Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pentru ca e total aiurea sa faci o operatie sa dea bine estetic si sa pui pe locul doi vindecarea, implicatiile si celalalte.
bineinteles, ca asta e la cererea pacientei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Am si un punct de vedere de la un psiholog in legatura cu prezenta copilului la nastere.

"Dincolo de riscul de moment, adica o sperietura pe cinste si frustrarea din acel moment, exista unul pe termen lung - acela de a dezvolta false vinovatii pentru suferinta provocata mamei, daca realizeaza ca tot asa a suferit si pentru el. In aceeasi masura, relatia afectiva cu cel nou-nascut poate fi compromisa din acelasi considerent. Aceste stari pot lua in adolescenta forme dintre cele mai periculoase, pana la psihoze urate, dupa cum pot sa nu aiba nicio influenta. Problema este ca nu stii niciodata cum va evolua acest impact emotional, si nici nu poate fi prevenit, oricate discutii destepte si lamuritoare ai avea cu el. Eu n-as face asta copilului meu".
Am scris intreaga "depozitie" la dictare - i-am spus ca este un punct de vedere ce va fi intors pe toate partile de doamne.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Eu nu intorc nimic, o iau cum ai scris-o la dictare. Si-s de acord.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

tocmai ca e mai buna cea orizontala. nu degeaba daca ai una verticala nu mai poti incerca dupa nastere naturala, riscul de ruptura fiind mult mai mare. pt uter e mai usor daca e taiat orizontal.

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ina, norma legala este o categorie a normelor sociale. Ea apare pentru a reglementa relatiile dintre indivizi (sau ma rog - intre indivizi si stat etc).
O singura situatie - adica povestea aia neclara de la targ, unde nu se stie limpede cine ce a vrut - nu justifica impunerea unei norme.
Daca era cu adevarat o problema si justifica o necesitate sociala, se manifesta pana acum.
Prin urmare - deocamdata este o falsa tema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

dupa cezariana, tot cezariana se face, asa am invatat eu la scoala.
si to pe linia alba e mai bine orice operatie, tot asa am invatat la scoala, refacerea e mai rapida si mult mai aproape de ce a fost inainte de operatia, ma refer la musculatura si tot.
acum fiecare face cum crede de cuviinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Ina, norma legala este o categorie a normelor sociale. Ea apare pentru a reglementa relatiile dintre indivizi (sau ma rog - intre indivizi si stat etc).
O singura situatie - adica povestea aia neclara de la targ, unde nu se stie limpede cine ce a vrut - nu justifica impunerea unei norme.
[b]Daca era cu adevarat o problema si justifica o necesitate sociala, se manifesta pana acum. ]/b]
Prin urmare - deocamdata este o falsa tema.

Mediajust, societatea se tot transforma , necesitatile sociale se schimba, prin urmare si legile in urma lor. Daca mergem pe logica ta atunci nu vad de ce n-am ramas la Codul lui Calimach, ca tot oameni erau si atunci si avusesra mii de ani sa se tot manifeste necesitati sociale.
Nu e "o singura situatie, aia de la targ" ci o serie intreaga de astfel de situatii, din ce in ce mai des intalnite, tocmai de aia e necesara , iata, o relgementare.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Mediajust, acest punct de vedere al psihologului e biased din start.
Pentru ca pleaca de la "axioma" ca nasterea e suferinta vizibila, urlete si vaiete.

Dar eu cand spuneam ca am vazut homebirths cu copiii prezenti totul era linistit, calm si ok, toata lumea se invartea cu caldura si atentie in jurul mamei, mama nu urla, sotul plin de iubire se uita oki in oki cu nevasta, muzica susura, apa din cada clipocea usor, aromele aromeau... De aia zic... in acest caz, unde e trauma?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Continui dictarea:
"Suferinta in ochii unui copil mic nu este asociata obligatoriu cu urletul. Mama dezbracata - cum rar o vede - , chircita si plina de sange este vulnerabila pentru copil, nu mai este ea, i se intampla ceva, - si nu ceva bun. Mai grav - peste cativa ani si-ar putea taia burta ca sa curga sange, ca aia-i nu-i suferinta, e normalitate. In marginea cealalta - o fetita ar putea hotari sa nu nasca niciodata".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Mediajust, societatea se tot transforma , necesitatile sociale se schimba, prin urmare si legile in urma lor. Daca mergem pe logica ta atunci nu vad de ce n-am ramas la Codul lui Calimach, ca tot oameni erau si atunci si avusesra mii de ani sa se tot manifeste necesitati sociale.
Nu e "o singura situatie, aia de la targ" ci o serie intreaga de astfel de situatii, din ce in ce mai des intalnite, tocmai de aia e necesara , iata, o relgementare.

Poate n-am fost destul de clara. Reformulez.

Norma juridica raspunde normei sociale A ACELUI MOMENT, cand apare nevoia reglementarii - nu unei necesitati caduce de acum 100 de ani.
Gandeste-te numai la valul de norme aparute in ultimii ani referitoare la infractiunile electronice, reglementarea comertului si semnaturii electronice etc. Deci, unei nevoi sociale i se raspunde cu o norma atunci cand evolutia societatii (si a relatiilor dintre oameni) o cer.
Daca pana acum n-a cerut nimeni ce spuneam mai sus - inseamna ca nimeni n-a suferit din lipsa ei. Cand voi vedea sute de mame protestand pentru o asemenea adoptare (asa cum au facut, din necesitate sociala, la taierea indemnizatiei) sau macar adunand semnaturi si facand demersuri de lege ferenda - atunci da, voi crede ca targul nu este un incident izolat. Pana atunci insa - nu este decat un spectacol personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai atunci suntem in acord, doar ca esti neinformata. Necesitatea asta incepe sa para din ce in ce mai stringenta in grupul dezavantajat, nu s-a itzit acum brusc, vezi ca e o discutie despre asta si la sectiunea Alaptare. In fine...pana la urma nu hotaram noi daca este sau nu o necesitate sociala in acest moment, ci vor hotari grupurile interesate. Impresia mea, spre deosebire de a ta, este ca acestea deja simt din ce in ce mai acut problema.

Cat despre raspunsul psihologului, tot biased mi se pare, adica depinde foarte mult de mediul cultural in care se intampla povestea asta. Eu am rasfoit , spre exemplu, povestile de www.homebirth.net.au/category/homebirth-tales/birth-stories" target="_blank">pe aici si am o cu totul alta senzatie/viziune asupra nasterii naturale acasa decat prietena psiholog, in urma acestora. Sigur ca o nastere asa cum o stim noi in Romania sau de prin filme, cu epiziotomie,cu push it, push it si toata incarcatura emotionala oarecum negativa a momentului poate fi traumatizanta si pentru un adult asistent, daramite pentru un copil. Dar mie nasterile din linkul ala (care e doar un exemplu, mai sunt banuiesc o gramada de altele) mi s-au parut ca avand o cu totul si cu totul alta incarcatura emotionala. Una pozitiva, calda, frumoasa, chiar educativa daca nu ti se pare prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ok, cu ce l-ar ajuta pe copil faptul ca asista la o nastere? Rectific, la nasterea surioarei sau fratiorului?

Si cu ce ar ajuta-o pe mama sa-si stie copilul acolo?

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput