Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 23
300 spune:
Da Muffin si crede-ma nu am facut-o ostentativ ci spontan. E un gest de solidaritate si ar trebui apreciat ca atare. Puteam face acelasi lucru contra oricarui altui gest care ar fi frizat bunul simt... Noi suntem oricum destul de ranite de ce s-a discutat acum o luna cu prilejul saptamanii alaptarii, cand am fost de-a dreptul retrase, in spatele unui loc joaca in parc - si ceeee de comentarii pe-aici, pe evz.ro... si acum pe libertatea.ro, ti se zburleste parul pe ceafa.
ladyJ spune:
Ina, subscriu, nici nu am sustinut vreodata altfel.
Alaptatul e legal, AM ar fi trebuit sa poata alapta linistita oriunde in public, fara sa vina vreun vlajgan sa o ia de-o aripa DOAR pentru ca isi hraneste copilul.
Am zis, cei din organizare au reactionat ca naiba si continua sa reactioneze ca naiba.
Pana aici mi-e clar. Indiferent de ce a incercat sa faca AM(daca a incercat ceva) atitudinea dom´lui de la marketing este bleacs.
Altele mi-s mie neclare,povestea asta e prea simpla. Este parerea mea, stiu ca nu esti de acord cu ea, nici nu trebuie.
O femeie atat de hotarata, cum apare ea din ce spune si face in presa, sta pasiva cu capul plecat cand un tampit ii zice sa nu mai alapteze acolo? Ba se mai duce si a doua oara si tot asa pasiva si umila isi incaseaza vorbele de doi lei din partea aluia? Pai vorba lui Accept, sa-l fi ferit sfantu pe ala sa fi dat de mine(de exemplu
).Sau de tine, ca nici tu nu esti vreo mamaliga, scuza-ma.
Imagineaza-ti faza: un stand, expozitie, lume multa. O femeie sta pe un scaun intr-un colt(asa cum a mentionat) si isi alapteaua copilul. Vine asa din neat unu´de la marketing si ii spune,vorbindu-i urat, sa nu mai alapteze.
Urmeaza in poveste detalii despre pozitia ei (femeie stand jos cu prunc la san) si pozitia lui (barbat fioros care statea amenintator langa ea).
Apoi nu mai stim..
Apoi a doua zi, acelasi scenariu, doar ca de data asta mai vine unul de la security si sta tot asa, in fata ei, ca un stalp, ´´incercand sa o intimideze´´ .
Acum, sunt eu nebuna sau scenariu asta, chiar si in Romania(care cica-i plina de magari,asa zic unele doamne romance plecate) este nitel cam SF ?
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inaioana nu are nici importanta ca Ana Maita era cu sotul, bunica, bona sau opt sute de amice insotitoare care ar fi putut sa vegheze standul in lipsa ei |
pentru mine are. am luat topicul de la coada la cap de data asta, nu stiu cand si cum a aparut varianta cu sotu', dar daca e adevarata, atunci in ochii mei ar scadea drastic credibilitatea doamnei care afirma, cu liniute:
"nu pot pleca
deoarece
1. sunt singura si nu pot lasa materialele nesupravegheate"
de ce a fost nevoie de aceasta afirmatie daca nu era reala?
Rufus spune:
citat din mesajul lui denizel Printre multe altele, si alaptatul in public te deranjeaza? ![]() |
Denizel, nu lasa antipatia la adresa mea sa se amestece cu mesajele pe care le transmiti. "Soparlele" strecurate pot avea, uneori,succes; insa nu vad motivul pentru care ai face afirmatii fara acoperire, cu toata antipatia de care vorbeam.
Fetele care mi-au inteles nedumerirea mi-au raspuns, am inteles "tehnic" despre ce este vorba, mai departe nu comentez, nu ca m-as sfii sa ma amestec "printre cucoane", dar nu e cazul sa emit multe parereri, in afara de cele emise deja.
