Dovlecei veseli de sept-oct 2009 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
crocodana spune:
chrys , ma bucur ca fetele tale sunt bine! foarte interesanta chestia asta cu vorbitul in 2 limbi. Adica pe mine ma macina de cand s-a nascut Ama, cum sa fac ca ea sa prinda repede si rom si engleza.Pediatrul imi spunea ca engleza o sa o invete oricum, de la desene asa ca mai bine chineza, japoneza ...daca as fi vorbit eu nu ar fi fost vreo problema dar asa...daca nu e, nu e! Si ma gandeam eu sa ma exprim si n rom si in engleza..ca la franceza nu s prea fluenta dar mi-e teama sa nu o ametesc!cred insa ca mult mai bine si mai repede prinde acum decat mai tarziu! diana, maria, luto, voi cum procedati? e adevarat ca sunteti si in alt mediu si asta conteaza dar m ar ajuta un sfat!
btw aseara in Cora, cu Ama, eu ii tot aratam o tabla magnetica, desenam diverse, ii aratam si ei cum sa faca..la care tati:f tare, ea nici nu merge inca f bine si noi vrem sa scrie!
Mami de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 pe de alta parte, cei mai mari nutritionisti din lume (care marea majoritate se inghesuie pe continentul american) sunt de parere ca fructele nu se amesteca cu nimic. Nici cu lactate, nici cu cereale. Pe langa probleme de digestie pe moment, cauzeaza multe boli ale aparatului digestiv. Culmea e ca romanii amesteca la greu fructe cu lactate. Eu chiar nu cunosc romani care sa nu amestece . Chiar si eu, care sunt impotriva combinarii asteia, imi mai faceam cate o inghetata din iaurt cu fructe, sau un amestec de urda cu afine . Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) "As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13 |
Raluki, tu ai inteles ce-am vrut sa zic, da?? Ideea de-a arata cu dejtu mi se pare naspa.
Sa stii ca m-ai inspirat cu fotbalul Eu nu ma vedeam in viata asta dand cu piciorul in minge dar uite c-am facut-o si pe-asta.
croco cand o fi sa fie, darling. Deh, sunt ca o pisicuta
crys ce fain se completeaza fetele tale . Si...chiar v-ati apucat de romana??? Si noi am luat webcam Acum...sa gasim un timp sa suprapunem activitatile.
Cat despre buletin..eu nu ma astept sa vina cineva cu buletinu- dinti...ci mai degraba ma astept sa imi trimita vreo invitatie la vreun magazin de inchiriat tampenii.
Oricum, am fost de l-am declarat pierdut si-am depus acte sa-mi fac altul.
Si noi suntem in cautari de jucarii de Craciu. Cu Andra am scapat ca si-a scris scrisorica pentru Mosu'. Sa vedem cu Radu ca cica trebuie eu sa desenez ceva...si cum am un talent deosebit...cine stie ce-o sa inteleaga mosul Dupa buget, Coane Fanica, dupa bujet...
Eu azi am baut un pahar de vin rosu si mi se invarte toata casa. Nu stiu ce naiba o fi fost pus in paharul ala. Si am acusica musafiri. Deci, ar trebui sa fiu coerenta ca ma fac naibii de toata bafta.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
diana_n spune:
Scuze!
Am sters mesajul anterior, total neadecvat si nelalocul lui, fara nici o legatura cu motivul pentru care suntem toate aici. Nedormita din dec'09 si nemancata din feb'10 o mai iau si pe aratura
Crocodana poti incepe de acum cu o limba straina, usurel. Daca Ama stie deja foarte bine care e mingea, poti s-o intrebi pe un ton jucaus "Where is the ball?" O intrebi de 2 ori si a 3-a oara i-o arati.
Asa se face cu orice vrei s-o inveti nou: prima oara intrebi Where is the ball? si-i captezi atentia pentru ca vorbeste mama, a 2-a oara intrebi Where is the ball ?si Ama aude cuvantul ball subliniat si-i captezi atentia pe cuvant, iar la sfarsit ii spui Here is the ball! si uite asa afla ce e ball.
Daca il cuplezi in aceeasi zi si cu o carte sau un film in care aude cuvantul ball, gata, acolo ramane cuvantul. Daca mai mult, vine tata seara si intreaba Ama, where is the ball, e si mai bine.
Din pacate stiu mai mult decat ar trebui despre cum sa faci un copil sa vorbeasca, dar principiile acelea se pot aplica si la invatarea unei limbi straine.
liliac1 spune:
Scuzati starea de ebrietate...dar stiti cum e...unii vorbeste mult...
croco nu-ti face griji cu engleza. Ai sa vezi ca ei sunt ca niste bureti si absorb tot ce se poate absorbi. Vor face la gradi inca din grupa mica. Va fi un fel de joaca. Ma uit la Andra care mi se pare ca stie ceva-ceva pentru varsta ei.
Uite, ca sa zic tot-tot, cand a venit Crys cu Lilly s-au intalnit moatzele. S-au descurcat rezonabil si a ramas ca o sa mai stea de vb. Doamne, iarta-ma ca habar n-am ce-au discutat ele dar Andra mi-a povestit diverse
La scoala fac din clasa I. Cel putin noi facem dupa niste manuale destul de bunicele.
Se pot face cursuri Cambridge (daca ne tin buzunarele) din momentul in care copilul va sti sa scrie cu litere de tipar...adica din gradi grupa mijlocie-mare.
Eu acum sunt in etapa in care am orientat-o catre o ALTA limba straina. Exact cum zici si tu: japoneza, chineza, etc...
Am dat-o la franceza...si avem deja programata prima serbare la Biblioteca franceza Ma doare mintea!! Dar ea este incantata. Abia astept sa o aud, mai ales ca ea graseiaza din nastere.
As fi vrut sa o dau la germana dar in GL n-am gasit nimic rezonabil ca pret dar niciodata nu-i prea tarziu.
Daca ii va placea atunci vom merge in continuare.
Eu am sa incerc sa o conving pe Iulika sa ne scrie si-n suedeza fiecare post .
Iulika , nu ma injura profund.
liliac1 spune:
Diana hai ca te intelegem f bine ca si noi suntem cam tot la fel
Si pentru ca vreau sa se inteleaga ca n-am avut intentii rele...sa sa-ti spun ca sunt necajita ca natia asta a noastra este prost privita in afara granitei noastre. E pacat ca cei care au plecat de aici intaresc convingerea ca suntem ciudati si uita de unde au plecat. Ca aici s-au format ca oameni si ca asa diformi au putut prinde radacini acolo unde curge lapte si miere.
Mai ales ca spuneai ca tu povesteai indiencei si nu ea venise cu aberatiile.
Uite, spuneai ca stii prea multe (din pacate?!?!) despre cum sa-l facem pe copil sa vorbeasca. Nu vrei sa ne impartasesti si noua metoda??
Am pus paranteza respectiva pentru ca eu o consider un avantaj, nicidecum un minus
Si daca tot va inghesuiti la povesti...sa va spun tot eu. As vrea sa stiu ce mama zmeului are copkilul asta al meu mic de se cere numai in brate. Si nu orice brate ci numai ale mele. Asta in conditiile in care eu am reusit sa ma capatuiesc cu o diaree si cu crampe la burta.
Eu incep sa urasc we. La noi inseamna stat in casa si facut teme . Nu va puteti inchipui ce incet se misca fii-mea. Bine, ies perfecte, dar chiar sa stam minute in sir la un semnulet??
