Fluturasi de martie-aprilie 2011 (74)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

miki , lamureste-ma si pe mine ce e cu BPA-ul ala? ca io folosesc avent dar zau daca stiu la ce se refera

Si mai am si eu o intrebare: Cum ati ingrijit voi buricul bebelusului si cat de repede a cazut?
Lui cristi i-a cazut cam la 5-6 zile de la nastere, dar eram in spital si au avut grija de el asistentele. Eu doar am vazut ca a disparut

Si mai am inca una: cum se ingrijeste partea intina la fetite? Cu Bapanthene se da doar la fundulet? sau si in fata? Daca aveti intrebari in sensul asta, eu stiu sa va spun la baietei cum se procedeaza

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 26+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Una si ma duc ca trebuie culcat A.
Biberoanele cu BPA nu sunt cancerigene ca au facut un studiu englezoii si mai multe marci consacrate printre care si Avent, aveau BPA in compozitie.
Medela a iesit safe fara BPA. Vezi ca e un articol pe forum la acasa
Acum cei de la Avent au scos biberoane fara BPA, scrie mare pe cutie in dreapta sus 0% BPA iar sticlele au tenta galbuie comparativ cu cele vechi.

Si ca sa-i raspund si lui Viss, biberoanele de plastic, eu din astea am folosit respectiv Avent, trebuie inlocuite la 2 luni, la fel si tetinele. Inauntru scrie in prospect exact la ce perioada trebuie schimbate.
Eu mereu le-am inlocuit conform indicatiilor din prospect, adica la 2 luni inlocuiesc si sticlele si tetinele.
Deci, nu are cand sa se faca urate, sa fie uzate, ingalbenite, etc.

Mamica fluturasului Andrei si 26+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

Dragele mele,

nu mai reusesc sa tin bine pasul cu voi, scrieti asa mult, si eu sunt cam prinsa cu multa treaba.
Dar ce problema credeti ca ma macina lately: cum e cu concediul prenatal, postnatal, si CIC? E bine sa-ti iei prenatal (am auzit ca iti iese un venit mai mare decat cel in mana fiindca nu se mai impozitieaza)? iti creste in vreun fel plata din postnatal sau CIC? N-are nicio importanta? Eu nu prea inteleg care e legislatia cu astea.

Gata, va pup, ca v-am dat subiect de gandire.

PS: Yasmi, si mie-mi plac numele romanesti!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 19+ cu un dragalas

in prenatal iei mai mult si da cat mai mult timp inainte ca se ia in calcul la indemnizatia CIC..eu n-am stiut si mi-am luat aproape tot dupa..nu m-a avantajat deloc..ideea e ca lunile dinainte de nastere intra in calculul indemnizatiei, deci pt ele trebuie sa trageti la venituri cat mai mari

mami de Vlad 09.04.2009 si s25 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

viss, dr pediatru vine acasa cand il chemi tu, cam a 7-8 zi cred ca a venit la noi. ne-a aratat cum se face igiena la buric, mi-a spus de formula cat/cum se da ( daca incurajeaza alaptarea nu v a "sari" imediat sa ii dai lapte praf, ca pot sa o scot afara la 10 zile (asa am si facut!).
instructiuni de utilizare vei primi si la iesirea din spital de la dr neonatologul. plus cat/cum sa ii administrezi fier,bonissan, etc.
nu, nu trebuie sa mergi in spital cu laptele tau. de obicei le da nan sau milupa (din cate stiu). poti intreba, in caz ca nu alaptezi sa stii cu ce sa continui. sunt instructiuni pe cutiile de formula in care sunt precizate cantitatile de apa+ formula si intervalul la care se da.

