Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 13
ioanadara spune:
Am spus asta aici pentru ca TU ai intrebat prima ce diferenta este intre noi doua.
Daca nu ai masina poti alapta intr-un loc mai ferit nu intr-un targ presupun.
Nu inteleg exact despre ce drept vorbesti aici .Despre dreptul organizatorului de a impune legi sau despre dreptul mamicii de a le afla? Pentru ca presupun ca despre a doua situatie o sa iti spun ca daca ar fi fost vizitatoare si plimbandu-se pe acolo bebe a plans si atunci i-a dat sa suga, atnci da, poate nu a avut timp sa afle care este legea locului in privinta alaptatului dar daca vorbim de o actiune programata , asa cum cred eu, o actiune la care stii ca stai 10 ore si ai copil alaptat presupun ca te folosesti de dreptul pe care il ai de a afla regula locului.
Deci, daca a intrebat , i s-a raspuns ca poate alapta oricand si oriunde si apoi a venit gardianul si a schimbat foaia atunci da, este normal sa fie jignita(si atat din punctul meu de vedere pentru ca a doua zi copilul a fost reexpus).
Daca nici macar nu a intrebat inainte atunci iarta-ma dar nu imi poti vorbi de un drept.
mamiy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui nushulica
haideti sa nu exageram...stim bine ca un copilas de 11 luni papa si altceva decat san...fiind in public putea f bine sa-i dea o banana sau un biscuite ceva si apa din canita cu pai daca ii era foame copilului...repet nu am nicio pb cu femeiele care alapteaza in public dar mi se pare de bun simt sa fim decente iar de ce spunea inaioana ca femeia alapta decent pe scaun intr-un colt...zi-mi si mie cum adik alapta decent?nu e niciun indiciu in sensul asta ...se acoperise cumva in vreun fel??de ce nu a respectat regula cu spatiul special amenajat pt alaptare??pe cine intereseaza ca ea nu avea cum sa lase standul singur??trebuia sa se gandeasca la asta de acasa si sa nu ia copilasul cu ea... Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI |
1. Nu , al meu manca fffff mult lapte matern; altceva - extrem de putin, infim
2. cand vroia tzitzi - nu mai exitsa altceva, puteam sa -i ofer orice; sa fi incercat sa nu-i dau ATUNCI, facea un scandal monstru
3. de ce cereti decenta de la niste mame care alapteaza???????? de ce va revolta aceatsa inchiupuita lipsa de decenta in conditiile in care suntem inconjurati de atata indecenta, sa nu zic nesimtire.... Ma refer la atatea persoane dezgolite care apar in public, ne invadeaza ecranele tv, ziarele
Sabina spune:
Ioana, eu nu inteleg , p ebune ca nu.
Ce are de intrebat? alaptatul in public e perfect legal, de ce ar intreba asa ceva????
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
nelia spune:
Ioana, stii ce? Discutia aceasta e absurda pina la coada. Fiecare avem dreptul de a alege.
Atit timp cit ceea ce am ales eu nu te deranjeaza pe tine - sau te deranjeaza? Iti inteleg pozitia doar in cazul in care pe tine chiar te deranjeaza alaptarea in public, faptul ca alte mamici o fac, si daca e asa, oricum nu am ce sa-ti faci si nici tu mie.
Deci, daca alegerea mea nu-ti ingradeste vreo libertate, nu e ilegala si nici ceea ce ai ales tu nu ma deranjeaza pe mine, nu vad ce probleme am putea avea noi doua.
Dar pe mine ma deranjeaza un pic ceva si acel ceva este legat de agresiunea fata de mamica Ana M. si de dreptul ei de a alege: faptul ca incerci sa arati ca, de fapt, alegerea ta e mai buna, ca uite, se poate alapta si fara sa o faci in public, daca doresti acest lucru. Ori eu incerc sa-ti spun ca nu mi-am dorit asta niciodata, mi-a fost indiferent acest aspect tocmai pentru ca stiu ca e dreptul meu de a da lapte copilului meu acolo unde acesta il cere.
