Fluturasi de martie-aprilie 2011 (73)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viss spune:

multumesc fetelor. sunteti tare active, nici nu am terminat de pus- ca deja am citit mesaje ca ati vazutieri, ptr ca mai aveam de pierdut 30 min. inainte de mers la medicul de familie ptr ovulele mele, sa le iau gratis, am intrat prin magazine la 5 min distanta de spitalul unde lucrez, si mi-am cumparat 2 rochite de lana subtire ,ca tare bine merg la colanti- ca pe mine si dresurile ma strang la bata sus..
din ce am citit ieri, sunt la fel de bune si biberoanele de sticla si cele de plastic, cu diferenta ca cele din plastic se ingalbenesc, nu? am inteles bine?

21 SA+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Listuta mea: ce am avut eu nevoie la fetita

Pentru bebe:
- body bumbac cu inchidere parte pe parte..cat mai multe si ptr bebei de la 1 luna nu ptr 0 luni ca raman mici in cateva zile(eu am gasit la premaman set de 6 body la preturi super ok in timpul soldurilor)
- panatalonasi cu totul..de preferat ar fi salopetele: tot de la 1 luna chiar daca la unii bebei ptr inceput le sunt mari...acum trebuie sa iei orientativ in functie de cate kg arata ecograful..la noi arata ca Stefi avea peste 5kg
-bluzite: cateva
-sosetute: cateva perechi, dar aveti grija sa nu ii stranga la piciorus si sa le lase urme
-caciulita + manusi la inceput
-o hainuta cand ii scoateti din spital si e frig sau o salopeta mai groasa/sac de dormit..la noi a fost foarte cald in mai si nu am avut nevoie de ele...dar mai tarziu la plimbare au fost bine venite
-lenjerie patut, paturica, sac de dormit(foarte util) perna nu e utila..in caz ca aveti probleme cu refluxul la bebei pozitionati patutul in asa fel incat bebe sa doarma in siguranta pe saltea fara sa va speriati ca varsa in timul somnului si se poate ineca..cea mai simpa metoda..cateva carti sub picioarele patutului care sa ridice putin partea de la caput..
-prosoape speciale ptr bebei si ptr caput
-manusi de spalat bebei din bumbac..aici sunt pe toate drumurile..cred ca se gasesc si in tara..
- cadita de baie sau masuta de infasat cu cadita ptr baie..eu am avut de la ikea
- produse de imbaiat, uleiuri ptr baie, crema ptr corp: la inceput am folosit produse din farmacie Galenco iar acum folosesc produse Zwitsal
- betisoare de ureche..mi se par mai ok betisoarele normale pe care le flosim si noi decat cele ptr bebei..
- foarfecuta ungii speciala ptr bebei
- perie/pieptene moale: depinde de la bebe la bebe..a mea a avut parul lung deci am avut nevoie
-alcool ptr buric + comprese sterile + bentite speciale ptr infasat buricul..aici le-am primit din spital
-vitamine in caz ca la voi se dau..aici se da vit K la inceput pana la 3 luni si apoi vit D pana la 2 ani
-cantar nu e necesar..e un stres permanent ptr mama..deci va puteti lipsi de el..noi nu l-am cumparat si bine am facut..l-am inchiriat de la asigurarea de sanatate...dar devenea un stres..de aceea la scurt timp l-am dus inapoi
-termometru ptr apa nu e necesar..bagati cotul in apa si daca suportati temperatura at e ok..apa la bebei trebuie sa fie in jur de 38-40 grade
-termometru camera..si da si nu..temperatura ideala ptr ca bebe sa doarma ok trebuie sa fie in jur de 18-19 grade
-termometru ptr bebei..ptr fundulet si ar fi ok daca gasiti unul dar bun si ptr caput.ureche..difera foarte mult temperatura la bebei
- solutie ptr buric nu stiu de care ca doar in sital a folosit apoi eu acasa doar cu alcool trebuia sa dezinfectez si atat..dar i-a cazut buricul exact in ziua in care am venit de la spital deci nu a mai fost nevoie si de asta
- crema ptr fundulet cu zinc
- ser fiziologic puteti folosi inca din prima zi de nastere

Lucruri mai mari acum:
-carucior: ideal 3 in 1 cu roti mair si suspensii in cazul in care va deplasati pe drumuri denivelate sau neasfaltate
- pelerina ptr ploaie+ umbrela ptr soare asta cu timpul nu e musai necesar sa le cumparati de la inceput..asta daca nu sunt incluse in setul caruciorului
- patut ideal ar fi un patut care sa va fie util si cand bebe mai creste/ noi avem patut cu 4 pozitii si 2 grilaje care se scot ptr a permite copilului sa intre si sa iasa singurel cand e mai mare..numai ca fiica mea e certata cu patutul
-aparatori ptr margini la patut: sunt bune si nu sunt bune..parerile sunt impartite..noi am folosit dar doar pe o parte
- carusel...melodiile ii atrag pe copii dar mai tarziu nu in primele zile de la nastere
- comoda/masa infasat: asta in cazul in care nu cumparati setul complet pentru camera bebeilor
-babyphone la inceput nu am avut nevoi..acum mi-am luat si cred ca nu mai ma pot dezlipi de el..e babyfoon cu camera si sunt foarte multumita de el

