Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 22
inaioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papusha_iris Apropo de faptul ca nu sunteti naive: imi permit, cu respect, sa va contrazic si sa o fac big time! Pentru ca da, cu riscurile de rigoare si stiind inca de la inceput ca nu acceptati pareri contrarii, nici macar daca sunt argumentate (doamne, incercati sa distrugeti argumentele care vi se aduc de fiecare data intr-un mod ilogic si strict emotional! si nu e vorba numai despre discutia de aici), cred ca sunteti naive. Pentru ca nu vedeti nici o clipa ce a vrut sa faca, de fapt, Ana Maita. Felul in care va foloseste pentru a-si promova interesele. Organizatia ei, in speta. Luate de valtoarea discutiilor cu samanta de scandal, ati uitat un amanunt, important, zic eu: doamna in cauza se afla la targ cu sotul ei. Deci, nu se pune nici o secunda problema ca nu avea cu cine sa lase materialele promotionale, pentru a-si alapta copilul. Ana Maita nu e o victima. Doar copilul ei este o victima in tot acest context si asta pentru ca mama lui s-a folosit de el pentru a imparti flyere - lucru pentru care orice expozant trebuie sa plateasca, daca asa decid organizatorii, de ce ar face ea opinie separata?! Si pentru ca nu a fost lasata, a decis ca e cazul sa atraga atentia asupra ei in alt fel, folosindu-se de copil. Josnic, daca ma intrebati. Ceva mai josnic chiar decat ceea ce au facut organizatorii, suficient de lipsiti, cel mai probabil, de experienta pentru a se lasa prinsi in capcane de felul acesta. Cert este ca Anei i-a iesit. Datorita voua, naivelor, datorita lor, lipsiti de experienta, ei i-a iesit ce a urmarit, adica exact ce zicea ca NU urmareste: scandal, tabloidizare, mediatizare. Nu imi dau seama cum de nu vedeti toate astea, decat ca va lasati atat de conduse de emotii, incat va umbriti propria ratiune. Si acum, pentru ca am indraznit sa imi exprim o opinie contrara, va astept cu nerabdare sa imi sariti in cap! Pana atunci, va urez numai bine, sa aveti copii sanatosi pe care sa ii cresteti intr-un mediu prietenos si fara judecati de valoare emise in necunostinta de cauza. |
Domnisoara jurnalista, "fara judecati de valoare in necunostinta de cauza" iata ca nu mai putem ca deja ne-ai judecat si ne-ai etichetat drept naive,irationale etc.
Ceea ce nu ai inteles din toata discutia asta , pe care am banuiala ca nici nu te-ai obosit sa o citesti, este ca nu are nici importanta ca Ana Maita era cu sotul, bunica, bona sau opt sute de amice insotitoare care ar fi putut sa vegheze standul in lipsa ei, ci tocmai ca aceasta femeie nu avea niciun motiv sa lipseasca si mearga sa alapteze in alta parte din moment ce alaptatul in public este legal, firesc, natural, normal si asa mai departe.
Despre contravaloarea standului s-a mai discutat.
Eu iti doresc sa nu intalnesti niciodata in viata mitocani care sa te agreseze asa cum a patit Ana Maita, indiferent ca vei alapta vreodata sau nu.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui inaioana Lady, eu as putea sofa alaptand si as putea sa merg si pe role alaptand (sunt doua activitati pe care le fac frecvent, din pacate sofatul mai frecvent decat mersul pe role). Problema e ca este cu totul si cu totul lipsit de siguranta, nu ca ar fi imposibil tehnic, ca pozitie etc (iaca sofismu' tau) asa ca in mod evident nu voi face asta vreodata. Dar tehnic, da as putea sa o fac cu copilul in wrap/sling fara nicio problema. Totusi ma bucur ca uite, spre deosebire de Rufus, tu ai acordat un plus de 10 minute alaptatului, ai fost mai generoasa. Deci cat sa fie rezonabil, 20 minute/~10 ore de targ? Ofera cineva mai mult? Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Ioana, stiu ca e enervant cand sustii o cauza, crezi in ea, etc, si te tot sacaie cineva la cap cu o parere contrara tie, ba mai mult, din punctul tau de vedere slabuta in argumente.
Acum, ce sa zic? Poti sa ma iei ma misto cat doresti, poti sa te legi de minutele ´´alocate´´,poti sa ma compari cu Rufus, poti scrie ce vrei tu.
Cu toate astea, stii foarte bine ca alea 20 sau 30 de minute puteau fi inlocuite cu..2 ore, ideea e aceiasi: nu era nicio catastrofa pentru asociatia respectiva daca AM dedica timp(cat vrei tu de data asta) alaptatului.
