miscarea ca metoda de slabire

miscarea ca metoda de slabire | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Sincer, urasc dietele. Nu am incercat niciodata, mereu am fost slaba, chiar foarte slaba in copilarie. Acum insa, de vreo doi-trei ani incoace urc constant in greutate si de la 55-58 kg cat aveam cand consideram ca sunt OK, am ajuns la 63. Nu vreau sa tin regim, am incercat insa sa reduc portiile de mancare si m-am apucat de miscare. Pentru ca vreau in acelasi timp sa ma ingrijesc de conditia fizica(gafaiam deja cand urcam scarile in casa, de la parter la etaj, ceea ce nu se mai intampla acum) si de sanatatea mea. Nu sunt decat doua sapatamani si e adevarat ca am ajuns numai la 62 de kg. Sper ca totusi sa dea roade, in timp...a mai incercat cineva numai cu miscare sa slabeasca, sau e musai musai sa incerc si ceva regim hipocaloric? Eu sunt genul ala ca ma apuca tremuratul de foame, am si lesinat in tinerete din cauza asta...

Ce miscare fac? Ma duc la sala la un fel de aerobic(practic e gimnastica pe muzica) de doua ori pe saptamana si o data la zumba traning(asta e ceea ce imi place cel mai mult dar din pacate programul meu si al lor nu imi permite sa merg mai des). As merge zilnic la gimnastica, as putea face asta, in afara de we-uri cand mergem la piscina si inot.

Va astept cu idei, pareri, sfaturi, cele care faceti miscare pentru a da jos cateva kg.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mihaela iti recomand in situatia asta sa te masori in zonele problema pentru ca e posibil ca masuratul kg sa nu-ti indice scaderea cantitatii de grasime. eventual un cintar din ala de-ti arata si procenetele de masa musculara, apa, grasime. Muschii tonifiati si antrenati dau un aspect frumos de suplete insa e posibil ca la kg sa nu scazi spectaculos.Eu am slabit in 3 rinduri dupa sarcini si la mine a functionat sport plus dieta. Dar a fost vb de multe kg si trebuia.Tu poti incerca doar cu sport si daca nu ajungi unde trebuie in citeva luni mai scoti pe parcurs din dulciuri, carne de porc, grasimi, vezi tu. Fiecare femeie e unica in felul ei.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mersi vik! Da, la mine s-au pus kg pe talie, pernitze din acelea care ma enerveaza tare. Si pe burta, pe picioare si maini. O sa vad daca gasesc asa un cantar, nu am stiut ca exista :). Dulciuri nu mananc exagerat, dar nu ma abtin cand mi-e pofta.

Am sa vad cum spui, sa ma masor. Crezi ca e suficient sa merg de trei ori pe saptamana numai la gimnastica sau ar trebui zilnic(dureaza o ora si e din cea basic...exista si putin mai "tare" ritm, as putea merge acolo in celelalte doua zile...)? Tu cata miscare faci/ai facut? Si ce fel?