Azi am avut o tema la Info de ne-am bagat cracii cu totii: Mos Craciun Eco Informatician de desenat in Paint. Am stat jumate de zi sa explicam care-i treaba cu Eco A iesit un fel de caricatura...dar asta e. Eu nu pot sa o ajut la desenat ca-s catastrofa, tat-su n-are rabdare cu ea..dar i-a facut un desen in creion. Ei, creionul ala din Paint ne da dureri de cap. L-a doborat pana la urma dar...era loc de mai bine
hepilica spune:
mely, scuze... eram convinsa ca povestesti de micul cel mic...
de fapt vroiam sa zic...de ce asa tarziu treceti la etapa asta ?
te pup.
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Bun gasit tuturor!
Am fost cateva zile plecata de acasa, la Bz la parintii mei, m-am mai relaxat si-am mancat ca o vacutza. Zahar imi curge prin vene...
Pisi e bine, bifeaza si ea comportamente agresive, cand se supara musca, ma loveste cu capul, cu mainile, da din picioare. Ii trec destul de repede, dar tot nu-mi place, sper sa fie numai o etapa.
Si mai loveste si copiii, baietii Techilei stiu:(.
Ma duc sa mai recuperez, va pupa fata!
Pentru puiul tau
mary_07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica mely, scuze... eram convinsa ca povestesti de micul cel mic... de fapt vroiam sa zic...de ce asa tarziu treceti la etapa asta ? te pup. --- mami de minunata si cuminte (22.09.2009) Multumesc lui DD. |
Pentru ca abia de asta vara a vrut sa dea mana cu olita .
Incercasem 'nspe mii de metode sa renuntam la pampers dar n-a mers.
Vara trecuta insa,totul a mers foarte usor si atat de simplu de zici ca nu era adevarat (atunci mi-am dat seama ca e important si sa inteleaga copilul cum e treaba cu cerutul la olita. Una intelege la 1 an ,alta la 2 si ceva). Intr-adevar,am renuntat la o varsta cam tarzie dar e bine si asa.
Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
_
"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."
carinablanca spune:
Buna fetelor,
Nu am citit, dar o sa recuperez probabil maine ca nu e mult.
Uka, iti ultumesc tare mult. Am rugat pe cineva sa ni-l cumpere si sa-l trimita pe posta ca noi suntem tare departe. SPer sa reuseasca. Aflu maine.
A, si am facut si analizele. Maria a fost destul de cuminte la luat sange si pe luni mergem cu ele la medic. EU cred ca are un inceput de anemie si infectie urinara, dar sa vedem ce zice medicul.
Nu mai stiu ce sa fac cu mancarea Mariei. Nu mananca intr-o zi cu lapte cu tot mai mult de 500 g. Cred ca la 3 luni manca atata lapte.
A zile, cand am impresia ca innebunesc si mama in loc sa ma ajute ma supara si mai rau. Asta e.
Ne auzi pe maine.
Noapte buna
Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun
Semnati si voi pentru mentinerea duratei indemnizatiei de crestere a copilului http://www.petitieonline.ro/petitie-p58537054.html
raluk16 spune:
Crystina asa mult imi place cum povestesti!
Mai dar Uka a fost azi pe aici? Ca eu imi cam uit zilele...
Ralu cand facem un meci cu Pisi si Alexucu?
Carina imi pare rau! Eu nu stiu cat suge Alex dar in ultimele saptamani a avut mai multe zile alaptat exclusiv decat zile in care sa mai si mestece ceva . Asa ca si noi aproape ca la 3 luni . Ba au fost durerile de la premolari, ba acum raceala asta... Tin pumnii sa treceti peste asta. Eu cat citesc pe zecile de bloguri de mamici, varsta asta asa este. Chiar azi citeam la o mamica tot pe lp ca are zile fiica ei cand nu mananca nimic, si are zile cand mananca doar o banana toata ziua. La aproape 2 ani. Eu stiam ca sunt copii pe lapte matern care mananca putine solide (marea majoritate), dar nu stiam ca exista si pe lp care sa faca fitze. Uite ca mai sunt.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13