Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

explicatia pe care eu am invatat-o la scoala e cam asa,
in caz de o interventie chirugicala de urgenta, zona trebuie dezinfectata si rasa daca exista par, deoarece pot aparea infectii.
deci cam asta este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Nu, nu, nu, nasterea nu e ceva murdar, nici violent. Nu este ceva de care copiii trebuie feriti. Este ceva extrem de frumos, este venirea pe lume a unei fiinte. Este un moment plin de emotii si de semnificatie si eu sunt de parere ca nici sotii, nici fratii nu trebuie "feriti" de acest moment. Nu pot obliga pe altii sa fie de parerea mea, nu pot obliga alte mame sau sotii sa faca asta, dar mi se pare ca eu ar trebui sa pot opta pentru a-i avea alaturi pe cei dragi intr-un moment atat de important.

iti spun sincer, m-ai socat nitel.

A concepe un copil este fumos si natural. Dar nu ne expunem copiii actului procrearii doar pentru ca e mirific si natural!

Copilul NU are ce cauta in sala,camera de nasteri!Copilului nu-i face bine sa-si vada mama scremandu-se si gemand, cu picioarele desfacute!
Nici la 2 nici la 5 nici la 10 ani!
Unele lucruri, pur si simplu NU sunt pentru copii!

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

plus ca din cauza inexistenta a igenei in acea zona, pot aparea si alte complicatii gen infectii.
si am cateva cunostinte medici ginecologi, care se plang de mirosul si igena neexistanta in asemenea locuri ca servetelul umed care este acum la moda nu este suficient pentru o buna igena, din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

na, la nastere nu poti pastra vaginul ala chiar steril, ca totusi curg pe acolo o gramada de chestii. probabil ei se plang de pacientele care vin la control.

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

o fii frumos sa aduci si catelu, purcelu sau pisica, dar nu este psihologic bun pentru un copil sa isi vada mama in acele momente, plus ca suntem purtatori de o gramada de boli , de germeni si infectii mai mult sau mai putin cunoscute, ori acest copil care apare pe lume trebuie sa vina intr-un mediu steril, nu sa i-a toti parazitii, stafilococii si streptococii nostri, ca are toata viata inainte sa ii gazduiasca si sa ii culeaga
sau asta nu conteazavrem libertate, dar fara sa ne gandim la urmari pe termen lung
adica conteaza iar si atat, confortul psihic al mamei, nu conteaza ca un copil ramane cu traume o viata intrega.
atunci de ce nu facem sifata de copii, ca doar e fiziologic normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Nuuu, ele, doamnele vor asa:
-disparitia ecografului
-disparitia medicamentelor
-disparitia doctorilor, magarii astia in alb care te indoapa de chimicale.

Eeee..aici tu exagerezi, nu cred ca ei vor asta. Si daca ar vrea, sa fie sanatosi, asa ceva nu se poate si gata.
Sa ne concentram pe partile pozitive.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Pai nu pot, Ioana. Adica nu pot da la o parte 90% din informatia pe care eu o gasesc naspa si sa ma alin cu aia 10% pozitivi.

Nu exagerez, citeste si ai sa vezi. Uite ca Mianna are acum de lucru vreo 2 saptamani de acum ca sa gaseasca ´´luminita´´ informationala.

Si stii ce cred? Din cauza acestor puncte de vedere pe care ele le exprima acolo(cu ecograful, medicatia, etc) se pune rau in pericol ideea initiala pentru care cica lupta ele, cea cu nascutul asistat acasa.Nu e pacat?

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Repet, nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama daca copilul poate fi traumatizat sau nu de asta.Ideea de la care se pleaca este aceea conform careia nasterea este un act foarte natural, iar copiii care o vad in familie o iau in acest fel natural.

la fel e si conceperea copilului, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Vai de capul meu, tocmai mancam.

Nu e chestie de igiena, nici vorba. Pielea se rade in caz de interventie chirurgicala, asta e altceva. Dar nu era vorba despre cezariana aici, iar la cezariana nu se rade complet ci doar partea de sus, in zona inciziei, restul poate fi ZZTop daca asa poarta doamna, in conditii de maxima igiena.Asa cum la operatie pe creier nu iti rade nimeni tot capul ci doar partea interesata.
La nasterea naturala nu vad utilitatea , iar igiena poate sa fie sau sa lipseasca indiferent de pilozitate.Eu asa zic.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

Repet, nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama daca copilul poate fi traumatizat sau nu de asta.Ideea de la care se pleaca este aceea conform careia nasterea este un act foarte natural, iar copiii care o vad in familie o iau in acest fel natural.

la fel e si conceperea copilului, nu?

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

probabil se practica ca sa vada doctorul mai bine.

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput