Floricele de liliac mai-iunie 2010 (37)
Raspunsuri - Pagina 18
Cordelia spune:
Acum m-am uitat ce mai trebuia:
Dr. oprescu Dana, greutate bebe 3500gr, 55 cm.
Noapte buna !
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii Ale, Sabina adoarme in sling (eu facand treaba) sau la san meniul de azi: - mar copt - New! - mango - cartof dulce - portocala - cereale cu bucatele de mango - New! clatita Ioana & Arturicii'S |
Buna Ioana,
si noi am introdus ieri mango (si atit:D) si tare i-a mai placut.
Azi i-am dat morcov, telina si sa suga dintr-o boaba de strugure (la citeva ore a avut un super scaun... moale si putin cam efervescent - a se citi chiar spumos... SA FIE STRUGURELE, care, stiu, e interzis???).
La noi si morcovul si telina, si cartoful dulce, si chiar brocoli-ul la 15-20 minute de steamereala au iesit considerabil de tari, iar Mateo si-a manifestat dezinteresul... Eu nu ma grabesc deloc... sunt zile in care nu ii dau nimic altceva decit sin... Oare gresesc?
Am uitat sa va spun ca pediatra mea a spus ca nu a auzit de BLW, dar ma incurajeaza sa continuu, cita vreme respect ordinea si alimentele permise... adica banana, pepene galben, si multe altele, sa nu le dau - ... dar eu deja am calcat strimb, as spune... pentru ca Mateo de multe ori "cere" ceea ce vede la noi, cum ar fi semintele pe care le crantaneam astazi:)... Asta nu inseamna ca i-am dat seminte... dar o bobitza de strugure...din care numai a supt el sucul, ma gindeam ca nu se poate sa ii faca rau...
Si mai am ceva intrebari Artu:
1. cum tre' sa arate cartoful dulce pe care il papa sabina, ca si consistenta?
2. ce fel de CLATIIITA:)?
3. CE FEL DE CEREALE, SI CUM, CU MANGO?
4. Sa imi spui cum e scaunul dupa portocala, adica daca nu e prea acida pt ei.
Acum, dupa aproximativ o luna de BLW, sabina inghite mult? Ca Mateo maninca... max 20 g... si nici nu insist...si nu ma stresez inca:)... Sper sa ma tina obiceiul:).
PS: nu am reusit cu slide-showul...:(... Nu vrei sa imi detaliezi...poate gasesc si eu in meniu... cum traduci "plugins":P?
Pupici!
Mary,
lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!Fericita,
puiul
Madamar spune:
| citat din mesajul lui dunemaire In pat, la san, sau leganata in brate pe o minge mare de aerobic. Ada, mamica de Timea Christiane (6 ani 1/2) si Teodora, 20.05.2010 |
waw: tare cu mingea de aerobic:).
Bun venit si pe FB:D
Ale, noi: in sling, cind sunt in miscare sau la sin, in brate (de tati sau buni) si de ceva timp, accidental doar, pe pat, singurel.
Mary,
lui
puiul
Madamar spune:
| citat din mesajul lui arturicii Cordelia, portocala o decojesc, o tai ca pe grepf (idee luata de la Carla ) si apoi iar in doua.Sabina trage sucul din ea nu dar nu mananca pulpa. Mai e varianta la care m-am gandit, sa scot doar pulpa sa i-o dau sa o manance cu lingurita insa nu si coaja - asta nu am incercat inca, e mai fun cu bucata de porto. Cand vad ca nu mai are suc la suprafata ii dau alta si tot asa. Este suuper incantata. Ioana & Arturicii'S |
Retinut cu portocala.
Si eu am sesizat ca ii place mai mult gustul acrisor, decit gustul legumelor, pe care la fel, mai mult le suge.
Azi a supt si morcov, si telina... dar dupa sucul din strugure a fost innebunit!!!
Mary,
lui
puiul
Madamar spune:
| citat din mesajul lui aly_ ROXANICI Eliza nu are inca dintisori deci nu pot da sfat din propria experienta.Eu chiar m-am gandit cum as reactiona daca va incepe sa ma muste si alaptarea va deveni un moment la care sa ma gandesc cu groaza; cred ca vom trece pe LP.Nu dati cu rosii, parere personala. Iar in ceea ce priveste diversificarea nici a mea nu se intinde sa -mi ia din farfurie ,doar priveste cu mare interes cand mancam ,ne studiaza. mami de fetita dulce ELIZA ALEXIA 09.06.2010 |
Roxanici, si Mateo a inceput sa muste, dar nu se intimpla totdeauna.
Am uitat sa mentionez: noi ne aflam pe alimentatie naturala prin intermediul "adaptoarelor" (protectiilor CHico), din motiv de super ragade. Acum nu accepta sinul fara acele chestii, decit numai accidental, cind suge in joaca si musca puternic, sau il linge si i se face cumva greata, pt ca e mult mai moale, fata de ceea ce obisnuit el sa aiba in gurita.
Am cumparat pina acum protectii din alea... la greu, n-as sti daca-s 10 sau 15 seturi... pentru ca se maresc la un moment dat... de la supt/fiert/spalat...
Asta este experienta noastra: puteti incerca si voi, poate va mai protejeaza intru-citva... am inteles ca muscatul adevarat va fi prezent pe la 10-11 luni, cind vor creste si dintisorii de sus... dar ca sunt si copilasi care nu musca.
Artu - sanatate multa micutei!
Am vz acum si PM-ul.
pentru ca am inteles si eu de unde "infectia". Deci ochii'n patru cind sunt muci: aspiratii frecvente pentru a scapa de ei si a preveni suprainfectarea.Acum, cind a fost neaparat nevoie sa ajungi la medic, ai avut acces imediat cu micuta? Ca stiu ca pentru adulti asteptarea e greeea.
Mary,
lui
puiul
Virgi17 spune:
Interesante discutii fetelor pe aici.Nici bine n-am facut pauza de cateva ore, ca au aparut 5 pagini scrise!!!
Mi-e somn rau, ma pregatesc de culcare ca maine am control de dimineata la 6 luni de la nastere.Insa am zis sa va pun un link, ca m-a apucat scotocirea de info despre nitriti/nitrati si cum sa ii scot din alimente:
http://www.ecomagazin.ro/nitratii-au-ajuns-in-farfurie/
EI zic ca sa aruncam apa in care fierb legumele. Insa eu cand fac o ciorba pentru noi, fierb intai carneaa, apoi adaug legumele. Inseamna ca trebuie sa imi revizuiesc stilul de gatit,nu? Voi cum faceti ciorbele?Ca parca tu Sabina ziceai ca arunci apa de la fiertul carnii.nu?...hai, ca vreau sa devin o mama invatata
...
Si eu m-am tuns singura profitand de faptul ca am parul cret natural si ca inegalitatile nu se vad.
Aseara m-a apucat intinsul cu placa, de ciuda ca oricum imi pica parul rau, am zis ca ii vin de hac si il mai si ard.
Nu, pe bune, vroiam o schimbare de look, ca m-am saturat cu el asa, Ioana ma trage de el de innebunesc, e atat cat sa ma enerveze, nici lung sa il prind in coada, nici scurt ca sa nu mai aiba de ce sa apuce.
Manichiura intotdeauna mi-am facut-o singura.
Iar la Facebook m-am bagat abia dupa ce am nascut, credeam inainte ca e site pentru "cuplari"
.Apoi m-a luminat sor-mea si cand am aflat cu ce se mananca, mi-am facut cont. Astfel, am regasit colegi de scoala generala, liceu, facultate, fostul servici, rude, prieteni,etc. Si ce fain e sa mai vezi peste zi fiecare ce mai zice, ce mai face, ce poze mai pune, ce idei, ce invitatii la concerte, linkuri la articole utile. Daca pana si regina Marii Britanii are cont, inseamna ca e ceva!!!
Cica si raspunde intrebarilor!!Cool!![]()
Ma bag in patut, ca iar ma vaiet maine de somn, timp in care printesa va face vocalize. Maine e ziua de control de 6 luni, facut Infarix, masurat, cantarit. oricum, are 8.4kg, sa vad cu inaltimea cum stam, ca nu-i deloc indesata, ma degraba lungana.![]()
Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010) 
Madamar spune:
| citat din mesajul lui Ioana5255 Seara buna, Crissy am luat si eu produse de pe elemental. La inceput am fost sceptica, dar acum ma declar mare fan. Sunt super ok. Azi am frecat baia cu solutia de baie, si am fost f multumita de rezultat, plus ca pielea mea nu mai sufera. Eu nu suport manusile de protectie, asa ca va inchipuiti cum aratam dupa o tura de Domestos, Cif si alte nenorociri. Aly feicitari ptr Eliza. Pozele mele le mai poti vedea doar pe facebook. Dupa faza cu pedofilul descoperit de Nana am hotarat sa mi le sterg din cont. Artu imi pare rau, ca Sabina are otita. E tare pacatoasa, dar sper sa ii treaca. Cred ca poti incerca si cu un saculet cu sare calda tinut pe ureche. Super tare cum doarme ea acolo la mami in sling. Bravo. Eu pe ale mele dupa ce ne jughinim, e musai, altfel nu se culca, le pun in pat, isi iau fiecare pernitele lor in brate, bibe si se culca. Fara bibe in gura si pernita nu e chip sa le culc. In general adorm singure, asa cum v-am descris mai sus. Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006) Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase. |
Sabina, bun revenit!
Din cite stiu eu, Nana a descoperit pedofilul in albumul public pe care il avea afisat la semnatura, si nu in albumul floricelelor de liliac... sau poate gresesc?
Nu am fost nici eu f. activa in ultima vreme si poate ca nu am inteles...
Mary,
lui
puiul
Madamar spune:
| citat din mesajul lui theophillina Artu, pai zisesi new! clatita in meniul Sabinei. Cum o facusi, detalii, stii tu... Si cu facebook, of, of, nu stii, n-ai facebook, nu existi. Theodora mami de Stelios09.06.2010 BEBE STELIOS DE'ALE GURII |
Eu aveam idei precocenpute despre Facebook, precum ca e musai un site de agatat, si nu unul prin intermediul caruia mai afli/vezi una/alta... si intilnesti oameni cu care aveai pierduta legatura.
Inca nu sunt decisa daca e ok sau nu sa pun poze cu copilul... tocmai pt ca nu m-am prins inca ce trebuie facut pentru a-mi vedea pozele doar prietenii, sau doar unii dintre prieteni...asa ca am doar o poza acolo:D...
Deci fetele care ma aveti in lista, nu va suparati pe mine, inca mai studiez cum sta treaba:)..ok?
Ma gindesc la faptul ca nesecurizat... facebookul este si el la indemina pedofililor,...daca e sa judecam la rece...:(
Mary,
lui
puiul
Madamar spune:
| citat din mesajul lui arturicii Hai mai Theo, ma intrebi tu pe mine cum am facut clatita? Sau oare sa ma umflu in pene? Clatita clasica in dulcele stil de acas' cu ou si lapte si apa minerala (borsec Le-am facut ptr trupa de baieti ce se afla la noi in casa si cum Sabina saliva dupa ele i-am dat si ei. E tare dulce. Cand ii place ceva mult, musca, molfaie si face "mmmmm". A facut si la mango si la clatita. Ioana & Arturicii'S |
si eu, ca si theo. credeam ca ai facut ceva special, cu cereale;))
Tare, esti o mami curajoasa!:)
Eu inca rezist tentatiei de a-i servi "interzisele" fixate in mintea-mi:D.
Azi, se uita intens la pestele meu aburit Mateo si mama insista sa ii dau si lui, doar e peste.
Eu sunt convinsa ca nu avea ce pati... insa numai ideea ca "daca" se intimpla ceva, orice... mai bine imi reprim dorinta de a-i da pestel:) cu oregano si ffff. putina sare...

Mary,
lui
puiul
Madamar spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Cordelia
Hihi, gata gata am reusit sa ma spal Multumesc de hint ptr portocala, am sa incerc si eu. ma duc sa mai citesc ca vad ca s-au adunat deja 7 pagini in f scurt timp, sunteti harnice fetelor la scris. ![]() |
SI eu am folosit maglavaisul de care vorbesti, de 2 ori pe saptamina, numai vreo 2 saptamini: inamicul "timp" atit mi-a dat voie.
Nu stiu daca si-a facut efectul sau cazuse tot ce avusese de cazut:)) - ideea este ca nu a mai cazut dupa.
Jumper avem si noi, e mare nebunie;), ii place tare.
Vrea mereu in ala, din brate se trage catre el si chiuie, cind e in ala, nu mai spun.
SPer sa fie suficient testat si sa nu se intimple sa fie la fel de contestat precum premergatorul, peste citiva ani.
Am comandat si un premergator din cel care se impinge si transformabil in masinuta, pentru mai incolo - in regim "used" din Germania... sper sa fie preferat, cind o veni virsta:). Facebook sa traiasca:D!
Mary,
lui
puiul
Teodora, 20.05.2010
) si apoi iar in doua.
Stelios
Ma uit la PS I love you