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mihaela eu am fost f entuziasmata de cintarul respectiv mai ales cind porneam de la 80 kg si ajungeam la 65:)), dar pe urma tot blugii etalon is sfinti ori pur si simplu cum arata una alta in oglinda:)Dupa prima nastere am facut jogging de 5 ori pe saptamina si in rest drumuri lungi la mers alert cu carutul, la a doua am facut f mult sport, sport la sala, aerobic sustinut, uneori si cite 2-3 ore, rezultatele f bune se intelege:) si cel mai mult mi-a folosit in a treia sarcina. Am avut o conditie fizica excelenta, fara dureri de spate, mi-am revenit f bine, muschii i-am gasit la locul lor dupa ce am dat grasimea depusa jos. Acum cu trei copii, nu prea mai pot ajunge la sala, vara cit a fost mama aici am fost de 3 ori pe saptamina, acum inca incerc sa-mi reorganizez programul.Insa datorita sportului facut inainte inca e ok.Cura fara sport e pt mine un mare NO, decit slab si fleoscait mai bine fericit cu ceva mincare in plus dar cu aspect placut dupa miscare.Eu is mare fun aerobic sub toate formele si denumirile, ca-s o groaza, mi se par rezultatele ideale pt corpul unei femei, is antrenati cit mai multi muschi. tae-bo si alte cursuri de gen iar excelente.Numai jogging nu e rau insa pe termen lung aspectul nu e chiar cel mai armonios. Picioarele mi se par prea masculinizate, e mai dragut un picior fin si antrenat atit cit trebuie. Ma refer acum la jogging zilnic cite o ora de ex.Tu ai ales o cale f buna. Bravo! daca te auzeam ca vii cu nu stiu ce cure cu supa de varza ori alte minuni, fara miscare, atunci aveam ceva de zis.O viata echilibrata plus sport de 3 ori pe saptamina e absolut ideal!Eu reuseam de 5 ori pe sapt si cite 2-3 ore pentru ca facusem si inainte sport, altfel e prea greu, e un efort care nu aduce recreere si stare de bine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sport am facut si eu dar a fost acum...25 de ani! De atunci nu am mai facut nimic special, eram slaba cum spuneam si nu simteam ca obosesc. Dupa sarcini a fost OK, dupa prima mi-am revenit intr-un an, fara sa fac nimic special, poate mersul cu caruciorul prin oras si la mama la deal :) o fi avut ceva efect. Dupa a doua sarcina la fel, nu am mai revenit la greutatea dinainte de sarcina(48 de kg) si nici nu doream, ma consideram prea slaba(am 1,63 m inaltime) dar nu aveam perne de grasime, am ramas cam cu 52-53...asta acum 7 ani. De atunci am pus incet incet cele 10 kg pe care le am acum in plus, asa cam cate un kg pe an. Cel mai nasol a fost din iarna, de cand am fost in Egipt si am venit cu 3 kg de acolo in 2 saptamani(deh, all inclusive!) si am tot spus ca se vor duce ele...;)). Pana cand m-am saturat sa tot vad ca pernitzele sunt tot acolo si ca gafai destul de des. Atunci am zis ca trebuie sa fac ceva, si m-am decis ca miscarea imi va face bine.

Ah, cu supele de varza :), nuuuu, nu-s prietena. Mai degraba am sa incerc sa pun mai multa salata in loc de cartofi sau orez la masa de pranz si carne mai putina. Cum spuneam, sa reduc portia de mancare, nu am de gand sa renunt cu totul la ceva. Paine mananc foarte rar, ciocolata la fel, nu beau sucuri dulci, dulciuri si mai rar...ciocolata sau prajitura uneori in we dar le voi reduce pe cat posibil. Am citit acum pe site-uri suedeze ceea ce spuneai tu...ca in cazuri de "sport" se formeaza masa musculara si uneori chiar se constata cresterea in greutate. Ah, ce febra musculara am avut eu in prima saptamana....wow! Acum e OK, ritmul asta de 3 ori pe saptamana cate o ora e perfect, poate mai din primavara voi incerca sa merg zi de zi, voi fi in Kalmar, fara copii si voi avea poate mai mult timp liber peste saptamana, caci we voi veni acasa.

Jogging am incercat in primavara, am fugit zi de zi vreo doua saptamani, dar ma dureau gambele si am renuntat. Plus ca oboseam foarte tare...si nu simteam nimic ca lucreaza, in afara de picioare...

Mersi de sfaturi! Si ca m-ai citit :). Pupici.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Mihaela, faptul ca ai redus mesele cantitativ inseamna deja ca regimul tau este acum hipocaloric comparativ cu ceea primea organismul tau pana acum. Daca la minusul asta se adauga cel obtinut prin sport, eu cred ca acum consumi mai mult decat mananci. Deci,vei slabi,dar destul de incet si poate nu pana acolo unde doresti tu. Depinde de ecuatia calorii primite-calorii arse.Daca vei dori sa slabesti mai mult si nu poti/nu vrei sa reduci din ceea ce mananci,atunci va trebui sa faci mai mult sport. Cat despre muschi..eu nu cred ca de la aerobic/dans pe muzica se pot face muschi cu adevarat,poate doar daca te apuci de fitness serios.
bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc Alina. Adevarul e ca nu stiu exact cu cat am redus mancarea, incerc sa imi pun portii mai mici dar dupa cum am citit ar trebui calculate caloriile, ceea ce eu nu pot. Deocamdata mi se pare complicat si nu am timpul necesar sa pregatesc mancare separat pentru mine, sa cantaresc totul, sa fac calcule...bine, nu sunt atat de grasa :) incat sa spun ca vreau sa dau jos nu stiu cate kg. Eu as vrea asa vreo 5-6, incerc acum asa fara calcule de calorii si sa ma tin de trei ori pe saptamana de programul acesta de gimnastica, plus inot sambata sau duminica.

