangand: "mo-mo, mo-mp"? am incercat eu sa-i dau o suzeta, dar mi se rupe inima de el cand face asa...).

Traiesc in Orasul Alandala

Pe mine, fiind inca primul si nu deosebit de acaparator, ma topeste cind face asa, si cauta sinul cu nasucul... Am mare noroc si de tati: cum intra in casa, cum nu tace pina nu il ia in brate, apoi mai trag un somnic impreuna (Mateo pe burta) si sunt gata pentru petrecerea de seara (nu v-am spus ca noi avem program artistic in fiecare seara: unul il danseaza si unul bate din palme in fata lui, iar Mateo chiuie de bucurie si mai scoate si cite un AAA serios si grav:)) - e mare chef la noi:)!)

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Veronica, 'ai mah !!! 1gram/minut ? Ce simpatic e ! Dupa mine, bine ca mananca, atat poate el acum, 60g. N-are nimic. Mie mi se pare absolut ok.

io ce sa fac daca al meu atata mananca ! (mult adica)
Sper sa-l tina tot asa.
..si la noi exista mozoleala, se face ca porcusorul.
Diana, carnea se fierbe separat de legume. "Cat o nuca" e perfect.
Ceapa pui ? Ardei gras ? Dau un gust foarte bun :adica sa fierbi impreuna cu ce-i dai tu, o juma de ceapa si juma de ardei, pe care nu le bagi si la pasat.

Eu va scriu o reteta care are succes la M. Poate e sursa de inspiratie.

Initial am respectat gramajul din reteta :

- 250g cartofi (eu ii fierb in coaja)
- 125g pastarnac
- 1 ardei capia
- 1 morcov

Apoi am pus din ochi..un cartof potrivit, 1 pastarnac, jumatate de ardei capia (daca era prea mare) si 1 morcov mare (pt ca am obs ca ii place cu mai mult morcov.

Mergi la inceput

Rocsy, felicitari pt dintisor
Vivela, m-a pufnit rasul cand am citit cu pufuletii.
E bine totusi ca se au ca fratii

Edit : Ia uite nenica. Vivela, te-am recunoscut pe facebook dupa poza pe care o ai pe blog si cand am dat click pe tine am vz ca avem 1 friend comun : Adriana . Cum de ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Laura pun in supa urmatoarele legume: morcov, dovlecel, pastarnac, telina, ceapa alba si verde, ardei gras, rosie, putin praz, frunze de telina si frunze patrunjel. Din toate astea pasez doar morcovul si dovlecelul. Sunt mai dulci si le-a mai acceptat. Fac o supa mai fluida, nu prea groasa ca nu mananca. Apoi pun in mai multe recupiente si in unul pun putina lamaie, in unul putin lapte praf, in unul cereale. Si le testam. Daca nu mananca, le mai diluam cu zeama de supa. Si tot asa. In variantele astea a mancat zilele trecute si 100 ml. Dar astazi cand a aparut carnea a mancat doar 20 - 30 ml. Dar e si putin bolnavioara. Vedem maine, poate merge mai bine.
Mersi pt. info ref. carne!

Mergi la inceput

dar nu-i mai pasa 2 legume doar...mai bag-o si pe a 3-a
poti sa-i pui cu curaj si pastarnac.
e la fel de dulce si foarte acceptat de bebei.

lui M nu prea i-a placut cand am bagat rosie, chiar daca am folosit uneori zeama in care a fiert si ea.
praz nu i-am dat pana acum.
nici ceapa verde.

ai putea sa pui si cartof la fiert, dar sa nu i-l dai deocamdata sau sa-i pui un picut...mai schimba gustul.

Ti pup si io

Mergi la inceput