Ptr alaptat si nu numai:
-crema ptr sfarcuri cu lanolina, Lansinoh 56gr, o recomand este extraordinar de buna
-sutiene alaptat, recomand sut foarte utile, aveti grija sa cumparati din acelea elastice is de buna calitate..eu m-am pacalit cu un sutien de la Carrefour am dat 25 euro pe el si nu l-am folosit decat de 2 ori, ma strangea si cred ca intra si la apa...calitate proasta..
-pijamale cu nasturi in fata, camasa ptr alaptat asta ptr spital..ca asasa vedeti voi cum va imbracati
-pompa san ...am cumparat-o pe la 3 luni jumate ca plecam in vacanta dar nu am folosit-o deloc..deci inutila daca alaptezi..si chiar daca faci mastita sau febra laptelui, parca asa se zice , masaj, bebe pus sa suga si dusuri calde la san..si va-ar fi utila un saculet cu seminte de cires/visne care il puteti baga in microunde cateva secunde si se incalzeste..e bun si ptr cand are bebe colici sa i-l puneti pe burtica
- sticle ptr lapte este cazul doar cand bebe papa biberon...aici nu am avut probleme..
-sticluta ptr apa..noi i-am dat apa inca de cand am adus-o din spital..
- suzete aveti nevoie asta pana descopera degetelul..unii bebei..

Ar mai fi parca ceva dar nu imi vin acum in minte...sper sa va fie de folos
Scriu de ceva timp la ea ca nu imi da voie fiica mea prea mult sa stau..

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 21+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dorinut@

Neatza fetelor am venit si eu de la analize..m-au stors vampirii aia

Strumphy nimeni nu zice sa sta ca statuia, ca si eufac curat in casa, spal pe jos, pe la baie,peste tot, dar la greutati NU si NU. Eu nu car mai mult de 2kg si imi este mila de puiu meu cand venid de la super market ca tre sa faca 3-4 drumuri de la masina in casa, dar asta e, prefer sa previn. Asa ca sa stai cumintica cu greutatile, le lasi pt wkd cand te duci cu iubi la cumparaturi. Ne-am inteles?

Viss abia astept sa-ti vad burtica mami de doi

Yasmy si eu imi fac acceasi mancare azi (de aseara tot ma gandesc) fasole vere cu ustoroi dar si ciuperci si cu mamaliguta si probabil si un pic de branza cu smantana ca n-am mai mancat demult.

Legat de liste e bine ca sunt mai multe ca fiecare isi face o selectie din ce crede ca e mai bun.
Vroiam sa va spun de o crema pentru bebe Sudocrem de care mi-au spus niste mamici ca e foarte buna (crema pe care au primit-o la clinica unde au nascut). Adica copilul se irita de la bepanthene dar de la sudocrem nu. Eu scriu din ce am auzit. Asa ca idee.

------------------------------------------------------------------------------------------
24+ cu minunea mea mica si zglobie

Ana-Maria

da, si noi am folosit cu succes sudocremul..e f f buna

mami de Vlad 09.04.2009 si s25 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Mandreeac si pe mine de cateva zile ma cam doare in zona ovarelor, mai mult seara si atunci ma intind in pat ca simt asa o apasare. Cred ca uterul se mai intinde sa aiba loc micutul . Eu marti ma duc la dr si o iau pe dr la intrebari.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

mandreeac

eu mi-am luat o agenda si incep sa-mi trec cele necesare pentru bebelina daca tot ati pus si listute

S-a intamplat minunea mult asteptata25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Miki1979 am inteles ca se gaseste la farmacie. Eu sigur o sa-mi iau si o sa-mi iau si crema de galbenele care mi se pare sfanta..e buna pentru absolut tot si pt mami si pt bebe.

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Hai ca pana am postat eu s-au umplut 8 pagini ...

Incerc sa revin mai tarziu si cu raspunsuri, acum trebuie sa ma ocup de fata si de mancare...

Numai bine!

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 21+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

referitor la salteluta de infasat( eu nu iau masa, am o comoda, pe care am s-o utilizez la maxim) - are vreo importanta dc are margini laterale sau nu? si din ce material sa fie?

21 SA+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

picky toto super ca ai pus si tu listura. cu cat mai multe cu atat mai bine. cel putin pentru mine sunt foarte folositoare toate.

S-a intamplat minunea mult asteptata25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns djlaura01 spune:

roxy_s bafta la eco

_
21 saptamani minunea data de dumnezeu

Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni."

Omul se roaga de Dumnezeu sa il scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa mai lase pacatul. Acum, judecatii voi, cine de cine sa asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

Mergi la inceput