Nasterea acasa (in cada)
Raspunsuri - Pagina 5
Fomalhauti spune:
Am fost intrebata direct de ce as fi vrut eu sa nasc acasa. Specific faptul ca as fi vrut sa nasc acasa dar nu neasistata. As fi vrut sa nasc acasa asistata de o persoana despre care as fi stiut ca "se prinde" imediat daca ceva nu este in regula si care poate lua si masuri imediate. Si daca as fi stiut ca in 5 minute poate ajunge la mine o ambulanta dotata cu masca de oxigen, sange pentru transfuzie si alte lucruri pe care nici nu le banuiesc.
As fi vrut sa nasc acasa fiindca impartasesc parerea olandezilor ca nasterea nu este o boala si la spital mergi cand esti bolnav. As fi vrut sa nasc acasa fiindca imi place mai mult acasa decat la spital. As fi vrut sa nu fiu nevoita sa-mi fac probleme in legatura cu prezenta sotului meu alaturi de mine. Dupa ce am avut copii as fi vrut sa nasc alaturi de ei, sa fie prezenti la venirea pe lume a fratilor lor. Nu cred ca nasterea este o experienta traumatizanta sau scarboasa sau neplacuta nici pentru persoana care naste nici pentru cei care sunt prezenti. Este o experienta intensa si emotionanta pentru toata lumea. Cred ca sotul meu s-a imbogatit ca om, ca tata si ca sot asistand la nasterea copiilor lui si cred ca si copiii mei s-ar fi imbogatit asistand la nasterea fratilor lor. Nu i-as fi obligat sa asiste, le-as fi dat doar dreptul de a o face. Imediat dupa nastere mi-ar fi placut sa fiu acasa, nu in alta parte.
Vreau sa mentionez clar ca la niciuna din nasterile mele nu s-a purtat nimeni urat cu mine in spital, nici atunci cand m-am dus sa nasc fara sa am nimic aranjat (medicul meu era in concediu, cel pe care mi l-a recomandat el nu mi-a placut asa ca m-am dus la spital si am nascut cu medicul de garda).
Si vreau sa repet, sa fiu foarte clara: niciodata, sub nicio forma, nu mi-as fi asumat un risc pentru copil sau pentru mine doar de dragul unei dorinte personale. Cea de-a saptea nastere a fost cezariana, nu am dorit cezariana initial dar am cerut-o explicit in momentul in care am inteles ca exista un mic risc sa-mi pierd copilul. (Poveste lunga, o s-o scriu toata intr-o zi.)
iulia_b spune:
Adica ea, care sta la 5 minute de spital se vrea un exemplu si un indemn pt o femeie care sta in cucuietii din deal la 3 ore de spital.
Presupun ca si urmarirea sarcinii e un stres si mersul cu copiii la doctor cand sunt bolnavi..etc
Jasmin012 spune:
Eu sunt total convinsa de avantajelele nasterii acasa, in propria cada, in mediul familiar si intim. Se recomanda in acest caz sa fie vorba de o sarcina fara probleme (ca sa nu existe riscuri), gravida sa fie in permanenta sub atentia unei moase specializate si ca la dispozitia lor sa se afle o ambulanta care sa faca eventualul transfer la spital in caz de urgenta.
Cam astea ar fi conditiile, cam greu de se realiza la noi in tara. In strainatate tot mai multe gravide apeleaza la aceasta metoda naturala de a naste. Binenteles e vorba in principal de persoane care isi permit financiar sa angajeze o moasa in acest scop. In rest, numai beneficii.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
femeile au nascut singure, acasa sau pe camp (aici ma refer la femeile de la tara) de cand e lumea, chiar si in zilele noastre. Nu au fost considerate niciodata inconstiente si nici blamate. Ana Maita nu mi se pare deloc inconstienta, ci curajoasa. Eu nu as fi avut curajul sa nasc singura, dar da cu o moasa buna. Nu mi se pare nimic iesit din comun.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
AnaisG spune:
Personal, m-a deranjat remarca Anei Maita conform careia copiii ei sunt "naturali". Prin comparatie, restul de copii nascuti in spitale sunt cum??
inaioana spune:
Pai asta este si problema pentru care inteleg eu ca militeaza asociatia Anei Maita, sa existe posiblitatea legala ca moasele sa poata asista mamele daca acestea doresc sa nasca acasa si situatia medicala le permite. Ea nu militeaza pentru nasterea neasistata, ci tocmai, arata ca in cazul ei a dorit sa fie impreuna cu moasa Vania Limban si nu a reusit deoarece nu exista lege si norme de aplicare, astfel incat moasa putea fi acuzata de malpraxis daca o asista, in loc sa o duca la spital.
Sincera sa fiu, eu am banuiala ca exista posibilitatea ca Ana Maita sa fi nascut totusi acasa cu moasa, dar sa nu poata da asta publicitatii tocmai pentru ca ar pune moasa intr-o situatie ilegala. Va rog sa nu o luati altfel decat ca pe o banuiala, o speculatie personala, nu am nicio informatie in acest sens si nu o cunosc pe Ana Maita, tot ce stiu despre ea este din media.Dar faptul ca a fost pusa in aceasta situatie din cauza legilor din Romania, cred ca o indreptateste sa incerce sa le schimbe.
Mirela, multumesc frumos!

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
alex_andra spune:
Da, Jasmin, femeile nasteau pe camp, dar intre timp am evoluat.
Si cati copii sau mame nu au murit, pentru ca nasterea se facea in camp?
Sa inteleg ca Ana Maita a nascut singura, acasa si apoi a fugit la spital sa fie investigat copilul, sa i se faca vaccinul noului nascut...
Nu comentez decizia ei de a naste singura, acasa...pentru ca nu vreau sa spun cuvinte urate.
Dar mai am o curiozitate: daca ii murea copilul in brate pentru ca ar fi avut nevoie de o interventie medicala, dar nu ar fi apucat sa ajunga la spital, ar fi fost acuzata de omor? Sau pruncucidere?
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
LORI spune:
Eu cred ca presa a facut din aceasta mama care a nascut in cada o persoana cunoscuta - doar datorita ineditului. Si o femeie cu 2 capete sau un barbat cu 2 penisuri ar avea un advertorial si reportaj pe protv. Pentru ca, in mod natural, produce audienta.
De aici si pana a face o eroina din ea e cale lunga, desi am senzatia ca persoana in cauza se simte o eroina si nu poate depasi acest stadiu initial.
Sunt convinsa ca tot ea, persoana in cauza, refuza si vaccinurile pentru copii, pe motiv ca 'nu sunt naturale'.
Ca a vrut sa nasca pe vine si nu a gasit un spital prietenos, nu e un argument. Asa isi putea dori sa nasca intr-un cuib de barza inconjurata de 5 pisici, trebuia musai ca un spital sa ii creeze conditiile?
In orice spital din Romania se poate naste natural.
Eu cred ca e doar un caz de inconstienta, umflat de presa de senzatie. Atat.
inaioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alex_andra Dar mai am o curiozitate: daca ii murea copilul in brate pentru ca ar fi avut nevoie de o interventie medicala, dar nu ar fi apucat sa ajunga la spital, ar fi fost acuzata de omor? Sau pruncucidere? |
Nu, Alexandra, nu ar fi fost acuzata de asa ceva. Pentru astfel de infractiuni trebuie sa existe temei (legatura directa intre actiunea ei personala asupra copilului care ar fi dus in mod direct la moartea acestuia) caz in care ar fi fost din culpa si intentie caz in care ar fi fost infractiune asa cum o prezinti tu.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).