miscarea ca metoda de slabire

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

daca nu aveti cantar va puteti face o idee cum arata 100 de calorii
http://www.de-azi.ro/cum-arata-100-de-calorii/
si cum arata 200 de calorii
http://www.de-azi.ro/sporturi-si-activitati-recreative-%E2%80%93-calorii-consumate/

spor la treaba, sa fiti sanatoase

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Deus din ce ai aratat tu, daca stii sa mananci poti sa te saturi cu putin. Foarte ajutator materialul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Deus, multumesc de link! Foarte util, imi taie pofta de mancare automat :).

Gata, pana la urma am combinat cumva si papanasii, doar pesmetul prajit nu l-am pus dar oricum a fost putin...azi am "mancat" 1523 calorii...deci foarte aproape de maxim, acuma nu stiu cat de corect am apreciat cantitatile...ieri am "mancat" 1664...azi am ars cu miscarea 257 calorii. De aceea sunt cam in echilibru, trebuie sa mai reduc din mancare ori sa fac mai multa miscare...Cum la noi e iarna cu zapada si ger, e cam greu cu miscarea afara, ma gandesc sa incep ceva exercitii si acasa, cate o ora in zilele in care nu merg la sala. Am citit pe un site suedez despre miscarea fizica, ca e necesar minim 45 de minute de miscare ca sa aiba efect, indiferent ce miscare...

Anja, sunt tare curioasa ce mananci tu de nu ajungi la 1000 de calorii pe zi? E chiar curios ca nu slabesti, mai faci si miscare...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mihaela nu am mai intrat aseara, dar nici nu as fi stiut sa te ajut . Le mai gasesc si eu corespondenti asa dupa ureche uneori daca maninc ceva ce nu pot gasi in lista, sau pur si simplu il las netrecut (merge o exceptie, doua, sa nu devina un obicei asta e problema!) dar daca e un dish pe care stiu ca il voi tot papa il calculez pur si simplu. De la Healthy Lifestyle scrool down si mergi la Sparkrecipes.com si acolo ai Recipe calculator. Eu nu salvez retetele ca e prea mult de scris ci doar trec denumirea dishului, trec ingredientele, nr de portii si dau calculate apoi cu print screen imi salvez informatiile si apoi merg si trec dish-ul cu informatiile nutritionale in lista mea de favorites (pe care o poti creea acolo unde Add a food - My favorites si acolo am mincarea pe care stiu ca o maninc in mod constant ca sa imi fie mai usor si sa nu o caut de fiecare data).
Merita sa cauti chiar si in suedeza poate, poate ca asa am zis si eu cu salata boeuf si am gasit-o calculata de cineva care nu e din grupul nostru de suport ... deci probabil gasesti toate nationalitatile pe site-ul asta. Sau suedezii n-au weight problems hi, hi, hi. Anyway din cite stiu eu swedish cuisine e destul de clean, se maninca sanatos.
La morcovii - carrots nu cred ca difera valoarea nutritiva raw vs cooked
Sper ca intelegi ceva cit de cit din explicatiile mele

Mergi la inceput

Mersi alintaroma. Eh, mai au si suedezii probleme, sunt si supraponderali si sunt care fac si cure de slabire. Dar foarte multi fac miscare, merg cu biciclete la serviciu, alearga, merg la sala, e un cult sportul si miscarea aici. Chiar si la munca e o intrecere pe echipe intre angajatii kommun-ei(ai statului cum ar veni) si fiecare trece pe o lista daca a facut miscare mai mult de opt ore pe luna...merge pe incredere, bineinteles! Imi spuneau colegele ca au castigat o data o masa la un restaurant si alta data un spa la un hotel din oras, cu masaj . Asa am ajuns si eu sa fac miscare, ca mi-era rusine de colegele mele de peste 60 de ani care vin km intregi cu bicileta la munca si merg la yoga si gym de cateva ori pe saptamana...
Mancarea nu e toata sanatoasa, au si ei sosuri multe, carnuri si prajeli, dar sunt "instruiti" cum trebuie sa arate farfuria cu mancare: o treime vegetale, o treime proteine si o treime carbohidrati(sper ca nu am scris aiurea, dar stiu ca e o fotografie si la restaurant la spital :)), am sa ma uit pe ea sa vad...). Plus ca au pauze de cafea care nu "merg" fara ceva dulce...de la asta m-am "imbolnavit" si eu cu dulciurile, ca nu prea eram fan...Dar totusi incearca sa gateasca mai sanatos decat in trecut si in plus mananca mult peste si fructe de mare.

Am incercat si in suedeza, chiar am gasit cate ceva dar nu foarte multe...poate o fi si in suedeza ceva site de gen ;). Dar mancare asa cum a fost fiskgryta nu am gasit...

Ma duc sa fac calculele si revin cu reteta pentru philip .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Fika time, nu ?
Cunosc obiceiul asta foarte bine LOL
Oricum mie mi se pare ca bucataria lor e un pic mai sanatoasa decit cea romaneasca
Ma gindeam ca poate dai de ceva membri suedezi pe spark .
Asa mai fac si eu de fapt dau cautare cu google la "valoare nutritionala zacusca" de exemplu, o gasesc si o trec eu de mina.
Sa nu descurajezi ca la inceput pare mai dificil dar le dai tu de capat pina la urma!
Am transmis datele mai departe, vei primi invitatie de la team leaderul nostru

Mergi la inceput

Mersi!

Daaaa, fika time :)). Azi am mancat cate o mandarina la fiecare, avem doua pauze de fika la jobb :).
Da, absolut, bucataria suedeza e mai sanatoasa decat cea romaneasca, mai ales de cand au revolutionat-o cum spuneam, exporta la greu vegetale, fructe...mai demult nu le aveau si sigur ca asa era si bucataria. Cu multe grasimi ca sa le tina iarna de cald...:)).

Si acum reteta promisa de fiskgryta:
Pentru 4 persoane:
Ingrediente
3 file pangasius
2 file somon
4 dl shrimps
1 1/2 ardei rosu
1 ceapa mica
ca 12 cm praz
Patrunjel sau marar
lapte de cocos din conserva
4 dl lapte
2-3 linguri faina
sare
boia de ardei
piper alb
1 cub de concentrat de pui
3 linguri fond de fructe de mare

Taie ceapa si prazul si prajeste-le putin in putin ulei, adauga ardeiul taiat bucati. Adauga apoi lichidele, apoi faina, condimentele, cubul de pui si fondul de fructe de mare.
In timp ce fierb taie pestele in bucati de cca 1 cm si jumatate. Adauga pestele la tocanitasi amesteca des ca sa nu se arda de fundul cratitei. Lasa sa fiarba cca 8 minute cat pestele sa fie aproape fiert, adauga shrimps si patrunjelul sau mararul si mai lasa 2-3 minute sa fiarba.
Potriveste dupa gust cu condimente daca e cazul.

Se serveste cu cartofi fierti, pasta sau vegetale.

Pofta buna!

Nu e chiar ce am mancat eu, dar seamana cu deosebirea ca aceea avea si morcovi, dar se pot adauga.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am scris si ieri si mi-a disparut mesajul...

spuneam ca nu mai fac si alta miscare decat alergatul dupa copii, daca asta se pune
azi am facut 40 min de eliptica, e bine si asa, mai dau o pauza picioarelor, incheieturilor.
la pranz am mancat fasole batuta cu rondele de orez expandat. merge.
merci de reteta. deci cat shrimp? si ce e fond de fructe de mare ? suna bine, as sari insa peste faina si peste laptele de cocos ca are multe calorii. hmmm, o mai adaptez eu.

Mergi la inceput

Da, nu e mancare dietetica :).
Pai shrimp cum am scris, 4 dl :). Suedezii astia nu cantaresc nimic, masoara tot, si solidele in dl. Shrimp decorticati si cu cat sunt mai mici, cu atat intra mai multi :).

Fondul acela l-am gasit tradus in engleza asa: shellfish stock. Sper sa fie ceea ce vreu eu sa fi tradus...un fel de bulion concentrat din crustacee. La noi se gaseste de cumparat.

Eu am mancat azi la pranz piept de pui cu sos curry(dar fara faina, ca era si din acela) cu putin orez, un cartof mic fiert si vegetale fierte, apoi o salata mai mica din legume. La cina o salata cu salata verde, avocado, castravete, rosie si mozzarella, fara nimic condimente peste. Foarte gustoasa, exceptand avocado, n-am sa mai pun ca nu imi place...am tot incercat sa ma obisuiesc cu el, dar m-am hotarat ca nu pot. :(. Miscare azi nu, maine ma duc la yoga.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Nu reusesc sa slabesc numai cu miscare, dar macar nu ma ingras. E a doua natura sa fac miscare- alerg 1o km de doua ori pe saptamina, cind nu alerg bag o ora de eliptica zilnic. Iau pauza odata pe saptamina. Am grija ce maininc, incerc sa iau masa principala a zilei in jur de ora 1, cind ajung seara acasa- ceva usor doar. Si evit carbohidratii. Slabesc doar cind tin diete- dar ma epuizeaza rau- nu le suport.
Nu-s vreo subtire, am vreo 62 de kile la 165cm, dar nu vreau sa fiu de 50 de kile, dupa 40 de ani nu merge prea slaba. E ok la adolescenta, la tinerete, dar n-as vrea sa fiu uscata acum, la 42. Asa ca acum mai mult trag sa ajung si sa ma mentin la 60-62, e Ok pentru mine

Mergi la inceput