mami x2 , de fetita cu codite si s 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

fetelor, multumesc mult de raspunsuri. mai ales de cele referitor la biberoane.mi se pusese pata azi pe ele, am vazut multe modele pe un site, care contine o combinatie de la mai multe firme..dar ce emai interesant,si nu stiam e ca treb sa nu contina acea substanta chimica.biennteles ca pe site nu specifica dc substanta e prezenta sau absenta, asa ca in cazul in care comanzi online, o faci cam la risc, nu?
vad ca vb de igiena..e intradevar si asta un subiect tare interesant.mi-a mai venit o intrebare, la cat timp dupa nastere vine pediatra acasa? sau medicul de familie? ca la mine e si una si alta, special mi l-am ales acum cativa ani, ma gandeam ca dupa nunta in 1/2 luni am sa raman gravida, eram cam prostuta ce-i dreptpartea proasta e ca, dr. de familie=fosta pediatra, e super-ok, dar cum eu ma voi muta peste 2 luni, in capatul celalalt al orasului, va fi un mare dezavantaj distanta, dar nu vreau sa renunt la ea inca, cel putin 1 an..revenind, te mai invata si pediatra ceva?cate ceva? sau nu se prea implica? alte ninformatii ar treb sa le dea neonatologul, inainte de a iesi din spital? la cursurile alea inainte de nastere s-ar invata asa ceva? baie, igiena..a fost cineva? eu as vrea sa merg din ianuarie, cand cred ca stau mai mult pe acasa..
dc nu alaptez, cine imi va spune la ce distanta treb sa dau mesele, si cata cantitate de lapte? neonatologul? in spital oare treb sa merg cu laptele meu la cutie? dar cum stiu de care sa iau?
am vb de v-am innebunit, nu-i asa?

21 SA+

viss,:
- la cursuri cred ca inveti multe..parca a fost cineva dintre noi, poate iti da detalii
- neonatologul iti prezinta situatia inainte de externare cu "tot" ce trebuie sa stii..teoretic, ca pe urma in practica te lovesti de mult mai multe..dar baza, cum sa-l ingrijesti iti explica..
- pediatrul parca trebuie sa vina in prima saptamana, primele zile adica si pe urma regulat sau la nevoie..nu mai stiu pana la cat iti vine acasa, prima luna sau mai mult..ai grija ca din cauza distantei mie pediatrul care ne era dr de familie mi-a spus zambind ca ea nu se deranjeaza sa vina pana la noi ca n-are timp..si nici nu mi l-a primit pe bb la ea..l-am inscris la cineva aproape, dar a venit o singura data pt ca i-am dat ceva...de atunci nimic, nu cred ca ma mai stie, dar asta pt ca eu nu m-am bazat pe ea, aveam abonament pt el la cmu si beneficiam de vizite la domiciliu din aprtea unui pediatru de-al lor..si atat de mult mi-a placut tipa aceea, cu atat rabdare imi spunea orice si de atatea ori a venit din proprie initiativa la mine acasa..cand simtea in telefon ca o iau pe aratura..ca i-am ramas fidela si am mers numai la ei la clinica, inclusiv pt controale regulate si vaccinuri. in principiu pediatrul trebuie sa-ti spuna orice si sa-ti raspunda la toate intrebarile

mami de Vlad 09.04.2009 si s25 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

ce nume frumos si special care sa inceapa cu litera "S" stiti??

Sebastian

Stef 21+ cu Tudor Stefan

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

miki, noi de fiecare data cand venea acasa dr de fam sau venea pediatra trebuia "dat ceva"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

fetelor, multumesc mult de raspunsuri. mai ales de cele referitor la biberoane.mi se pusese pata azi pe ele, am vazut multe modele pe un site, care contine o combinatie de la mai multe firme..dar ce emai interesant,si nu stiam e ca treb sa nu contina acea substanta chimica.biennteles ca pe site nu specifica dc substanta e prezenta sau absenta, asa ca in cazul in care comanzi online, o faci cam la risc, nu?
vad ca vb de igiena..e intradevar si asta un subiect tare interesant.mi-a mai venit o intrebare, la cat timp dupa nastere vine pediatra acasa? sau medicul de familie? ca la mine e si una si alta, special mi l-am ales acum cativa ani, ma gandeam ca dupa nunta in 1/2 luni am sa raman gravida, eram cam prostuta ce-i dreptpartea proasta e ca, dr. de familie=fosta pediatra, e super-ok, dar cum eu ma voi muta peste 2 luni, in capatul celalalt al orasului, va fi un mare dezavantaj distanta, dar nu vreau sa renunt la ea inca, cel putin 1 an..revenind, te mai invata si pediatra ceva?cate ceva? sau nu se prea implica? alte ninformatii ar treb sa le dea neonatologul, inainte de a iesi din spital? la cursurile alea inainte de nastere s-ar invata asa ceva? baie, igiena..a fost cineva? eu as vrea sa merg din ianuarie, cand cred ca stau mai mult pe acasa..
dc nu alaptez, cine imi va spune la ce distanta treb sa dau mesele, si cata cantitate de lapte? neonatologul? in spital oare treb sa merg cu laptele meu la cutie? dar cum stiu de care sa iau?
am vb de v-am innebunit, nu-i asa?

21 SA+

off cate pb iti faci si tu
Hai sa vad ce stiu sa-ti raspund. In principiu dr pediatru tb sa vina acasa cat ami repede. Eu am stat 1 sapt in spital si cam la 2-3 zile dupa ce am ajuns acasa ne-a sunat ca vine sa ne vada.
Dr-ita pediatru tb sa-ti spuna cat tb sa le dai de manacare bebelusilor(in cazul in care nu ai lapte), cat tb s manance, ce lapte iti recomanda sa le dai , etc.
in maternitate nu cred ca iti tb lapte. Daca vei naste natural probabil vei putea pune la san repejor bebelusii. daca o sa ai cezariana, abia peste 1 zi..in orice caz daca bebelusii vor avea nevoie de lapte, vor primi din maternitate, nu tb sa cumperi tu.
Eu am nascut in Filantropia si cand ii era foame lui Cristi ii dadeau putin glucoza, sa ii potoleasca putin foamea pana veneam eu sa-i dau san. mi-a placut ca nu l-au indopat degeaba cu lapte praf. bebelusii cica au o rezerva de hrana vre-o 2 zile(48 ore) care ii ajuta sa reziste pana ii vine mamei lapticul.
la iesirea din spital ti se tine o prelegere de catre neonatolog in leg cu ce tb sa faci cand ajungi acasa: sa speli zilnic bebe-ul, sa nu-l infofolesti, etc
eu am fost si la cursurile prenatale. erau formare din 4 cursuri: Sarcina, nasterea, baita bebeluslui si ingrijiri postnatale. Cel mai mult mi-a placut cel cu baita bebelusului. aveau o papusa si iti aratau cum tb sa il ti la baie, cum sa-l intorci, cum sa-l tin la san.. Apoi ne-au pus pe rand sa incercam sa vedem daca ne descurcam , si mai erau si multi soti pe acolo. a fost amuzant si placut.
iti recoman sa te duci.

Si daca tot am scris de nu ma mai opresc, daca taticul merge la cursuri, la sf primeste o diploma pe baza careia poate bebeficia de inca 5 zile de concediu la nasterea bebelusului, adik in total sta 2 sapt acasa.

am pus 2 poze cu salteluta de infasat de care vb mai devreme.

Povestea nasterii

Poze

Mergi la inceput

mada, eu stiu SIGUR (si asa a fost si la noi) ca beneficiaza de 10 zile lucratoare!! (deci 2 sapt). plus inca 5 zile lucratoare de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns djlaura01 spune:

fetelor ma chinui de 2 ore sa incarc pozele pe contul comun si abia am incarcat 3 urati-mi bafta sa termin pana dimineata

_
21 saptamani minunea data de dumnezeu

Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni."

Omul se roaga de Dumnezeu sa il scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa mai lase pacatul. Acum, judecatii voi, cine de cine sa asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

mada, eu stiu SIGUR (si asa a fost si la noi) ca beneficiaza de 10 zile lucratoare!! (deci 2 sapt). plus inca 5 zile lucratoare de stat.

cum adik?
la noi a avut 5 zile de la stat, plus 5 zile pt cursuri. total 2 sapt

Povestea nasterii

Poze

Mergi la inceput