Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui EllaX

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Eu am nascut prima oara in UK, nu mi-a convenit, mi-au ignorat dorintele, planul de nastere etc, a doua oara am nascut in alta parte chiar daca am fost nevoita sa locuiesc la hotel 3 luni si chiar daca in UK ar fi fost 100% gratuit.

Sa nu imi spuneti ca nu isi permite.Mai ales ca sunt multe variante si unele spitale au chiar preturi rezonabile. Daca este atat de important incat a riscat viata copiilor nascand singura de buna voie si nu din intamplare eu zic ca putea face rost de bani sa nasca intr-o maternitate privata din RO, sau undeva intr-o tara vecina , unde nu costa chiar asa de mult.

Lara, ai uitat cum e in Ro, asa-i? Pentru multi oameni din Ro - inclusiv pentru intelectualii a caror activitate nu este cantaribila si palpabila - nasterea intr-un spital privat nu este o optiune pe care sa si-o permita. Cel putin intr-un spital care sa poata oferi si servicii medicale pentru situatii care pun in pericol viata, si empatie, si amabilitate. Si cazarea 3 luni la hotel este de-a dreptul imposibila, pentru cei mai multi oameni din Ro.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2

Nu Ellax, nu am uitat cum e in Romania.Cu toate ca nu am nascut in Ro,
din cate stiu in Romania cam toate fetele nasc cu dr nu cu moasa( ca in UK de ex) si majoritatea 'cotizeaza' si daca vor intr-adevar cezariana sau sa nasca intr-o pozitie mai confortabila nu cred ca sunt refuzate. Incerci la 10 doctori daca e nevoie pana gasesti unul sa te inteleaga.
Eu am locuit la hotel deoarece m-am intors cu copilul intr-o tara a lumii a treia si bebe nu ar fi fost asigurat daca ma intorceam mai devreme. Nu este cazul Anei. Am dat exemplul meu pt ca si pt mine a fost important ca a doua nastere sa fie mai buna ca prima si da, as fi facut orice, as fi platit oricat, dar nu as fi riscat viata copilului.
Si am dat mai multe sugestii acolo, nu numai strainatatea.

Sa inteleg ca in Ro nu mai exista nicio alata varianta decat nasterea in conditii mizere/umilitoare si nasterea in cada de una singura???
Ceva la mijloc, chiar nu exista?

Si apoi vorbeam de cele care vor sa nasca asa cum vor ele, neaparat si asta e mai presus decat orice, mai presus de siguranta copilului. Pai daca este cel mai important lucru pt tine, atunci strangi banii si daca tb sa stai 6 luni la hotel decat sa risti.
Daca nu, nasti la o materniatate cat de cat buna si 'cotizezi' cum fac toate fetele si nu cred ca au ramas toate cu probleme sau traumatizate pe viata.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Corap, nu esti deloc off-topic.

Mama mea m-a nascut la tara, cu moasa din sat (nu a fost obligatorie asistenta nici unui medic, si oricum nu exista asa ceva pe vremea aceea in sate), o femeie care a mosit sute sau mii de copii. O femeie cu mult bun simt. Imi povestea mama ca mosa respectiva i-a ascultat burta cu palnia si i-a spus mamei: "fata ta nu vrea sa se nasca decat pe muzica" si a pus muzica la radio. In 10 minute deja ma nascusem . Am avut 2 kg la nastere si toata lumea credea ca o sa mor,mai ales ca eram vanata. Dar cu toate astea nu s-a gandit nimeni s-o acuze pe mama de pruncucidere.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Sau cum am scris in prima postare, macar ai un adult linga tine care sa poata sa sune la salvare , in caz de ceva, nu un bebe de 18 luni si un caine.
Si ce daca spitalul e la 5 minute??? Cine suna la spital daca ea lesina? Copilul ? Cainele?

Nasterea acasa e ok daca nu sunt probleme cu sarcina, dar asistata de moasa.
Si din cate stiu este o piscina pe care o poti cumpara/inchiria , nu cada familiei mai ales daca au caine.
De obicei o camera este transformata in 'sala de nastere'- curatenie impecabila, piscina de care vorbeam si alte lucruri de care are mama si moasa nevoie .Inclusiv muzica/ obiecte pt relaxare/ masaj,. Moasa vine acasa cu cateva zile inainte si se familiarizeaza cu locul, da sfaturi/instructiuni, se cronometreaza cat de repedear ajunge la spital pe cel putin 2 rute, etc.

Sigur in materie de muzica si alte amanunte fiecare alege cum si daca vrea dar in materie de siguranta, nu prea se procedeaza cum a procedat Ana.

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Mama a nascut-o acasa pe sor-mea, asistata de doua batrane din familie. Salvarea a facut pana pe drum si a ajuns prea tarziu, iar cand a ajuns proferau amenintari cu amenzi si injurii la adresa parintilor inconstienti care nu si-au dat seama ca "se naste"

Plecand de la o semnatura DC am ajuns pe blogul unei romance stabilita in Spania si care si-a povestit induiosator si sublim o frumoasa nastere acasa. Am plans gandindu-ma la mine, cum am nascut total anesteziata fara sa stiu nimic, cum mi-am vazut copilul la aproape 24 de ore dupa operatie, asteptand sa iasa asistenta sefa din tura, cum n-am sa traiesc niciodata o nastere ca a acelei mame, o nastere simtita secunda cu secunda, fiindca sunt mult prea fricoasa.

Am mai citit de Ana M. dar n-am reusit niciodata sa vad fotografii sau filmulete cu nasterile ei, eu sunt de acord cu nastere acasa, dar asistata de o persoana cu pregatire. Casa proprie e un spatiu intim si cald, spre deosebire de un spital alb, mare si rece.

Si sunt o fost hipioata, purtatoare de evazati si ie, pe vremuri cand se purtau blugii pyramid asortati cu gentuta de lac si pantofi cu toc.
Nu vad nimic rau in asta, suntem diferiti si foarte bine ca e asa

blog

am hainute la bazar

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Eu ii admir curajul AM.

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Si hai ca am o curiozitate.
Cum si cu ce a taiat buricul copilului? A avut trusa sterila acolo in cada si a legat singura buricul??Cum a iesit din cada daca nu a taiat buricul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Jasmin012, si cand am nascut eu la spital (ditamai spitalul in anul 2007) singura metoda de ascultare toooot palnia aia a fost

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Adra, asa e, in Spania fenomenul nasterilor acasa a luat destul de multa amploare. Eu nu am avut norocul asta, ca nu am avut suficient timp si bani pt asta, dar citeam toate revistele de profil de acolo si daca as fi putut sa aleg, as fi ales. De asta sunt destul de familiarizata cu fenomenul. Desi in Spania nici spitalului public nu i se poate aduce vreun repros, cu metodologia lor ireprosabila si corectitudinea... numai cuvinte de lauda as putea avea la adresa lor. Corectitudine, decenta, curatenie, omenie... si toatea astea complet gratis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corap

Jasmin012, si cand am nascut eu la spital (ditamai spitalul in anul 2007) singura metoda de ascultare toooot palnia aia a fost

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Corap, vad ca ciresica ta e nascuta in acelasi an ca si Lucas,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Din pdv juridic, pentru mama nu-i ilegal sa nasca acasa, exista o lege care permite asta, dar legea respectiva ar trebui completata cu niste norme clare care sa reglementeze activitatea moaselor ce asista nasterile. Normele nu exista inca, din pacate.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput