Revista Mami impotriva alaptatului in public

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ndaaa, erau ingrijorati ca alapta prea aproape de boxe, nu vroiau decat sa isi exprime aceasta ingirjorare...

reprezentanta aia chiar e platita sa vorbeasca? Alea-s argumente? Ce neprofesional, uuuuuuuuui. Sau numai mie mi s-a parut trasa de par explicatia aia?

In rest nu mai zic nimic, ca iara ma-nervez.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami1995 spune:

Buna ziua, n-am vrut sa comentam in vreun fel toata aceasta inventie, insa se pare ca suntem nevoiti sa o facem:

Intre Dna. Ana Maita si Asociatia Mame Pentru Mame si revista Mami nu a existat nicio intelegere sau relatie contractuala pentru a participa ca expozant in cadrul targului. Din pacate, Dna. Ana Maita a folosit in mod abuziv intelegerea pe care o aveam cu dansa pentru sustinearea unor seminarii legate de nastere pentru a isi instala propriul stand in cadrul targului si a se promova pe sine si asociatia pe care o reprezinta. Incidentul la care se refera Dna. Ana Maita este legat de instalarea abuziva a acestui stand improvizat si in nici un caz nu are vreo legatura cu alaptarea. Mai mult decat atat, Dna. Ana Maita s-a folosit de copil si de alaptare ca pretext pentru a ocupa spatiul respectiv si pentru a desfasura activitati de promovare a asociatiei pe care o conduce, spatiu si activitati pentru care nu avea acordul organizatorilor. Este regretabil ca momentele frumoase sunt folosite pentru a promova cauze frumoase, insa prin metode gresite. De fapt, intregul scandal pe care Dna. Ana Maita il face nu are ca scop decat promovarea asociatiei pe care o conduce. In ceea ce priveste alaptarea in public, revista Mami sustine alaptarea in general, oriunde este nevoie si in conditii cat mai bune posibil. Alaptarea este cel mai sanatos lucru pentru copil.

Echipa Mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

A fost o explicatie penibila, s-au facut de ras ingrozitor, daca domnuca aia e purtatoare de cuvant ar trebui sa-si schimbe meseria si sa poarte...altceva, ca nu sta prea bine cu cuvintele. Pai conform explicatiilor ei ar fi trebuit sa se puna un semn "copil interzis" inca de la intrarea in targ, ca doar toti copiii ajungeau in bataia boxelor macar la un moment dat...de ce nu s-au ingrijorat de soarta tuturor?! Sa facem un exercitiu de imaginatie: daca AM ar fi scos un biberon, tot asa ar fi sarit "plini de bunavointa", reprezentantii revistei, ca e neigienic, ca e sub boxe, "haideti, doamna, la standul cu scutece murdare, acolo e raiu' pe pamant?" Daca acel copil ar fi primit un biscuite sau un borcanel Nestle tot asa ar fi sarit "marketosul" si "securizatorul", sa i-l smulga din mana copilului, ca e neigienic sa mananci in public si sa-ti bata boxele deasupra?! Chiar crede duduitza respectiva ca pleaca cineva urechea la astfel de "justificari"?! Ei na, acum ar vrea sa reiasa ca ei chiar au facut un bine!
Eu desi sunt ca ioanadara- in sensul ca mi-am facut si-mi fac mie program in asa fel incat sa nu fiu nevoita sa alaptez in public (fara sa tai dreptul fetei mele de a fi alaptata exact cand vrea ea!!!) nu mi se pare ca atitudinea mea e ideala, ci e felul in care ma simt EU bine, eu sunt genul care prefera confortul casei pentru alaptare si asa s-a obisnuit si fata mea, dar asta nu inseamna c-o sa contest vreodata DREPTUL unei mame de a alapta in public, unde doreste ea si cand vrea ea!
Iar argumentul cu "regula locului", despre care trebuie sa intrebam inainte...no comment! Vorba Sabinei, hai sa intrebam dinainte daca putem sa si respiram, ca poate "regula locului" ne-o interzice

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Beca, nu io :P

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
citat din mesajul lui crisu_r

am un copil de doar 3 luni, hranit exclusiv la san si sunt purtata de la un ghiseu la altul - trebuie sa ma prezint personal -

Tu ai un copil de 3 luni exclusiv alimentat la san ea are un copil de 11 luni diversificat.

Unde scrie ca un bebe de 11 luni e obligatoriu diversificat? Fiecare copil e un univers, nu poti generaliza si face prezumtii fara sa cunosti copilul respectiv. Un bebe alaptat exclusiv la san pana la 6 luni se poate diversifica foarte greu, uneori nici la varsta de 1 an+ nu vrea sa accepte alte alimente. Eu am avut un astfel de bebelus care urla ca din gura de sarpe daca incercam sa-i dau pana si banala banana sau vreun suculet de fructe. La aproape un an, impreuna cu o colega de odisee, care avea si ea un bebe la fel de "laptaros", incercam tot felul de metode care sa-i facem sa pape si altceva, macar cate un iaurtel... Nici acum, la 3 ani, nu accepata orice, e foarte capricios la mancare.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami1995
Incidentul la care se refera Dna. Ana Maita este legat de instalarea abuziva a acestui stand improvizat si in nici un caz nu are vreo legatura cu alaptarea. Mai mult decat atat, Dna. Ana Maita s-a folosit de copil si de alaptare ca pretext pentru a ocupa spatiul respectiv si pentru a desfasura activitati de promovare a asociatiei pe care o conduce, spatiu si activitati pentru care nu avea acordul organizatorilor. Echipa Mami

Cred ca alegind in mod gresit sa fiti de partea altcuiva ( a oricui altcuiva) decit a mamelor puneti si mai mult gaz pe foc.
Si nici nu inteleg prea bine daca Echipa Mami care scrie aici e aceeasi cu cea care, dupa cum scrie Ana Maita pe siteul organizatiei, a prezentat scuze in mod oficial si a promis spatiu intr-un numar viitor despre beneficiile alaptarii.

Nu ma mira atitudinea Echipei Mami, dupa cum nu ma mira nici atitudinea femeilor care le trimit la colt(ul rusinii) pe cele care alapteaza la cerere si deci si in public atunci cind cererea depaseste oferta in pericol de a fi imputinata de presiunea sociala. Marketingul copilului.

Dar, mdeh, orice alt marketing e mai important decit acela al copilului asa ca... in continuare avem parte de asemenea povesti, subiecte, discutii si batai cu pietre in piata publica.
Pentru ca o revista nu se tine cu ginduri frumoase, pure si dragoste de copii ci cu reclame si vinzari. Asta-i. Mai simplu de atit nu se poate spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Multumim revistei Mami pentru faptul ca s-a inregistrat pe forumul Desprecopii si si-a precizat punctul de vedere.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

revista Mami sucks big time
(dc considerati asta antireclama nu aveti decat sa imi modificati postarea)

jenanta si penibila actiunea lor

la fel mi se pare si atitudinea unor mame care au postat la acest subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Ndaaa, erau ingrijorati ca alapta prea aproape de boxe, nu vroiau decat sa isi exprime aceasta ingirjorare...

reprezentanta aia chiar e platita sa vorbeasca? Alea-s argumente? Ce neprofesional, uuuuuuuuui. Sau numai mie mi s-a parut trasa de par explicatia aia?

In rest nu mai zic nimic, ca iara ma-nervez.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

plus ca a dat-o efectiv in balbaiala

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu cred ca Sanoma Hearst ar trebui sa concedieze tot PR-ul pe care il are la momentul asta la Mami pentru ca au facut o treaba extrem de proasta si o dau din ce in ce mai rau din lac in putz.

Fix acelasi mesaj ca aici a aparut ieri pe unele bloguri care discutau incidentul, exact, identic, copy/paste DAAAAR fara partea cu "standul ilegal". Apoi, cand a aparut presa acolo, revista Mami nu a zis nici o vorbulita despre problema "standului ilegal" ci s-a referit dupa cum stim doar la ideea de "lipsa de igiena a targului", "imporprie alaptatului". Asta poate pentru ca presa ar fi pus ceva intrebari si ar fi cerut explicatii, pe internet insa vad ca revista Mami nu are problema in a calomnia si defaima fara perdea.[sic!]

Acum, daca o luam rational, din toate informatiile pe care le avem din ambele parti, singurele chestii care nu se leaga sunt tot declaratiile revistei Mami. O sa las la o parte faptul ca revista si-a schimbat pozitia si declaratiile de trei ori si am sa iau doar aceasta ultima declaratie.

In prima fraza ni se spune ca intre Ana Maita si Mami nu a existat nicio intelegere sau contract. In fraza urmatoare ni se spuna ca intelegerea (!?!) (aia care nu existase, da) intre cele doua parti prin care Ana Maita trebuia sa sustina niste seminarii despre nastere timp de patru zile, de fapt in fiecare dintre zilele targului dupa cum vad in programul oficial (nu pot pune link, ca iese reclama mascata, dar programul de workshopuri este public pe internet - il puteti verifica pana nu il sterge revista) , de fapt singurele workshopuri din program sunt cele ale asociatiei Mame pentru Mame, dar desigur totul fara un contract sau intelegere, iar in schimbul acestora ni se spune ca urma sa primeasca...uhm..nimic.
Nu mai discut aici lipsa de profesionalism pe care si-o asuma public revista cand declara ca au cerut unei asociatii sa faca toate workshopurile de la targ fara sa aiba un contract cadru al acestora cu respectiva asociatie. Huh? A mai auzit cineva asa ceva?
Cam cat de stupizi isi inchipuie revista Mami ca suntem incat sa credem asa o gogomanie? Sau cat de stupida sa fi fost Ana Maita incat sa accepte sa munceasca impreuna cu toata echipa ei pentru revista Mami timp de patru zile, sa ii aduca vizitatori si astfel bani, dar sa nu primeasca nimic-nimicuta in schimb, nici macar dreptul de a-si promova cu flyere organizatia non-profit?

Acest stil oribil de a arunca cu noroi in adversar in momentul in care tu esti acuzat de un abuz descalifica cu totul redactia Mami, probabil ca in urma crizei au adus personal de pe la alte reviste cu alt profil (din ala mai suburban si mai tabloid) ca alta explicatie nu vad pentru reactia publica lipsita de orice profesionalism a revistei.
Mai cred de asemenea ca cei implicati ar trebui sa faca un mare memoriu la Sanoma Hearst pentru ca e destul de clar ca in Romania lucrurile sunt la un nivel inacceptabil.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput