miscarea ca metoda de slabire

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Alintaroma, poate ai dreptate, si mi-am calculat gresit. 200 de g de mamaliga, 100 g de branza, 50 grame carnea. Nucile aveau 10 grame, iar biscuitii, amandoi 10 grame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Fetelor, eu n-as putea niciodata sa numar caloriile la fiecare imbucatura, as lua-o razna. Parca cu cat ma apropii mai mult de limita cu atat mi-e mai foame .

Acum nu am nevoie sa slabesc, fac sport de intretinere de 3 ori pe saptamana. Aerobic.
Insa am fost in situatia in care aveam cu 10 kg mai mult, si in 2 luni le-am dat jos. Sa va povestesc cum:
Cand am inceput sa ma gandesc ca-i cazul sa slabesc, mi-am facut abonament la sala. Si mergeam eu tot la doua zile, cate o ora. Am facut asta mai bine de doua luni, rezultatul...ma ingrasam! De ce ma ingrasam? pentru ca mancam cand veneam de la sala si tot ce mancam se depunea.Lucram haotic, fara sa ma implic psihic deloc, parca eram lucrator pe camp. Plus de asta,mi-am dat seama ca nu de sala am eu nevoie ci de miscari mai rapide,vreun dans turbat , ceva , ca sa simt cum curg apele de pe mine.

Asa ca am schimbat tactica: mancam inainte de a face sport, cam cu o ora jumate inainte. Dupa sport(aerobic) nu mancam, beam mult apa, profitand la maxim de setea pe care o aveam.
Am inceput sa mananc la ore fixe, 3 mese principale si o gustare (dupa pranz, inainte de masa de seara). Gustarea era un mar, de exemplu.Sau un morcov cu mar, dati prin razatoare.
Nu ma infometam niciodata! E foarte important.
Si asa am slabit frumos.

Acum eu am un program tare aiurea, sunt zile in care sunt nevoita sa stau pe scaun 10 ore, zile in care alerg de dimineata pana seara. In zilele alea cand stau si nu ma misc, mananc mai putin decat in zilele alea cand alerg ca nebuna, pentru ca in ciuda sedintei de aerobic,(la 3 zile) consumand mai mult decat am nevoie , incepe sa se depuna.

In zilele in care am treaba ´´pe teren´´ imi permit si 3 sarmale de la mama la pranz, nu se depune nimic. Ei, atunci in acele zile imi fac eu poftele , pentru ca stiu sigur ca ma voi misca destul ca sa pierd ce-am ..adaugat.

A..cel mai important e ca nu ma ridic de la masa satula, ci ma ridic de la masa atunci cand nu mai imi este foame.
Iar miscarea nu e indicata in fiecare zi,nu mai stiu cine mi-a spus asta..Cica muschiul are nevoie de timp, trebuie ´´lasat sa creasca´´ si sa arda stratul de grasime, daca il stimulam zilnic el creste mai greu.
Va doresc bafta si, daca-mi permiteti, v-as sfatui sa va ascultati pur si simplu corpul, iar la exercitiile pe care le faceti implicati-va si psihic, ganditi-va la ce faceti si ´´vizualizati´´ muschiul cum lucreaza si cum dispare grasimea. Ajuta foarte mult.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lady J, multumesc de interventie, sunt perfect de acord cu tine, in afara de prima fraza . Adica pe mine ma ajuta ENORM psihic sa stiu cate calorii "iau", cate dau jos cu sportul ca sa stiu ca nu depasesc limita. In rest, fara sa fi stiut cum ebine, cam merg pe ceea ce ai spus tu: fac sport o data la doua zile, imi simt muschii cum muncesc si sunt mandra de ei (ii simt o zi si dupa aceea caci mereu fac febra musculara, deci sunt si mai mandra ca muschii mei au muncit :)), ma ridic de la masa fara sa fiu satula caci prin calcularea caloriilor acum, stiu cat sa pun in farfurie, mananc inainte de a merge la sala(chiar am scris in postarea anterioara ca am mancat un ou) si acum beau apa, chiar profit si eu de asta, cum spuneai, caci altfel nu prea beau... Dar uite ca pana nu ai scris tu negru pe alb :)) nu am realizat ca exact asa fac...
Cu calculul caloriilor...Eu sunt chiar la inceput, fac calculul asta de trei zile si deja stiu cam cat sa mananc, calculele le fac de "control" sa spun asa...iar alintaroma spunea si ea ca deja "cantareste" mancarea din priviri, nu mai calculeaza nimic.

Minunat ca ai dat jos atat de repede 10 kg, eu am ambitia la doar 5 in trei luni...DAR in astea trei luni sunt Sarbatorile si clar am sa mananc si am sa depasesc caloriile, unde mai pui ca nici miscare nu prea voi face :(( si in ianuarie mergem in concediu...in Thailanda, iar mancarea asiatica e printre preferatele mele, abia astept sa o mananc la mama ei :). Asadar m-am ambitionat acum dar cine stie cate kg voi cantari in februarie si atunci am o luna sa imi revin :)). Plus ca incep scoala, departe de casa, stres, fara copii, venit in we-uri acasa drum de 5-6 ore, examene, etc. DAR vreau sa merg mai departe la sala acolo unde fac scoala, asta e clar.

Ma bucur ca sunteti multe care ati intrat aici si ati scris despre experienta voastra, am invatat multe multe in zilele astea datorita voua.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu nu-mi calculez caloriile pe spark sau cum ii zice, n-am vreme sa mai intru si acolo, insa citesc ingrediente, ma uit la calorii pe ambalajul a ceea ce mananc. apoi la mancarea gatita, mananc decent si sanatos sau "stick " cu ce stiu ca e hipocaloric (varza, fasole verde, salata verde etc).
azi 35 de min de eliptica, dimineata 2 portocale, fasole batuta (iar) la pranz, gustare un pahar de kefir, orez expandat cu gem de caise fara zahar, la cina niste paste si cateva feliute mici de pizza cu pesto si branza de capra. fara gluten. ceai la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psi_gabriela spune:

Buna , eu am tendinta de ingrasare si mereu trebuie sa am grija la ce bag in gura numai ca nu pot mereu asa ca pentru mine functioneaza joggingul si pentru acum e frig afara merg sa alerg la sala pe banda . Mie imi place sa alerg , imi pun castile in urechi si nu am treaba cel putin 30 minute sa ma dau jos de pe banda. Pentru mine asta functioneaza cel mai bine si imi place cel mai mult.Eu am ajuns la concluzia ca nu conteaza ce mananci ci cat mananci.Eu de cate ori am alergat de maxim 3 ori pe saptamana am slabit 4 kg pe luna fara regim ci mancat in portii normale si fara sa exagerez cu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_v_1697 spune:

Buna, si eu am tendinta de ingrasare, mai ales ca nu reusesc sa tin diete si nu prea o am cu sportul. Dar recent am descoperit o alta metoda de a slabi, un fel de sport- gimnastica fara efort. Sunt niste sedinte de o ora, de cateva ori pe saptamana. Iar raportul pret ,rezultat' mi se pare fff ok.

Mergi la inceput