Palatoschizis si formele sale (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cecilia bine ai revenit!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Flori, sarut-mana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

LA MULTI ANI!!!!!!!!!TUTUROR ..........SI ...........BINE AI REVENIT CECILIA ...........voi reveni cind voi fii in stare sa scriu ceva ....acum nu ......ma bucur de reusitele celor micuti si imi pare rau de celelalte dar sa fim optimisti si sa avem incredere in bunul dumnezeu ca va fii totul bine ........

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

FETELE,sunt super emotionata!
A vb sotul in seara asta cu dl dr si luni ne-a chemat la spital...
nu ma asteptam sa ne cheme asa repede;bebe are 5 luni,dar cred ca il vor opera...
vreau sa va rog sa-mi mai raspundeti si mie la niste intrebari:
-pe la ce etaj,cabinet il gasesc pe dl dr spataru?daca nu,macar sectia de chirurgie...?bine,noi nu stim bine nici unde e spitalul ca la consultatie am fost la medlife...
-am nevoie de atele?parca asa prinsesem o discutie...
-dupa operatie va putea bea doar lapte?la cateva ore sau o zi,banuiesc,nu?mi-e cel mai teama de plansul de foame,ca stiu cat urla acum daca i se face foame si cum soarbe bibe...eu am incput sa-l invat cu lingurita,dar mar,para,supa de legume,ins cine sa-mi faca mie supa la buc?
-cat va sta la terapie intensiva?
-ce calmante pot sa iau?mentionez ca bebe nu a luat nicio pastila,sirop,supozitor pana acum;habar n-am ce se da bebelusilor;am nurofen sirop in casa,e bun?
-in ce constau analizele dinaintea operatiei?avem vreo restrictie la laptic inainte de analize sau operatie?
-taticul poate sta cu noi?nu noaptea,desi dupa noi...
-e restrictie la vizite,k o am pe sora-mea la buc?

va multumesc mult daca va faceti timp sa-mi raspundeti!
si cred ca o sa va mai stresez

aa,si daca ar mai fi ceva de adaugat la bagajul de pe prima pagina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_claudia spune:

liliana nu trebuie sa intrii in panica
fii calma si ai sa vezi ca o sa reusesti sa te aduni sa faci o listuta cu tot ce iti trebuie oricum pe prima pagina a capitolului vei gasi tot necesarul care trebuie sa il ai la tine.
intradevar e mai greu ca nu trebuie copilul sa manance de la 4 dimineata in ziua operatiei si numai lapte fara cereale ca alea se digera mai greu si o sa amane operatia asa ca ai grija sa ii dai lapte simplu.
i-a la tine supozitoare de paracetamol si de algocalmin ptr copii sa ai lingurita si seringa din aia de nurofen sa ii dai laptit cu ea dupa operatie.ceai iti trebuie dupa operatie sa ii dai si treptat cate putin iaurtel,banana cereale si ce mai papa puiul tau.
oricum este magazin in curtea spitalului si gasesti fructe si iaurtele .
in rest iti mai trebuiesc hainute si schimburi stii si tu prosopel sapun,servetele alea alea.
e de preferat ca atunci cand intra copilul in sala de operatie sa fie imbracat cu ceva usor de dat jos, body cu nasturi sau capse in fata si pijamalute la fel care se deschid ca nu o le poti scoate pe cap eu am taiat fetei mele body-ul cu foarfeca ca nu am stiut.
in rest ce sa zic sa ai multa putere si sa nu te pierzi cu firea.
nu prea sunt restrictii la vizite numai ca de paza de la usa se trece mai greu.
la terapie intensiva sa ai la tine o sacosica cu pampers 2-3 buc,ceai,lingurita,servetele umede,compresa sterile sa stergi copilul la gurita,ceva de rontait ptr tine ca nu poti pleca de langa copil ca trebuie sa il tii numai pe o parte sa nu se inece daca vomita si garantez ca noaptea va fi lunga, imi doresc sa treaca usor peste terapie intensiva si sa nu va tina prea mult acolo ca e naspa personalul de acolo.
sper ca am fost de folos cu ceva si inca odata mult curaj sa ai si o sa fie bine ai sa vezi.
succes!

Mergi la inceput

am uitat vezi sa mergi la medicul de familie sa iei trimitere catre sectia chirurgie plastica si reparatorie marie curri,certificat de nastere copil si carnet vaccin.
iar ca analize o sa i-a sange ,urina (daca e cazul) si o sa ii faca o radiografie la plamani. e foarte important sa nu raceasca sau sa fie racit in ziua operatiei asa ca mare grija.
daca imi mai aduc aminte ceva o sa scriu.