Poti sa te dai si de trei ori peste cap...tot nu sunt cum zici tu.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
andreeaefo spune:
fetele participante la acest protest sunt de o inalta calitate. din toate punctele de vedere. si ca intelect si ca mame si ca informatii.
nu sunt niste tzatze puse pe scandal. sunt femei finute , care au puterea sa creada in ceva si sa mai si incerce sa schimbe ceva, cat de putin. credeti ca le-a fost la indemana sa plece cu copiii duminica la 12? doar ca sa isi expuna sanii? si apoi sa incaseze bobarnace de la toti necioplitii?
aceste mamici au manifestat pt dreptul copilului de a fi hranit atunci cand ii e foame si nu au avut alt scop ascuns.
si eu le cred cand spun ca au fost primite cu ostilitate si chiar jignite de un individ (probabil acelasi). au simtit pe pielea lor atitudinea echipei mami si eu le cred!
s-au intors de la acest protest dezamgite. si asta nu s-a datorat anei maita si scopului " sau ascuns" . ci s-a datorat felului cum au fost primite si tratate.
ar trebui sa le multumim lor, noi, toate mamicile,care am alaptat vreodata sau vom alapta pentru ca si-au pierdut timpul, s-au expus tuturor mitocaniilor, pentru a atrage un semnal de alarma, care ne va fi util tuturor in viitor.
andreeaefo spune:
si cele ,care nu ati fost puse vreodata in situatia de a alapta in public nu mai judecati!!!! nu se stie niciodata ce va ofera viitorul!
eu sunt o mamica,care a alaptat ceva timp, nu am fost nevoita decat o data sa alaptez afara(pe o banca, unde nu trecea nimeni oricum), pentru ca am avut norocul sa am masina la scara(am carnet). de cate ori a fost nevoie(si a fost nevoie, slava Domnului) am avut unde sa ma retrag. desi nici in masina mea, cu geamuri fumurii in spate nu scapam de privirea agasanta a curiosilor(probabil multi oripilati).
dar chiar sunt situatii in care nu poti sa pleci din locul ala, sau nu ai unde, sau bb plange prea tare si nu iti permite sa ajungi la masina sau in alt loc retras. poate un copil plange de sete.. poti sa-ti lasi copilul sa ii fie sete pentru ca nu stiu ce strain se simte ofensat? uite de-aia nu mai pot eu. copilul meu e mai important ca voi toti! copilul meu e mai important ca mine, ca respectul meu de sine si ca rusinea mea! si vreau sa fiu lasata in pace sa ma ocup de copilul meu si de nevoile lui!
mesajul meu este: lasati-ne in pace!!! lasati-ne pe noi, ca mame, sa ii hranim si pe ei, ca fiinte, care nu stiu e e aia eticheta si morala sa fie hraniti, sa le fie satisfacute nevoi firesti(primare)!(le e sete, le e foame, sau pur si simplu vor alinare la sanul mamei)
300 spune:
ma, si daca era cu sotul ce putea sa faca, sa i-l paseze lui sa-l alapteze pe cel mic? Ideea sa transforme spatiul pampers in loc de alaptat le-a venit dupa incidentul cu pricina, pana atunci ori nu s-au gandit ca vin si alaptatoare la targ, ori n-au gasit cu seama/ necesar sa amenajeze loc de alaptat - doar erau atatea scaune acolo. In sfarsit conceptul de loc special de alaptat nu fuaese inclus in arhitectura targului si au profitat fara rusine de standul pampers. De altfel mi-a fost certificat neoficial de personalul prezent la stand, nu spui cine ca era tare ok si nu vreau sa aiba necazuri.
mianna spune:
| citat din mesajul lui 300 ma, si daca era cu sotul ce putea sa faca, sa i-l paseze lui sa-l alapteze pe cel mic? |
eu am intrebat altceva: daca era cu sotul, de ce a fost nevoie de afirmatia numaru' 1?
vikinga spune:
| citat din mesajul lui Sabina pentru scepticele de la subiect: femeia asta a fost invitata, avand o intelegere verbala cu organizatorii, sa tina niste seminarii. ea si-a adus echipament electronic pt semniariile despre nastere. Echipamentul a fost pus intrul loc, sa-i zicem stand. Pana sa-si alapteze copilul n-a zis nimeni nimic despre ea, nu au intre-bat-o de ce-si pune echipamentele acolo, samd samd...deci, cum adica standul era ILEGAL? chiar nu vedeti ca e f aiurea? aici e pur si simplu o poveste despre mitocanie. Nu deranjezi o femeie in timp ce alapteaza, indiferent de statut , loc si conjuncturaZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
ariadna33 spune:
LadyJ si ce anume ti se pare SF in toata povestea asta? atitudinea vlajganului? sau atitudinea mamei care alapta?
ce trebuia sa faca mamica? sa-i ceara scuze vlajganului? sau ce trebuia sa faca ea si nu a facut? sau poate vrei sa spui si tu ca avea o atitudine mandra care a zgariat orgoliul vlajganului...
e ca in vorba aia din targ "bine c-a violat-o, ea a cerut-o! ca purta fusta scurta!"
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi 

Printre multe altele, si alaptatul in public te deranjeaza?