Dar si pentru ca am fost nevoita sa alaptez in public, atit de nevoita incit si daca nu as fi dorit sa ma folosesc de dreptul de a o face (din diverse motive) tot nu vad cum as fi putut sa fac altfel!
Acum, stiu, ca daca nu ajungi la 'tanc' la scoala s-ar putea sa ai timp sa alaptezi in masina, daca esti cu masina... dar asta nu se refera decit la alegerea ta si atit. Nu are nici o legatura cu a mea. Asta am vrut sa intelegi, de aceea am intrebat de diferenta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
si oricum, nu stiu ce mai tot discutam atata, ala era oricum un porc, pt simplu fapt ca daca esti gentleman, te faci ca nu observi daca in fata ta se intampla ceva neconform cu "eticheta" , cand e vorba de o doamna.
Ba ma mir ca nu a fost linsat de ceilalti domni din incapere cand onoarea unei doamne a fost atacata.
da, stiu, e de la zidurile astea imperiale , ma introc eu acasa si imi trece codul bunlor maniere....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ioanadara spune:
Pe mine ma enerveaza faptul ca romanii ca intotdeauna dau crezare cuiva ce nu a dovedit nimic pana acum doar pentru ca este folosita o acuzatie bomba fara ca macar sa stie exact care este atitudinea celuilalt.
Mai ales ca "celalalt" de data asta este o publicatie ce timp de ani de zile si-a dovedit sustinerea in ceea ce priveste alaptatul.
De exemplu, numarul pe noiembrie are ca titlu"Laptele matern alimentul minune" si incepe asa: "Avantajele alaptatului sunt imense....".
Mi se pare ca asta efectiv duce totul in haos.negarea valorilor stiute inainte de a demonstra descoperirea unor noi valori calauzitoare.
Si, am vrut sa va demonstrez ca prin actiunile sale, doamna Maita NU poate fi in aceasta postura de calauza.
Dar, m-am convins ca este inutil.
Ca intotdeauna, scandalul si dorinta de a darama atrag .
Macrina spune:
Am citit ce s-a spus despre subiectul asta si am urmarit si reportajul de la TVR.. As fi crezut buna intentie e revistei Mami daca ar fi aparut reprezentantul revistei si si-ar fi cerut scuze pentru comportamentul acelui mitocan..
Pentru ca asa cum spunea cineva de mai sus, un gentleman ar fi asteptat mamica sa termine de alaptat copilul, ar fi asigurat un paravan (daca nu era loc special de alaptat), ar fi facut ceva sa-i asigure o intimitate, nu ar fi strigat in gura mare..
Dar e greu sa mai ai un comportament decent in societatea asta.. e chiar hilar cum incearca "Mami" sa arunce pisica in curtea lui Ana Maita cu igiena
.. ff tare
.. nu le face deloc cinste..
aschiutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanadara Mai ales ca "celalalt" de data asta este o publicatie ce timp de ani de zile si-a dovedit sustinerea in ceea ce priveste alaptatul. De exemplu, numarul pe noiembrie are ca titlu"Laptele matern alimentul minune" si incepe asa: "Avantajele alaptatului sunt imense....". |
Geaba sustine ceva magazinul ala in vorbe daca nu sustine si in fapte!

Ce folos daca pune acolo niste articole in care ei insisi nu cred si nu sunt in stare sa le puna in practica. Daca ar fii ei asa de constienti ca "Avantajele alaptatului sunt imense...." , ar fii trecut peste "eticheta " lor si ar fi fost bucurisi sa sustina acea mamica.
Alaptatul e un drept care merge dincolo de asa zisa "eticheta". Si chiar nu pot sa inteleg cum o revista care pune poze cu mamici alaptind (deci public), e dintr-odata oripilata de un sin la vedere!
Fomalhauti spune:
In practica nimeni nu poate obliga o mama sa alapteze. (Ceausescu a incercat sa oblige femeile sa nasca si a iesit o mare tragedie....) Nici nu incearca nimeni sa le oblige. Mamelor li se explica si ele aleg.
Cu atat mai putin nimeni nu poate obliga o mama sa alapteze in public. Din punctul meu de vedere este in regula: daca o femeie nu doreste sa alapteze in public, poate sa nu o faca. Daca ea se simte expusa, daca nu se simte confortabil e in regula sa nu o faca, sa alapteze ascunsa, in masina, in holul unui bloc sau sa nu plece de acasa. In fond exista foarte multe mame care fac copilului un program "batut in cuie": prima masa - alaptat, apoi masa de fructe, la ora x masa de legume cu carnita, la ora y masa de cereale, seara alaptat....
Problema este ca mamele care vor sa alapteze la cerere au si ele dreptul sa o faca. Unele dintre aceste mame au si alte treburi, alti copii, cumparaturi si, zau, nu putem umbla cu cortul la noi...Alaptatul nu este un gest indecent si nu este dovada inculturii sau apartenentei la un anume grup (In legatura cu apartenenta la anumite grupuri, adolescentii mei folosesc pe post de jignire expresia "esti taran"....) Alaptatul in public este ceva normal - asta ar fi bine daca s-ar intelege.
Ana Maita a nascut acasa. Si a spus asta si altor femei, a vrut sa fie un exemplu, sa arate ca se poate (daca cititi subiectul cu nasterea acasa veti vedea ca eu una nu sunt de acord cu nasterea acasa in Romania). Tot asa, Ana Maita a vrut sa alapteze in public. Nu a vrut sa isi arate sanii, nu a vrut sa fie agatata de barbatii prezenti (de musculosii firmei de paza - nu aveam un emoticon cu varsatura?). Pe langa faptul ca a vrut sa-si hraneasca bebele, a vrut sa arate femeilor ca se poate alapta in public. Nu a vrut sa plece de la stand, nu a considerat ca are un motiv sa o faca. A vrut sa alapteze acolo, asta a ales si eu cred ca era dreptul ei si mai cred ca e foarte bine ca femeile sa vada ca se poate alapta in public si nu e nimic rau in asta. Nu esti obligata sa o faci, dar o poti face - despre asta e vorba.
Iar de iesit in strada, fiecare iese pentru ce il doare. Unii ies pentru salarii, altii ies pentru pomi, de ce nu ar iesi femeile in strada pentru dreptul de a alapta in public daca asta isi doresc?!
Bebe Beca spune:
Ioana, pe bune, despre ce lege a locului vorbesti??? Daca te duci la targul de turism, de exemplu, mergi intai sa te interesezi daca ai voie sa respiri, inante de a o face? Asta se pierde din vedere, faptul ca alaptarea este un act firesc. Unele dintre noi pot alapta in public fara a avea drame existentiale, altele prefera sa se ascunda de ochii lumii. Unde, in lumea asta, scrie ca nu ai voie sa alaptezi decat in spatiul hotarat de x sau y, nu de mama?
Am inteles, revista Mami este deoseita, nemaintalnita, etc. Iar reprezentantii ei niste sfinti.
Miana, acesta "acceptare" de care vorbesti tu (de parca vorbim despre clone
) ar trebui sa mearga atat de departe incats sa n nu mai existe in mod special FEMEI oripilate ca vad copii alaptati altundeva decat acasa. Pentru ca am vaga impresie ca mai ales femeile au atiudinea asta socata la vederea sanilor dezgoliti ai altei femei. Chiar daca femeia respectiva nu si-i flutura pentru a atrage diversi barbati...
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
24+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Anamaria &
DAVID(24 sept 2008) si
STEFAN(24 sept 2010)