Mergi la inceput

ceci, ce mai faci am primit mesajele tale multumesc frumos .eu una nici nu am simtit cand au trecut sarbatorile astea nu ma mai ajung cu timpul deloc.
Claudia e bine incet incet leaga cate o propozitie simpla gen 'mama are cercei'= mama ae cecei sau 'tati ce faci?'=cachi chi aci?
face ca toate animalele,intelege foarte multe lucruri aduce diverse obiecte care le cerem, in rest ea vb foarte mult insa nu inteleg tot ce zice apropo face ca aia cu telecomanda nu stiu si ridica din umeri si e asa de comica.
ma inteleg super cu ea o intreb daca a facut caca sau pipi ea zice da sau nu, o intreb daca vrea diverse fucte nu pronunta decat mal adica mar, si ea zice daca vrea sau nu si daca o intreb de ceva care nu stie sau nu a mai vazut lucrul ala sta putin pe ganduri si zice ai(hai). e ditamai domnisoara ce sa mai zic. a mai nou zice mamaie si tataie dar foarte clar.
gata ca ne-au murit laudatorii :)
sper ca si voi sunte-ti bine si adelina va bucura cu fiecare zambet.
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Liliana ti-a raspuns Simona cam la tot. Tot ce pot sa-ti mai zic e sa incerci sa fii cat mai calma si cat mai optimista.
Atele eu i-am pus doar la prima operatie: avea doar 3 luni si era numai cu mainile in gura.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

mersi mult de tot claudia!
eram convinsa ca nu are voie decat lapte
ceaiul nu prea-i place;care ma sfatuti ca e mai bun,dintre cele care se prepara fara fierbere?
noi avem apr 5 luni si n-am mancat banane,iaurturi...mere,pere si supa..atat!
n-avem facut decat un vaccin si cele 2 din maternitate;o avea ceva?dr noastra asa le face,decalate;cica le face ea pana la un an...

la tyerapie intensiva nu are voie decat ceai?fara lapte?sunt ,mai multe paturi in camera respectiva?

el de obicei nu mananca noapte;diminetza pe la 8 si ceva prima masa,insa daca intra in operatie la 12 cred ca lesina de plans...

la ce etaj e sectia?

mi-e extrem de greu,dar am incredere in Dumnezeu!
sunt o fire extra plangacioasa,exagerat,emotiva...dar,n-o sa mor,sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'Na seara!

Hai bre, Liliana sa-mi dau si io cu parerile Ca cica-s recenta pe acolo; incerc sa le iau pe rand, in ordinea data de matalica:

-Etajul unde este de gasit dl doctor e acelasi ca si la dna doctor, adica doi, in spital; de domnii de jos se trece relativ simplu (pe cuvant ca sotul nu a dat nici macar 10 lei cat am stat in spital), dc spuneti ca mergeti la dl doctor, ca va asteapta, ati vb la telefon si v-a spus sa fiti acolo.
Unde se afla spitalul? Hehe, in cartier unde locuim noi; care va sa zica, daca sora ta (ca retinusem partea ca ai o sora pe aici) nu stie sau nu va poate indruma, ma sunati pe "je" si se rezolva; dc nu ma crezi, intreaba pe Simona, ca tot te-a ajutat cu atatea info super! Ok asa? Te-ai linistit cu locatia?
- De atele, nu stiu sa spun; ca idee, e bine sa le ai, ca poate ai nevoie, sa fii pregatita; eu asa am facut; ca am copil atipic si nu am avut nevoie, a fost super bine, dar e bine sa le ai, parerea mea; mai bine sa fie in bagaj (cat spatiu ocupa?) si sa nu ai nevoie, decat sa ai nevoie si sa iti faci griji de improvizatii. Parerea mea!
- Despre lapte dupa operatie....Aici o contrazic pe Simo dar stiu io ca e fata isteata si nu se supara! La noi a fost cam asa: la vreo 10 minute dupa trezire, dc e ok are voie ceai cat doreste; la doua ore dupa, a avut voie lapte; astea au fost instructiunile doctorei anesteziste, aprobate de dna dr; io nu eram pregatita la Terapie cu lapte ca stiam ca nu e voie pana a doua zi; doctora m-a sfatuit sa merg in salon, sa iau si laptele; eu i-am zis ca puica papa Humana AR, e mai cremos si mi-e frica; ea a ras si m-a contrazis, insistand sa hranesc domne fata la cateva ore, dc nu la 2 ore, la vreo 4 ore sa primeasca laptele ala; io am zis pas de frica de operatie desfacuta si asa se face ca Adelina a baut ceai toata noaptea, fara strop de lapte; ea oricum nu mai papa noptile de la 4 luni, urla dupa draga ei de "nana", ca si ceaiul abia il lua; asta desi sunt absolut convinsa ca avea soricei la burtica de foame; dar deh, greva foamei e greva foamei si am copil hotarat!
E foarte bine ca l-ai invatat cu lingurita; rezulta ca teoretic va fi usor; io acu' incerc sa dau si pe gluma, sper ca ti-ai dat seama, sa te destressez; serios vorbind, iti va da voie si la laptic, chiar si la Terapie, nu am fost noi exceptia, mai era acolo un palat operat si la fel au fost instructiunile.
Supa am avut voie strecurata, chiar de a doua zi; la Adelina insa asa ceva nu a intrat fara noduri nici la inceputul diversificarii; deci, la doua zile dupa am incercat supa strecurata, a refuzat; am riscat si i-am pasat cateva rondele de legume, am lungit totul cu muuulta zeama, era ceva gen sucurile "naturale" din comert, alea cu pulpa; aia a fost ok pt puica mea, simtea ca mai e ceva pe acolo, nu doar zeama lunga
Cine iti va face supa tie? Pai: dc sora ta nu are cum, ori iti dau doamnele de la bucatarie - sunt dragute, le spui ce ai nevoie si ele te ajuta; parol! Ori fac io........
- La Terapie Intensiva va sta o noapte, chiar si dc va fi super ok; mai nou au anumite reguli; Simona nu a petrecut toata noaptea acolo dc am memorie buna, eu am prins reguli noi; pana dimineata nu ne-a facut mutarea, chiar dc Adelina dadea semne ca e ok; toti au fost legati de perfuzie toata noaptea, calmante, supraveghere tot timpul; reguli noi............
-Calmante la bebe....primeste la Terapie si fara sa ceri tu; dc ceri in plus sau le soliciti parerea, ii vor face; stii care e cel mai important calmant pt bebe? MAMI calma si echilibrata cat de cat; am patit asa ceva; am avut cam doua ore in care eram "leu-paraleu", suspicioasa, agitata, nervoasa, aveam impresia ca Adelina e ignorata si sufera fara sa fie controlata; m-a luat una din asistente la doua vorbe calme si dragute (o tipa tanara care la prima vedere pare a naiba si nesuferita si tupeista); a vorbit cu mine taman si fix despre starea mea; frumos si argumentat; si mi-a zis ca pune si pariu, ca paream io calma dar as fi caftit-o nitel, de "control"; Adelina agitata, urla, ametita, nu stia nici cine suntem, desi ne privea fix in ochi; ok, era efectul anesteziei, dar totusi...; cand am decis sa ascult de fata aia, jur ca situatia e devenit alta! Adelina a inceput sa doarma in reprize din ce in ce mai lungi (cam doua ore), stia cine sta cu ea, arata ca o doare, cerea pe nana, colabora cumva, comunicam.
Daca pleci de la premisa ca asistentele de la Terapie sunt niste scorpii cu tupeu si care nu fac pana nu primesc, gresesti; eu asa am privit la inceput; apoi am vazut ca nu-s chiar asa; da, par dure, dar nu-s; le vorbesc frumos celor mici, la fel si insotitorilor; nu am dat nici macar un leu si tot asa m-au tratat, idem cu cei care au dat; stiu insa si ce a patit Simo, a fost total diferit de mine; a nimerit pe ture asistente nesuferite; poate ai noroc, hai sa gandim pozitiv!