Spun si eu ca si Mianna, am nevoie sa ma gandesc putin inainte de a crede orbeste un scandal. Pentru ca e, dupa cum vedem, un scandal. Nu zic ca AM minte, nu. Zic ca nu stim TOT.
As mai putea spune si de ce nu pot crede asa, dintr-o data. Dar n-am sa o fac(din motive persoanale) doar de dragul de a convinge pe cineva aici si oricum, nu cred ca ar interesa pe cineva.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
inaioana spune:
| citat din mesajul lui Jasmin012 nu lupta pentru drepturile si folosele ei personale, ci pentru ale noastre, ale tuturor mamicilor care dorim o normalitate in privinta modului in care e privit alaptatul, nasterea, gravidia, etc. |
Exact.

Tot vad asta ca , vai, si-a promovat asociatia in felul asta. Dar asociatia asta e vreo multinationala care umbla dupa banii consumatorilor (nu ca ar fi ceva rau in asta) precum ceilalti participanti la targ? Sau e un ONG nonprofit care lupta pentru a promova drepturile mamelor, gravidelor si ale bebelusilor si care a prestat niste activitati in favoarea organizatorilor, de pe urma carora acestia din urma au castigat bani cuantificabili?
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
andreeaefo spune:
papusa titlul acestui topic este revista mami si alaptarea in public. nu vorbim de ana maita si eu, una nu ma bag sa ii iau apararea pentru ca nu am fost de fata si nu stiu.
dar revista mami nu are nicio scuza ca si-a trimis invitatii "alaptati la san, natural" la coltul cu pampersi.
muffin spune:
Din cate vad eu, revista Mami si-a trimis artileria grea aici pe forumul DC, sa se apere. Nasol moment as spune! Si eu cred ca dna Maita nu era complet ne-interesata de un mic scandal, insa ce a facut revista Mami este josnic si si-au dat singuri in picior, la primul lor targ public
, ha ha - sper sa fie si ultimul.
inaioana spune:
| citat din mesajul lui ladyJ ideea e aceiasi: nu era nicio catastrofa pentru asociatia respectiva daca AM dedica timp(cat vrei tu de data asta) alaptatului. |
Lady, sunt de acord cu tine, cel mai probabil ca nu era nicio catastrofa. Poate ca nu era nicio catastrofa daca nu se ducea la targ deloc. Dar ce importanta are asta atata vreme cat alaptarea in public este legala? Era femeia in drept sa alapteze? Era. Au oamenii opinii diferite despre asta? Sa fie sanatosi si sa aiba in continuare, diversitatea este buna. Agresiunea sau agresivitatea insa nu sunt bune. E legal si firesc sa alapteze unde vrea, e treaba ei. Vreau ca eu sa ma simt in siguranta in timp ce alaptez si sa nu trebuiasca sa ies numai insotita de sotz sau cu pistol dupa mine ca sa imi alaptez copiii fara sa ma agreseze mitocanii. Atat. In rest, sa comenteze oricine ce vrea cu amicii, ca la comentarii e liber.
Jasmin012 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui inaioana
Exact. ![]() Tot vad asta ca , vai, si-a promovat asociatia in felul asta. Dar asociatia asta e vreo multinationala care umbla dupa banii consumatorilor (nu ca ar fi ceva rau in asta) precum ceilalti participanti la targ? Sau e un ONG nonprofit care lupta pentru a promova drepturile mamelor, gravidelor si ale bebelusilor si care a prestat niste activitati in favoarea organizatorilor, de pe urma carora acestia din urma au castigat bani cuantificabili? Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Ina,
, eu nu stiu carei asociatii sau firme face Ana Maita reclama; habar n-am. Ce ma intereseaza pe mine e ca a luat atitudine intr-o situatie pe care as fi putut-o intampina si eu acum 1 an jumate si nu mi-ar fi placut deloc sa trec prin asa ceva. Asta e tot ce ma intereseaza in cazul de fata. Teoria conspiratiei mi se pare cel putin penibila in acest caz. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
300 spune:
Papusha asta a postat un mesaj aproape identic pe mami alapteaza-ma, e total dezgustator.
Muffin, "Ana Maita" puteam fi si eu daca m-as fi dus s-o ajut pe Ana Maita la standul ei si la seminariile respective. Nu vad de ce ar trebui sa ma misc de la un stand sau de la masa mea de la restaurant sau, sau sau... doar pentru ca mi-a amenajat sulea spatarul un loc sa alaptez. Alaptez absolut oriunde vrea copilul meu, mai ales ca nici nu presupune vai doamne ce efort...