Am sa mai scriu daca voi observa ceva schimbari in bine, e clar ca dureaza mult. Am intrat in a treia saptamana de miscare, inca nu simt nimic in afara de faptul ca ma misc mai usor, mobilitatea a crescut clar si rezistenta la efort, nu mai gafai pe scari...tot e ceva, nu?

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Mihaela, eu urasc cantarul!!! Ca si tine, pana acu ceva ani am avut 50-53 kg. De la o vreme, desi fac sport de 2 ori pe sapt, aerobic si step,(asta de 1 an juma) am micsorat portiile semnificativ, eliminat paine, cartofi, orez, etc.. tot pe la 57 sunt. Mai reusesc sa scad din cand in cand cate un kg, sau doua, dar cum nu fac sport sau merg in Ro/vacante le pun la loc. Nici prea multi muschi nu vad eu la mine:)
Asa ca mi-e si frica sa ma mai cantaresc! Ma tot gandesc ca de, este varsta.
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mihaela uite aici un site prietenos unde iti poti calcula caloriile;
www.sparkpeople.com
Frumusetea e ca gasesti gata calculate unele dishuri chiar si romanesti si poti sa le introduci si tu pe ale tale. E o "librarie" creata de membri si e gratis.Dai cautare dupa nume in en. sau ro si vezi ce noroc ai Eu imi calculez caloriile de indata 2 ani. Acum cam le stiu pe de rost si le vad direct in farfurie dar pentru a fi sigura inca mi le notez zilnic.
Ce mai imi place e ca gasesti inclusiv exercitii de fitness, articole din domeniu, iti poti calcula propriile retete si grupuri de suport. Eu asa am slabit cu multa miscare, limita calorica si un grup de suport minunat . In rest maninc absolut tot ce gatesc pentru ai mei. E un nou stil de viata si nu o dieta. E asa de frumos creata incit itit vei da singura seama de greselile alimentare care le faci. Eu zic ca o sa iti placa
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Anca, bine te-am regasit! :) Hai sa ne incurajam aici reciproc, uite eu incerc sa imi calculez de acum inainte ce mananc, cate calorii, carbohidrati, grasimi si proteine, site-ul dat de alintaroma e minunat! Si apoi miscarea e importanta cred eu, chiar daca nu mergem in jos nu stiu cat, nu vreau sa fiu slabanoaga cum eram in tinerete ci mai mult sa ma mentin...Eu voi intra sa mai scriu ce am mancat, cata miscare am facut, etc. Poate ai timp si mai arunci un ochi aici :), sa ne incurajam reciproc...Pupici si tie!

alintaroma esti o comoara! Multumesc mult pentru site, am intrat, am devenit membru si mi-am calculat aproximativ ce am mancat azi...necazul e ca nu stiu la gramaj...eu la pranz mananc la spital la restaurant, acolo muncesc, iar acasa iar nu am cantar de bucatarie...cred ca e o idee buna pentru cadou de Craciun . Mi-a iesit prea multe calorii si grasimi, am citit indicatiile si propunerile de meniu, foarte interesante...am sa incerc cat de cat sa ma tin de ele...chit ca unele sunt retete americane cu care nu stiu daca ma descurc.
Trebuie sa ma mai invart pe site, abia ce am descoperit putin ce e pe acolo...dar e ceva ce aveam nevoie.
Ce fel de miscare si cat de des faci? Cat a contat miscarea in kg date jos? Ai slabit mult?

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ma bucur ca iti place Mihaela . Daca ai nelamuriri te ajut cu placere cit stiu si eu. Acolo am acelasi nickname asa ca ma poti gasi . Miscarea a contat foarte mult, caci de altfel sunt cam gurmanda si nu prea ma pot abtine de la mincare. Noi ca familie mincam destul de sanatos (fara sucuri/alcool, prajeli, grasimi, fast food etc; mincam doar peste, pui si curcan) exceptie facind faptul ca ma mai scap la dulciuri, e singura mea slabiciune. De fapt nici nu vreau sa ma abtin de la ceva ci exact asta am cautat, o dieta (so to say) pentru care sa nu trebuiasca sa gatesc separat pentru mine, sa maninc sanatos si sa fie de long run. Caci ca si tine nu visez sa mai devin vreun fotomodel ceva ci doar sa fiu in forma si sanatoasa. Obeza nu am fost niciodata dar am fost overweight cu succes. Toata tineretea am fost slaba bat apoi dupa sarcina mi-am revenit destul de greu si am ramas cu destule kg in plus fata de greutatea initiala apoi cind ne-am mutat in US (acum 5 ani) m-am scapat in toate bunatatile ca eram curioasa si m-am mai ingrasat, ca o ce mai!
Iar in 2008 am avut asa un wake up call si de atunci incet si sigur am slabit cam 11 kg si am trecut de la size 10-12 la 6 care incepe sa fie loose .
Acum ca am vazut ca se poate (si fara sa te infometezi :) as vrea sa scap de toata grasimea ce o mai am pe solduri si pe burtica asta indiferent de ce cifra va spune cintarul si sa ma tonefiez in continuare. Vreau doar sa fiu in forma si multumita de mine si ce vad in oglinda.
Pentru ca am facut miscare destul de regulat am slabit frumos si m-am tonifiat foarte bine. Uneori am scazut doar in size-uri fara ca la cintar sa se vada ceva. Ce sa zic, eu personal nu am avut asa o conditie fizica buna niciodata si asa muschiuleti frumosi dar nici miscare nu am facut atita ever

Ca miscare am inceput cu bicicleta pe trail de 3 x/saptamina cite o ora si jumatate (cam atita imi lua traseul care il faceam de 10 mile) apoi mi-am luat o eliptica si am continuat cu asta pentru o perioada. Iar de la inceputul anului 2009 am trecut serios la treaba si am cumparat si o bicicleta statica. Acum intercalez bicicleta cu eliptica, asta ca si cardio exercising si la strenght mi-am facut un program personal cu exercitii luate de pe spark, ai vazut ca sunt variate si pentru toate partile corpului (suna cam aiurea dar nu stiu cum sa zic altfel in romaneste, m-am prostit cu totul LOL). Am avut perioade in care m-am tinut frumos de treaba cu workout 6 zile din 7 in sesiuni de 45-50 de minute (30 minute bicla restul strenght). Si atunci am avut cele mai frumoase rezultate . Acum incerc sa fac macar 3-4-5 zile pe saptamina cam la fel cardio&strenght intercalat. Ca sa mai rup rutina mai am ceva DVD-uri dupa care lucrez (Losing it and keeping fit! si The firm- total body time-crunch) Normal ca am perioade cind nu fac mai nimic , cite o saptamina-doua asa dar apoi ma reintorc pe calea cea buna. Sunt destul de constiincioasa de felul meu, si constienta ca doar tinindu-ma de treaba am rezultate si merg inainte cu programul meu.

Ca echipament am bicicleta statica, eliptica, greutati de 2 kg si 5, covoras si adidasi buni .
Sa nu te stresezi ca la inceput nu o sa poti sta in numarul de calorii dar ai sa vezi treptat treptat cum se schimba treaba Si intradevar pentru inceput un cintar de bucatarie e foarte bun ca apoi iti formezi ochiul LOL
Sper ca am raspuns la toate intrebarile. Daca mai pot ajuta,cu placere!


Mergi la inceput