Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Petra,nu o condamna nimeni ca in definitiv e viatza ei si a copiilor ei,insa eu inca ma intreb cum potzi lua o asemenea decizie,cum te potzi pune constient in pericol ,pe tine sau pe copil!Da'am voie cred sa-mi pun intrebarea asta!Da?

Jasmin,tu cam confunzi merele cu perele,cred ca Romania este cam singura tzara unde se naste cu medic,eventual comandat dinainte,faptul ca ai fost nascuta intr-un dispensar d etzara este un lucru absolut normal!Dar avea mama ta asistentza specializata!Pentru ca inainte asa se nastea la tzara cel putzin,cu moasa linga tine!

Da,moasa aia specializata face multe,insa sa iei tu decizia ca de' vrei sa fii mai cu motz,mie personal mi s epare la un pas de incosntientza!

Dar asa sunt unii,provocatoride la inceput pina la sfisrit si se cred speciali prin asta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Si hai ca am o curiozitate.
Cum si cu ce a taiat buricul copilului? A avut trusa sterila acolo in cada si a legat singura buricul??Cum a iesit din cada daca nu a taiat buricul?

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mah, da ce curiozitati ´´neimportante´´ mai ai si tu, mai Lara.

N-auzi ca e dreptul ei? Deci probabil tot ea l-a taiat..sau sotul.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

el a taiat, ea a prins clipsurile. na c-am mai lamurit o dilema (incep sa-mi pun serioase semne de intrebare vis-a-vis de timpul petrecut pe goagal cu acest subiect, din moment ce-s capabila de furnizat asemenea detalii )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

el a taiat, ea a prins clipsurile. na c-am mai lamurit o dilema (incep sa-mi pun serioase semne de intrebare vis-a-vis de timpul petrecut pe goagal cu acest subiect, din moment ce-s capabila de furnizat asemenea detalii )

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

da' de sterilizat cine s-a ocupat?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

zic mersi ca nu m-ai intrebat de unde a cumparat clipsurile

Mergi la inceput

Dupa cum rezulta la subiect,yo-s cam curioasa.Deci...de unde a cumparat clipsurile?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ma gandesc ca exista gravidute si tinere care inca nu sunt gravide si citesc subiectul asta si ma simt datoare sa insist cu parerea mea: spitalele din Romania nu sunt chiar asa oribile. La Polizu exista de acum mai bine de 19 ani (de atunci stiu eu) camere separate pentru fiecare femeie care naste, camere cu un pat si o masa de nasteri, nu se naste la gramada. La Universitar este o camera in care stau mai multe femei, inainte si dupa nastere, dar cand nasti esti dusa tot intr-o camera cu un pat si o singura masa de nasteri. Nu zic ca nu ar fi spitale unde se naste la gramada, dar nu este o regula generala.

Nu se poarta toata lumea urat, asistentele nu sunt toate nesimtite, eu una nu am intalnit la sala de nasteri asistente nesimtite si in rest foarte rar. Nu e cu muzica, nu e un rasfat, dar zau ca nu e...horror.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Jasmin,tu cam confunzi merele cu perele,cred ca Romania este cam singura tzara unde se naste cu medic,eventual comandat dinainte,faptul ca ai fost nascuta intr-un dispensar d etzara este un lucru absolut normal!Dar avea mama ta asistentza specializata!Pentru ca inainte asa se nastea la tzara cel putzin,cu moasa linga tine!

Dana

Andacos, ba nu confund nimic, stiu sa fac diferenta si intre mere si intre pere. Dimpotriva, confuzia iti apartine (vad ca spui exact ce spun si eu, doar ca nu intelegi): ce vreau sa spun cu totul este ca poti sa nasti foarte frumos si sigur acasa, fara a te duce la spital, daca nu e absolut necesar si nu intervin complicatii. Si ca o moasa adevarata e perfect capabila sa aibe grija de o gravida si de bebelus, fara ca parintii (adica gravida, respectiv proaspata mamica in special) sa fie acuzati de inconstienta. Tocmai, ca ce afirm eu aici este dreptul femeii de a-si alege felul si locul nasterii. Peste tot in lume incep oamenii sa se prinda de chestiile astea numai in Romania nu. In Romanica inca mai murim de grija altora.
Deci unde vezi confuzia?

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Eu am taiat cordonul la ultimul copil.Sala de nasteri cu lumina difuza de amibient, muzica in surdina, cu ciripit de pasarele, valuri molcome si susurit de riuri, pentru travaliu un fel de scaun scund rotund pentru impins, cu un sal agat de tavan pina jos in dreptul lui, de care mama in travaliu se putea sprijini ori sustine. Psicina micuta pentru travaliu, relaxre ori chiar nastere, halat alb impecabil alaturi, teancuri de prosoape albe pufoase.Eu am nascut totusi pe patul de nasteri, pat care butonat de asistenta isi schimba pozitia in fel si chip de in mom cel mare, partea din spate era pe verticala, partea de sub fund a ramas stabila insa intre picioare din ea s-a lasat ca o trapa in jos. Si moasa tot ma incuraja sa-mi gasesc pozitia ca scaunul minune vine si el dupa mine:) si uite asa nascui in conformitate cu legea gravitatiei si nu impotriva ei. Moasa cu bratele dedesubt cu prosoape si stergarele specifice si gata.MINUNAT de simplu!Am vazut-o iesind, i-am taiat cordonul ombilical si am tinut-o la piept!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie mi se pare inadmisibil ca in Romania i s-a refuzat acestei femei dreptul de-a naste in ce pozitie vrea ea si in ce pozitie este natural si confortabil. Eu am tot respectul pentru ea ca a ales sa faca din nasterea copiilor ei niste evenimente minunate si nu a lasat sistemul imbecil si personalul lipsit de empatie sa ii dicteze cum sa-si nasca copiii. Recunosc ca eu eram mult prea tanara la prima nastere si mult prea indobitocita de sistem la a 2-a ca sa imi spun parerea si sa insist sa nasc cum vreau eu. Am avut un noroc enorm ca am nascut foarte usor si foarte repede si nu au avut timp de manevre horror gen apasat pe burta, tras de copil, taiat si cusut, etc. La a 2-a nastere m-am plimbat pe coridor cu sotul meu pana in momentul in care am simtit ca trebuie sa imping. Mi-ar fi placut sa nasc pe vine pentru ca asa simteam ca trebuie.

Eu cred ca mai bine ati fi oripilate de faptul ca spitalele din Romania nu iti ofera posibilitatea sa nasti intr-o pozitie fireasca si confortabila si mai ales de felul in care se intervine nejustificat in timpul nasterii. Eu am nascut al 2-lea copil fara probleme si fara interventii dar doctorul se grabea si a tras de placenta la 2 minute dupa ce am nascut si a rupt-o. Dupa care a luat o chiureta si m-a chiuretat pe viu in timp ce tipam la el sa se opreasca pana in momentul in care am lesinat. Daca astepta frumos sa se desprinda placenta singura, asa cum e normal nu trebuia sa trec prin experienta asta care m-a marcat pe viata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput