miscarea ca metoda de slabire
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
multumesc mult!!! Tare frumos programul tau, asa ceva as vrea si eu, deocamdata mi-e imposibil sa merg atat de des la sport, dar cred si eu cu tarie ca miscarea face mult.
Am sa iti mai cer sfaturi daca mai imi vine ceva in minte...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
anja spune:
Buna dimineata!
Mihaela, o sa intru pe aici cat pot de des. Am sa scriu si eu cam ce am mancat.
Alintaroma, am intrat si eu pe site-ul dat de tine, multumesc tare mult, m-am uitat asa in graba, insa, ca si Mihaela, am o pb cu cat de mare tb sa fie portia.
Eu cred:) ca in general mananc ff putin si in general salate si ceva carne de pui, vita, peste. Mai mananc din cand in cand ceva dulce, si o felie de paine/sapt atunci cand e calda.
Si dupa ce am calculat pe site, abia de ajung pe la 1000 de calorii pe zi fata de cele 1250 cate ar tb sa am. Deci, cred ca fac ceva gresit pt ca e clar, de slabit nu slabesc. Este de-a dreptul frustant. Poate ca am obisnuit organismul cu prea putine calorii si a devenit prea lenes. Citisem undeva ca in cazul asta ar tb sa mananci mai multe proteine, dar recunosc ca nu am incercat si nici nu stiu ce sa fac.
Va pup, si spor la miscare.
alintaroma spune:
Mihaela important e sa incepi, cu orice , oricit de putin conteaza!
Am uitat sa mentionez ca, kg pierdute au fost in decursul anului 2009, nu stiu din ce motiv dar anul asta am stagnat pur si simplu. M-am mai tonifiat desigur dar in privinta greutatii stagnez cu succes Stiu ca e putin cit am slabit eu, si ca sunt persoane care dau jos kg astea in citeva luni dar probabil metabolismul meu e foarte slow sau pur si simplu asa sunt eu caci am muncit foarte mult in comparatie cu alte persoane pentru a avea rezultatele astea.
Si am vrut sa mai spun ca majoritatea dish-urilor din lista de pe spark sunt de la restaurante unde portiile sunt foarte mari si felul in care sunt gatite dubleaza pur si simplu nr caloriilor (acelasi dish facut acasa are nr de calls redus la jumatate cel putin!!!). Daca vreti sa treceti mincarea cit mai aproape de adevar, sfatul meu este sa treceti pur si simplu toate ingredientele care le-ati avut in farfurie/dish. Si ce daca sfirsiti cu o lista lunga important e sa mearga treaba.
Anja ti-ai dat raspunsul singura Metabolismul tau e in stare de amorteala si trebuie sa ii dai de lucru, iar daca mai adaugi si miscare e perfect.
Uite un articol potrivit pe tema asta:
http://www.sparkpeople.com/resource/fitness_articles.asp?id=676
Scuze ca nu stiu sa pun linkuri de alea frumoase
philip spune:
si eu cu miscare si redus portiile slabesc. in februarie 2010 cand ne-am mutat unde suntem acum ajunsesem la 80 kg, asta pt ca nu mai alaptam, incepusem sa mananc mult, haotic, eram obosita si tiroida imi crea probleme. acum am ajuns la 67 si numai cu ajutorul sportului, mancatul sanatos si NU in exces. noi sanatos mancam de regula dar mancam extrem de mult, acum reusesc sa ma temperez. eu am renuntat la dulciuri, nu mai mananc decat fructe si mai mult de-alea nedulci, carbs mai putin, doar cartof si orez si nu zilnic. nu multa carne. acum realizez cat am dat jos in nici un an, ma simt excelent. eu alerg zilnic 20-30 minute, am si eliptica si mai fac pe ea, asa am inceput anul asta, eu miscare fac de ani de zile dar cu bebe o lasasem cam moale.
vreau (si dr mi-a recomandat) sa ajung la 65 de kg, asta pt ca am risc de diabet (am avut gestational, plus tata). cred ca se poate.
rory76 spune:
Eu m-am apucat impreuna cu sotul de aikido, fac de 3 ori pe saptamana, cate 3 ore, e super bine, a fost mai greu la inceput, dupa atata vreme in care nu m-am miscat deloc, dar deloc! dar cand a trecut febra musculara, am vazut ca am inceput sa slabesc in centrimetri si hainele vin mai largi, la kile nu se vede nici o schimbare...mananc normal, nu ma abtin de la nimic, dar bine, nu pot sa exagerez, ca nu intra mai mult in stomac! Deci, miscarea functioneaza suta la suta!
mihaela_s spune:
Wow ce de lume, multumesc de suport si de impartasirea a ceea ce faceti voi!