Revenind la calmante, eu am avut:Panadol, Nurofen si supozitoare; nu am folosit nimic. Spitalul s-a ocupat si de calmante, si de dureri si de febra.
- Analize inaintea operatiei nu-s multe; ii intereseaza alea ce tin de viteza de coagulare a sangelui, infectii si inca ceva, ce scapa acuma; la noi urina nu a fost cazul; a mai fost, exact inainte cu 2 ore, radiografie pulmonara; la noi a fost cam asa: miercuri ne-a internat, seara, luat si sange, joi dimineata la prima ora erau deja rezultatele gata, spre pranz a fost radiologia si cam asta; pt ca la plamani a fost ok, in aceeasi zi a intrat in operatie.
Restrictii la laptic: Adelinei, cum spuneam mai sus, i-au luat sange seara, mancase normal toata ziua aia, ca nu stiam, banuiam ca ii vor recolta dimineata. Inaintea operatiei despre papica: ultima masa ni s-a zis sa fie cel tarziu la ora 4; cum ea nu papa noptile si dimineata prima masa e musai sa fie macar la ora 9 (asta mi-e impusa cu scandal; cum am zis, copil atipic cumva), nu am indraznit sa o poftesc la masa decat la ora 5.30; nu stiu ce anume a convins-o, dar a halit tot, 300 ml lapte CU cereale (da, Simona a zis fara, asistenta mi-a zis ca e ok asa, dna doctor mi-a confirmat...); in fine.....; apoi a dormit pana la 9 asa; apoi am tras tare sa o tinem ocupata sa nu realizeze de foame sau sete; ceea ce am reusit, nu am depus eforturi imense; scancea mai mult de sete; ea avea biberoane separate si-l tot arata pe ala de ceai sau pe ala de apa; cand nu le-a mai vazut ca mami le-a ascuns, cerea efectiv; ei....aici eu am incalcat regulile, ceea ce NU recomand; a vazut ca se lungea si se amana; copilul se deshidrata; logica aia cu nebautul apei sau de lichide inainte de operatie ca va vomita dupa aia, mi-a devenit ilogica; si am decis io de capul meu ca, dc va primi doua-maxim 3 lingurite cu apa la juma de ora nu e dezastru; ca logica imi spunea ca la ea corpul se afla in deshidratare si odata primita apa aia putina, va fi folosita si distribuita in organism, nu va "balti" in burta si va provoca voma sau "neprinderea" anesteziei; deci, am decis, am facut ca atare; preferam sa se amane operatia dar sa o stiu macar hidratata, decat lesinata de deshidratare; am recunoscut asta in fata doctorei anesteziste, ca mi se parea normal si obligatoriu sa stie si astea, mi-am cerut scuze, mi-am facut mea culpa; dna doctora anestezista mi-a zis ca nu ar fi probleme dc am relatat tot, iar cantitatea de apa era aia declarata; ultimele gurite de apa le-a baut cu 45 minute inainte de operatie, deci a fost ok; ATENTIE! Nu recomand sa faci treaba asta!!! Eu am facut-o pe riscul meu, dar am spus-o inainte anestezistei sa stie tot! Ti-am povestit in ideea ca poate il intrebi pe dl doctor dc ar fi ok; si inca ceva, dc ti se da ok-ul: cand spun 2-3 lingurite maxim, atat au fost! Da, ei ii era sete, ar fi luat mai mult, dar a priceput pana la urma ca e ori atat, ori deloc.
- In salon tati poate sta cu voi; la noi asa a fost,la toate mamicile a fost asa; mai greu cu patul liber; la noi nu era cazul, venea dimineata, pleca seara, dormea acasa; poate aveti noroc de pat liber in salon sau dormiti pe rand cumva, nu stiu. La Terapie insa e strict si e obligatoriu ca fiecare copil sa aiba un singur insotitor. Aici e nasol, as fi avut acolo atata nevoie de sotul meu si macar moral (la un ceai, la un facut cu schimbul la bebe, etc), dar nu e Nu! Exceptii nu exista; puteti doar face cu randul, unul in salon, unul la Terapie.
-De vizite si restrictie nu stiu ce sa spun; Iulian venea dimineata, pleca seara; la intrare spunea ca merge la dna doctor. Atat. Ca ori il intrebau ori se simtea el, era dimineata totusi, nici vorba de program de vizita la ora 8 dimineata
Probleme au fost (si pe buna dreptate) cand s-au adunat cumnatii si cumnatele (cate doi de fiecare), plus verisoara, plus soacra si cica vin in vizita; nu le-a dat voie, i-a impartit; aici i-as fi platit pe nenii de la paza , ca doar am vb acasa inainte ca nu doresc tot neamul acolo, ca un copil asa mic si operat nu iese din salon, iar in salon nu le dau eu voie! In fineeeeeeee!!!!!!!

Maine mai adaug ce am "pierdut" acu'

Te las, merg la somn, altfel nu ma mai primeste in patuc ; ceea ce nu e de dorit.

A! Asculta si ia aminte la cele scrise de Simo! E perfect ce te-a sfatuit!

Somn usor!

Pese: daca io am supravietuit, tu sigur scapi intreaga! Ce e aia ca esti plangacioasa, emotiva si ce mai ziceai tu?

Mergi la inceput