Si chiar nu cred ca doamna Maita a facut asta deliberat, a fost un concurs de imprejurari, pur si simplu nu i-a dat prin cap ca ar trebui sa plece de-acolo ca sa poata alapta. Daca intr-adevar era langa boxa, era destul de aproape de intrare, dar se putea aseza totusi intr-un anumit fel incat sa nu incurce circulatia. Astia de la mami au luat pur si simplu foc, li s-a parut nnaspa sa o lase sa alapteze ca vezi doamne le strica lor imaginea, o femeie alaptand un copil nu-nou-nascut pe un scaun.
Iata de ex. cand a fost protestul ala am stat langa ea si pot baga mana-n foc ca nu a tipat la nimeni, insa era un angajat care ne tot hartuia acolo si voia sa o ia deoparte pe reporterita de la TVR sa-i vorbeasca in calitate de om, dar "nu acolo, ci afara". Am vazut cum Rox si Ana Maita vorbeau la un moment dat cu tipul respectiv, nu se auzea nimic din conversatie, eram cam la doi metri de ei, si tipul parea vizibil enervat, ca sa aflu ca voia sa-i ia aparatul lui Rox ca i-ar fi facut lui poza si ca o da in judecata... Asta e conduita? In fond si la urma urmei chiar nu i s-au facut lui poze ci mamelor de pe trepte. Daca erau chiar asa de draguti ne-ar fi adus repede niste scaune... si s-ar fi uitat la camerele de la Libertatea facand cheers.
Sa fim seriosi, erau vreo trei cu mutre incredibil de stresate, care nu reuseau sa tina piept unei situatii neptrevazute. Le era si frca sa reactioneze liber, de teama ca strica si mai mult imaginea, dar erau cumva fortati sa ia partea institutiei indiferent ca fusesera sau nu de la inceput implicati in scandal. Si, coroborate cu atitudinea duduii de la intrare, rezulta o mare varza care s-a invelit foaie peste foaie de la un incident izolat si nefericit si acum stam sa-l decojim noi aici pe forum.
Sa stiti ca sunt o individa obiectiva, n-am scos nimanui ochii ca alaptez sau nu si sincer va spun cand am vazut ca fi-mea da semne de oboseala nu stiam cum sa plec naibii mai repede din cuibul ala - si pe strada m-as fi simtit mai confortbail sa alaptez, din mers, desi fi-mea nu mai incape in sling (sa ajunga adica si la san in acelasi timp).
A fost apasator. Asa a fost. Si nu-mi place cand citesc acum ca AmM a facut si-a dres, chiar nu a facut nimic cu vreo intentie, gestul ei de a alapta e acelasi pe care l-a mai facut in atatea alte dati, reactia in sine este socanta si ar trebui sa ne punem niste intrebari vis-sa-vis de prejudecatile cu care am crescut si felul in care nu mai reusim sa emitem judecati de valoare decat dupa ceea ce vedem la TV... Adica 90% reclame la pseudomancare, pseudo-ocupatii, servicii inutile ambalate in necesitati de baza samd.
300 spune:
Tot pe blogul roxanei citeam alta enormitate, ca ne-am facut copiii sa planga ca sa vrea la san. Or chiar nu a plans nimeni in adunarea aia, mai ales ca, odata ajunsi in imbulzeala aia, le-am dat sa suga deci orice urma de stres a disparut ca prin farmec. Si am inceput sa zambim... la camere :)
Proestul a fost ceva spontan, s-a raspandit cu os eara inainte vestea ca A.M a fost data afara dupa ce a icnercat sa-si alapteze copilul si am hotarat ad-hoc sa mergem sa o sustinem prin ceva care in termenii nostri se cheama flash-mob. Intalniri spontane in care mamele se aduna, alapteaza si pelaca maid eparte ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Noi doar l-am televizat...
Poate ati vazut pe youtube manifestari asemanatoare care implicau adunarea unui grup care danseaza, oameni care veneau de te miri unde intr-o statie de tren... cam asa ceva e si cu flash-moburile astea. Sunt frumoase. E distractiv si incurajator samai vezi si alte mame alaptand. Pentru ca, dintr-o suta de mame, 15 alapteaza si nici acelea toate exclusiv.
muffin spune:
300, e reconfortant sa citesti reactiile cuiva care a vazut toata tarasenia. Da, reactionam emotional, e absolut normal - dar e super sa ai relatarea de la fata locului.
300