Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

300 mersi

de Crina(12.10.2008) "pinsesa lui mama"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Hai s-o zic pe repede inainte:
Daca nasti acasa, in cada, cu barbatul langa tine, cine iti mai coase fofoloanca? Ca daca o lasi asa, pe la 50 de ani, faci pe tine la orice stranut. Scuze pentru limbaj, este liber (adica hipiot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nici eu nu pot sa fiu pentru nasterea acasa fara conditii... E riscant, dar si eu sint pentru respectarea drepturilor omului. Vreau conditii de igiena si ingrijire pentru micuta fiinta nascuta, e dreptul ei, dar si dreptul meu, cea care o aduc pe lume sa nasc asa cum vreau eu sa nasc.

Nu sint pentru nasterile acasa in orice conditii, asa cum nu sint nici pentru nasterile in spital in orice conditii. Si da, cred ca s-a facut din nastere, asa ceva inspaimintator, un fel de bau-bau... Cind totul ar trebui sa fie mult mai simplu, mai cald si mai frumos. Nu-mi plac nasterile din spital, mai ales in cele din Romania. Eu am una acolo si doua aici, desi si aici am nascut intr-un spital si nu a fost chiar pe placul meu, a fost incomparabil cu prima nastere. Tatal nu a fost lasat sa participe, totul s-a facut pe lumina, in tipetele celorlalte gravide, galagie, nervi...

Aici a fost mult mai liniste, oamenii mai calmi, dar tot nu a fost un cadru asa cum mi-l imaginez eu pentru o nastere. Parerea mea este ca ar trebui nascut mult mai natural (acolo unde se poate bineinteles). Totul sa fie intim, cu baie, cu dus, fara lumina prea puternica, o muzica linistitoare, voci blinde si joase si cit mai putine necunoscute de copilasul care vine pe lume...

Femeia ajutata in travaliu cu metode traditionale (baie, masaj), sa aleaga pozitia confortabila ei pentru a naste, nu medicului sau personalului (si da, din picioare este o optiune, pe ultimii doi i-am nascut intr-o pozitie mai verticala si a fost mult mai bine). Sotul sa fie aproape de ce se intimpla, face parte si el din asta... Copilul sa fie imediat pus pe pielea mamei, la sin, daca nu are nevoie de alte interventii, sa i se vorbeasca, sa fie minghiat, sa simta iubire, sa simta pielea calda a mamei si mina tatalui... Si apoi dus la spalat si la analize si atunci sa fie tata cu el, sa-i auda vocea...

Asa a fost la ultimele doua nasteri, experiente extrem de placute, desi a fost de multa lumina si galagie in jur. Daca ar fi sa aleg acum, probabil ca nu as alege sa nasc acasa, dar sigur as alege o casa de nasteri special, hipiota ca sa intelegeti ce vreau sa spun, sub supraveghere medicala, dar in atmosfera calda si placuta, nu rece, de spital. Pe aici exista asa ceva... si mamele si tatii sint pregatiti indelung inainte, psihologic pentru acest eveniment duios si important: intilnirea cu puiul din burtica!

Oricum, eu am nascut cam in douazeci de minute de la prima contractie, asa ca, doar ca l-a prins la timp un medic, in rest am nascut singura si natural suta la suta!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

E

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Se tatoneaza terenul pentru o nastere in public?

Pai din cate am inteles eu in Romania chiar in public se naste...in majoritatea spitaleor. Ca eu numesc public daca mai nasc in sala cu mine 5 -6 -10 femei.Si le aud cum tipa , le vad dezbracate si ele pe mine.Despre jigniri ale personalului medical nici nu mai are sens sa comentez.
Din punctul asta inteleg de ce Ana nu a vrut sa nasca la spital. Nu inteleg de ce nu a ales alta tara / spital privat in locul cazii mai ales ca a facut asta singura in timp ce mai avea in grija un bebe.
Nu e deloc responsabil.
Eu am nascut prima oara in UK, nu mi-a convenit, mi-au ignorat dorintele, planul de nastere etc, a doua oara am nascut in alta parte chiar daca am fost nevoita sa locuiesc la hotel 3 luni si chiar daca in UK ar fi fost 100% gratuit.

Sa nu imi spuneti ca nu isi permite.Mai ales ca sunt multe variante si unele spitale au chiar preturi rezonabile. Daca este atat de important incat a riscat viata copiilor nascand singura de buna voie si nu din intamplare eu zic ca putea face rost de bani sa nasca intr-o maternitate privata din RO, sau undeva intr-o tara vecina , unde nu costa chiar asa de mult.
Nu spun ca toate femeile din Ro ar tb sa nasca prin alte parti ci doar ca cele pt care este atat de importanta nasterea perfecta cf planului si dorintelor lor incat sunt gata sa riste viata lor si a copiilor ar tb si ar putea sa gaseasca alte solutii.
Daca era atat de importanta nasterea acasa, cat ar fi de ilegal trebuia sa gaseasca pe cineva cu o minima experienta/educatie medicala sau macar un alt adult care sa fie in preajma sa sune macar la salvare.
Sa lasi un copil de (18 luni parca )nesupravegheat si cu un caine care nu se stie cum va reactiona cand isi vede stapana in dureri este legal?

Escu , cusutul nu are legatura cu accidentele de care vorbeai ci tonusul muschilor care se poate pierde din cauza sarcinii si daca faci cezariana si chiar daca nu nasti. Oricum accidentele apar ( daca e sa apara) imediat si nu neaparat la 50 de ani. Singura solutie sunt exercitiile pelvice din cate stiu eu pe care ar tb sa le faca oricine si barbat si femeie de orice varsta.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Vad ca s-a facut split,insa eu tot mai astept s avad ce poate determina o femeie sa ia decizia nasterii acasa,neasistata!

Drepturile omului nu ma conving in acest caz,ca in general multzi intzeleg aiurea(si aplica in coinsecintza)aceste drepturi!

Deci Formalhauti,te rog eu sa-mi explici si mie,de ce ai fi vrut sa ansati acasa!Si nu numai Formalhauti!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Anda, uita-te la filmuletul de pe "acasa" a pus cineva un link mai inainte. Acolo explica chiar Ana Maita si sotul ei de ce au facut aceasta alegere si cum au decurs lucrurile. Zicea cineva ca la al doilea copil era singura, in film spune ca pe final a ajuns si sotul, nu mai devreme fiindca nasterea in sine a fost foarte rapida, 15 minute. Si povestesc ei cum s-au antrenat/pregatit pentru eveniment cu mult timp inainte si ca stau si la doar 5 minute de Spitalul de urgenta...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin
Da cine era maica aceasta persoana, daca am dreptul sa intreb? Cum adica nu era o necunoscuta? Dar ce facuse ea anterior mediatizarii ei? Vreo inventatoare, vreo actrita celebra, vreo poeta cu nobel? Sau si-a cladit faima pe seama acestor nasteri in cada?

Cuvintele astea sunt jignitoare pentru toate femeile care n-au inventat ceva vizibil si imediat palpabil, care nu ajung sa ia Nobelul (care e acordat politic, de multe ori, nu cui merita mai mult), care... care. E jignitor pentru toate femeile care stau si-si cresc copiii si, facandu-i oameni mai buni prin dragostea si grija oferita, ne fac tuturor viata mai buna. E jignitor pentru bunicele noastre de la tara, care sunt niste necunoscute pentru altii, dar pentru noi reprezinta o parte esentiala din lume. Si e pacat ca o femeie spune asa ceva, la momentul acesta din timp. Am o banuiala ca o lume in care doar castigatorii premiului Nobel si actorii sunt cei care conteaza ar fi, cu mici exceptii, o adunatura de oameni instrainati si o lume pe cale de extinctie.

Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui escu

Daca nasti acasa, in cada, cu barbatul langa tine, cine iti mai coase fofoloanca? Ca daca o lasi asa, pe la 50 de ani, faci pe tine la orice stranut. Scuze pentru limbaj, este liber (adica hipiot.

Nu trebuie cusuta intotdeauna, pentru ca nu intotdeauna se rupe. De cele mai multe ori, nu s-ar rupe, dar ginecologilor romani le este mai confortabil (lor!) si mai deresponsabilizant sa faca epiziotomie din oficiu - nu trebuie sa supravegheze indeaproape, nu risca rupturi. In (mult) mai putin de jumatate din nasterile naturale chiar trebuie epiziotomie. Oricum, se foloseste fir resorbabil care se resoarbe mai repede decat se "inchide" taietura, asa ca tre' sa te rogi sa nu ramai cu un sant pe perineu.

DAR e foarte bine ca, in momentul actual, nasterea acasa e ilegala, in Ro. N-avem moase pregatite corect. N-avem oameni educati cat trebuie. Nu ajunge Salvarea la timp (nici acasa, nici la spital). Nasterile acasa, oriunde in lume, au mortalitate mai mare decat nasterile la spital. Si acele doua minute pana chemam Salvarea, doua minute pana vine, doua pana ajungem la Spital pot insemna viata mamei sau a bebelusului. Oricum, sa alegi sa nasti in cada, acasa, fara un ajutor cat-de-cat specializat mie mi se pare iresponsabil - daca nu fata de tine, macar fata de copilul care vine. Nasterea intr-un spital public din Ro a fost, pentru mine, o experienta urata (da, ca in public, da' macar ain public as naste in ce pozitie aleg eu), dar tot n-as naste acasa, in cada, neasistata medical.

Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Vezi tu, in Romania fiind, crezi ca toate femeile trebuie cusute pentru ca acolo se practica taiatul de rutina. In tarile mai civilizate majoritatea femeilor nasc fara taietura, epiziotomia se face doar cand este nevoie, la foarte putine femei. Eu sunt norocoasa pentru ca am nascut 2 copii fara sa fiu taiata si cusuta, norocul meu a fost ca am nascut asa rapid ca nu a avut timp doctorul sa ma taie, altfel sunt sigura ca nu scapam. Din punctul meu de vedere, am nascut foarte rapid si fara nevoie de doctor, practic la ambele nasteri doctorul a 'prins' copilul. Am ramas foarte traumatizata dupa a 2-a nastere cand am fost tratata inuman. In cazul meu particular as fi fost de departe mult mai fericita si mai sanatoasa daca nasteam acasa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Eu am nascut prima oara in UK, nu mi-a convenit, mi-au ignorat dorintele, planul de nastere etc, a doua oara am nascut in alta parte chiar daca am fost nevoita sa locuiesc la hotel 3 luni si chiar daca in UK ar fi fost 100% gratuit.

Sa nu imi spuneti ca nu isi permite.Mai ales ca sunt multe variante si unele spitale au chiar preturi rezonabile. Daca este atat de important incat a riscat viata copiilor nascand singura de buna voie si nu din intamplare eu zic ca putea face rost de bani sa nasca intr-o maternitate privata din RO, sau undeva intr-o tara vecina , unde nu costa chiar asa de mult.

Lara, ai uitat cum e in Ro, asa-i? Pentru multi oameni din Ro - inclusiv pentru intelectualii a caror activitate nu este cantaribila si palpabila - nasterea intr-un spital privat nu este o optiune pe care sa si-o permita. Cel putin intr-un spital care sa poata oferi si servicii medicale pentru situatii care pun in pericol viata, si empatie, si amabilitate. Si cazarea 3 luni la hotel este de-a dreptul imposibila, pentru cei mai multi oameni din Ro.

Mergi la inceput