Goalul meu ca sa-i spun asa :)) este sa mananc intre 1250 si 1550 calorii...dupa calculele de ieri mancasem 1660. Ieri nu am mai apucat sa merg la sport, am fost azi. O ora. Ma duc acum sa fac calculele de azi(azi am mancat o portie mai mica la pranz) si sa vad cum stau :). Revin cu datele mai tarziu...
alintaroma, eu cred ca te-ai dus bine in jos si probabil ca asa cum spune si Anja, ajungem la un moment dat la niste kg de la care nu mai mergem mai jos(sper ca eu sa dau totusi jos cele 5 kg pe care mi le-am propus pana la 1 martie :)). Deocamdata am ajuns la 62 de kg in 3 saptamani, sau poate chiar 4...cu mancare mai putina(dar totusi vad ca depasesc maxima de calorii) si cu miscarea pe care o fac.
anja, dar tu mananci tare putin, chiar...poate ca daca ai face miscare mai multa ai reusi sa mergi in jos...incearca si tu pe site-ul dat de alintaroma, chiar daca la inceput nu e chiar exact, dar cat de cat tot poti aprecia...eu m-am mirat ca un mar contine multe calorii...si eu obisnuiesc sa mananc multe mere...
philip, foarte frumos ai slabit, bravo si tine-o tot asa! Eu am incercat sa alerg, nu am putut, ma dor picioarele...biciclete avem fiecare si mai biciclim cand e vreme buna. Nu foarte mult(eu, ca sotul merge cu bicicleta la serviciu si asta inseamna 12 km zilnic) dar tot e ceva. Biciclete statice nu avem unde sa le punem in casa, eu nici exercitii nu pot face acasa, mereu am altceva de facut si de asta am ales sala...Ce fructe mananci tu?
Asa si noi, nu mancam nesanatos, dar mult...
Rory, asa am fost si eu, cu febra musculara catev azile de abia ma miscam...si acum daca fac pauza de trei-patru zile si merg la alt fel de miscare(am fost o data la un fel de yoga, foarte greu mi s-a parut) iar fac febra...nu asa ca la inceput dar simt ca am muschi :)).
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
alintaroma, nu stiu cum sa te gasesc pe sparkpeople...:( asa ca scriu aici. In seara asta la cina am mancat trei papanasi fierti tavaliti prin pesmet cu putina dulceata...cum sa ii gasesc ca in romana nu exista? Poate e ceva similar in engleza?
Bine ca nici mancarea de la pranz nu am gasit-o, am apreciat asa dupa ce ingrediente a avut...dar nu e realul, desigur....a fost ceea ce in suedeza se numeste fiskgryta, un fel de tocanita din peste si shrimps cu morcovi si cu un sos de tomate, putin picant. Eh, am pus 100 g peste si 100 g shrimps desi nu stiu daca a fost atat...dar sos nu am stiut cum sa pun, nici morcovi fierti.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
philip spune:
suna excelent ce-ai mancat tu la pranz. reteta? please
fructe: grapefruit, mere verzi si berries, tot soiul, capsuni, zmeura, mure, afine, mai nou si portocala (nu asa recomandata). eu la pranz am mancat un rest de risotto cu dovleac de la cel mic si niste salata de fasole. putin din amandoua. acum (2) mi-e foame. ma duc sa beau o cafea am alergat 25 de minute dupa masa.
mihaela_s spune:
Philip, am mancat la restaurantul spitalului, acolo muncesc :). Era foarte gustoasa, am sa caut ceva reteta pe net sa vad daca gasesc ceva apropiat...promit maine ca acum trebuie sa merg la nani cu cea mica. Eu nu am facut niciodata, dar e posibil sa fac pentru ca e foarte buna...
mmmm bun rissotto...si salata de fasole verde...yamiii. O sa trec si eu pe fructe din astea mai light...eu mananc in general banane, mere si mandarine, dar imi place si grapefruit...restul sunt cam scumpe la noi in extrasezon :(.
Mai faci si alta miscare azi?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Hehe, acum am vazut ca ai semnat Andreea :)). Sa traiesti cu numele!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie