Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Tocmai de aia ...

Si eu tot de-aia.

Esenta criticii mele este ca aducerea in discutie a exemplului altor tari atunci cand nu exista argumente clare nu este productiva.

Si ce daca in Olanda, Australia sau UK se practica nasterea acasa. Daca unii vor sa se arunce cu tot dinadinsul in cada e musai sa ne luam dupa ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu e musai. E pe vrute, despre asta e vorba. Sa mi se dea doar dreptul sa ma arunc in cada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Si ce daca in Olanda, Australia sau UK se practica nasterea acasa. Daca unii vor sa se arunce cu tot dinadinsul in cada e musai sa ne luam dupa ei?

Nu cred ca se pune problema obligativitatii nasterii acasa. E vorba de-a avea aceasta optiune legal, de-a naste acasa cu o moasa calificata. Dupa cum vezi, cu mici exceptii, mamele care au nascut in Romania nu se opun acestei idei. Nemultumirea cu ce ofera spitalul romanesc este probabil motivul principal.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ioana,sa stii ca mi-ar placea sa discutam acest aspect.

Ma intereseaza punctul tau de vedere(si implicit a acelor psihologi despre care vorbesti).

Dintre beneficiile enumerate de tine, eu nu gasesc nici unul exclusiv, adica care apare doar daca copilul participa la nastere.

Lucrurile firesti sunt firesti selectiv, adica asa cum la 4 ani nu e firesc sa vezi scene de amor cu parintii,e la fel de nefiresc sa dai nas in nas cu realitatea nasterii.

Revin, ca n-am terminat

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Sa mi se dea doar dreptul sa ma arunc in cada.

Dar dreptul copilului la viata il aruncam si pe el in cada?

Mergi la inceput

Of, capcaunule...Discutaram si tot discutaram. Trebuie sa fie vorba despre o sarcina fara riscuri si nasterea sa fie asistata de o persoana calificata. Si sa existe siguranta ca o ambulanta dotata special poate ajunge in timp scurt acasa la femeia care naste/a nascut.

Este un ideal al unor femei. Nu al tuturor femeilor.

Mergi la inceput

De ce apare cuvantul "siguranta" scris cu majuscule in postarile mele? Este un defect tehnic sau unul....psihanalitic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

is reclameVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivera spune:

Daca nasterea are loc sub supraveghere de specialitate mi se pare super O.K.E confortabil si stresul nu e asa mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

doar tehnic ... daca dai click pe el vezi ca faci si reclama la ... te las sa vezi singura la ce in niciun caz la nasterea in cada (tin sa precizez, ca aici se interpreteaza orice - rad de reclama, nu de tine).

avand in vedere conditiile enumerate de tine (si de altele, si de altfel perfect logice) si reamintindu-ne unde traim, ce sufletu' vreti sa facem acum, in acest moment, cu normele necesare pentru asistenta nasterii la domiciliu?

Mergi la inceput