Mocheta in camera copilului

Mocheta in camera copilului | Autor: alex_andra

Link direct la acest mesaj

De ceva vreme ma tot intreb daca sa pun mocheta/covor in camera fetitei mele.

Motivul ar fi ca parchetul tine cam rece, iar ea e in permanenta pe jos, atunci cand se joaca.
Deci, avantajul ar fi ca tine de cald.
Si estetic, un covor e mai frumos decat parchetul.

Dezavantajul pe care il vad eu, tine de curatenie.
Zilnic curat parchetul si observ cata mizerie, praf,par, se poate strange.(par de la pisici).
Ori, covorul/mocheta nu se poate curata la fel de bine, cel putin asa vad eu lucrurile.
Si ma gandesc ca zilnic se va acumula acel praf, iar fata mea va sta zilnic cu fata, hainele, manutele, pe covor.

Voi ce credeti?Exagerez?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

nu cred ca exagerezi...mocheta pe toata suprafatza camerei este greu de curatzat shi "tzine" praful...mai vine optezi pentru un covorash sau doua pe care sa le potzi curatza temeinic/ scutura de praf

parchetul nu tzine rece din cate shtiu eu...noi am ales sa parchetam shi bucataria pe ratzionamentul asta, se curatza ushor shi avem bucatzele de covor/mochetutze din loc in loc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Dana,parchetul nu tine rece cum tine gresia, asta e clar
Dar nu e ca atunci cand stai pe un covor.
Iar eu, cand ma asez pe parchet, simt ca ma ia cu frig, iar eu nu sunt o persoana prea friguroasa
Fetita mea are in camera un covoras pe centru, de fapt e un fel de paturica de joaca, de la miniblu cu catelul patrick,parca, nu cunosc prea bine personajele de la miniblu

M-am gandit si la variante de covorase, nu am exclus-o, acum tot caut modele,de covoare, covorase, mochete, mochetele

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Sincer. nu tzi-as recomanda mocheta pe toata suprafata camerei. Aici unde stau (apart. inchiriat) in camera fetei am mocheta. E un chin Acum o aspir, in 5 minute se vede totul pe ea (e visinie). In plus, am senzatia ca, oricit as aspira, tot imbicsita de praf ramine. Daca ar fi casa mea, as scoate-o de urgenta is as pune parchet lamiat + 2-3 covorase micute pe care sa le pot scoate zilnic, scutura si spala periodic.
Fata mea are aproape 11 ani si tot pe jos se joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Eu am mocheta in camera copilului si sunt f incantata de alegerea mea. Avem una multicolora, de copii, cu bucla f stransa adica n-are deloc par/fire ca un covor ci doar bucle. Dupa cum stii, suntem mandri posesori a 3 pisici. Datorita tipului de mocheta (cu bucle) se aspira perfect, chiar sunt ingrozita cand trec cu aspiratorul prin hol si descopar valatucii de par care se aduna pe la colturi.

Asta am si vrut sa evit cand am ales mocheta, prefer parul de pisica prins in mocheta decat zburdand liber prin camera. Dupa parerea mea se intretine usor iar cea mai purtabila culoare e verdele prazuliu. O data pe an bag o spalare in patru labe cu vanish pt covoare/bio carpet si daca peste 4 ani (o am deja de 3) o sa mi se para cam murdara o fac pachet si-o duc la ghena si iau alta pe gustul copilului ca atunci va avea si ea ceva de spus

Eu urasc parchetul chel, imi sugereaza anexita, si nici dupa covoare nu ma dau in vant. Iar "drumurile" si chestiile alea ovale din loc in loc ma seaca total, alunec cu/pe linga ele big time, pisicile zici ca-s cuprinse de streche, numai pe alea gliseaza, si-a dorit si mama vreo 2 d-alea si acum zac facute sul in pod.

Noi, proprietarii de pisici avem mai multe de luat in calcul. Nu vrei sa stii cat e de "suitable" mocheta de la Nancy pt ascutit gheare pisicesti . Si prefer s-o gheruiasca pe aia decat canapelele. M-a costat 200 de lei, mi-as permite s-o schimb anual dar nu e cazul...

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

ia uite cine are pisici...v-am ratat...mihaita e fan pisici....la smotocit!

scuza-ti ,pupacesc pisicoasele blondine!(mari si mici)

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M

Viata...

CLIPE DE VARA-mih1 si mih2

Mergi la inceput

Pai, miha, ce sa fac daca esti mereu pe fuga , atunci cand vii prin bucuresti
ca daca ai fii mai lejera, eu m-as bucura sa veniti si pe la noi, tu la o cafea/ceai/suc/etc, iar Mihaita la smotocit pisici

boti, eu am admirat mochetuta aia roz, de la voi din poze, e de la nancy din camera?

Pe mine ma deranjeaza foarte tare parchetul la picioare, ma ia instant durerea de burta....de-aia nu prea stiu ce sa fac...

Si pe mine ma ia groaza cand vad ghemotoacele de praf+par pisici "alergand" pe parchet

helbi, pai daca la voi e praf, inchipuie-ti cum e la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Alexandra yeees, e cea din poze de la Nancy din camera dar si la mine in dormitor tot acelasi timp de mocheta am. Noi avem parchet laminat pe holuri si zici ca-s ciulinii baraganului nene, cate somoioage de par si praf se ascund, de pe-o zi pe alta, printre incaltari de exemplu

De-aia am vrut mocheta, asta fixeaza parul zburator pe ea si cu o perie buna la aspirator nu-i nevoie decat de aspirat de 2 ori/saptamana si e curat-curat. Si eu am o problema cu pardoselile reci, noi n-avem pic de gresie in casa, avem doar parchet, parchet laminat si marmura (in baia principala).

Sa stii ca mai usor se transfera parul de pe parchet pe manute decat de pe mocheta pe manute. Si mai e si foarte ieftina mocheta, ti-am zis, eu am dat vreo 200 de lei pe cea din camera fetei, 3x4 m, deci in jur de 15 lei/mp, plus feston ca-i din perete in perete si prinsa sub bagheta de prag...

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

o varianta excelenta care e moale, tine de cald si se poate "mopa" (mopui?) este pluta.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

andra, eu i-am luat fetitei mele o mocheta super-haioasa cu tweety, are cam 1 x 1,5 m, e cumva buclata dar fff strans, si - cel mai important - are partea de dedesubt anti-derapaj, nu aluneca deloc pe parchet.

am cumparat-o din praktiker, am dat cam 80 ron pe ea.

e usoara, se aspira sau scutura foarte usor, se spala si se usuca foarte rapid.

si, ca fosta proprietara de pisica, si nu una oarecare, ci de angora, pot sa-ti confirm ca orice bucatica de covor/mocheta iti retine foarte bine valatucii de par, nu mai zboara de colo-colo prin casa, pe parchet. asa ca poate ar fi bine sa pui din loc in loc, prin casa, mai ales in zonele de trafic (holuri)sau unde se face curent in timp ce aerisesti, mocheta antiderapanta, vei aduna si curata mai usor parul de pisica. am inteles de la o colega ca ar exista in pet-shop sau cabinetele veterinarilor niste pastilute care reduc cumva caderea parului la pisici. cat sunt de eficiente sau daca nu sunt daunatoare pentru sanatatea pisicutelor, nu stiu, poate alti posesori de pisici iti pot da mai multe informatii.

eu curatam saptamanal toata canapeaua si covorul cu un burete umed, faceam o solutie din apa calda, putin detergent si putin balsam de rufe, in felul acesta curatam/igienizam si mirosea frumos.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Mersi de pont, Corina
Eu imi tund pisicii vara, dar iarna mi-e mila de ei, ca ma gandesc ca le-o fi si lor frig

oricum, se vede c-am imbatranit, cand eram mica nu simteam rece la picioare

Mergi la inceput